2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bende ilac sonrasi hamile kaldim bi ay ictim kaldim sukur 12hfrada bnde pit pit hissettimde o gazdir diyorm cok erkn bazen sabahlari sirt ustu yattimmi karnimin ici titriyo gibi belki bn oyle saniyom aman nasip artik rabbim bu bebegi nasip ettiyse kucagima almayi korksamda korkmasamda benimledir zaten

tatlım bebişe müzik dinlet bak o zaman nasıl haret edicek :)

Günümüz aynı ben de hissetmiyorum doktorum 20 haftalıkken hissedersin dedi, kontrolumü de cumartesi olmuştum bebek gayet sağlıklı, korkma yani :)

Annemin içinde küçücük bir tohumdum. Yavaş yavaş büyüdüm. Korunaklı sıcacık bir yuva annem. Annemin kalp atışlarını duyuyorum. Annemin sesini. kokusunu tanıyorum. Benimle her gün sevgiyle konuştu annem. Benimle kavuşmayı dört gözle bekliyordu annem ben de ona kavuşmayı bekliyordum. Burası rahat ve huzurlu bir yer benim için. Besleniyorum, uyuyorum, gelişiyorum, büyüyorum. Büyüdükçe yerim daralıyor. Daha zor hareket ediyorum. Annem hareketlerimi daha fazla hissediyor. Bazen istemeden canını yakıyorum. Hiç şikayet etmiyor annem. Sabırla hazır olup dünyaya geleceğim günü bekliyor. Anneme her gün beni sevgisi ile büyüttüğü için teşekkür ediyorum.
Artık hazırım. Bu korunaklı yuvadan çıkıp dünya ile tanışabilirim. Annem beni tüm kötülüklerden korur. Yavaş yavaş ilerliyorum. Dışarıdaki sesler giderek yakınlaşıyor. Dışarısı gürültülü. Karanlıktan aydınlığa doğru gidiyorum. Işıklar çok parlak gözlerimi acıtıyor. Sükunete ve daha az aydınlık bir yere ihtiyacım var. Bütün bu hengamede annemin sesini duyamıyorum. Annem nerede? Tanımadığım bir takım eller beni dışarı çekiyor. Dışarısı çok soğuk. Bir sürü tanımadığım insan var etrafta. Korkuyorum. Annem nerede benim, annemi istiyorum. Annemin yanına götürdüler beni ama daha doyamadan aldılar. Başka bir odaya götürdüler. Canımı acıtacak bir sürü şey yaptılar bana. Tanıdık kimse yok. Korkuyorum. Acıktım. Beni anneme götürün.
Ben daha yeni doğdum. Anneme ihtiyacım var. Annemin göğsüne yatmak istiyorum. Benim için her şey çok yeni ve korkutucu. Sakinlik içinde annemle başbaşa kalmam gerek bu yeni dünyaya alışmam için. Her şeyi hissediyorum. Doktorlar her şeyi benim iyiliğim için yapmaya çalışıyorlar biliyorum. Sadece biraz zaman verin bana. Çok ufacık ve savunmasızım sizler ise çok büyüksünüz. Bir de benim gözümden bakmaya çalışın dünyaya. Nazik davranın. Korku ve endişe ile de yaklaşmayın ancak bana. Sizin bu endişenizi hisseder ben de korkarım. Annemi de üzmeyin, kaygılandırmayın. Annem benim tek güven kaynağım bu duygular bana çok ağır gelir. Annem huzurlu ve sakin olursa ben de huzurlu ve sakin olurum.

Kozamın içinden yeni çıkmış bir kelebek gibiyim ben. Bir yanımla da hayatta kalmak için bakıma muhtacım. Ağlıyorum çünkü bu benim tek iletişim yolum. Annem anlıyor beni. Karnımı doyuruyor, altımı temizliyor ve sarıp sarmalıyor. Annemin göğsüne yattığımda onun kalp atışlarını duyuyorum, benimle sevgi dolu konuşmasını dinliyorum.. Bu sesler çok tanıdık, beni rahatlatıyor. Annem bana bakıp gülümseyince benim de içim ısınıyor gülümsüyorum

sorma bende aynısını yapıyorum neler yaşamısım diyorum çok şükür geride kaldı..amin canım inşALLAH bende hep dua ediyorum..

benim de bebeğim böyle mi düşünüyor.. kimseye vermem ki onu kuzumm

olsun napalım heyecanı bile güzeldi sağlıklı olsunda daa çok tekmeler

öyle tabikide nasişpte varsa bırakmaz seni zaten ama en ufak bişeyde acabamı diyoruz çünkü dört gözle insan hissetmeyi beklyor bi hissetsek eminim dah açok dayanıcam bu sıkıntılara :)

Annişler size bir sorum olacak; benim dün ve bugün kasık ağrılarım, bel ağrılarım oluyor. Özellikle de sağ kasık ağrısı daha hissettiriyor, arka belime kadar da vuruyor ağrısı. Yatarken pozisyon bile değiştiremiyorum sancı giriyor.
Önceki hafta da Cuma günü oldu bikaç saat içinde geçti. Bu hafta ise yine tekrarlıyor.
13. haftamı tamamladığımdan beri başladı, bi çoğunuzun haftası epey önde bu dönemlerde bu tip belli aralıklarla kendini hissettiren kasık ve bel ağrılarınız ne durumdaydı, ne sıklıktaydı?
Dün doktorum spazm ya da gaz birikintisi de olabilir demişti ve magnezyum tavsiyesi başlattı.
Sizler ayrıca bu haftalarda ne gibi vitamin, mineral takviyesi aldıınız, öğrenebilir miyim?
Endişeleniyorum çünkü ağrılarımdan...

canım o haftalarda benimde çok şikayetlerim vardı hala oluyor yatarken sağdan soluma zor dönüyorum ama doktorum bana normal dedi ve hiç ilaç vermedi sadece dacavit kullanıyorum endişelenme

Aynen valla. Öyle korkuyorumki anlatamam .hiç kafamdan güzel bişi geçmiyor .mayısa kadar deliririz biz böyle
aynen canım.. bi psikoloğa mı gitsek napsakk... doktorumuzla da paylaşabiliriz aslında ama eşimin yanında bu korkularımı söylersem bana kızar herhalde... aklım çıkıyor bazen..

Aynen o şikayetler bendede vardı cnm benımde sadece sag kasığım agryodu .Dr bunun cok normal oldugunu özellikle ılk gebeliklerde daha cok hissedıldıgını söylendi.ve kasık ağrım gectıı.ben sadece decavit kullanıyorum.bugun ılaclara takviye yaparsa yazarım

Hamilelikten önce regl dönemlerim çok rahat geçtiğinden bu ağrılar bana ağır geliyor, o yüzden korkuyorum.
Bende decavit ve demir hapı kullanıyorum; kan testlerimde kansızlık çıktı çünkü.
Magnezyum için erken mi acaba, tekrar mı danışsam ikide bir de sorulara boğmak istemiyorum kadını, kontrol zamanlarında daha kapıdan girerken gülmeye başlıyor bana

sen yine iyisin ben kontrol günlerini beklemeden gidiyordum artık kovmaktan beter etti.. sonra kızdı bana unut diye artık bekliyorum unuttumda gerçekten çok düşünmüyorum

Bi hafta sonra kontrolum var nasil dayanicam o gune kadar hergun gidip bebegimi gorsem :) pufff

Ya benim duygusalligim uzerimde cok güzel bir gazi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…