- 16 Ekim 2014
- 2.585
- 3.656
- 168
Canım daha iki üç gündür hissediyorum özellikle gece yatarken sırt üstü. Sağdan sola yada soldan sağa bişey kayıyor gibi oluyo. Yada pıt pıt içerde bişey atiyomus gibi. Ama günde bir iki kez her zaman degil :)İnşallahh :) İyidir herhalde pipili yemek yedik rahat şu an :) Gece nöbetçiyim ama bakalım neler olacak :) Bu arada bebişi hissedebiliyor musun?
Canım benimki yazdı valla ne yapsam degistrsem mi kiiiCanım elevit domuz katkısı içeriyor deceVit içiyor çoğu kişi doktorlar artık yazmıyor elevit
Burda çoğu kişi deceVite geçti önceden insanlar bilmeden içiyordu ama şimdi bilip içmek bilmiyormm sonuçta DeceVit te aynıCanım benimki yazdı valla ne yapsam degistrsem mi kiii
Erkek bebekleri olacaklara tavsiyem pipi pedlerden alsınlar çünkü uzun bi süre altını her açtığınızda çiş yaparlar o minik pipinin ne kadar kıvrılıp nerelere attırabileceğini tahmin bile edemezsiniz her seferinde tek elinizle pipiye çadır yapsanız da bi ara unutup elinizi çektiğiniz ançok acı tecrübeler yaşadım çooook
siz üçlü testi özel de mi yaptırdınız? fiyatları biliyor musunuzKızlar selam bugün kontrolüm vardı 3 lü test yaptırdım...O kadar çok sayfa olmuş ki yorumların hepsini okuyamadım..Bizimki hiiç hareket etmedi sadece bi el salladı hadi gidin de uyumaya devam edeyim der gibiydi.
Ben de bebeğin hareketlerini hissedemiyorum ama doktorum bunun çok normal olduğunu ve 20.haftadan sonra eğer hissetmessem sorun olduğunu soyledi.
Bu arada bizim bebek 16+3 boyu da 12 cm çıktı etrafta 15 cm 17 cm duyuyorum sizin değerleriniz nedir?Baştan popoya mı ölçüyor doktorunuz yoksa bacakları da dahil ediyor mu ölçüme?
Hafta sonu geliyor biraz daha hizli gexer zaman canim..senin 2 tane bebisinn bide..Benim de 2 aralikkgecmiyor zamaaaannn
İkili ve üçlü test yok, ense kalınlığı, burun kemiği ölçümü yok burada öyle incik cıncık hiçbir şey yok. Doktorlar ultrasondan bakınca anlıyorlar zaten çocuğun nasıl olduğunu. O testler hep Türkiye'de, nedense... Amniyosentez de yaptırmayacağım, kaldı ki ben 36 yaşındayım. Burada Pharmaton Matruelle diye bir vitamin var hamileler için. Omega3 içeriyor, mesela Türkiye'de içinde Omega3 olan vitamin yok bildiğim kadarıyla. Şeker yüklemesi var ama genelde burada şeker düzeyi sürekli kontrol altında tutuluyor. Ben daha dün şekerimi ölçtürdüm. Doğuma kadar 2 ayda bir ölçtüreceğim.[/QUOTE
Teşekkür ederim yüreğime su serptin yazdıklarınla , çünkü ben şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorum, şeker yüklemesinden sonra bir kaç gün kendine gelememişti bi arkadaşım bebeğe zararlı diye düşünüyorum , ben de 35 yaşındayım ilk gebeliğim, şişman değilim ve genetik olarak şeker hastalığına yatkınlık yok ailemde de
.dolayısıyla gebelikte şeker yüklemesi yapılmadan da şeker kontrol altında tutulabilir diye düşünüyorum. Haklısın burada omega 3 içeren vitamin yok, senin ilaca netten baktım aynı zamanda folik asit de içeriyormuş. Keşke Türkiyede de olsa ayrı ayrı ilaç içmek zorunda kalmazdık tek kapsülle hallolurdu. Şekerini hamileliğin başından beri mi ölçtürüyorsun? Yoksa belli bir haftada mı başlandı takibe?
Katılıyorum size para tuzağı ve stres kaynağı. Ve bunun bilinçli çıkarıldığına inanıyorum riskli diye çocuğunu aldıran kaç insan var amaç bu insanları buna teşvik ediyorlarYok canım daha ilk kez dün yaptırdım testi. Bundan sonra doğuma kadar 2 ayda bir kontrol ettireceğim. Ailede de şeker hastası yoksa yaptırmanın hiç bir anlamı yok. Ara sıra gidip ölçtürün şekerinizi, omega3 kullanın çünkü bu yağ asidi şekeri, tansiyonu dengede tutuyormuş. Benim kullandığım ilaçta folik asit var evet ama ben haziran ayından beri (temmuz ayında 8 haftalık düşük yapmıştım ertesi ay tekrar hamile kaldım) gebeliğin 3. ayı tamamlanana kadar ayrıyeten günlük 5 mg sadece folik asit de aldım. Doktora danışmamıştım ama sonradan söyleyince iyi yapmışsın dedi. Bunlar işte işin detayları, bu vitaminler olmadan da sağlıklı doğacak bebek sağlıklı doğuyor zaten :) Ben bu yapılan testlerin anneyi ve bebeği strese soktuğunu düşünüyorum. Annelerimiz bizlere hamileyken doktor yüzünü sadece doğumda görmüşlerdi, ne test vardı ne bir şey... Her şeyimiz tam doğduk çok şükür :)
Üzülme canım haklısın hepimiz kendimizi bişeye alıştırdık önce hayırlısını istedik sonra gönlümüzdekini. Ama birşey okudum burda mı bilmiyorum. Dioesu kiKızlar tel.imin şarjı bitti doktordan sonra,,yazamadım,çok şükür bebeğim iyi,oğlumuz olucakmış,Allah kızı bana nasib etmedi,etraftaki yorumlar da doğru çıktı,hayırlı,sağlıklı olsun,kıza alıştırmışım biraz kendimi,oğlum beni affetsin,tutamadım çıkınca kendimi,aslında erkek olacağını sanki biliyodum da kabullenmiyodum sanırım,,eşimde kızım die seviyodu,öğrenmemiz iyi oldu,13 haftalıkken göstermemişti,şimdi kesin,Hayırlısı böyleymiş,
Erkek bebekleri olacaklara tavsiyem pipi pedlerden alsınlar çünkü uzun bi süre altını her açtığınızda çiş yaparlar o minik pipinin ne kadar kıvrılıp nerelere attırabileceğini tahmin bile edemezsiniz her seferinde tek elinizle pipiye çadır yapsanız da bi ara unutup elinizi çektiğiniz ançok acı tecrübeler yaşadım çooook
Başka doktora gittin mi canım hep aynı dr a güvenmel doğru değil bence cinsiyet konusundaBiz bu gidişle cinsiyet filan ogrenemicezdün 17 haftalik dedi Dr ama malesef plasenta dan dolayi göremiyorum dedi Dr. En son bu gidişle ben öğrenilen bakalım inş sağlıklı hayırlı şekilde olurda
Çok şekerler nereden bu cicilerEki Görüntüle 1316583 Eki Görüntüle 1316590 Eki Görüntüle 1316592 Kızlar ben yine ciciler aldım dayanamadım ya
Beğenmen sevindim. Bilindik değil sanırım ben ilk defa gördüm tıfıl diye bir mağazada gelişigüzel gördüm aldım :)Çok şekerler nereden bu ciciler
çok güzeller güle güle giysin prensenses bayıldım hepsineEki Görüntüle 1316583 Eki Görüntüle 1316590 Eki Görüntüle 1316592 Kızlar ben yine ciciler aldım dayanamadım ya
Gitmeyi dusunuyordum aslında canım ama plasenta asagida ve önünü kapatiyor diyince bişey diyemedim haftaya düşünüyorum başka bir Dr a gitmeyidüşünüyordum a 38015030 .!.:Başka doktora gittin mi canım hep aynı dr a güvenmel doğru değil bence cinsiyet konusunda
Evet cnm ilk çocuğum,,şimdi daha İyiyim çok şükür,,beni anlamana sevindim,tabi ki bebeğim benim canımdan parçam,herşeyden herkesten çok severim ben onu,,senelerdir bi hayalim vardı,olmadı olsun,,Allah böyle uygun görmüş,çok şükür sağlıklı,bu arada o söylediğini ben yazmıştım burda:)daha çok sevinmem lazım benim biliyorum:)Üzülme canım haklısın hepimiz kendimizi bişeye alıştırdık önce hayırlısını istedik sonra gönlümüzdekini. Ama birşey okudum burda mı bilmiyorum. Dioesu ki
Allah istediğinizi verirse sevinin
Vermezse daha çok sevinin. Demekki hayırlı değilmiş darısı ikinciye inşallah canım
Bu arada ilk çocuğun mu
aaa biz de e bebekte mi ne pipi pedi gördük böyle külah gibi bi şey di mi? ne işe yarıyor diye merak etmiştik altını açınca mı onu takıyoruz canım?Erkek bebekleri olacaklara tavsiyem pipi pedlerden alsınlar çünkü uzun bi süre altını her açtığınızda çiş yaparlar o minik pipinin ne kadar kıvrılıp nerelere attırabileceğini tahmin bile edemezsiniz her seferinde tek elinizle pipiye çadır yapsanız da bi ara unutup elinizi çektiğiniz ançok acı tecrübeler yaşadım çooook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?