2015 Nisan Anneleri

canm bende de arada açık kahverengi lekelenme oluyor adet sancısına benzeyen ağrılarda oluyor örneğin dun gece belim ve karnım ağrıdı endişelenmedim desem yalan olur ama oluhor bu yafz şeyler hemen aklına kotu getirme ama tabi yarın git doktora şimdi ayağını uzat yat canm

Bence hiç korkma canım. Bu jelin özelliği bu geri gelebiliyor. pütür pütür bir şekilde. bazılarında da leke geliyormuş. bence korkacak bir şey yok. Bende kullanıyorum böyle bir durum olmadı ama ben sabahları yataktan kalkarken yapıyorum ve hemen yürümeye başlıyorum. Doktorun dediğine göre ilacın faydalı olması için uygulamadan sonra 30-45 dk. yürümek gerekiyormuş. Canını hiç sıkma. Bir şeyi yoktur bebeğinin. Ama yinede emin olmak için doktorunu ara yada görün derim ben.

canım merhaba sen ne zman bos gebelık gecırdın ilk hamıleleıgınmıydı?

bak ne guzel iste benimkide boyle nezaman birakirim bilemiyorum boyle gidio eve kendimj zor atiyorum ya bjzim apartman bide merdiven asensor yok cik babam cik yani benim en buyuk derdim surekli tuvalet gidiom arkadas ya gece 3 defa uyaniom dayanamiom bu nedir

saglik ocaginin dinlettigini bilmiyordum canim 20haftayi neden bekliyolarsa acaba
onu bende bilmiyorum ama aile hekimi oyle soyledi ozel hastane saglik ocanda testler var hamilik icin yaptir demisti bide aile hekim ebene haber vermek zorundaymisiz hamileligi

Bende de kahverengimsi bir akıntı geldi dün bugün ama peçeteyle silinecek kadar. İç çamaşırıma hiç bulaşmadı. Doktorum kahverengi veya pembemsi lekelenme olabilir korkma demişti. Kırmızı olmadığı sürece paniğe gerek yok sanırım. Jel konusunda hiç bilgim yok malesef. Var mı başka lekelenme yaşayan veya tecrübesi olan?

Bak ne buldum:

Gebelikte kahverengi kanamalar sık sık görülebilir. Kırmızı renkli kanamalar kahverengi kanamalara göre daha tehlikelidir. Ancak kahverengi kanama görüldüğünde de mutlaka bir doktora başvurmak ve kanamanın sebebini öğrenmek en doğru yaklaşım olacaktır. Gebelikte kahverengi kanamaların sebepleri şöyle açıklanabilmektedir.

• Plesenta yerleşimi; Bu durumda Kahverengi kanama görülebilir, kanama lekelenme şeklindedir ancak düşük riski az da olsa vardır.
  • Bebeğin büyümesi ve kendisine yer açmasıyla damarların çatlaması neticesinde yine kanama görülebilir. Bu durumda da kanama lekelenme şeklindedir.
  • Bilinmesi gereken önemli bir husus da şudur, kahverengi kanama, kanamanın az olduğunu gösterirken Kırmızı renkli kanama daha fazla kanamanın işaretidir. Fazla kanamalar ise elbette yüksek düşük riskidir.
  • Kanama kırmızı renkli başlayıp kahverengine dönüşmüşse bu durum kanamanın azaldığını gösterir. Çünkü kan akmaya devam etttiği sürece kırmızı, pıhtılaşıp kurumaya başladığında ise kahverengine döner.
Kanama çok ve kırmızı ise düşük riski yüksektir. Az ve lekelenme şeklinde olup kahverengi ise düşük riski daha az bir ihtimaldir. Sonuçta kanama damla damla lekelenme şeklinde ve kahverengi de olsa mutlaka bir hekime başvurulmalıdır.

Benim canım çok tatlı değildir acıya dayanıklıyım ama bu iğneler çok acıtıyo canımı ya resmen ağladım bugün o nasıl bir sızlama

Kızlarrr benden mutlusu yok bebişim çok iyi maşallahh hersey yolundaymış tüm stresim geçti şükür kuzuyu görünce darısı başınıza Rabbim hepimizin yavrularını korusun
Oh oh maşallah canim benim ne mutlu sana; )
Canım sakın korkma birsey yoktur ben oğluma hamileyken bariz kanamam oldu sapasağlam doğdu sipam; )
canım merhaba sen ne zman bos gebelık gecırdın ilk hamıleleıgınmıydı?
2 . hamileligimde bu sene martta hamile olduğumu öğrendim 3 nisanda da kürtaj oldum. Sözde Kasım annesi olcaktim ama nasip değilmiş

Ben de ankaradaym daha dr bulamadim.. memnun musun ilgili mi, yeni dogan ve normal yogun bakim unitesi var mi, riskli gebelikle ilgili bilgili mi? Ayrica ucret kismi nasil? (Rahatsiz olursab cevap vermek zorunda degilsin tatlim :) )
Canım ben giderken fatih üniv. Idi sonra turgut özal oldu.ben hoşdereye gittim dogumumda orada oldu.bu sefer doktor beştepeye gitmiş.üniv. hastanelerinde yoğun bakım yeni doğan hepsi oluyor.riskli gebelikle ilgili bir sıkıntım olmadı o yüzden bilmiyorum.ama internetten doktorun ismini yazınca bütün bilgileri çıkıyor bir sitede.ücretide 80 tl rahatsız olmam neden olayım yardımcı olmak bizim işimiz
Canım takipli hasta olmak gerekiyormu onu bilemedim işte
Muayene 80 tl
Sezeryan olmuştum yine.öyle düşunüyorum.
2008 yılında 1800 tl yada 1600 tl verdik sezeryana yanlış hatırlamıyorsam.
Ne kusuru olurmu oyle şey sora sora ögrenicez

Bu arada yarın saat 2:00 de randevum var.inşallah herşey yolundadır Allahın izniyle
Bu ilk buluşma olucak benim lokumla
İnşallah güzel haberle geliriz.mutlu geceler diliyorum hepinize

anladım canım cok tesekkür ederim verdiğin bilgiler için

Oncelikle cok geçmiş olsun kendine dikkat et ama zaten bu evrelerde hissedebiliyor muyuz?
Bebis hissedilmiyo canım ama bulantı, lekelenme, aserme ya da tiksinme falan olmadı. İlk hamileligimde sabah bulantısı ve iştah açıklığı olmuştu.
Bu arada kilo almalarin sebebini de hatirladim. Aldığımız protestan lar yüzünden. Aslında tıbben düşüğü engellendiği ya da embriyonun tutunmasına yardımcı olduğu kanıtlanmamış. Ben 3 gün içtim bıraktım. Eğer kanamaniz ya da başka bir sikayetiniz yoksa doktorunuza sorup bırakın. Çünkü dışardan hormon takviyesi almak sağlıklı bir durum değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…