Sen ne zaman gitmiştin Dr a? Benim bi hafta oldu gideli. Benim Dr sürekli göbekli olduğunu vurguluyor. Normal demesi daha güzel.aramızda 3 gun var benımde aynı ama bana ondesın demedııı normall dedıı
Bazı insanlar düşüncesiz ve patavatsız oluyor. Bana bi arkadaşım o kadar kötü bi doğum hikayesi anlattı ki hala etkisindeyim. Azıcık düşünceli olmalılar.Kizlar milletin ettigi laflari konusmussunuz, takmayin dicem ama hanileyiz hassasiz herseyi takar olduk.. Soyle dusunun dogum bu sonucta elbette zor olcak, sezeryani ayri zor normali ayri.. Ben sahsen sezeryandan daha cok korkuyorum.. Ama milletinde felaket tellalligi yapip korkutmasi ayip yani, rahatlatmak destek olmak varkenzaten her hamile haftalar ilerledikce nasil dogurcam, her sey yolunda gidicek mi diye endiselenir.. Bence oyle insanlardan uzak durun, gebeligimizin son zamanlari sayilir, sakin kafayla huzurlu gecirmek en guzeli :)
Ne biçim hastane orasiKızlar vaktim bol, bugünkü hastane maceramı anlatayım. Sabah eşimle geldik, o ameliyat olacağı için açtı ben de evden sandviç getirmiştim onu yedim. Sonra onu ameliyata aldılar, normalde çok su içer susuz kalıcam diye üzülüyordu, ben de o içene kadar su içmedim, yemek saatine kadar da bişey yemedim. Neyse saat 14:30'da yemek saati dediler öncesinde yemek dağıtılırken ben refakatçi yemeği de hasta yemeğiyle birlikte 14:30'da gelecek değil mi dedim evet dedi dağıtan adam. Saat geldi yemek yok, 10 dk geçti ben söyledim yemek saati geldi diye hemşirelere. Neyse 10 dk sonra eşimin yemeği geldi bana yemek yok. Söyledim garson bana bişey demediler dedi gitti. Hasta danışmanı kadına söyledim refakatçi yemeği gelmedi diye "nasıl gelmedi?" diyor. Nasıl gelmedi ben ne bileyim dedim artık. Telefon etti mutfağa hamile olduğumu da söyledi, tamam gelecek dedi. Üstünden 20 dk geçti yok, odaya gelen hemşireye söyledik o da ben söyleyeyim dedi gitti. Neyse yarım saat oldu yemek yok ben artık hastaneye gıcık oldum buranın kafeteryasından da yemem dedim yan tarafta avm var orada yerim dedim. Hasta danışmanına da dedim yarım saat oldu ben gidiyorum. Gitmişken marketten su, süt falan aldım güvenlik bu sefer onları aşağıda tüketin odaya çıkarmayın dedi. "Beş kere refakatçi yemeği istedim gelmedi, gece süt içmem lazım hamileyim gördüğünüz gibi, boşuna uğraşmayın beni ikna edemezsiniz" dedim kadına kal geldi. Nasıl bi sinirle dediysem. Sonra kata geldim yine hasta danışmanına dedim gece süt içicem buzdolabı var mı koyabileceğim. Yokmuş!!! Zaten dışarıdan yiyecek içecek getirmek yasakmış, oda servisinden alabilirmişiz. ( oda servisinde aoç günlük süt var sanki) Normalde özel hastanelerde odada buzdolabı olur burada katta bile yok. Dedim ki sizin çocuğunuz var mı, iki tane varmış, hamilelikte hiç sıkıntı çekmediniz herhalde bana hiç yardımcı olmuyorsunuz dedim. Ben sizin yemeğiniz için ne kadar uğraştım mutfakla tartıştım diyor, sanki ben ekstra bişey istemişim de. Eee sonuçta ne oldu dedim, siz gittiniz yarım saat oldu deyip sonra yemeği getirdiklerini söylediler diyor. Yok yemek falan gelmedi, eşime sormuştum zaten sadece eşime ara öğün getirmişler. Kadın artık ne diyeceğini bilemedi. Hiç özür dileme falan da yok. Süt için de zar zor bir dolap bulundu, insülin dolabıymış da neyse açtıktan sonra geri koymayın dediler. Lutfettiler.
Karnımı doyurdum artık odada oturuyordım veeee birden yemek geldi, saat tam 17:00 yani 2,5 saat sonra. Bu ne öğle yemeği mi dedim, evet dedi garson, kaç saat oldu diyorum, cevap : benlik bişey yok ben 3'te geldim. Ne desem bilemiyorum.
O yemekten de yedim bi de şiştim üstelik artık akşam bişey yemem, zaten getireceklerini de sanmıyorum.
Bu hastane Ankara Bayındır Söğütözü Hastanesi.
Hasta hizmetleri sıfır, poliklinik bekleme salonunda beşbin kişi aynı yerde mikroplar insandan insana zıplayacak neredeyse. Personel yaya geçiş yolu üzerinde fosur fosur sigara içiyor.
Bir günde gördüklerim...
Diyeceksiniz ki niye geldiniz, eşimi ameliyat eden hoca için geldik. Daha da gelmem, Allah düşürmesin.
Hiç sorma canım, havalarından da geçilmez.Ne biçim hastane orasi
Ablam 25 gün önce devlette doğum yaptı her odada mini buzdolabi var devlette bile
Yemek bile kaç kisiysek o kadarlik verdiler
Ben art niyet arıyorum artık böyle kişilerde, hamile insana bunları anlatmalarının başka sebebi olamazBazı insanlar düşüncesiz ve patavatsız oluyor. Bana bi arkadaşım o kadar kötü bi doğum hikayesi anlattı ki hala etkisindeyim. Azıcık düşünceli olmalılar.
Kesinlikle.. hatta normal doğum normal değilde sezeryan normalmiş gibi bi kanı oluştu toplumda. Bebek ve anne için en iyisi genekde normal tabiki sıkıntılı durumlarda sezeryan önemli bir kurtarıcı. ? Sanki fazla rahatımıza düştük hemeen sezeryan olayım hiç sıkıntı cekmeyeyim diye kendimize de bebeğe de zarar veriyoruz aslında. Dr lar ında canına minnet ne bekliyecek açıldı mi git gel uğraş kes at kenara yarım saatte sen sağ ben selamet mantığı ile sezeryan yanlısı oldular. Normal doğum bence tadılması gereken bi süreç. Kolay diyemez kimse. Yaptırabilen epiduralle yaptırsın pişman olmazsınız. Sonuçta da tüm günahlardan kurtulmak var. Biraz sabırla o masadan yürüyerek inmek müthiş birşey. Sezeryanda bildiginiz ameliyat oluyorsunuz ki kendisi major cerrahi grubunda ama uyku yok dinlenmek yok dikiş yeriniz sizlarken siz bebekle ugrasmak zorundasınız. Ne bileyim bana sezeryan daha kötü geliyor ki ileriki hayatımızda bi ameliyat olmamız gerekirse yapışıklık olduğu için o da zorlaşıyor.Kizlar milletin ettigi laflari konusmussunuz, takmayin dicem ama hanileyiz hassasiz herseyi takar olduk.. Soyle dusunun dogum bu sonucta elbette zor olcak, sezeryani ayri zor normali ayri.. Ben sahsen sezeryandan daha cok korkuyorum.. Ama milletinde felaket tellalligi yapip korkutmasi ayip yani, rahatlatmak destek olmak varkenzaten her hamile haftalar ilerledikce nasil dogurcam, her sey yolunda gidicek mi diye endiselenir.. Bence oyle insanlardan uzak durun, gebeligimizin son zamanlari sayilir, sakin kafayla huzurlu gecirmek en guzeli :)
Süper yaa Rabbim banada nasip eder inşallah hayırlısıyla.. bnmde dönmedi ama bide ben kan sulandırıcı kullandığım için yapılamayabilir. O sırada belli olacak o yüzden hiç hayal kuramıyorumMerhaba kızlar
Doktordan çıktım şimdi. Maşallah iyi gözüküyor. 30+6 dayız 1626 gr olmuş maşallah. Daha doğum şekline dönmemiş. Poposu kasıklarım da oturuyormuş. 36. Haftaya kadar dönebilir dedi doktor. Epiduralla normal doğum olucak bi sorun olmassa. Hayırlısı bakalım.
Saol canim aradaki farkida kapatirsak tamamdir
Ayy canim ne bilim ya dusunmeden edemiyorumŞimdiden bu kadar düşünme canım ya. Ocak ortası gibi başla illa stres yapacaksan
Evet canim seninde azdi sen ne yaptin doktora gittikten sonra duzelme olduysa onlari uygulayayim.seni takipteyiminş herşey yolundadr canm
sayende bende daha fazla alışveriş yapılabileceğini öğreniş oldm canm :)
canım sağlıcakla kullanın inş çok güzel olmuşlar
geçmiş olsun canm
canım geçmiş olsun rabbim sabır versin
şu son ayımızı da hayırlısıyla atlatalım inş :) hepsini unutucaz
canım inş kötü bişey yoktur
geçmiş olsun canm
saol canım dr bi sorayım bakalım sonra karar veririm artık
benim 1 ay oluyor 1 damla falan gelmişti bir daha gelmedi
inş olur sütümüz
benimkide azalmıştı ama şimdi nasıl bilmiyorum
bol su iç canım
dönemsel hepimize oluıyor canm inş tez zamanda atlatırsın
bizde de dr kısıtlama yapmadı devam ediyoruz ama artık zor şu saatten sonra
ben aldım lcw dan bugün sırt çantası :) uygundu fiyAT kaçırmayım dedim
sorma yaaa alem kadın dün tüm gün güldüm :)
bende de tık yok
Sanada cok gecmis olsun canim.gercektende ne bicim hastaneymis orasi.Kızlar vaktim bol, bugünkü hastane maceramı anlatayım. Sabah eşimle geldik, o ameliyat olacağı için açtı ben de evden sandviç getirmiştim onu yedim. Sonra onu ameliyata aldılar, normalde çok su içer susuz kalıcam diye üzülüyordu, ben de o içene kadar su içmedim, yemek saatine kadar da bişey yemedim. Neyse saat 14:30'da yemek saati dediler öncesinde yemek dağıtılırken ben refakatçi yemeği de hasta yemeğiyle birlikte 14:30'da gelecek değil mi dedim evet dedi dağıtan adam. Saat geldi yemek yok, 10 dk geçti ben söyledim yemek saati geldi diye hemşirelere. Neyse 10 dk sonra eşimin yemeği geldi bana yemek yok. Söyledim garson bana bişey demediler dedi gitti. Hasta danışmanı kadına söyledim refakatçi yemeği gelmedi diye "nasıl gelmedi?" diyor. Nasıl gelmedi ben ne bileyim dedim artık. Telefon etti mutfağa hamile olduğumu da söyledi, tamam gelecek dedi. Üstünden 20 dk geçti yok, odaya gelen hemşireye söyledik o da ben söyleyeyim dedi gitti. Neyse yarım saat oldu yemek yok ben artık hastaneye gıcık oldum buranın kafeteryasından da yemem dedim yan tarafta avm var orada yerim dedim. Hasta danışmanına da dedim yarım saat oldu ben gidiyorum. Gitmişken marketten su, süt falan aldım güvenlik bu sefer onları aşağıda tüketin odaya çıkarmayın dedi. "Beş kere refakatçi yemeği istedim gelmedi, gece süt içmem lazım hamileyim gördüğünüz gibi, boşuna uğraşmayın beni ikna edemezsiniz" dedim kadına kal geldi. Nasıl bi sinirle dediysem. Sonra kata geldim yine hasta danışmanına dedim gece süt içicem buzdolabı var mı koyabileceğim. Yokmuş!!! Zaten dışarıdan yiyecek içecek getirmek yasakmış, oda servisinden alabilirmişiz. ( oda servisinde aoç günlük süt var sanki) Normalde özel hastanelerde odada buzdolabı olur burada katta bile yok. Dedim ki sizin çocuğunuz var mı, iki tane varmış, hamilelikte hiç sıkıntı çekmediniz herhalde bana hiç yardımcı olmuyorsunuz dedim. Ben sizin yemeğiniz için ne kadar uğraştım mutfakla tartıştım diyor, sanki ben ekstra bişey istemişim de. Eee sonuçta ne oldu dedim, siz gittiniz yarım saat oldu deyip sonra yemeği getirdiklerini söylediler diyor. Yok yemek falan gelmedi, eşime sormuştum zaten sadece eşime ara öğün getirmişler. Kadın artık ne diyeceğini bilemedi. Hiç özür dileme falan da yok. Süt için de zar zor bir dolap bulundu, insülin dolabıymış da neyse açtıktan sonra geri koymayın dediler. Lutfettiler.
Karnımı doyurdum artık odada oturuyordım veeee birden yemek geldi, saat tam 17:00 yani 2,5 saat sonra. Bu ne öğle yemeği mi dedim, evet dedi garson, kaç saat oldu diyorum, cevap : benlik bişey yok ben 3'te geldim. Ne desem bilemiyorum.
O yemekten de yedim bi de şiştim üstelik artık akşam bişey yemem, zaten getireceklerini de sanmıyorum.
Hasta hizmetleri sıfır, poliklinik bekleme salonunda beşbin kişi aynı yerde mikroplar insandan insana zıplayacak neredeyse. Personel yaya geçiş yolu üzerinde fosur fosur sigara içiyor.
Bir günde gördüklerim...
Diyeceksiniz ki niye geldiniz, eşimi ameliyat eden hoca için geldik. Daha da gelmem, Allah düşürmesin.
Amaan kardes sizde ne kötüsüne dek gelmişsiniz yahuKızlar vaktim bol, bugünkü hastane maceramı anlatayım. Sabah eşimle geldik, o ameliyat olacağı için açtı ben de evden sandviç getirmiştim onu yedim. Sonra onu ameliyata aldılar, normalde çok su içer susuz kalıcam diye üzülüyordu, ben de o içene kadar su içmedim, yemek saatine kadar da bişey yemedim. Neyse saat 14:30'da yemek saati dediler öncesinde yemek dağıtılırken ben refakatçi yemeği de hasta yemeğiyle birlikte 14:30'da gelecek değil mi dedim evet dedi dağıtan adam. Saat geldi yemek yok, 10 dk geçti ben söyledim yemek saati geldi diye hemşirelere. Neyse 10 dk sonra eşimin yemeği geldi bana yemek yok. Söyledim garson bana bişey demediler dedi gitti. Hasta danışmanı kadına söyledim refakatçi yemeği gelmedi diye "nasıl gelmedi?" diyor. Nasıl gelmedi ben ne bileyim dedim artık. Telefon etti mutfağa hamile olduğumu da söyledi, tamam gelecek dedi. Üstünden 20 dk geçti yok, odaya gelen hemşireye söyledik o da ben söyleyeyim dedi gitti. Neyse yarım saat oldu yemek yok ben artık hastaneye gıcık oldum buranın kafeteryasından da yemem dedim yan tarafta avm var orada yerim dedim. Hasta danışmanına da dedim yarım saat oldu ben gidiyorum. Gitmişken marketten su, süt falan aldım güvenlik bu sefer onları aşağıda tüketin odaya çıkarmayın dedi. "Beş kere refakatçi yemeği istedim gelmedi, gece süt içmem lazım hamileyim gördüğünüz gibi, boşuna uğraşmayın beni ikna edemezsiniz" dedim kadına kal geldi. Nasıl bi sinirle dediysem. Sonra kata geldim yine hasta danışmanına dedim gece süt içicem buzdolabı var mı koyabileceğim. Yokmuş!!! Zaten dışarıdan yiyecek içecek getirmek yasakmış, oda servisinden alabilirmişiz. ( oda servisinde aoç günlük süt var sanki) Normalde özel hastanelerde odada buzdolabı olur burada katta bile yok. Dedim ki sizin çocuğunuz var mı, iki tane varmış, hamilelikte hiç sıkıntı çekmediniz herhalde bana hiç yardımcı olmuyorsunuz dedim. Ben sizin yemeğiniz için ne kadar uğraştım mutfakla tartıştım diyor, sanki ben ekstra bişey istemişim de. Eee sonuçta ne oldu dedim, siz gittiniz yarım saat oldu deyip sonra yemeği getirdiklerini söylediler diyor. Yok yemek falan gelmedi, eşime sormuştum zaten sadece eşime ara öğün getirmişler. Kadın artık ne diyeceğini bilemedi. Hiç özür dileme falan da yok. Süt için de zar zor bir dolap bulundu, insülin dolabıymış da neyse açtıktan sonra geri koymayın dediler. Lutfettiler.
Bir günde gördüklerim...
Umarım olur o zmn. Bildiğim kadarıyla nisanda oluyor bu işler[/QUOTE]Ama bizim es durumu gibi bi sansimiz yok malesef uc sene dolmadan eger sark isteyebiliyorsak isteriz ben olmuyor saniyordum UOTE="drcan, post: 37909219, member: 622009"]arada bizim 3sene dolmadan geldik
Kv den ve dedikofucu akrabalrDan kurtulmak icin :) biraz basbasa kalmak istiyoruz insanlardan uzaklasmak istiyoruz
arkadasım su kampanyalı sabunlar nerde var bugun hıc bakamadımda forumaPRALİNE arkadasım ewet eşlerimizede anlayıs gösteriyoruz.. Calısıyolar falan filan.. Ama onu yapıolar birtek.. Annelik hakkı bence daha fazla..
Burda hem calısıp hem annelik yapan arkadaslarda var.. Erkekler eve geldii işi bitiyo ama kadının ekstra mesaisi baslıyo..
Hersey iki taraflı olunca güzel.. Eşimden Allah razı olsun gercekten mubarek gün günahını almayayım.. Maddi manevi destegini esirgemez.. Elinden ggwleni yapar.. Benim tek takıldıgım nokta genelde insanların kızacagı tepkı gösterecegi şeyleri kafayı takmaz ama inadı tutunca laf olsun diye laf söyler.. Buda bnm sinirimi bozuyo..
Cinsellik konusuna gelince buradaki eski üyerin hepsi bilir.. Fanfirifonfonda hiç öle isteksizligim olmadı.. Ama artık agırlasıyoruz.. Hiç kendii yoranam.. Canım isterse artık.. Zaten eşimde farkında ...
Onu fazla ihmal etmeden halletmeye calısıyorum...
EFLALİM ah bu eşler... Kız kampanyada biberon ve ayak izi sabun buldum kutulu falan attım ya resmi 1 tl ye adam ona bile ilk bi dogsunda bebek diyo.. Ama yaptırıcam.. İnat degilmi.. Bu arada sende istersen ondan yaptır dewam ediyo heralde kampanya.. Kızımda hiç bi hevesliğim olmadı bunda yaptırıcam k. Bakmasın...
Eltinedd yazık nasıl bir anne... Kız bizimkiler büyük yine bn uyuyamıyprum o hasta olunca ... Aklım sürekli yawrumda.. Nasıl uyur.. Nasıl bi gamszılık.. Ayy ewde sürekli bahsi olmasıda sıkar insanı gercekten .. Ya sabır dicn bacım.. Strese sokma kedini.. Sende bi dogur yawrularıma bak boswer..
Allah o bebge güç kuvvet versin...
PMETRE canım rabbim sabır versin.. Biz ewet bu aralar alınganız tamamhassasız ama onlarda gercekten odun... Ne dicemi bilmiyorum.. Sabret bitanem.. Rabbim işinde gücünde sana kuvvet sabır versin.. En azından ekonomık özgürlüğün war.. Buda cok önmli biliyomısun..
geç döllenme olmuştur muhtemele n canım rahat ol herşey normalmiş baksana bence :)Merhaba canlar..
Bugun ultrasona girmekten resmen oldumhic istemedigim kadar baktilar kendi doktorum ayri radyolojici ayri universite hastanesindekinstajyer ayri doktor ayri prifesor ayri bakti.universite hastanesindeki doktorda sinirda dedi.amap profesor detaylida bakti su normal dedi sadece boyumuz azcik kisaymis oda genetik olabilir selvi boyluda degiliz zaten.ama yine 1 hafta geriden geliyoruz maalesef neyse suyumuz iyi olsunda.Gecmisi okuyamadim yemekten sonra bakicam kizçemle aciktikta az ac karnimizi doyuralim jel yemekten olduk bugun
Saol canim aradaki farkida kapatirsak tamamdir
Ayy canim ne bilim ya dusunmeden edemiyorum
Ama bugun anladimki bu sikintidan daha onemlis seyler varmis hayatta basa gelen çekilir napalim :)
Evet canim seninde azdi sen ne yaptin doktora gittikten sonra duzelme olduysa onlari uygulayayim.seni takipteyim
Sanada cok gecmis olsun canim.gercektende ne bicim hastaneymis orasi.
Olabilir canim gec dollenme olmustur belkide insallah senin suyunda duzelmistir bende bol bol suya devam yarin gidersen haber vermeyi unutma canim..geç döllenme olmuştur muhtemele n canım rahat ol herşey normalmiş baksana bence :)
anca su içmeye çalıştım başka birşey yapmadım
yarın gidersem belli olur canım ama inş düzelmiştir su miktarım
benim kv de aynısını yaptı. Güya biz beraber aldık alacaklarımızı eve gelirken aldı elimden poşetleri götürdü evine.Bir kısım eşyada annem aldı ama benim bunları yıkamam ütülemem hastane çantası hazırlayıp gerisini dolabına yerleştirmem lazım.Tahminimce o da seninki gibi taa bilmem ne zaman törenle getirecekti ama ben dedim ki ona aldıklarını ver yıkıyayım ütüleyeyim dedim o da senin ki gibi yok ben yaparım dedi. Ama anne senin deterjanın yumuşatıcınla olmaz bu iş onun deterjanı yumuşatıcısı ayrı bide ben çanta hazırlıcam dedim getirdi verdi. Ayrıca aldıkları o kadar mı kötü hiç mi beğenmedin?
Senin alıp almamana karışamaz ya. Ben olsam derdim ki artık doğum yakın ne aldıysanız verin ben yıkar ütülerim sonra bakarsın eksik bulduklarını alırsın vermezse de birşeyi yokmuş gibi herşeyini alın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?