Bu kadar aklına takılıyorsa başka bir doktora daha git bence, on gün sonra demissin ama on gün geçmez ki bu kadar stresle. Için rahat eder, huzurlu huzurlu beklersin bir sonraki randevunu.Insallah canimm dualrinizi eksik etmeyin nolur aklima jotu seyler geliyor. Acaba suan bunyuzden cani aciyormudur diye kafayi yicem
Teşekkür ederimbu hafta halletmeyi düşünüyoruz canım bu akşamda süslemeler yaptık yavaş yavaş biter bu hafta ama atarım hemen
oh kurtuldun canım valla artık kafan rahat bebişii bekle
ellerine sağlık canm şahane olmuşlar
maşallah canım kilosu baya iyi bebeişinin sorun olmaz rabbim korusun bebeklerimizi
benimkiler hala geliyor üst üste hatta zorlasam bacak bacak üstüne bile atabilirim eflalim
seninkine de maşallah canım çok iyi kilosu
amin canım
maşşallah size de
doldu mu yedin kız ay kıyamam ya bişey olmaz yaa çıkar gider o inş alt taraftan
tuzlu suyla gargara yap ağrıyan dişin yerinde bana iyi geliyordu öyle
İçimi rahatlattın Sağol. Bugün dişçiye gidicem dün akşam gece çok çektim ağrıdangeçmiş olsun canım geçenlerde ben de çok ağrı çektim gittim kanal tedavisi yaptırdım 2 tane de dolgum vardı onları da yaptırdım gebelikte diş tedavisi yaptırılabilir doktorum da dişhekimim de yaptır dedi.rontgen çektirmedim sadece.önceki gebeliğimde de yaptırmıştım çektiğin ağrıyla kalırsın yaptırmaSan doktoruna danış zaten yaptır diyecektir çok geçmiş olsun
ben metro hastanesinde hakan erdeme gidiyorum canım.. sen neden beğenmedin ferat erolu baya da seveni var halbukiiHangi dr a gidysn bende ferat erola hidiyordum sonra begenmedim tavrini hareketini o yuzden ayten hanima gectim cok memnunum
allahım ne tatlı şeyler yapmışsın öyleeeeŞimdiiiii biberon kılıflarını ben ördüüüüüm.
Ama kulaklarını ağzını annem örüp dikti
Çoraplarda hastanede ve tabii daha sonra evde giyeceğim süslediğim çoraplarım. (Ponponları annem yaptı).
Lohusa tacını arkadaşım benim için alıp göndermiş bana kargoyla. Her gördüğüm mavi sen oldun diyor bana
Ve o minik kundaklı bebişi de ablam Mustafam için ördü. Uyku arkadaşı kendisi
Ve ablamın ilk örgü deneyimi
Adına Kar Topu diyor, bende Kardan Bebi
Eki Görüntüle 1329084 Eki Görüntüle 1329085 Eki Görüntüle 1329086 Eki Görüntüle 1329087 Eki Görüntüle 1329088 Eki Görüntüle 1329089
sen arada bize gelsene ne güzel telkin veriyorsun ağzına sağlıkÇatı muayenesine de değineyim:))) vaktim bol, uykum yok:)
Sevgili annecikler :)
Ben burada pollyanna gibi yazıyorum ama içimizde taşıdığımız bebekler her şeyi hissediyor, o Yüzden biz De güçlü ve olumlu olmalıyız diye bu tutumum:)
Çatı muayenesi 38. Haftada Yapılıyor ve her doktor yapmıyor, Amerika'da yapan doktoru bulmak çok zor. Doğuma müdahale sayıyorlar. Çatı muayenesi sonrası Doğumlar Başlıyor çünkü.
Kendi doktorlarım Türk kadınının çatısı nasıl dar olur diye Gülüyordu Yüzde biri belki dediler. Burada melez evliliklerde bebek babadan dolayı çok iriyse anne küçük yapıdaysa vs Yapılıyor. Kendinizle kıyaslamayın iri Baba'nın boyu 2 metre falan
Ortadoğu, Anadolu kadınının çatısının dar olma ihtimali çok zor diyorlar. Çatı muayenesi Şart, zorunlu değil. Doktoru muayene etmeyen varsa ihmal edildim diye korkmasın. Kimse doktorundan iyi bilecek değil ya.. Olacak olanlar da canım acıyacak diye korkup da şimdiden kendimi kasmasın..:)
Kendinizi kasmayın sabredin iki dk Süren bir şey korku ve kasma olunca can yanıyor ama onun dışında gevşeyip nefese odaklanırsanız hissetmezsiniz bile. Bunu bu şekilde düşünün. Hamilelik bize sabrı öğretiyor aslında :)
Bir de nette Yazılan korku örneklerini okumamaya bakın. Yarardan çok zararı oluyor ve hep abartı. Sonuçta doktorunuz yapacaksa iki dk yapacak ve bitecek öncesine sonrasına şimdiden takılmayalım :)
Sonuçta hepimiz doktor takibindeyiz. Kendi seçip güvendiğimiz doktorlarla bu yolu yürüyoruz, onlara güvenmek ve sorularımızı onlara sormak en mantıklısı.. Ekstra panik yerine bu şekilde rahatlamaya bakalım :)
Ayyy Kıyamammm yaaabenimki de aynı aynı ite ite bi hal oldu kuzum sığır artık annesi
Sığmıyo demek istedim yanlış olmasın
canım ev işi bitmez ki
mutfak dolapları ile kapılar ellerimden öperler
bi gün onu bi günde onu yapıcam yavaş yavaş acele etmedn
@PINAR45 canım bir kez daha durulat çamaşırları.
Bende dalan roxy ile yıkamıştım 2 kez durulattım. Ama deterjanı çoook az koymuştum. Neticede ağır kirleri yok.
@minione ya ya yaaa biz geçen hafta eşimle Acıbadem'e gittik. Metre alacaktım yanıma neredeyse tek amacım buydu, sırf ölçüleri almak için. Ama unuttuuuum
Şu beşiğin ölçülerini bana yazar mısııın lütfen. Belki aynı değillerdir ama az çok fikir sahibi olurum
prenses1805 prensesimm ben gittim dişçiye bir kaç hafta önce.
Dişim kırılmış, gittikçe de büyümeye başladı kırık.
Daha büyümesinden korktum gittim doktora. Söyledim böyle böyle anestezi alamam, ama doğuma kadar bir şey yaptırmalıyım yoksa dahada büyüyecek diye.
Hiç anestezisiz dişime dolgu yaptı. Yani dolgu malzemesi koydu. Şimdi çok rahatım. Doğumdan sonra gidip film çektireceğim çürük varsa yeni baştan oydurup yaptıracağım.
Ama şimdilik önlemimi aldım vede iyi ki yaptırmışım. Sende git mutlaka anestezi, uyuşturucu kullanmadan hallederler.
Geçici olarak ama faydası oluyor işte. Geçmiş olsun canım.
@ebrubirol Hay Allah demek bir doğum daha oldu. Allah şifa versin, sağlık sıhhatle evladını kucağına alsın inşallah. Hayırlı olsun.
Acaba doğumu yakın mıydı? Kaç haftalıktı?
@Mrssuperfine canım yaaa yanlış anlamayın beni ne olur. Tabi ki haklısın. Tabi ki insanın en mahrem yerleri bunlar kim ister ki.
İstememek gerilmek çekinmek çok normal tabi ki. Bazen öyle şeyler duyuyorum ki etrafımdan can sıkacak, gözümden yaş geliyor. Sanki onlar mükemmel doğurgan kusursuz edepli kadınlar. Bizde ota malı
@eflalim canım yaaa haklısın tabi ki. Diyorum ya saçmalıyorum. Öyle sinirlendim yazdım.
Yoksa etrafımda senin eşin gibi düşünen çok kişi var ne yazık ki.
Ben ne babamdan ne eşimden ne eniştemden öyle bir şey görmediğim için söylemesi kolay bana.
İşte gözleri kapanarak büyük bir aşkla her şeye evet diyen kızlar, ilk başlarda eşinin ay olsun onunla olsun da, ben her şeye katlanırım kabul ederim diyenler için evlilik ilerleyen yıllarda bildiğin eziyet oluyor.
Şimdi burayı geçelim yapacak bir şey yok. Öyle düşünüyorsa bir yerde ona uyum sağlamak zorunda kalıyorsun.
Beni derdim o dediğin saçma sözde! Bu ne demek oluyor Allah aşkına kendini değersiz hissetmekte ne demek.
Allah-u Teala hiç değersiz bir şey yaratır mı?
Bir kere insansın, bir kere kadınsın, bir kere annesin, bir kere evlatsın, iki kerede annesin.
Ne kadar çok şeysin bu hayatta. Lütfen ne sorun yaşarsan yaşa bu hayatta bu düşünceyi önce bir kenara at.
Ve bir daha asla düşünme bile.
Ve yük olmak, muhtaç olmak ne demek?
Bunu sana eşin mi hissettiriyor, yoksa modern toplumun kadının ayakları üzerinde durması gerektiği baskısı mı seni bu düşünceye itiyor?
Bunlar benim düşüncelerim önce onu söyleyeyim, kimsenin düşüncesine hayatına bir lafım asla ama asla yok.
Ve evet kadın okumalı, çalışmalı, kariyer sahibi olabilmeli.
Çünkü bir kadının başaramayacağı hiç ama hiçbir şey yok. Gelemeyeceği yükselemeyeceği hiçbir yer yok.
Ama bunları yapmak istemiyorsa yada çeşitli nedenlerden yapamadıysa kendini küçük görmeye, kendini ezik görmeye itilmemeli.
Şu an çalışmayan kadına alaycı bakılıyor. Ayy ev hanımı mısın, çalışmıyor musun? ya ekonomik özgürlük? ya ayakları üzerinde durmak, yada ben asla bir erkeğin boyundurluğu altında olamam vs bunlar kadına hep baskı.
Yahu benim ekonomik özgürlüğüm kocamın parasıyla kocamdan fazla.
Vee gelelim kimsenin düşünmediği yada dile getirmediği kısma.
Bu koca dinen vede resmen bana bakmam zorunda.
Ailesine bakmak zorunda.
Şöyle bir bakın kendi evinize ve etrafınıza. Erkekler çalışmadan çoğunlukla duramazlar. Ve onların aileleri için çocukları için harcadıkları para onlara koymaz.
Her baba daha fazlasını yapmak ister evladı için ailesi için.
Ben hiç gocunmuyorum eşim bana para verdiği zaman, yada nakit olarak elimde bittiği zaman istemeye.
Durumumuzu biliyorum, alınabilirse alıyoruz, o ay alamayacak durumdaysak almıyoruz.
Parayı eşim kazanıyor ama beraber yönetiyoruz.
Bu hayat ikimizin, beraber sürdürmek için birleştirdiğimiz iki hayat.
Ha bu demek değil ki ben çalışmaya karşıyım. Bende evliliğimin ilk zamanları çalışıyordum.
Kazandığımı önce borçlarımıza verdim, eşim istemediği halde.
Bırakın bende para istemesini benim işe giderken ki yol paramı bile eşim veriyordu, paranın tamamı bana kalsın diye.
Şöyle bir taraf daha var benim açımdan.
Ben çalışmıyorum. Ama eşimden ev işine yardım bekliyorum her daim. Ay o çalışıyor ben evde duruyorum bütün gün her şeyi ben yapmalıyım diye bi düşüncem yok benim
Sadece hamilelikle ilgili değil. Her şeye ortaktır, çamaşır asmaya, bulaşık yerleştirmeye, evi süpürmeye, toplamaya, yemek yapmaya.
Ayy ben ne fenayım yaaa
Başta eflalim sana diyorum bunları ve kim kendini böyle hissediyorsa.
Değerlisiniz, hemde çok. İslam dininde kadın çok değerlidir. Gerçekten araştırılırsa öyle mükemmel şeyler okursunuz ki bu konuda.
Etrafındaki olumsuzlukların seni böyle düşünmeye itmesine izin verme.
Eşin düzelir vs bir şey diyemem bu konuda. Belkide hiç değişmeyecek. O senin kıymetini anlamasa dahi sen kıymetlisin ama bunu unutma.
Yine yine yine çenem düştü yawww
Şimdiiiii biberon kılıflarını ben ördüüüüüm.
Ama kulaklarını ağzını annem örüp dikti
Çoraplarda hastanede ve tabii daha sonra evde giyeceğim süslediğim çoraplarım. (Ponponları annem yaptı).
Lohusa tacını arkadaşım benim için alıp göndermiş bana kargoyla. Her gördüğüm mavi sen oldun diyor bana
Ve o minik kundaklı bebişi de ablam Mustafam için ördü. Uyku arkadaşı kendisi
Ve ablamın ilk örgü deneyimi
Adına Kar Topu diyor, bende Kardan Bebi
Eki Görüntüle 1329084 Eki Görüntüle 1329085 Eki Görüntüle 1329086 Eki Görüntüle 1329087 Eki Görüntüle 1329088 Eki Görüntüle 1329089
Ben tahmin edemedim canım.Hep erkekmis gibi hissetmistim ama 3 doktor da kız dedi. Hatta dün doktorumuz bi kez daha kızımın pastasının gösterdi ultrasonda Kız Erkek farketmiyo zaten.Sağlıklı doğar inşallah bebislerimizArkadaşlar bebeginizin cinsiyetini öğrenmeden önce tahmin edebilmis miydiniz?
inşallah ya inşallah..Bize de vursa ne güzel olur :)Kızlar şimdi bi arkadaş 12+12 konuşuluyor doğum izni olarak dedi.. Seçim öncesi bi güzellik yaparlar mı ne dersiniz.. bilgisi olan var mı bu konuda
Yaa insallahhh ocak olmadan çıksa bariinşallah ya inşallah..Bize de vursa ne güzel olur :)
o elbiseler ne öyle yaaa:) kızına talibim haberin olsunBu kadar çeneden sonra virkaç resimde ben ekleyeyim :))
Kolonya şişelerimiz, larkin ile aynı , ben Merve sayesinde görmüştüm o resim paylaşmıştı bunu aldım:)
Mevlüt elbiselerimiz iki tane, sağlıkla huzurla giydirmek nasip olur inş..
Portbebesi eldiveni ve ayakkabısı...
Ayrıca ablamın hediyelik yaptığı reçel kavanozları:) ama ben kendime saklayacağım onları heheh :)
Kızlar şimdi bi arkadaş 12+12 konuşuluyor doğum izni olarak dedi.. Seçim öncesi bi güzellik yaparlar mı ne dersiniz.. bilgisi olan var mı bu konuda
hayvanlar diyorum başka da bir şey demiyorum. nasıl bir acımasızlık bu ya .. 3 çocuk doğur demeden önce bu durumları önlemeleri gerekir ..Canım çok zor o iş ya. İş verenler şimdiki haline bile tahammül edemiyor. Mesela bizim şirketin kuralı doğum izninden dönen işten çıkarılıyor. Benimle konuşmaları da o yönde.
Ters bi adamdi dk si dksini tutmuyordu hosuma gitmiyordu o yuzden ama bu druma hayranimm anne sevkati var kadinda resmen :)ben metro hastanesinde hakan erdeme gidiyorum canım.. sen neden beğenmedin ferat erolu baya da seveni var halbukii
ikinşzde istiyosanız ve hastane izin veriyosa bence girsin canım ben doktora mahrem olmadığını düşünüyorum dediğin gibi o işini yapacakzaten adamlar bize kadın olarak bile bakmıyolar nesne gibiyiz gözlerinde bence eşin de sana destek olurkızlar benim dr erkek ve eşimin doğuma girmesini istiyorum
ablamlara söyledim eşinden utanmazmısın gibi şeyler söylediler girmesin dediler ne alaka yani
adam işini yapıcak eşim ha içeride ha dışarıda ne farkeder hatta görmesi daha doğru olmaz dışarıda içi içini yiyeceğine
bu arada eşimde yanımda olmak istiyor konuştuk aramızda ama hastaneye sormadık sadece yarın unutmazsak soralm
siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
bu arada artık adım atamaz duruma geldim
her adım attığımda kalçama vuruyordu şimdi de kuyruk sokumuma vuruyor
bir an önce sabah olsun ve dr a gideyim istiyorum inş çare bulur ve hemen geçer bu ağrılar yoksa son günlerim çok kötü geçecek
böyle olsun istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?