Canım bosver kımseyi takma.. Senini dersin ne milletin derdi ne.. Ulan bunlar dr cok dr ananda cok ana... Allah böle ınsanları ıslah etsinMaalesefki bende de iyi haberler yok. İlk hamileliğin çok stresli geçmişti. Ailem vandaydi depremi yaşamışlardı falan filan. Bu hamileliğimde sürekli ne dine telkinlerde bulundum uzulmeyecegim stres yapmayacağım diye. Ama olmadi. Tam hamileliğin başında tayin istedik ve çıktı. Bi yandan ev topla bi yandan ramazan ayı bi yandan mide bulantıları. Aileme yalvardim yardıma gelin diye kimse gelmedi. KV ayni gelmedi. Esim oruçlu haliyle1 ay ev topladı. Tabi benim sinirler lacka . sürekli ağladım. O halde aileler memnun olsun diye önce KV sonra annemlere gittik. Km lerce yol yaptık. Kızkardeşinin düğününe gittik. Orda burada uyumaktan kemiklerin sizliyordu. En sonunda enfeksiyon kaptim kist oluştu. Sonra tayin olduğumuz yere geldik ev yerleştirmeye yine kimse yardıma gelmedi.tabi bu arada hangi Dr denk gelirse ona gittik. En son 28 haftada bi Dr bebegin suyu az dedi. Sebep yorgunluk ve stres. Sindi perinatologa gidiyorum . heyet raporlarıyla sürekli yatmayla çık şükür 36 haftaya geldik. Ve tıpta çok nadir görülen bir gebelik yasiyornusun su miktarı normalin altında ve bebek normal gelişiyor çok şükür. Ama ilk Doğumum norm olmasına rağmen bu sezeryan olmak zorunda ymis. Çünkü bebek susuz ortamda sancilara dayanamaz dedi Dr. Ama benim ilaç alerjim var özellikle ağrı kesicilere karşı. Alerjik sok gelişiyor. Sezeryanda bir o kadar riskli. Kar zarar hesabı yapınca Dr sezeryan diyor. Oğluna bakıp sürekli ağlıyorum ya bana birşey olursa. Bu durumda bile aaaaa niye sezeryan bekle normal doğru diyenler var. Kafayı yicem. Yardıma gelince kimse yok ortada akil vermeye gelince hepsi akil küpü. Haftaya muhtemelen bebeğim doğmuş olacak inşallah. Ama ben çok korkuyorum ya anestezi yapınca alerji başlarsa diye. Çok dolmuşum. Üstüne KV kp geldiler. Oturamiyorum uzanamiyorum. Oranda uzandığını için eşim söylenip duruyor. Yanlarında oturmuyormusum. Amaaaaan sistin vallahi. Hayirlisiyla dogursaydim. Çok korkuyorum.
Teşekkür ederim canim benim istedim bu degil iste bu hafta cikip hazir bakcam yapcak bisi yok baskaÇerçevelere bayıldım anahtarlık lar da çok güzel kapı süsünü bende pek beğenmedim
Günaydın hanımlar dün fotoyu görememişsiniz ayarladım yeniden:)
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?gallery/photos/36-5-gobegim.1221588/
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?gallery/albums/gobegim.34843/
hem albümün hem fotonun linkini koydum
İçim bom boş artık ne ağlayabiliyorum ne kızabiliyorum,aslında boş da değil buruk hem de çok...
Sabahtan beri pc başında ssvd okuyorum, aklıma deli şeyler geliyor,bırak diyorum sezaryna tarihini şunu bunu, bolca hareket et yürü çömel kalk başlasın doğum sancın kimseyede söyleme, son ana kadar sonra git normal doğur mecburen....
Başından beri normal istedim her kafadan bir ses ne ailem ne eşim ne çevrem ne dr lar desteklemedi, ya sabır dedim beni anlayan yok mu en yakınımdan bana destek olan yok mu yok...
Bazen diyorum ben başka dünyadan mı geldim niye çevremde kafa dengi bulamıyorum hep aynı konular muahbbetler, kapana kısılmış gibiyim..
Mecburen zorla isteksizce sezaryana razı oldum kendimi kurbanlık gibi hissediyorum, sezaryan benim için zaten büyük bir travma yetmezmiş gibi hamileliğin başından beri beni anlamayn bir koca, özele gidelim diye tutturan bendim herkes özele mi gidiyor özelde mi doğuruyor diye 8 ay burnumdan getirdi, bende devlete razı oldum, bir kadın dr buldum tamam iyi dedim, sonra hanım 2 ay izine çıktı, o arada benim ciddi düşük riskim oldu rahim azğım açılmıştı ve bebeğim rahim ağzına inmişti düştü düşecekti, acilde hep methini duyduğum ama erkek diye gidemediğim dr vardı şansıma, çok güzel ilgilemişti, kendi dr um gelene kadar 4-5 defa ona gittim kontrole haftada bir yani, önce Allah'ın izniyle sonra o dr un sayesinde bebeğim tutunmuştu bana...
Sonra kendi dr um döndü izinden kadın eskisi gibi ilgili değildi neyse dedim, bir daha ki kontrolde 36. haftaya kadar ben bakmıyorum ultrasonla radyoljide bakılacak dedi, ben şok oldum ne demek ne saçmalık ağzımı açıp bir şey demek gelmedi içimden çünkü zaten özele götürmediği için kızgındım eşime, çıktım içerden ağlamaklı olarak bebeğimi göremedim bakmadı dedim, radyoloji bakacakmış dedim, eşim ne var olsun dedi! Radyolojiye gittik bir hafta sonraya gün verdi... Ben eve dönene kadar ağladım beni şöyle dr larla muattap ediyorsun vicdansızsın dedim...
Sonra devlette ki o iyi erkek dr a randevu aldım emrivaki yaptım eşime, surat beş karış ama umursamadım zaten hep ağlıyordum onun yüzünden önemsizdi surat asması, ondan sonra hep ona gittim baktı ki eşim ben vazgeçmiycem özele gidelim dedi ben 8 ayı doldurmuşum şaka gibi!!! Öncesinde özelde doğum istedim diye ablamın yanında tartışmıştık üstelik....
Neyse dedim gidelim ama ben dr mu bırakmam, hem özele hem de devlete devam ettim, her seferinde dah niye gidiyorsun ona dedi, umursamadım bazen bazen anlattım bazen tartıştım..
Sekiz ayım hep sıkıntıyla ağlayarak geçti, evde oğlumla ilgilenmekten sıkıntılardan bebeğimle konuşmadım bile
Her ağlamamda kahroluyordum bebeğimi üzüyorum evde ki oğlumu üzüyorum diye, kısır döngüydü bu, ağladıkça üzülüyor üzüldükçe ağlıyordum..
Allah daha büyük dert verecek göreceksin gününü diyordum kendime
Verdi geçen hafta bebeğim tek böbrekli olduğunu öğrendim o kadar ultrasona girdiğim halde o kadar renkli doplere girdiğim halde farkedilmemişti, içime kor düştü o an dünya başıma yıkıldı, ne olacak şimdi dedim bebeğim yaşamayacak mı....Ben gereksiz ağlarken benim yavrum tek böbreğiyle karnımda duruyormuş, canı yanıyormu diye düşündüm nasıl bir şey bu...Doğunca böbreğimi veririm ben ona diyordum...
Sonrası bir sürü dr a gittik hamdolsun rahatladık evet tek böbrekliydi ama yaşamasına engel değildi bu durum, ne kadar şükretsek azdı..
Eşim üstüme titremeye başlamıştı şaşkın şakın bakıyordum ona illa bir musibet mi olması lazımdı bunun için
Sonra babasını erkek dr takıntısı bozdu her şeyi, niye niye niye sen kimsin sen nesin be adam bu benim bedenim senin ne haddine!!!
Beni hep ağlatan kocamın bana hamileliğim boyunca söylediği şey doğum yap seni dr a götürücem sinirlerin çok bozuldu!!!! Sen kendini götür dr a hamile karımı hep üzüyorum normal mi diye sor!!
Ben pes ediyorum kim ne istiyorsa yapsın onlar karar versinler nasıl doğurucağıma, ben kimim ki....
Maalesefki bende de iyi haberler yok. İlk hamileliğin çok stresli geçmişti. Ailem vandaydi depremi yaşamışlardı falan filan. Bu hamileliğimde sürekli ne dine telkinlerde bulundum uzulmeyecegim stres yapmayacağım diye. Ama olmadi. Tam hamileliğin başında tayin istedik ve çıktı. Bi yandan ev topla bi yandan ramazan ayı bi yandan mide bulantıları. Aileme yalvardim yardıma gelin diye kimse gelmedi. KV ayni gelmedi. Esim oruçlu haliyle1 ay ev topladı. Tabi benim sinirler lacka . sürekli ağladım. O halde aileler memnun olsun diye önce KV sonra annemlere gittik. Km lerce yol yaptık. Kızkardeşinin düğününe gittik. Orda burada uyumaktan kemiklerin sizliyordu. En sonunda enfeksiyon kaptim kist oluştu. Sonra tayin olduğumuz yere geldik ev yerleştirmeye yine kimse yardıma gelmedi.tabi bu arada hangi Dr denk gelirse ona gittik. En son 28 haftada bi Dr bebegin suyu az dedi. Sebep yorgunluk ve stres. Sindi perinatologa gidiyorum . heyet raporlarıyla sürekli yatmayla çık şükür 36 haftaya geldik. Ve tıpta çok nadir görülen bir gebelik yasiyornusun su miktarı normalin altında ve bebek normal gelişiyor çok şükür. Ama ilk Doğumum norm olmasına rağmen bu sezeryan olmak zorunda ymis. Çünkü bebek susuz ortamda sancilara dayanamaz dedi Dr. Ama benim ilaç alerjim var özellikle ağrı kesicilere karşı. Alerjik sok gelişiyor. Sezeryanda bir o kadar riskli. Kar zarar hesabı yapınca Dr sezeryan diyor. Oğluna bakıp sürekli ağlıyorum ya bana birşey olursa. Bu durumda bile aaaaa niye sezeryan bekle normal doğru diyenler var. Kafayı yicem. Yardıma gelince kimse yok ortada akil vermeye gelince hepsi akil küpü. Haftaya muhtemelen bebeğim doğmuş olacak inşallah. Ama ben çok korkuyorum ya anestezi yapınca alerji başlarsa diye. Çok dolmuşum. Üstüne KV kp geldiler. Oturamiyorum uzanamiyorum. Oranda uzandığını için eşim söylenip duruyor. Yanlarında oturmuyormusum. Amaaaaan sistin vallahi. Hayirlisiyla dogursaydim. Çok korkuyorum.
yerinde başkası olsa bunu fırsata çevirirdi şule sen çok iyi bir insansınSenin gobisini bebisini sevsinler. Gayet guzel gorunuyosun masaallah canim.
Canim senin durumunu dusundukce ciddi manada cok uzuluyorum. Anliyorum da seni. Cunku benim esim de anlasmazliklarimizda cok sert davranirdi. Beton gibi olurdu. Dusunmez empati kurmazdi hic. Ben aglamisim uzulmusum hic donup bakmazdi ilk senemizde. Onun bu hali beni en cok uzen seydi. Nasil dayaniyo bu halime, tas olsa catlar diyodum. Demek ki beni gercekten sevmiyo, umruna bile takmiyo derdim. Sert yaklassam olmuyodu, kendimi anlatsam yumusak olsam olmuyodu. En son artik ailemin yanina gittigim bi gun patladim. Ve bosanmaya karar verdigimi soyledim. Ailem de destek oldular. Esim isin bu kadar ciddi oldugunu o zaman anladi. Calisti cabaladi ugrasti ikna etti beni. O gun bugundur de masaallah cok iyiyiz. Rabb'im bozmasin. Bazen erkekler anlamiyolar malesef. Ne olacak ki dedigime gelecek. 2-3 gun uzulur aglar sonra normale doner diyolar. Bilmiyorum onlarin bu inadini nasil kirmak lazim. Acaba sen de oglunu alip biraz annenlere mi gitsen. Hem kv kp den uzaklasirsin biraz, havan degisir falan??
Canim su soylediklerinin hemen hemen aynisini ben de yasadim. Bizim de tayinimiz cikti memleketimize. Bulantilarla bas etmeye calisiyodum ben de. Once esimjn tayini cikti. Sonra ben es ozrunden tayin isteidm. Ank'nin Kazan ilcesini, esimin ailesinin oturdugu Polatli ilcesinin onlerine yazmistim. Orasi geldi. Ama Kazan gidis gelis yapabilecegim rahat bi yer. Polatli ise ankdan gidis gelis yapmak cok zor yipratici. O yuzden polatli olsa polatlida kalmak gerek. Esim de ankda olacak. Benim hamileligimin buyuk kismi esimden ayri olacak yani. Bizim kp kustu bize tabi ank nun baska ilcesini yaziyosunuz da bizim bulundugumuz yeri sona atiyosunuz diye. Ev toplamaya gittik esimle tek basimiza. 1gunde evi toplayip getirmemiz lazimdi. Ben iki canli halimleyim. Esim desen ne kadar anlicak mecbur surekli ayaktayim. 3 saat uyku uyudum 2 gun boyunca. Hep ayaktaydim. Annem babam calistigi icin izin vermediler gelemedi onlar da. Neyse evi topladik geldik. Yerlestirme fasli yine yalniz. Gunlerce ugrastim bu halimle. Esim okula baslamisti aksamdan aksama gelebiliyodu. Kv kp ne aradilar ne sordular. Naptini ev tuttunuz mu yerlestiniz mi bi ihtiyaciniz var mi diyen yok. Allah korusun ben o kadar is icinde bebegimi de kaybedebilirdim. O zaman nasi bakicaklardi yuzume. Neyse biz yine dedim onlar buyuklerimiz gidelim ellerini opelim. Evlerine gittik yuzumuze bakmadilar. Kirk kat el gibi misafir gibi agirladilar. Sonra araya kurban bayrami girince yine gittik. Konustuk tartistik derken konuyu tatliya bagladik. Ha yerimde baskasi olsa yuzlerine bakmazdi ama arada esi olunca insanin sineye cekiyor bazi seyleri. Demem o ki hepimiz bi sekilde sikintilar yasiyoruz. Rabb'im cok sukur unutturuyor ama onlari. Yoksa insan yuzyuze bakamaz hale gelir. Insaallah sen de bugunlerini saglikla kolaylikla atlatirsin canim. Kocan insaallah anlayisli davranir. Gecen bizim kv kp de gelip kaldilar. Bi kac kez yanlarinda ah vah ettim agrim sizim var da rahat oturamiyo gibi. Esim bakti halime dayanamadi hadi sen gec odaya da uzan dedi onlarin yaninda. Ben de ayip olmasin annemlere dedim. Onlar da olur mu kizim sen gec odana dinlem biz yabanci miyiz dediler. Basta kendim gecsem yatsam eminim esim de kizardi hic yanlarina gelmiyosun vs diye.
İnş canım sağlıkla kucağına alırsın inş Bebeğini :)Ayy insallah canim cok sagol
Canım ya dün gece Yanımda kadın doğum doktoru vardı direkt sordum, apartman davetiydi, senin yasını gördüm ama kadını göremedim bir dahaCanim bende gecen hafta 33 haftalık 5 günlük gittim. Ayrintilida 32+0 ciktik
Simdi doktora gore 34+6 (geç döllenme demişti)
SAT a gore 36+5
Ayrintiliya gore 33+2 yim.
Hangisini baz almaliyim ?
Günaydın canım sana da... Normal Doğumu denersin epidural vs takviye alırsın hiç yapamazsan sezaryana alırlar kimse seni zorlayacak değil yaz ama olumlu düşünürsen kolay olacak bir de ben doğumdan korkanların daha kolay olduğuna inanıyorum pozitif doğum hikayeleri yaz oku :) bemim bir ablam doğumhaneden Kapısında doğurdu:) bebek Doğdu diye aradılar kantine inerken inanmadık enişteme düşün :))Günaydın herkese dün doktorum makat gelis degil bi aksilik cikmazsa simdilik normal dogum yapabilirsin gibi dedi ben cok korkuyorum normal dogumdan hamileligimde de hic yürüyüş falan yapmadim simdi baslasam ufak ufak ise yarar mi yuruyuş +kegel egzersizi...
Eflalim kp in taktiğini öyle güzel Anlıyorum ki ortaya bir şey atıyor senin saf eşin atlayıp tutuyor. Nasıl istiyorsan öyle yap yaşa ini.. Ama inat için vs kendini ve beneğini hırpalama.. Çünkü bu zor dönemde tek başına bir Şeyler yapmamız desteksiz kalmamız çok zor.. Özelde yapacaksan da bu senin kararın.. Ben istesem devlette de doğurrursum ama özel daha rahat diyr hazırla kendini, kp e yenildim onun sözü geçti psikolojisi seni daha beter yapar kocandan uzaklaştırır...Canım adam lafını sakince söyledi köşesine çekildi o kadar usturuplu söyledi ki karşısına geçip bir şey desem ben ne dedim ki der, yaptığının farkında bile değil eminim değil ona göre söylediği şey o kadar normal ki anlatabildim mi bilmiyorum
eşim oğlumu dışarı çıkardı kv mi çağırıp söylesem mi bilemiyorum, ya inan özel devlet umrumda değil beni sinir eden o adamın isteğinin olacak olması yoksa özel daha iyi ya çok konforlu temiz odalar ilgi alaka, o yorum yapmasaydı ben özelde yapacaktım belkide ama şimdi onun dediği olacak, buna sinir oluyorum
Benim eşim de dün evliliğimiz boyunca ilk Sefa temizlenmiş ayaklanmış hazır ettiğim bi sebzeyi suya koyup haşladı ve sonra bana yemek olarak verdi ev Hanımı olmak kolaymış ne gar ki bunda diyor sanki cam kapı sildi :))) bu erkekler bi tuhaf..şu an hem eflalin kayınpederine hem de kendi eşime sövüyorum ulan adam temizlik yapmamak için bugün de mesaiye kalmış ama akşamo ev temizlenmeden eve girmicem
Aaa eveeet ben de şimdi farkettim.Yasasin doğum kardeşliğiBuralardayım.. Bu arada muhtemel doğum tarihlerimiz ayniymis yeni farkettim..
Çok sağol canım benimEmmens oas ve hastaneye gidecek tüm arkafaslar güzel haberlerle dönün inşallah..
Yusufumun bebişlere selamı var..
Senin gobisini bebisini sevsinler. Gayet guzel gorunuyosun masaallah canim.
Canim senin durumunu dusundukce ciddi manada cok uzuluyorum. Anliyorum da seni. Cunku benim esim de anlasmazliklarimizda cok sert davranirdi. Beton gibi olurdu. Dusunmez empati kurmazdi hic. Ben aglamisim uzulmusum hic donup bakmazdi ilk senemizde. Onun bu hali beni en cok uzen seydi. Nasil dayaniyo bu halime, tas olsa catlar diyodum. Demek ki beni gercekten sevmiyo, umruna bile takmiyo derdim. Sert yaklassam olmuyodu, kendimi anlatsam yumusak olsam olmuyodu. En son artik ailemin yanina gittigim bi gun patladim. Ve bosanmaya karar verdigimi soyledim. Ailem de destek oldular. Esim isin bu kadar ciddi oldugunu o zaman anladi. Calisti cabaladi ugrasti ikna etti beni. O gun bugundur de masaallah cok iyiyiz. Rabb'im bozmasin. Bazen erkekler anlamiyolar malesef. Ne olacak ki dedigime gelecek. 2-3 gun uzulur aglar sonra normale doner diyolar. Bilmiyorum onlarin bu inadini nasil kirmak lazim. Acaba sen de oglunu alip biraz annenlere mi gitsen. Hem kv kp den uzaklasirsin biraz, havan degisir falan??
Canim su soylediklerinin hemen hemen aynisini ben de yasadim. Bizim de tayinimiz cikti memleketimize. Bulantilarla bas etmeye calisiyodum ben de. Once esimjn tayini cikti. Sonra ben es ozrunden tayin isteidm. Ank'nin Kazan ilcesini, esimin ailesinin oturdugu Polatli ilcesinin onlerine yazmistim. Orasi geldi. Ama Kazan gidis gelis yapabilecegim rahat bi yer. Polatli ise ankdan gidis gelis yapmak cok zor yipratici. O yuzden polatli olsa polatlida kalmak gerek. Esim de ankda olacak. Benim hamileligimin buyuk kismi esimden ayri olacak yani. Bizim kp kustu bize tabi ank nun baska ilcesini yaziyosunuz da bizim bulundugumuz yeri sona atiyosunuz diye. Ev toplamaya gittik esimle tek basimiza. 1gunde evi toplayip getirmemiz lazimdi. Ben iki canli halimleyim. Esim desen ne kadar anlicak mecbur surekli ayaktayim. 3 saat uyku uyudum 2 gun boyunca. Hep ayaktaydim. Annem babam calistigi icin izin vermediler gelemedi onlar da. Neyse evi topladik geldik. Yerlestirme fasli yine yalniz. Gunlerce ugrastim bu halimle. Esim okula baslamisti aksamdan aksama gelebiliyodu. Kv kp ne aradilar ne sordular. Naptini ev tuttunuz mu yerlestiniz mi bi ihtiyaciniz var mi diyen yok. Allah korusun ben o kadar is icinde bebegimi de kaybedebilirdim. O zaman nasi bakicaklardi yuzume. Neyse biz yine dedim onlar buyuklerimiz gidelim ellerini opelim. Evlerine gittik yuzumuze bakmadilar. Kirk kat el gibi misafir gibi agirladilar. Sonra araya kurban bayrami girince yine gittik. Konustuk tartistik derken konuyu tatliya bagladik. Ha yerimde baskasi olsa yuzlerine bakmazdi ama arada esi olunca insanin sineye cekiyor bazi seyleri. Demem o ki hepimiz bi sekilde sikintilar yasiyoruz. Rabb'im cok sukur unutturuyor ama onlari. Yoksa insan yuzyuze bakamaz hale gelir. Insaallah sen de bugunlerini saglikla kolaylikla atlatirsin canim. Kocan insaallah anlayisli davranir. Gecen bizim kv kp de gelip kaldilar. Bi kac kez yanlarinda ah vah ettim agrim sizim var da rahat oturamiyo gibi. Esim bakti halime dayanamadi hadi sen gec odaya da uzan dedi onlarin yaninda. Ben de ayip olmasin annemlere dedim. Onlar da olur mu kizim sen gec odana dinlem biz yabanci miyiz dediler. Basta kendim gecsem yatsam eminim esim de kizardi hic yanlarina gelmiyosun vs diye.[/QUOTE
Aman hepsi ayni demek ki :) boyle teselli edeyim kendimi hayirlisiyla sağ salim miniklerimiz gelseydi geri bos. Galiba ben lohusa sendromu na önceden girdim. Bi de alerjiden dolayı sezeryandan çok korkuyorum. Dr söyleyeyim de genel uyutsun bari
1900 gr çok çok zayıf dedi..Aaa eveeet ben de şimdi farkettim.Yasasin doğum kardeşliğiDoktorumuz çok güzel şeyler söyledi bu arada çok şükür.Kizim 11 gün önde gidiyor yalnız 2800 gram 47.5 sansantim çıktı. Ben kilo vermisim o almış .Yediklerine dikkat et normal doguramazsin iri olursa dedi.daha nasıl dikkat edeyim bilmiyorum.ekmeksiz salata yeşillik balık et sebze bunlarla besleniyorum. Öyle iştahlı bir insan da değilim.Bebege ne kadar göndereceğimi nasıl ayarlayabilirim ki sanki Senin nasıl geçti muayenen canım ? Umarim hersey yolundadir
Nerde oturuyorsun canimForum Avmye gıttım ....sezin_uk kipa da bebek esyaları yuzde ellı ındırımlı aklında olsun... Ayy yurudum gezdm 3 saat gecen kım kendınıze bısey alıyr musnz dıyordıu evet porlanddan tabak altı aldım kendıme :) kırk haftaya gırerken avmde gezen tek ben mıyım dedım bı kadın daha baya buyuk gorunuyordu ıcım rahatladı :)
sağol canım evet başkaları yüzünden üzülmek çok kötü eşim dediğin insanın başkasını sende üstün tutması çok kötüNego canım yazdıklarını okdukca çok üzülüyorum. Dua ediyorum Rabbim gönlüne ferahlık kp akil fikir versin diye. Ne kadar üzülme takma desekde bos insan bu günleri en güzel şekilde geçirmek isterken birkaç gereksiz yüzünden üzülmeyi hazmedemiyor insan. Çok şükür ki ahiret var. Orda sorulur hesabi.
şu an hem eflalin kayınpederine hem de kendi eşime sövüyorum ulan adam temizlik yapmamak için bugün de mesaiye kalmış ama akşamo ev temizlenmeden eve girmicem
canım sağol desteğin için beni anlayan birilerinin olması çok rahatlatıyor beni yalnız değilim diyorumbence çağır kv yi ona herşeyi anlat içini dök lütfen içine atma ya bu devirde kadın erkek ayrımı mı kaldı ayrıca bu bir ameliyat ha kadın girmiş ha erkek girmiş yani ne fark eder
canım ya ne kötü olmuş çok ayıp etmiler taşınmak çok zor hem de hamileyken birde çocuğun varken, sen boş ver milleti akıl verenleri siz dr olun o zaman de, inşaallah alerjin tetiklenmez çok rahat geçer doğumunda sonrasıda, alerjine çare vardır mutlaka hepsini konuştun mu dr la?Maalesefki bende de iyi haberler yok. İlk hamileliğin çok stresli geçmişti. Ailem vandaydi depremi yaşamışlardı falan filan. Bu hamileliğimde sürekli ne dine telkinlerde bulundum uzulmeyecegim stres yapmayacağım diye. Ama olmadi. Tam hamileliğin başında tayin istedik ve çıktı. Bi yandan ev topla bi yandan ramazan ayı bi yandan mide bulantıları. Aileme yalvardim yardıma gelin diye kimse gelmedi. KV ayni gelmedi. Esim oruçlu haliyle1 ay ev topladı. Tabi benim sinirler lacka . sürekli ağladım. O halde aileler memnun olsun diye önce KV sonra annemlere gittik. Km lerce yol yaptık. Kızkardeşinin düğününe gittik. Orda burada uyumaktan kemiklerin sizliyordu. En sonunda enfeksiyon kaptim kist oluştu. Sonra tayin olduğumuz yere geldik ev yerleştirmeye yine kimse yardıma gelmedi.tabi bu arada hangi Dr denk gelirse ona gittik. En son 28 haftada bi Dr bebegin suyu az dedi. Sebep yorgunluk ve stres. Sindi perinatologa gidiyorum . heyet raporlarıyla sürekli yatmayla çık şükür 36 haftaya geldik. Ve tıpta çok nadir görülen bir gebelik yasiyornusun su miktarı normalin altında ve bebek normal gelişiyor çok şükür. Ama ilk Doğumum norm olmasına rağmen bu sezeryan olmak zorunda ymis. Çünkü bebek susuz ortamda sancilara dayanamaz dedi Dr. Ama benim ilaç alerjim var özellikle ağrı kesicilere karşı. Alerjik sok gelişiyor. Sezeryanda bir o kadar riskli. Kar zarar hesabı yapınca Dr sezeryan diyor. Oğluna bakıp sürekli ağlıyorum ya bana birşey olursa. Bu durumda bile aaaaa niye sezeryan bekle normal doğru diyenler var. Kafayı yicem. Yardıma gelince kimse yok ortada akil vermeye gelince hepsi akil küpü. Haftaya muhtemelen bebeğim doğmuş olacak inşallah. Ama ben çok korkuyorum ya anestezi yapınca alerji başlarsa diye. Çok dolmuşum. Üstüne KV kp geldiler. Oturamiyorum uzanamiyorum. Oranda uzandığını için eşim söylenip duruyor. Yanlarında oturmuyormusum. Amaaaaan sistin vallahi. Hayirlisiyla dogursaydim. Çok korkuyorum.
aynen zaten normal doğum değil ameliyat bir tarafımla işi yok kimsenin, yaşamayan anlayamaz cahille uğraşmak çok zormuş çok, sağol desteğin içinEflalim canım seni bu kadar cok kimsenin üzmeye hakkı yok.. Bırak kp yi anne babanın bile.. Ya bunlar afedersinden şeyimizi göstermeyi meraklımıyız sanıyo.. Tamm kadın olsa daha îyi olur fakat bu dr ya dr içine sinmiyosa daha ne..
Ben kızımda kadın dr gittim.. Aptal gibi o dr girecek sanıyorum ama nerde afedersmiz oramı parmaklamayan kalmadı ..görmeyen asistan çgrenci vs bana 42 hafta boyunca bakan dr ortalıkta bile yoktu.. Ne ya.. Canımızdan can ayırıcaz..bu mu yani... Kaş yapıcam derken göz cıkarmak..
Allahım benim öküz kocamda gecen soruyo bu dr öu yaptırcak dogumu yoksa kadın mı bnde dedım ebe dogurtucak dr a ne.. Oda kim ki.. Diyoki ya bişi olursa o zaman sus dedim... Bn dr umdan memnunum.. Ne olacagı belli degil.. O zaman gelsin inş bu dr olur dedim..
Şimdilk susuyo.. Bayan dr var dedim 1000 lira normal dpgum oraya gidelim ... Ee devletteki bayan dedi.. Dedım baslarım bayanada doktorada bn sogurcam sen degil.. Allah askına ya can mı mal mı dedım.... Bnm ki endi kendine bişiler cıkarıyo.. Umrumda degil eflal.. Kvdeni cagır söle son kararımır kimse karısmasın de.. Bu me ya bu neee
sağol canım benim, aslında gideyim diyorum ailem henüz bilmiyor bu durumu söylesem mi söylemesem mi kaldım arada, ablamlar duysa biri gelemez ama diğeri çıkar gelir alanyadan biliyorum annemden babamdan daha destekler bana, senin eşin pes etmiş benimki eyvallah etmez canım gurur yapar tek derdi oğlumuz olur on ister sen nereye gidiyorsan git der banaSenin gobisini bebisini sevsinler. Gayet guzel gorunuyosun masaallah canim.
Canim su soylediklerinin hemen hemen aynisini ben de yasadim. Bizim de tayinimiz cikti memleketimize. Bulantilarla bas etmeye calisiyodum ben de. Once esimjn tayini cikti. Sonra ben es ozrunden tayin isteidm. Ank'nin Kazan ilcesini, esimin ailesinin oturdugu Polatli ilcesinin onlerine yazmistim. Orasi geldi. Ama Kazan gidis gelis yapabilecegim rahat bi yer. Polatli ise ankdan gidis gelis yapmak cok zor yipratici. O yuzden polatli olsa polatlida kalmak gerek. Esim de ankda olacak. Benim hamileligimin buyuk kismi esimden ayri olacak yani. Bizim kp kustu bize tabi ank nun baska ilcesini yaziyosunuz da bizim bulundugumuz yeri sona atiyosunuz diye. Ev toplamaya gittik esimle tek basimiza. 1gunde evi toplayip getirmemiz lazimdi. Ben iki canli halimleyim. Esim desen ne kadar anlicak mecbur surekli ayaktayim. 3 saat uyku uyudum 2 gun boyunca. Hep ayaktaydim. Annem babam calistigi icin izin vermediler gelemedi onlar da. Neyse evi topladik geldik. Yerlestirme fasli yine yalniz. Gunlerce ugrastim bu halimle. Esim okula baslamisti aksamdan aksama gelebiliyodu. Kv kp ne aradilar ne sordular. Naptini ev tuttunuz mu yerlestiniz mi bi ihtiyaciniz var mi diyen yok. Allah korusun ben o kadar is icinde bebegimi de kaybedebilirdim. O zaman nasi bakicaklardi yuzume. Neyse biz yine dedim onlar buyuklerimiz gidelim ellerini opelim. Evlerine gittik yuzumuze bakmadilar. Kirk kat el gibi misafir gibi agirladilar. Sonra araya kurban bayrami girince yine gittik. Konustuk tartistik derken konuyu tatliya bagladik. Ha yerimde baskasi olsa yuzlerine bakmazdi ama arada esi olunca insanin sineye cekiyor bazi seyleri. Demem o ki hepimiz bi sekilde sikintilar yasiyoruz. Rabb'im cok sukur unutturuyor ama onlari. Yoksa insan yuzyuze bakamaz hale gelir. Insaallah sen de bugunlerini saglikla kolaylikla atlatirsin canim. Kocan insaallah anlayisli davranir. Gecen bizim kv kp de gelip kaldilar. Bi kac kez yanlarinda ah vah ettim agrim sizim var da rahat oturamiyo gibi. Esim bakti halime dayanamadi hadi sen gec odaya da uzan dedi onlarin yaninda. Ben de ayip olmasin annemlere dedim. Onlar da olur mu kizim sen gec odana dinlem biz yabanci miyiz dediler. Basta kendim gecsem yatsam eminim esim de kizardi hic yanlarina gelmiyosun vs diye.
İnş canım sağlıkla kucağına alırsın inş Bebeğini :)
Canım ya dün gece Yanımda kadın doğum doktoru vardı direkt sordum, apartman davetiydi, senin yasını gördüm ama kadını göremedim bir dahadediği şey son trimestardaki Değişiklikleri dikkate almayın. Sata göre bebeği bekletin dedi arada benim bebek de ileri geri oynuyor ama ben de takmıyorum açıkçası..
Günaydın canım sana da... Normal Doğumu denersin epidural vs takviye alırsın hiç yapamazsan sezaryana alırlar kimse seni zorlayacak değil yaz ama olumlu düşünürsen kolay olacak bir de ben doğumdan korkanların daha kolay olduğuna inanıyorum pozitif doğum hikayeleri yaz oku :) bemim bir ablam doğumhaneden Kapısında doğurdu:) bebek Doğdu diye aradılar kantine inerken inanmadık enişteme düşün :))
yürüyüşü kaslar çalışsın diye tavsiye ediyorlar Yürü yürüyemeyen de üzülme.. Sonra sancılar başlayınca dinlenmek yürümek sallanmak ılık duş rahatlatır onları denersin sonra da doktor hastane yolu.. Olacaksa olur zaten sen korkma..
Eflalim kp in taktiğini öyle güzel Anlıyorum ki ortaya bir şey atıyor senin saf eşin atlayıp tutuyor. Nasıl istiyorsan öyle yap yaşa ini.. Ama inat için vs kendini ve beneğini hırpalama.. Çünkü bu zor dönemde tek başına bir Şeyler yapmamız desteksiz kalmamız çok zor.. Özelde yapacaksan da bu senin kararın.. Ben istesem devlette de doğurrursum ama özel daha rahat diyr hazırla kendini, kp e yenildim onun sözü geçti psikolojisi seni daha beter yapar kocandan uzaklaştırır...
İnş gönlüne göre olur Bebeğini kucağına sağlıkla ve hatta istediğin şekilde alırsın istediğin yerde vs... Sana bol bol dua ediyorum kp ini de Allah'a havale ediyorum... Allah inş gönlüne göre verecek, Elinden geleni kendini üzmeden yap, ölmüyorsa da vardır bunda bir hayır de pes ettiğini düşünmeden yeni duruma göre kararım bu de.. Anlatamadım ama ne biletim kendini Güçsüz hissetme... Dualarımız seninle...
Benim eşim de dün evliliğimiz boyunca ilk Sefa temizlenmiş ayaklanmış hazır ettiğim bi sebzeyi suya koyup haşladı ve sonra bana yemek olarak verdi ev Hanımı olmak kolaymış ne gar ki bunda diyor sanki cam kapı sildi :))) bu erkekler bi tuhaf..
ankara canım ama butun kıpalarda vardırNerde oturuyorsun canim
Canım benim hiccc üzülecek birsey yok inan.Ben tam da senin bebeğinin kilosunda hem de 35 haftalikken dodoğmuşum. Annem hep der ki çirozdun mirozdun parmaklarin miniklikten birbirine yapisirdi arasına pamuk koyardik ama bir o kadar da masallahın vardı. Hiç doktora götürmedim seni der.O bunyeyle alakali. Bebeklerimiz sağlıklı olsunlar da kilonun boyun ne önemi var tatlım. Hem cidden ultrason aletlerinin bu boy kilo konusunda yanildigini da çok duyduk.Sakin endiselenme lütfen. Bebeğini de kendini de strese sokma nolur.Son 1 ayimiz şurda1900 gr çok çok zayıf dedi..bi önce gittiğim Dr (1 buçuk hafta önce gittim) bana da aynı sana denileni demişti. Ama Dr a güvenemedim. Ve değiştirdim. Şimdi de zayıf diyorlar valla artık kafayı yicem. Çocuğun kilosu değil önemli olan. Iyi beslenirim alır. Sağlıklı olsun da. Beni bu kadar strese sokan kime inanacagimi şaşırdım. Ama annelik iç güdum bu Dr a güven diyor..
Aman sen iyi olda ne şişirmesi eflal gözünü seveyim.. Biz ne için varız..bacım demek canımsın yazmıs... Allahım film gibi.. Aglıceeemya hepinizi şişiriyorum ben ya, ben çok çabuk yıkılıp hemen toparlanırım yarın bir bakmışsınız şakıyorum bülbül gibi:) hayırlısıyla sağlıkla doğsa bu yavrumda, hayırlısıyla doğumla beraber evimize huzur gelse
minione canım Allah razı olsun senden ya..ne kadar dua ettim bugün sana.. ( medipole git demiştin ya, bugüne randevu almıştım. Elif hanim yoktu Ayfer hanima aldım. Ve şok! Onceki dr bebek iri onu yeme bunu yeme dedi diye baya dikkat ettim. Şimdi Ayfer hanim ne dese beğenirsin. Bu çocuk çok zayıf dedi. Bi önceki Dr un verdiği ultrason kağıdını gösterdim. Bana iri bebek dedi dedim. Kadın nasıl kızdı Dr a. şu an 1900 en fazla diyo. Neye dayanarak vermiş bunu sana diyo.. ya yemin ederim kafayı yicem artık.. o Dr a devam etseydim bebeğimde gelisme geriliği olacakmış. Ve sağlığını iyice riske aticakmisim.. ( suyu az diyodu. Suyu falan gayet normalmis.. Allah sana böyle kolay kolayyyy doğumlar nasib etsin.. Bebeğin sağlıklı sıhhatli gelsin dünyaya.. Ben biliyodum zaten ben hiç kilo almadım bu bebek nasıl iri diyodum. Bu arada 74 le başladım 7 kilo verdim ilk aylarda sonra 5 kilo geri aldım. Şu an 72 kilo olmuşum. Daha başladığım yere bile gelmedim yani düşün.. Allaha Şükür bi problemi yok bebegimin ama o kadar kızıyorum ki o Dr a..
1900 gr çok çok zayıf dedi..bi önce gittiğim Dr (1 buçuk hafta önce gittim) bana da aynı sana denileni demişti. Ama Dr a güvenemedim. Ve değiştirdim. Şimdi de zayıf diyorlar valla artık kafayı yicem. Çocuğun kilosu değil önemli olan. Iyi beslenirim alır. Sağlıklı olsun da. Beni bu kadar strese sokan kime inanacagimi şaşırdım. Ama annelik iç güdum bu Dr a güven diyor..
sonrası yok cevap yazmadım:) gelince ne olacak bilmem, ağzıyla kuş tutsa nafile artıkAman sen iyi olda ne şişirmesi eflal gözünü seveyim.. Biz ne için varız..bacım demek canımsın yazmıs... Allahım film gibi.. Aglıceeem
Eee daha sonra noldu...:):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?