2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Ay ay kızımın doktoru aradı ne yaptınız diye sonuçları cerraha gösterdiniz mi ne dedi .. falan .. ikidir arıyor ne oldu başlarına taş falan mı düştü :) neyse demin sordum kakasında son ayda azalma oldu yapamıyor dedim bebekler büyüdükçe kakada azalma olabilir dedi dedim ki bende öyle biliyorum ama gazını çıkarırken kakasını yaparken ağlıyor poposuna baktım çatlak var dedim evet ondan dolayıdır cerraha göster hergün iki üç sefer poposunu tentirdyodla pansuman yap dedi

Kızlar biogaia nasıl kullanılmalı aldım öylece duruyor buzdolabımda

İnşallah arkadaşım inşallah...Allah yardımcımız olsun güç versin hepimize.eşim bana diyorki sen de tüm kadınlar gibi bebeğe ben bakıyorum diyosun ben bişey yapmıyorum öyle mi diyo..gündüz işe gidiyor akşam yorgun gelip bebeği sevip uyuyor.gece kalkmaz gündüz zaten hep bende.nasıl bakmaysa bu.uyumayan bebek çok zor

Herkese günaydın kızlar

Herkes Kocasından dertli.. Nasılki ilk evlendiğimizde iki Kişilik hayata zor adapte olmuşsak şimdi de üç Kişilik yaşıyoruz ve erkekler ili dakikalık aguyu bebek bakmak zannediyorlar.. Ama olsun biz doğurduk biz de bakabiliriz azıcık daha dişimizi sıkalım bebek baba deyince onların da içi gidecek.

Benim çocuk delisi kocam bile hadi Hatun son üç ay ek gıdaya geçtik mi bebeği babaannesine bırakır tatile gideriz çok yoruldum Diyor:)) şu ana kadar bebeği bir kere yıkamamış tırnağını kesmemiş deli givi kusma problemimiz OLMASINA rağmen üstünü değiştirmemiştir 6da gider 12de geliyor malesef bunu dert yanmam için söylemiyorum durumu anlatıyorum ama Kocamla kötü olmak yerine olsun Aşkım diyorum... Kendime ohal ilan ettim kimseyle tartışıp enerjimi gücümü harcayamam kafama takmayıp rahat olduğundan değil Güce ihtiyaç duyduğumdan bu dönemde...
Zorlu bir dönem geçiriyoruz bu dönemi Güzelce atlatmaya bakalım sonrası güzel olacak..

Buradaki herkes aynı süreçten geçiyor bir iki istisna dışında.. Yaşadıklarınızı kendinize özel sanmayın şükredelim.. Geçen hafta bir er gittik Bebeğin kulaklarını fareler yemiş yoksulluktan elh ... Diyelim halimize..

Kimimiz evine temizlikçi alıyor kimine akrabası kardeşi kvsi yardım ediyor kimi kendi temizliyor ama nihayetinde korunduğumuz sıcak bir yuvamız var çocuklarımızla aynı çatı Altında..
Bu dönemde pozitif olmak zorundayız kolay değil size özel değil yaşananlar ama geçecek inş:)

diye düşünüyorum :) herkese günaydın:)

canim oncelikle panik yapma butun kadinlar ayni seyi yasiyor esinin destegini beklemen normal bi yerden sonra anlamalarini bekliyoruz soylediginizde bagirarak soyluyoru tatli dille aoylemyiyoru bizimki inan 2.xocugumuz bu cocuga elini surmuyor ustelik dun iki tane kanaryamiz var yavrulari 3 tane yeni bana doyoki annesi bak mucize :) bende dedimki bi kusun anasi olmamistim onlara mama yapti onlara neler yapti bende cocuga bakiyoum isi bitsin alsnda cok kucuk bi isim var dislerimi falan fircaliycam gttm hadi alsana dedim e siz bos otruyorsunuz ben dedm ya seni bekliyoum. Ki camsr katliyoum bi yandan goril gormuyor musun tabi bu goril icimden al su sebegi yatalim dddim tamam canim dedi yani bi dk once soyledigimi unutacak kadar dikkatli inceler erkekler onlrin yapisi bu ama ben cozdum olayi inan ortami erdikce sen uzuluyorsun bisey bekledikce benim oglum hi uyumuyor kizim sapitiyor bazen kardesine vuuyor ilk cocuk oldugu icin sen kendini geriyorsun uyumazsa uyummasin bi emzik ver yoksa bile araba koltuguna koy sarki soyle emegini yap oda oda temizlik yaparken gezdir onun uyumaina. Kaayi takarsan jic uyumaz sen gerilince o hisseder daha da huyauz olur relax oll dur o an ne yapman lazimsa onu yap ben bunu ikincide buldum ilkinde bende oyleydim esine hafif yumusak davran

Kızlar benim yavrucak kakasını yapmıyor, iki oldu fitile yaptırıyorum haftada bir yaptırıyorum, acaba yanlış mı yapıyorum, benim gibi sorun yasayan var mı aranızda.
Canim biz dogdugumuzdan beridir oyleyiz nerdeyse ilk 15 gün hergun kaka yati sonra bi basladi hep 5 6 gunde bi yapiyor ya fitille ya da kulak cubuguyla yatırıyorum ve inanailmaz sinirlerimi bozuyor bu durum zeytinyagi katiyorum mamaya ama ise yaramiyor ve son 10 gundur kakasida sertleşti baya zorlaniyor cocuk dr baktı makatta catlak yok dedi ama bi sorun varki bu bebek böyle

ecepelin29 otuz kere kucagina al birak erekirse yere yuz ustu birak battaniyenin uatune uyumasin baktin bes saat uyumadi iyicw gozler kizardi kollari bagla gozunu kapat battaniye ile sar koltugunfa yaa ayakta salla ben son care artik oyle uyku uyumali diye odaklanma zamani gelince uyutuum die odaklan yapiyorum her gecen ay uyku azalacak sadece ogle uykusu kalacak

Canim dünkü mesajimda bende benzer sorunlarla isyan ettim artık katlanilmasi cok zor gercekten o kadar tartısıyoruz ki rüyamda bile bugun tartışıyodum esimle bi bas agrisiyla uyandim...ben pollyannacilik yapamiyorum herseyden mutlu olumlu bi taraf bulamiyorum ortada bariz sorunlar varken aman oda erkektir elinden anca bu geliyor ben dogurdum ben bakarim demiyorum zaten boyle diye diye bu erkek milleti uzerine dusen sorumlulugu yerine getirmeyen her zorluktan sıvışan tipler oluyorlar...ben anneysem oda baba bakmak zorunda cocuguna onlar calisiyorsa bizde çalışıyoruz ev isi bulasik yemek utu temizlik gelen giden misafir agirlama ustune bide cocuk bakayim oda sadece ise gidip gelsin oh ne güzel....ben iyice gözümü kararttim bigun yazarim buraya bosandim diye...gene cok sinirlendim neyse canim uzme kendini kötü laf dedim diyede uzulme canina tak demistir de ondan demissindir

Kızlar kanz da bir bebek arabası görmüş annem çook uygun fiyati kullanan ya da hakkında bilgisi olan var mi ???????????resmini gördüm ben görünüşü güzel ama tam onlarak kaliteli durmuyor sanki bilemedim fiyati bu ay için 369 tl mis normalde 469 tl .
Markası : Doll neon puset

Benim bebişte bir doktor çatlak var dedi iki krem vermişti karıştırıp sür sonra başka doktorlar yok dedi o kremler dermotop anestol dü sanırım epantjen ile karıştırıyordum .

Benim Bebiş de öyle canım uyudu mu kucağından indirme belki öyle yüzün uyun beş dk değil de on dk :) bir de açıkhavada yormaya bak ama bebekle ilgilenerek hani gezmek için değil de birebir obu yorarak geçir. Benim bebeğim de öyle uyumuyor kucaktan inmiyor Allah yardımcın olsun seni çok iyi Anlıyorum.. Eşine gelince zamanla üçlü hayata alışacaksınız herkesin evinde şimdi o Cümleler geçiyor yorgunluk insanları tahammülsüz hale getiriyor geçecek ibş..

Canim salincak gibi degil ben bilfigin yatak gibi istiyorum, bazen gece uykularinida o yatakta yaptirirm cunku, tinylove gordum mama sandalyesi olarakda kullaniliyormus, biraz daha bakiyim en iyisi :)
Salıncak koltuk yatak oluyor sanırım 3ü bir arada ama eflalim in dediği givi bence park yatak al ucuz hem yer kaplamaz em her yere taşınır hem de seneye vs her zaman kullanırsın.. Burada on yatağı var Bebeğin ama Amerika'da park yatak vardı en güzeli seğil ama en kullanışlısıydo:))

Bende otomatik sallanan var ama hızlı sallıyor beş ayarı var en yükseği bile yenidoğan için fazla hızlı malesef bir de bir YAŞ diyor ama ben paketlerin kaldırdım bile beşiği.. Maksimum altı ay gerçi ben Reflü yastığı ile kullandığım için yatak küçülüyor ama olsjn...

Pinking Tree canım emme saati bizde

hala saat başı ve iki saatte bir

emme sıklıkları tam tersi artıyor

sadece emme süreleri azalıyor

artık beş dk da bitiriyor emme işini

Evet canım boşuna Telaş yapmışım Sağol vebanın için ben sanıyordum ki artık araları açılacak üç ana iki ara öğün givi mesela :)))

Bu erkekler bizden daha hamile daha lohusa daha yorgun oluyorlar resmen yarışıyorlar bizle :) anlamadım gitti...

Evet canim onu bende dusundum biz surekli bi yerlere gidiyoruz simdiden 4 planimiz var, ama annem park yatak cok buyuk diye istemiyor, esim gelince annemlerin ust katta kucuk daire var biz oraya gececegiz ve orda bebek besigi var normal buyuk, alt kat icin istiyorum yer kaplamamasi lazim odanin bi kenarina koymak icin bisey ariyorum, neyse ben ebati kucuk park yataklarada bakiyim sagol cnaim

Doktorun ablama vermiş olduğı ek gıda kağıtları kızlar belki ön bilgi edinmek için işinize yarayabilir.. Allah izin verirse ben 6 ay sadece anne sütü diyr düşünüyorum ama sütüm yetersiz olursa ek gıdaya sebzelerle yoğurtla başlayacağım meyve Muhallebi değil de.. Çünkü çocuklar Diğerlerini hep reddediyor sonra eflal yazmıştı ... Ini işinize yarar

Eklentiler

• image.webp
    83,8 KB · Görüntüleme: 271
  • image.webp
    131,1 KB · Görüntüleme: 262
Canim cok sagol hemen kaydettim, son koydugun fotoyu kitaptan cektin sanirim hangi kitap acaba? Ek gidayla ilgili bebek tarif kitabi vs almayi dusunuyorum bende

Ben bunun benzeri chicco kullanıyorum sepeti falan böyle öok memnunum kanz ı hiç denemedim görmedim ama yalan Olmasın..

canım büyük oğluma 2 aylıkken almıştık araba ona da ana kucağı olmadan koymuştuk direk
yok kızmam aynen odun:)
ay evet ya trip da atamıyoruz aynen çocuk yüzünden konuşuyorum:)
hamdolsun canım haklısın
Kızlar onbes haftalığız son zamanlarda sanki doymuyodu bugün kahvaltıda yoğurt verdim bi kasık yani ek gıdaya basladıkkkkkkk yuppi :) vatana millete hayırlı olsun :)
hadi hayırlı olsun ek gıda döneminiz:) her yemeği sevsin kuzun inşaallah
ah canım bizde durum tersi eşim rahattır ben geriliyorum çocuklar huysuzlandıkça ben otoriterim eşim çok rahat bu konuda
canım hiç patlama az sabret inceden inceden ayar ver azar azar alıştır dışarı çıkmaya, yaz geliyor zaten sık sık çıkarır eşinde
ayy canım bende sevmiyorum ev oturmasını ama sosyal anlamda gittiğimiz bir yerde yok birde benim arkadaşım yok hep akraba tayfası onlarla da samimiyet yok, aynı şehirde olsaydık ta senle görüşseydik:)
canım bizde tam tersi ben huysuzlanıyorum çocuklar huysuzlanınca:)

oyy yerim cicisini kızının:) güle güle giysin
uygulayın bencede:)

canım konak için banyo yaptırmadan önce zeytinyağı sür yumuşat sonra tara ve yıka, bunu bir kaç yıkama öncesi yapman gerekebilir

ay canım zaten imreniyorum sana maşallah çıkıyorsun gerçi canım bende iki çocuk var tek çocukla bende çıkıyordum rahatça, ah o ağlama bizde her çıkmamızda oluyor resmen evi istiyor benim minik
ooo dört aile maşallah canım sende güzel misafir ağırlıyorsun
ayy bende varım bende kaldı kilom diyorum herkes de daha üç ay oldu dur bir diyorlar neyse ki:) ne diyeti canım diyet yapsak süt kalmaz yemeye devam:)
hayırlı olsun güle güle kullanın canım
Haahaaaaahaa ayni bende oyle
Zaten bir arastirilma yapilmis
Kadinlar hic islerine yaramasa bile 1 liraya 10 sacma sey alirmis erkeklerse kendilerine cok lazimlik 1 liralik bir seye o an 10 lira verirlermis cok dogru
aynen
yok daha neler ne münasebet canım ciddi ciddi tavrını koy müsaade etme alınırlarsa alınsınlar
aaa şimdi hatırladım teşbihi keseyi canım yazmıştın daha önce, sağolasın bende böyle yapayım teşbih en iyisi, magneti alıyorlar sonra kimse kullanmıyor bile
canım inşallah sıkıntı olmaz, gerekirsede sünnet olur sıkma canını
aynen canım yok sıkmadım sağlığı yerinde hamdolsun, sende raporu halletmişsin gözün aydın
Diş çıkarmalara da sıra gelecek
tontiş faremEki Görüntüle 1483691
oyyy maşallah kokoş kızına:)
molfix canım Türk malı biz ondan kullanıyoruz 4 senedir:)
Kızlar bebeğinizin el temizliğini ne ile yapıyorsunuz?
ıslak pamukla siliyorum arada
serum fizyolojik daha iyi canım hatta hem göz için hem burun için olanlar var daha hafif onlar biz ondan kullanıyoruz
canım Allah sıkıntınız gidersin yuvanıza huzur versin yaşayan bilri anlıyorum seni, selamete çıkarsınız inşaallah
canım benim evde tek kalabalık oğlumun oyuncakları:) artık odasından çıkarmasını yasakladım çünkü kesinlikle toplamak istemiyor bende yoruldum artık toplamaktan, ya da salona izin veriyorum, onun dışında her gün ev süpürürüyorum, wc mutlaka çamaşır suyu ile temizleniyor, mutfak toplu olur, bir tek ütü işinde tembelim:)her gün çamaşır yıkanıyor as katla işte yani ful doluyum
tez canlıysan eşinden beklemek zor geliyor iş yapmasını
kızlar bebeğim eskiden 20 dk emerdi. şimdi 5-10 dk emiyor çekiyor kendini. büyüdüğünden mi oluyor ki?
normal canım çenesi kuvvetlendi
yok anacım bizde adam kaçıyor:)
Ah kızlar ah üzülmeyin mutlu kadın varmı ki?
var canım hem de çok ben inanmıyorum herkesin mutsuz olduğuna
canım örtü işini ben yapamıyorum oğlum örtü görünce kaldırıp oynuyor yoksa çok iyi bir şey örtü sermek bencede
Kizlar çok kötü öksürüyorum evde maske ile geziyorum öksürüge ve bogaz agrisina iyigelen tarifiniz varmi
siyah turp ve balda şurup yap canım öksürüğü kesiyor

Kızlar kızımın sol gözünde hafif kızarıklık ve capaklanma vAr ne yapabilirim
canım pamukla sil ıslatıp, sonra sütünden damlat birde göz kanalı masajı yap
canım bir hafta daha takip et ben birden alıyorlar
Buda cuma gecesi ananemizde kalinca bnm oglana yaptigi yatak,ayyy icine uyumadan koydukk cok gulduu :))) oda anladi ne komik bi yatak bu demistieEki Görüntüle 1485028
oyyy çok güzelmiş bende yatmak istedim sığmam ama:)
canım sütün yetiyor demek ki zorlama bence
Canımo kadardan bişey olmaz ayrıca ben bunu denedim ve anladım ki bebek gazlıysa anne ne yerse yesin değişmiyo benim canıma tak etti artık herseyi yiyorum ama gazında bi artış olmadı
kesinlikle doğru
Yazdıkların özel sayılmaz ki hepimiz aynı dertlerden muzdaribiz:) su an ezan okunuyo sana dua edicem inş allah sana sabır eşinede anlayış versin
sağol canım Allah razı olsun
canım Rabbim gönlünü ferahlatsın bebeğine sakinlik versin inşallah, bebeğin uyumadığı zaman gerilmemeye çalış hissettikçe daha çok huysuzlanır
canım geçecek inşallah
Kızlar biogaia nasıl kullanılmalı aldım öylece duruyor buzdolabımda
günde bir defa beş damla,prospektüsünde yazıyor canım
canım sende çok iyimsersin tamam iyi hoşta bu bebeğide tek yapmadık babalarıda taşın altına elini koymalı,niye bütün yükü kadın çekiyor

Peygamber Efendimiz eşlerine her konuda yardım ederken bizim eşlerimize ne oluyor da bencillik ediyorlar

benim yaşadıklarım bana özel bunu sen iyi biliyorsun değil mi canım
evet bak doğrun erkeklere laf saysanda dönüp konuşunca unutuyorlar ama kadınlar unutmuyor:)
katılıyorum ama canım deme öyle boşanma falan, 8 senedir ben boşanmadıysam kimse boşanmaz heralde:) sakin olmaya çalış olur mu, hormonlar sebep oluyor böyle hissetmem diye düşün, lohusalık 40 değil çok daha fazla
görüntüsü hoşmuş

ana öğünleri ek gıda olcaK yakında:)

Canım benim oğlumun park yatağı evet çok büyük ama dediğim gibi küçükleri var ve küçüklerinin ebatı senin fotosunu koyduğun beşik kadar aynı hemen hemen aynı yeri kaplıyor, üstelik bebeğin içinde döne döne uyur rahat rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…