- 31 Ağustos 2012
- 22.205
- 35.426
- 798
cnm benimde aklıma o geldi seninki oylemi bilmiyorum ama aç olan bebekte kaka yspmaz ve çok sık uyanr ama hepsi için geçerli degil bazı bebeklerin huyuda olabilir sık uyanmak . Benim bir haftadr sutum azdı doymuyodu galiba ,gece çok sık uyanııyodu bikaç gun ek gıda verdim ama yine aynı hatta reddetti bide kilo alımnda bi degişiklik olmamış yine az alıyo o yuzden kestim birzda vijdan azabı duydum ilk altı ay sadece anne sutu diyenlerden gına geldi artk sutumde arttı su iki gundr bnde sadece emziriyrm vermyrm bişey biraz daha buyusun bilmiyrm yanlşmı yapyrm oyunck ettm çocugu.Canım kilosu normal gerçekten sıkma canını üzüldükçe sütün etkilenir
ohh çok iyi yapmışsınız süpersiniz:)
evet canım normal 3. aydan sonra dökülmeye başlar
canım kilosu çok değil ki saçmalamış dr emzir gitsin bolca
ay sağol canım etki edermi ki benim yediğim moralim çok bozuk altıncı gün bugün
kan ilacının rengi kan gibi korkma
hayır ilk bir yıl yastık kullanmak zararlı
Canım seni var ya tenhada kıstıracaktımbir iyiyim yazsaydın ya öldüm meraktan ne oldu bu hatuna girerdi mutlaka diye
Senin oğlunu yerim maşallah kilosu iyi canım, uykusu benim oğlumunkine dönmüş:) benimki hep öyleydi hala öyle, tatil planınız süper bende istiyorum o tatilden:) inşallah keyifli geçer
Kaka konusunda imdadıma yetiştin ilk defa 6 gündür kaka yapmıyor moralim çok bozuk sen doktora sordun mu canım neden olurmuş, bugün önce sağlık ocağına götürüp tarttırıcam sonra gerekirse doktora götürücem, aç diyorum ondan yapmıyor heralde kakadoktora sorduysan bana da cevap yaz lütfen.
canım bnce saglık ocagına gotr belki yedgn bişeyden olmştr belki dedgin gbi doymuyr olabilir ancak tartıda anlaşilir . Birde kulak çopuyle denedinmi canımHanımlar bana çare akıl verin moralim çok bozuk, miniğim 6 gündür kaka yapmıyor gaz var kaka yok, erik kaynattım verdim azcık nafile, karnı hep şiş olurdu bomboş yumuşakkesinlikle sütüm yetmiyor azaldı doymuyor başka bir şey gelmiyor aklıma korkuyorum ya sütüm yetmiyorsa susuz kaldıysa çişli bezleri var ama çok endişeliyim, doktora niye götürmüyorsun diyeceksiniz, gerçekleri duymaktan korkuyorum kilo almamış sütün yetmiyor derse, biliyorum saçma ama
zeytinyağı sürdüm poposuna iki gün yok yapmadı, bugün zeytinyağı veriyim diyorum ama önce sağlık ocağına götürüp tarttırıcam, kilo almadığı çok belli.
Sürekli emmek istiyor bırakın saat başını yarım saatte emer oldu hep huzursuz
Nazarı düşünmüyüm dedim ama yok deli olucam, pazar günü bahçede oturduk kaynım aldı kucağına tosunda tosun babası gibi tosun benim oğlum niye değil demeye başladı, kv dem oğlum bir maşallah de dedi en son, o günden sonra kaka yapmıyor sütüm daha az, deli olucam kem gözler yüzünden, benim masum kuzum o ya insan bir maşallah der
Kabızlık konusunda ne yapıyım kızlar?
Bu arada telefonum bozuldu giremiyorum, pc de sık açamıyorum.
Canım yoğurdu sevmeyebiliyorlar sebzeyle karışık vermeyi dene birde, dilinin üstüne bırak yani dilinin gerisine doğru kaşıkla bırakBenim kizdaNego 2 ayda 800 gr almis. 5.5 olmus. Gecen ay gidemedim kontrole bu aylik ignesinde tartildi.
Artik yazida da paylastigin gibi kilo alimi azalacak.
Ben yogurda basladim ama diliyle cikartiyor tekrar. Yuzunu eksitiyor.normal mi bu tepkisi
canım uykusu hep aynı olduğu için o açlığına kriter olamazda ama kakayı her gün düzenli yapıyordu işte o kriter olabilir bizde, canım bence ver anne sütünü madem kabul etmiyor ek gıdayıcnm benimde aklıma o geldi seninki oylemi bilmiyorum ama aç olan bebekte kaka yspmaz ve çok sık uyanr ama hepsi için geçerli degil bazı bebeklerin huyuda olabilir sık uyanmak . Benim bir haftadr sutum azdı doymuyodu galiba ,gece çok sık uyanııyodu bikaç gun ek gıda verdim ama yine aynı hatta reddetti bide kilo alımnda bi degişiklik olmamış yine az alıyo o yuzden kestim birzda vijdan azabı duydum ilk altı ay sadece anne sutu diyenlerden gına geldi artk sutumde arttı su iki gundr bnde sadece emziriyrm vermyrm bişey biraz daha buyusun bilmiyrm yanlşmı yapyrm oyunck ettm çocugu.
canım bnce saglık ocagına gotr belki yedgn bişeyden olmştr belki dedgin gbi doymuyr olabilir ancak tartıda anlaşilir . Birde kulak çopuyle denedinmi canım
Canim tazesi daha cikmaz esine bi aktarlara sordur ya da corbacilara bi sorun yapan bi yer var mi bide sut icin tahin ve bulgur pilavi derim ben bi keresinde yazmistim biz yufkanin ustune tahin suruyoruz seker serpip seritlere kesiyoruz her seridi muska gibi sariyoruz onlarin ustunede az tahin seker koyup firinda pisiriyoruz cok guzel sut oluyor bugun bende yapcam benimdw cok sık emmeye basladi sutum azaldi gibime geldiCanım demir ilacını sağlık ocağı dört aylıkken dedi ellerinde kalmamış aile hekimine yazdırdık ama alıp başlamadım daha, ek gıdaya yoğurt ve sebzeyle başlama taraftarıyım meyve tatlı ona alışınca sebzeyi istemeyebiliyorlar, senin bebeğinin alerjisi vardı yoğurt veremiyceksin değil mi?
Zeytinyağını bir kaşık verdim zorla ağladı zor yuttu, ben olsam bende yutamam yağı inşallah işe yarar, haklısına canım gerekirse vericem ama dr da onaylarsa ek gıdaya geçerim bende napıyım
yok canım ya ne kızması sitemdi benimki haklısın herkesin telaşı var yoğun geçiyor günler, inşallah işe başlayınca kolay alışırsınız anne oğul
Sağol canım zeytinyağını denedim poposuna işe yaramadı zaten hemen bunu da deniyim
Çok haklısın benim egom değil onun doyması önemli dr umuz ver derse vericem
Canım aynen tarttırdım gittim az önce kıyafetlerle 200 gr almış görünüyor 20 gündehatta 100 de şuna doysunda inan kilo artık umrumda değil aç kalmasından korkuyorum
Canım beceremedim ne demek bu senin ya da hiç kimsenin elinde değil biliyorsun sen elinden geleni fazlasıyla yapıyorsun çok iyi biliyorum, büyük oğlumda üçüncü aydan sonra azaldı sütüm şimdi de 4. aydan sonra yine negatif düşünmüyüm diyorum bakalım doktor ne diyecek, sertleştiğini hiç sanmıyorum karnı hep şiş gergin olurdu şimdi yumuşacık hiç gergin değil bence bağırsakları dolamdı bile, dediğini kaç gündür yapıyorum canım kıkır kıkır gülüyor artık oyun sanıyor:) ek gıdaya geçersekte olsun ne yapalım her iş nasip kısmet:)
aynen canım meme uçlarım perişan çekiştiriyor da çekiştiriyor, doktor ne derse yapıcam meburen bakalım ne diyecek, amin canım amin, nazar konusu sıkıyor canımı okuyorum ama yok insan bir maşaallahı çok görmemeli, ben bir bebeği çocuğu çok sevince hemen okurum nazarım değdiyse diye
ayne benimkiler tekrar uyusa anında yatarım:)
canım konservesi olur mu acaba? Hİç almadım bamya tazesi çıktı mı bilmiyorum ki. Kurusuda bizim burda olmaz heralde
canım tadı kötü oluyor belki ondan huysuzlanmıştır, büyük oğluma kısa süre kullanmıştım onda da sağlık ocağının verdiğini sevmediği için böyle vanilya aromalı bir şey kullanmıştım ama adını bir türlü hatırlayamıyorum
canım emzirdikten snra ek gıda veriyorum almıyor . Birde çok sık kaka yapıyr doymasa heralde bu kadar yapmaz . Ama kilo alımı az oluyor . Bir hafta denedim ek gıda verdim haftada 50 gr almiş . Senin ekledgn yazıyıda okudum 4-6 ay arası bbklerin kilo alımı gunluk 18 gr olmsı gerekiyomş boyle hesaplayıncada az çıkıyr . Bilmiyorum sutum şu ara çogaldı ama daha çok hareketne enerjisine gdyr sut kilo alımı ondan yavas oluyr sanırım.Canım yoğurdu sevmeyebiliyorlar sebzeyle karışık vermeyi dene birde, dilinin üstüne bırak yani dilinin gerisine doğru kaşıkla bırak
canım uykusu hep aynı olduğu için o açlığına kriter olamazda ama kakayı her gün düzenli yapıyordu işte o kriter olabilir bizde, canım bence ver anne sütünü madem kabul etmiyor ek gıdayı
canım kulak çöpyle yaptım işe yaramadı sağlık ocağına götürdüm aile hekimi normal dedi 20 günde 200 gr almış
Sakin sutum yetmiyor deme canim biliyorsun ki sutu etkileyen en onemli sey sutunun yetmedigini dusunmek. Ben oyle dusundugum gunlerde gece yatmadan basucuma sicak suya konmus dut kurusu, isirgan otu cayi, humana cayi, anasonlu rezene cayi, kaynamis kuru incir suyu, 1 lt su vs kupalarla diziyorum. Gece emzirmeye kalktikca sogumus beklemis demeden zorla da olsa iciyorum hepsini bir de sabaha sutumun bollasacagini dusunerek iciyorum. Pozitif dusunmek cok onemli unutma sakin. Sutun bollasacak insallah en kisa zamandaHanımlar bana çare akıl verin moralim çok bozuk, miniğim 6 gündür kaka yapmıyor gaz var kaka yok, erik kaynattım verdim azcık nafile, karnı hep şiş olurdu bomboş yumuşakkesinlikle sütüm yetmiyor azaldı doymuyor başka bir şey gelmiyor aklıma korkuyorum ya sütüm yetmiyorsa susuz kaldıysa çişli bezleri var ama çok endişeliyim, doktora niye götürmüyorsun diyeceksiniz, gerçekleri duymaktan korkuyorum kilo almamış sütün yetmiyor derse, biliyorum saçma ama
zeytinyağı sürdüm poposuna iki gün yok yapmadı, bugün zeytinyağı veriyim diyorum ama önce sağlık ocağına götürüp tarttırıcam, kilo almadığı çok belli.
Sürekli emmek istiyor bırakın saat başını yarım saatte emer oldu hep huzursuz
Nazarı düşünmüyüm dedim ama yok deli olucam, pazar günü bahçede oturduk kaynım aldı kucağına tosunda tosun babası gibi tosun benim oğlum niye değil demeye başladı, kv dem oğlum bir maşallah de dedi en son, o günden sonra kaka yapmıyor sütüm daha az, deli olucam kem gözler yüzünden, benim masum kuzum o ya insan bir maşallah der
Kabızlık konusunda ne yapıyım kızlar?
Bu arada telefonum bozuldu giremiyorum, pc de sık açamıyorum.
Aynen nolcak bu kusma problemi. Bebegi gormeye gelen herkesin uzerine birer kez kustu hatun:) o kadar da uyardim herkesi, amaan bebegin kusmasindan nolcak dediler. Evde ne hali kaldi temiz ne koltuk ne yatak..Bizim de kusmamız devam ediyor. Durmadan kıyafet değiştiriyoruz. Bazen yastık da fayda etmiyor yine kusuyor.
canım geçmiş olsun bizğmde olmştuoyle birara kaka tahlilinde mikrop çıkmıştı ama atesi huzurszlugu yoktu bir haftaya kadarda doktrnn verdgi ilaçla geçti ama hala ishal gbi yapıyr kaka tahlilleri temiz çıkıyr yinede . Ek gıdayı reddetmemesi için emzirmeden verin diolar ama sutun azalmaması için emzirdikten sonra verin diyolar . Bence ilk yogurt ver ishalede iyi geliyr içindeki yararlı bakterikerden dolayı.Slm Kizlar..
Nerden Nasil baslasam Bilmiyorum. .
Dun rapor almak icin hastaneye gitmstim çok sukur heyet aldik ve seminer Döneminin ilk haftasi da evdeyim..Kalanını olmadi rapor alarak halledicem seneyi kapattım gibi su anda..
Hastaneye gitmisken kizimi cocuk doktoruna gostereyim dedi zira günlerdir eşime yalvariyorum hala ishal diye..o da rahatlatmaya calisti beni ama annelik iste yavrum emdigini hemen kaka yapiyo..Cocuk doktoru 1 hafta uzun bi sure yatiralim istersen istahi da yoksa dedi, tahlile gore bakalim dedik..Yavrumdan 3 tüp kan aldilar, alinirken gözüme bakiyo ağlayarak kurtar beni der gibi..Kaka tahlili de istedi ama aksama kadar yapmadı çünkü hastanede bi turlu emmedi beni..
AkSam acile gittik verdik, kan sonucunu da gosterdik cocuk doktoruna..Kakada 2 lokosit cikti, kanda da biraz susuz kaldigi ortaya cikti..Bol bol emzir dedi ve bu doktor da ilac vermedi. .Ishalden korkma kusma ve atesi yok dedi. .Rota virusune bi de enterik adenovirüs e bakildi sonuc negatif cikti şükür. .Bağırsak duzenleyici icmeye devam edicez..Insallah duzeliriz..
Kiloyu düşünemez oldum tesellim kilo vermemesi oldu gunlerdir ishal olmasina ragmen..
ek gidaya basliycam birazdan uyuyo simdi uyaninca sebze corbasi yaptim onu vericem bakalim alicak mi...2 tatli kasigi ile baslayayim bakalim alirsa eger..Üzüntum doyarsa sutum azalicak her gun porsiyon artacak çünkü..Ek gidayi ac veriyoruz di mi kizlar kalkınca direk ek gida vereyim emzirmeden?
Cnm ilk tahlil yapilan yerde bol lokosit, eritrosit ve amip kisti görülmüştü.Doktor oradan gelen tahlillerde hep bu yaziyor dedi bi de anne sütü alan bebekte amip beklemeyiz dedi. .Ilac niyeyse vermiyorlar 2 doktor da vermedi cnm..ishalle mi atıcak acaba mikrobu anlamadım ya da hafif enfeksiyon olduğundan mi..canım geçmiş olsun bizğmde olmştuoyle birara kaka tahlilinde mikrop çıkmıştı ama atesi huzurszlugu yoktu bir haftaya kadarda doktrnn verdgi ilaçla geçti ama hala ishal gbi yapıyr kaka tahlilleri temiz çıkıyr yinede . Ek gıdayı reddetmemesi için emzirmeden verin diolar ama sutun azalmaması için emzirdikten sonra verin diyolar . Bence ilk yogurt ver ishalede iyi geliyr içindeki yararlı bakterikerden dolayı.
Doktor mekanik kusmayı engeller demisti.yoksa refluden kaynaklanan kusma geçmiyor şimdilikcanim yastık zaten kystugunda Allah esirgesin boğulma riski icin.yoksa benimki de yastıkla da olsa kusuyor
Benim kızım geçen ay boyu 200 gr almışCanım uyu fırsatın varken benim küçük uyusa büyük var o uyusa küçük var:) baş çevresi hakkında bilgim yok ama persentile göre normalse endişelenme bence, yarın yine doktoru bakar
Eşim randevu bulursa öğleden sonra götürücez, peki kakaya sen müdahale ettinde mi yaptı kendiliğinden mi? Sütüm yetmiyorsa diye endişeleniyorum, 20 günde 200 gr almış çok az
4.ay dan sonra az aliniyormus ya ondan olabilir cnm evham yapma bence tmm biz bu ay 1kg 150 gr almisiz ama cok huysuzdu bu ay agladikca meme verdim agladikca verdim az uyuyunca cok emdi bu sefer saat 3-4 siralari ve gece 11 e dogru sutum hic kalmadi,yeri geldi bazen gunde 2 defa mama verdim 100 cc kdr yeri geldi acaip sutum oldu 1 hagta hic mama yapmadim ama bu aydan bende korkuyorum ama cok kisi yazmis 4. Ve 5. Ay az kilo alinir diye o yuzden evham etmixemCanım uyu fırsatın varken benim küçük uyusa büyük var o uyusa küçük var:) baş çevresi hakkında bilgim yok ama persentile göre normalse endişelenme bence, yarın yine doktoru bakar
Eşim randevu bulursa öğleden sonra götürücez, peki kakaya sen müdahale ettinde mi yaptı kendiliğinden mi? Sütüm yetmiyorsa diye endişeleniyorum, 20 günde 200 gr almış çok az
Cevabin icin sagol canim, diyet yapiyorum alerji yuzunden, osteocare kullaniyorum, simdilik kontrol altinda.benim dr um kesinlikle 6 ay dolmadan ek gıdaya geçme dedi, hatta taze soğan verebilir miyim dedim kaşınan dişi için, kesinlikle hayır dedi,,,benim oğlum mayıs 8 de 4 aylık oldu o zaman dan beri demir kullanıyoruz,,, yalnız aç karına olması gerekiyor ve verdikten sonra 1 saat bir şey vermiyorsun,,, ben 8 damla veriyorum,,, genelde emzirdikden 1 saat sonra veriyorum sonra 1 saat daha bekletiyorum,,,
anne sütü veriyor musun bilmiyorum, eğer veriyorsan senin sütüne alerjisi olmaz ama senin süt ve ürünlerini tüketmemen gerekiyor,, ve bu dönemde kalsiyum alman gerekiyor, bir arkadaşımdan biliyorum,,,,
benim oğlumunda yoğurda alerjisi var, kakası kanlı oluyor ben yoğurt tükettiğimde,,,,
5. Ayda basla dedi dr ama 6. Ay dolmadan baslamayi dusunmuorum.Bizd basladik demire 4aylik bide bizi dr daha ek gidaya gecirmedi
Aradim doktorumuzu sorun yok dedi hatta baya guldu normal olabilir cocuklar bizim gibi hareket etmedikleri icin hareket edince olur dedicnm doktra goturdunmu
İstersen asi olan bacagini yokla sislik vsrdir o canini yakiyordurKizlar dun aksam kizima saglik ocaginin verdigi kan damlasini verdim. Bir sure sonra kustu ve aglamaya basladi
Yaklasik bir saat kesintisiz agladi ne yapacagimizi bilemedik.
Damladan dolayi olabilir mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?