- 31 Ağustos 2012
- 22.205
- 35.426
- 798
Cok sagol canim ya hatirlattigin icin.İstersen asi olan bacagini yokla sislik vsrdir o canini yakiyordur
Bizimkide pazartesi oldu ve sislikten cok agladi halads huysuzCok sagol canim ya hatirlattigin icin.
2 gun once asi oldu ve aklima hic gelmemisti bakmak
Canım aktara sordurayım sağol, tahin helvası yemeyi bırakmıştım, senin dediğin tarifi tost ekmeğiyle yapıyordum tahin aldırayım ben sağol hatırlattığın için:)Canim tazesi daha cikmaz esine bi aktarlara sordur ya da corbacilara bi sorun yapan bi yer var mi bide sut icin tahin ve bulgur pilavi derim ben bi keresinde yazmistim biz yufkanin ustune tahin suruyoruz seker serpip seritlere kesiyoruz her seridi muska gibi sariyoruz onlarin ustunede az tahin seker koyup firinda pisiriyoruz cok guzel sut oluyor bugun bende yapcam benimdw cok sık emmeye basladi sutum azaldi gibime geldi
Canım hareketine gidiyor o zaman hiç verme bencedecanım emzirdikten snra ek gıda veriyorum almıyor . Birde çok sık kaka yapıyr doymasa heralde bu kadar yapmaz . Ama kilo alımı az oluyor . Bir hafta denedim ek gıda verdim haftada 50 gr almiş . Senin ekledgn yazıyıda okudum 4-6 ay arası bbklerin kilo alımı gunluk 18 gr olmsı gerekiyomş boyle hesaplayıncada az çıkıyr . Bilmiyorum sutum şu ara çogaldı ama daha çok hareketne enerjisine gdyr sut kilo alımı ondan yavas oluyr sanırım.
haklısın canım lactamil aldırdım humana da gelicek tahin falan eski kampa yeniden girmem lazım:)Sakin sutum yetmiyor deme canim biliyorsun ki sutu etkileyen en onemli sey sutunun yetmedigini dusunmek. Ben oyle dusundugum gunlerde gece yatmadan basucuma sicak suya konmus dut kurusu, isirgan otu cayi, humana cayi, anasonlu rezene cayi, kaynamis kuru incir suyu, 1 lt su vs kupalarla diziyorum. Gece emzirmeye kalktikca sogumus beklemis demeden zorla da olsa iciyorum hepsini bir de sabaha sutumun bollasacagini dusunerek iciyorum. Pozitif dusunmek cok onemli unutma sakin. Sutun bollasacak insallah en kisa zamanda
canım çok geçmiş olsun kuzuna, dr ek gıdaya çok çok erken dedi başlamıycam o yüzdenSlm Kizlar..
Nerden Nasil baslasam Bilmiyorum. .
Dun rapor almak icin hastaneye gitmstim çok sukur heyet aldik ve seminer Döneminin ilk haftasi da evdeyim..Kalanını olmadi rapor alarak halledicem seneyi kapattım gibi su anda..
Hastaneye gitmisken kizimi cocuk doktoruna gostereyim dedi zira günlerdir eşime yalvariyorum hala ishal diye..o da rahatlatmaya calisti beni ama annelik iste yavrum emdigini hemen kaka yapiyo..Cocuk doktoru 1 hafta uzun bi sure yatiralim istersen istahi da yoksa dedi, tahlile gore bakalim dedik..Yavrumdan 3 tüp kan aldilar, alinirken gözüme bakiyo ağlayarak kurtar beni der gibi..Kaka tahlili de istedi ama aksama kadar yapmadı çünkü hastanede bi turlu emmedi beni..
AkSam acile gittik verdik, kan sonucunu da gosterdik cocuk doktoruna..Kakada 2 lokosit cikti, kanda da biraz susuz kaldigi ortaya cikti..Bol bol emzir dedi ve bu doktor da ilac vermedi. .Ishalden korkma kusma ve atesi yok dedi. .Rota virusune bi de enterik adenovirüs e bakildi sonuc negatif cikti şükür. .Bağırsak duzenleyici icmeye devam edicez..Insallah duzeliriz..
Kiloyu düşünemez oldum tesellim kilo vermemesi oldu gunlerdir ishal olmasina ragmen..
ek gidaya basliycam birazdan uyuyo simdi uyaninca sebze corbasi yaptim onu vericem bakalim alicak mi...2 tatli kasigi ile baslayayim bakalim alirsa eger..Üzüntum doyarsa sutum azalicak her gun porsiyon artacak çünkü..Ek gidayi ac veriyoruz di mi kizlar kalkınca direk ek gida vereyim emzirmeden?
4.ay dan sonra az aliniyormus ya ondan olabilir cnm evham yapma bence tmm biz bu ay 1kg 150 gr almisiz ama cok huysuzdu bu ay agladikca meme verdim agladikca verdim az uyuyunca cok emdi bu sefer saat 3-4 siralari ve gece 11 e dogru sutum hic kalmadi,yeri geldi bazen gunde 2 defa mama verdim 100 cc kdr yeri geldi acaip sutum oldu 1 hagta hic mama yapmadim ama bu aydan bende korkuyorum ama cok kisi yazmis 4. Ve 5. Ay az kilo alinir diye o yuzden evham etmixem
Kakayw gelince ozwl birsey yapmadim ama ben sunu anladim sayin dr kadir tugcu istedigi kdr ne yerseniz yiyin sutunuzden bebege gecmez desede aslaaa kabul etmiyorumm kedinlikle geciyo farketmemisim 3 gun ust uste kuru fasulye yemistim iste o hafta korkunc kokulu osuruk yapti ve kakasini 6 gun yapmadi oda yetmiomus gibi yine ayni cinsin soyu olan :) barbunya pisirdim heptwn coxugun ici kurudu annm uyardi hemen kuru kayisi ve kayisi meyve suyu tukettim birde bol tarcinli yogurt yedim onu yedim dun ve bugun minnos yapti belkide ondan kaka yapti cnm
allah sıfa versı umarım hemen duzelır benım oglum masaaj yaptım yaptı cok sukur sımdı her gun yapıyor darısı senın yavruna ınsaallahHanımlar bana çare akıl verin moralim çok bozuk, miniğim 6 gündür kaka yapmıyor gaz var kaka yok, erik kaynattım verdim azcık nafile, karnı hep şiş olurdu bomboş yumuşakkesinlikle sütüm yetmiyor azaldı doymuyor başka bir şey gelmiyor aklıma korkuyorum ya sütüm yetmiyorsa susuz kaldıysa çişli bezleri var ama çok endişeliyim, doktora niye götürmüyorsun diyeceksiniz, gerçekleri duymaktan korkuyorum kilo almamış sütün yetmiyor derse, biliyorum saçma ama
zeytinyağı sürdüm poposuna iki gün yok yapmadı, bugün zeytinyağı veriyim diyorum ama önce sağlık ocağına götürüp tarttırıcam, kilo almadığı çok belli.
Sürekli emmek istiyor bırakın saat başını yarım saatte emer oldu hep huzursuz
Nazarı düşünmüyüm dedim ama yok deli olucam, pazar günü bahçede oturduk kaynım aldı kucağına tosunda tosun babası gibi tosun benim oğlum niye değil demeye başladı, kv dem oğlum bir maşallah de dedi en son, o günden sonra kaka yapmıyor sütüm daha az, deli olucam kem gözler yüzünden, benim masum kuzum o ya insan bir maşallah der
Kabızlık konusunda ne yapıyım kızlar?
Bu arada telefonum bozuldu giremiyorum, pc de sık açamıyorum.
Cokkkk sevindimmm cnm gozunuz aydin ne guzel bir haber almis olduk boyleceCanım aktara sordurayım sağol, tahin helvası yemeyi bırakmıştım, senin dediğin tarifi tost ekmeğiyle yapıyordum tahin aldırayım ben sağol hatırlattığın için:)
Canım hareketine gidiyor o zaman hiç verme bencede
haklısın canım lactamil aldırdım humana da gelicek tahin falan eski kampa yeniden girmem lazım:)
canım çok geçmiş olsun kuzuna, dr ek gıdaya çok çok erken dedi başlamıycam o yüzden
canım kadir tuğcunun bu söylediği bana da mantıksız geliyor sonrada diyorum ki afrikada ki kadınlar ne yiyor içiyor su bile bulamıyorlar ama belgesellerde gördüm topaç gibi bebekler bu nasıl oluyor o zaman diyorum:) ama yinede bende yediklerime dikkat ediyorum:) eğer sütten geçmese ilaçta kullanabilirdik birde bu var:)
hiç mama vermedim ilk ay dışında, dr umuza gittik sağolsun hastaları bitince baktı devlette ama süper doktor, kilosu çok iyi yeterince kilolu vücudundaki onu idare eder diye güldü:) 15 gün bekliycez bu sürede ben süt yapıcı çaylar falan içicem oğluma bitkisel bir şurup yazdı çok zorda kalırsak eğer oğlum ıkınıp yapamazsa fitil yazdı, bana da lactamil humana bol su dedi, sık sık emzir dedi bende zaten çok sık emiyor sütüm olup olmadığını bile anlayamıyorum dedim, muhtemelen azaldığı için sık emiyor ama stres yapma bazen süt azalır tekrar çoğalır dedi, ek gıdaya çok erken 15 gün sonra almamış olursa mama takviyesi yaparız dedi, zaten karnı gergin şiş değil bağırsakları boş gibi dedim o da onayladı evet karnı yumuşak muhtemelen şu dönem süt yetmiyor dedi, üstüne basa basa sorduk böbreği zarar görür mü susuz kalır mı diye hayır endişelenmeyin çok rahat olun dedi, ,içimiz rahatladı hamdolsun şimdi kendimi besiye çekicem diyette neymiş pehhh:) zaten 3 gün yapmıştım iki hafta önce :KK870:
valla sana ozenıyorum masallah nasıl guzel gezıyorsunŞekerler biz gezmeye gittim ne çok cenelemisiniz
Nego bak boşa uzdun kendini çözüm yolu bulundu şükür çok op eymeni
Duha22 keşke uyuyabılsem tekrar iki cocuktan sonra böyle oldum ben ne uykucu kızdım
Safransari yoğurdu çay kaşığı ile dnevni birde parmagınla yalat önce emme olayından dolayı yutmayı beceremııyorlar
@asliayet sen ne istiyorsan onu yap he anne de geç
Ne demek canım yeter ki bebeislerimiz iyi olsunCanım aktara sordurayım sağol, tahin helvası yemeyi bırakmıştım, senin dediğin tarifi tost ekmeğiyle yapıyordum tahin aldırayım ben sağol hatırlattığın için:)
haklısın canım lactamil aldırdım humana da gelicek tahin falan eski kampa yeniden girmem lazım:)
canım çok geçmiş olsun kuzuna, dr ek gıdaya çok çok erken dedi başlamıycam o yüzden
canım kadir tuğcunun bu söylediği bana da mantıksız geliyor sonrada diyorum ki afrikada ki kadınlar ne yiyor içiyor su bile bulamıyorlar ama belgesellerde gördüm topaç gibi bebekler bu nasıl oluyor o zaman diyorum:) ama yinede bende yediklerime dikkat ediyorum:) eğer sütten geçmese ilaçta kullanabilirdik birde bu var:)
hiç mama vermedim ilk ay dışında, dr umuza gittik sağolsun hastaları bitince baktı devlette ama süper doktor, kilosu çok iyi yeterince kilolu vücudundaki onu idare eder diye güldü:) 15 gün bekliycez bu sürede ben süt yapıcı çaylar falan içicem oğluma bitkisel bir şurup yazdı çok zorda kalırsak eğer oğlum ıkınıp yapamazsa fitil yazdı, bana da lactamil humana bol su dedi, sık sık emzir dedi bende zaten çok sık emiyor sütüm olup olmadığını bile anlayamıyorum dedim, muhtemelen azaldığı için sık emiyor ama stres yapma bazen süt azalır tekrar çoğalır dedi, ek gıdaya çok erken 15 gün sonra almamış olursa mama takviyesi yaparız dedi, zaten karnı gergin şiş değil bağırsakları boş gibi dedim o da onayladı evet karnı yumuşak muhtemelen şu dönem süt yetmiyor dedi, üstüne basa basa sorduk böbreği zarar görür mü susuz kalır mı diye hayır endişelenmeyin çok rahat olun dedi, ,içimiz rahatladı hamdolsun şimdi kendimi besiye çekicem diyette neymiş pehhh:) zaten 3 gün yapmıştım iki hafta önce :KK870:
Evet bizde drmuz oyle dedi ondan sonrasini keyfi emer demistiKizlar merhaba benim oglumda 5 ila 7 dk emiyo arastirdim bir bebek anne memesinin tekini 5 dakikada %90 ini emermis iciniz rahat olsun bence
canım geçmiş olsun nasıl belirtileri ben yaptırmadım açıkçası bu aşının tam korumali olduğunu düşünmüyordm çünkü çok geçiren varKızlar rota virus aşısını yaotirdiginiz halde bebeginiz rota virüse yakalandı mi..bebeğim rota virüse bağlı hafif viral enfeksiyon geciriyomus çok canım sıkıldı şimdide bu cikti
Canım aktara sordurayım sağol, tahin helvası yemeyi bırakmıştım, senin dediğin tarifi tost ekmeğiyle yapıyordum tahin aldırayım ben sağol hatırlattığın için:)
Gecmis olsun nasil tani konulduki ne gibi sikayetle gitmistinizKızlar rota virus aşısını yaotirdiginiz halde bebeginiz rota virüse yakalandı mi..bebeğim rota virüse bağlı hafif viral enfeksiyon geciriyomus çok canım sıkıldı şimdide bu cikti
Cnm rota virusu salgını oldugunu söylemişti gecenlerde bi tanidik..Kizim ishal doktor rota virusune bakti bi sey cikmadi sukur, asi olmuşuz iyiki de..sizin belirtileriniz nelerdi?Kızlar rota virus aşısını yaotirdiginiz halde bebeginiz rota virüse yakalandı mi..bebeğim rota virüse bağlı hafif viral enfeksiyon geciriyomus çok canım sıkıldı şimdide bu cikti
yani eğer anne sütü alıyorsa su vermene gerek yok, artı su anne sütü kadar temiz olamayacağı için sudan bağırsakları hasta olabilir,,(evlerden uzak)kızlar bısey soracagm sıze bebegım huysuz kayınvalıde susuzlugundan aglıyor dedı sacma degıl mı. bıde artık yemek sularında ver dedı daha kucuk dedıgımde gorumcemın kızını ornek gosterdı o herseyı verıyor dıye olurmu anne o 2 ay buyuk dedım oda 2 Aydan nolacak dıyor hey allahm ya
çok geçmiş olsun,,,Kızlar rota virus aşısını yaotirdiginiz halde bebeginiz rota virüse yakalandı mi..bebeğim rota virüse bağlı hafif viral enfeksiyon geciriyomus çok canım sıkıldı şimdide bu cikti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?