aynen doğduğu gunden hafif yükseklikte yastıkta yatıyoruz mecburen kusmamiz hala devam.ne zaman bitecek bilmiyorumKusma problemi olduğu için 3.aydan beri alçak yastık kullanıyoruz. Ama geceleri yastıksız yatırıyorum.
ha ha..fena bu veledler.ohh annesinin sefasını sürüyor ... Sabah 6da uyandırıldım ve dalga geçer gibi kendileri uyuyor ben aç aç kizimin yanmasını bekliyorum bu ahmet benimle dalga geçiyor galiba
Bizim de kusmamız devam ediyor. Durmadan kıyafet değiştiriyoruz. Bazen yastık da fayda etmiyor yine kusuyor.aynen doğduğu gunden hafif yükseklikte yastıkta yatıyoruz mecburen kusmamiz hala devam.ne zaman bitecek bilmiyorum
evet canim.ben de öyle düşünüyorum sütüm var aslında her zamanki gibi. ama doyurnuyir artik sanki büyüdüm takviye yapin bana diyor bebislerNego ya sutun vokal olsada bazı çocukların enerjisine yetmiyor valla herkesin görüşüne saygim var altı aya kadar vermeyen anneleri tebrik ederim ben beceremedım başladım memnunum kilo alıyor mu dersen almıyor ama mutlu huzurlu kaka sayısıda en az bir en fazla iki hatta sağlık ocağına goturdugum zamanda yazmıştmm kaka yapmadigi günler benimki açmış seninki artık çok gün yapamayınca katılaşmış olabilir ondanda yapmaz altını aç ayaklarını ısrarla it karnına doğru korkma canım ek gıda eğlenceli bile
Cok kabiz oluyormus burda bi yerde bamya corbasi yapan yer varmis oraya gidip iciyormus bebek yapiyormus sutunden gecer tabi canimCanım kilosu normal gerçekten sıkma canını üzüldükçe sütün etkilenir
ohh çok iyi yapmışsınız süpersiniz:)
evet canım normal 3. aydan sonra dökülmeye başlar
canım kilosu çok değil ki saçmalamış dr emzir gitsin bolca
ay sağol canım etki edermi ki benim yediğim moralim çok bozuk altıncı gün bugün
kan ilacının rengi kan gibi korkma
hayır ilk bir yıl yastık kullanmak zararlı
Canım seni var ya tenhada kıstıracaktımbir iyiyim yazsaydın ya öldüm meraktan ne oldu bu hatuna girerdi mutlaka diye
Senin oğlunu yerim maşallah kilosu iyi canım, uykusu benim oğlumunkine dönmüş:) benimki hep öyleydi hala öyle, tatil planınız süper bende istiyorum o tatilden:) inşallah keyifli geçer
Kaka konusunda imdadıma yetiştin ilk defa 6 gündür kaka yapmıyor moralim çok bozuk sen doktora sordun mu canım neden olurmuş, bugün önce sağlık ocağına götürüp tarttırıcam sonra gerekirse doktora götürücem, aç diyorum ondan yapmıyor heralde kakadoktora sorduysan bana da cevap yaz lütfen.
canim yastık zaten kystugunda Allah esirgesin boğulma riski icin.yoksa benimki de yastıkla da olsa kusuyorBizim de kusmamız devam ediyor. Durmadan kıyafet değiştiriyoruz. Bazen yastık da fayda etmiyor yine kusuyor.
Bizd basladik demire 4aylik bide bizi dr daha ek gidaya gecirmediGunaydin herkese... Kizlar miniklere demir ilaci ne zaman baslaniyor? Bir doktora goturdum bebegimi sacma sapan cikti, meyveyle ek.gidaya basla diyor tamam bebegim alerjik sut urunu yok ama sebzeye ne oldu, 4 bucuk aylikken demire basla dedi guvenmedim size sorayim dedim.
teşekkür ederim bir denerimCanum ben sadece su ile yıkıyorum losyon falan sürmüyorum bebeklerin cildi hassas amnem hep kardeşlerimin altını soğuk su ile yıkardı pişiğe en iyi o geliyor bana hep ıskak mendil kullanma diyor ben herşwyimi anneme soryyom ve olumlu sonuç alıyom anneme ek gıda dedim 6ayDan Sonra ver dedi kaç çocuk büyüttü doktora götüemüşlüğü yok ama herşeyi biliyor maşallah
benim dr um kesinlikle 6 ay dolmadan ek gıdaya geçme dedi, hatta taze soğan verebilir miyim dedim kaşınan dişi için, kesinlikle hayır dedi,,,benim oğlum mayıs 8 de 4 aylık oldu o zaman dan beri demir kullanıyoruz,,, yalnız aç karına olması gerekiyor ve verdikten sonra 1 saat bir şey vermiyorsun,,, ben 8 damla veriyorum,,, genelde emzirdikden 1 saat sonra veriyorum sonra 1 saat daha bekletiyorum,,,Gunaydin herkese... Kizlar miniklere demir ilaci ne zaman baslaniyor? Bir doktora goturdum bebegimi sacma sapan cikti, meyveyle ek.gidaya basla diyor tamam bebegim alerjik sut urunu yok ama sebzeye ne oldu, 4 bucuk aylikken demire basla dedi guvenmedim size sorayim dedim.
canimcim inan hepp aklimdasin ahhh dedim kizlsr belki merak etmistir amaCanım kilosu normal gerçekten sıkma canını üzüldükçe sütün etkilenir
ohh çok iyi yapmışsınız süpersiniz:)
evet canım normal 3. aydan sonra dökülmeye başlar
canım kilosu çok değil ki saçmalamış dr emzir gitsin bolca
ay sağol canım etki edermi ki benim yediğim moralim çok bozuk altıncı gün bugün
kan ilacının rengi kan gibi korkma
hayır ilk bir yıl yastık kullanmak zararlı
Canım seni var ya tenhada kıstıracaktımbir iyiyim yazsaydın ya öldüm meraktan ne oldu bu hatuna girerdi mutlaka diye
Senin oğlunu yerim maşallah kilosu iyi canım, uykusu benim oğlumunkine dönmüş:) benimki hep öyleydi hala öyle, tatil planınız süper bende istiyorum o tatilden:) inşallah keyifli geçer
Kaka konusunda imdadıma yetiştin ilk defa 6 gündür kaka yapmıyor moralim çok bozuk sen doktora sordun mu canım neden olurmuş, bugün önce sağlık ocağına götürüp tarttırıcam sonra gerekirse doktora götürücem, aç diyorum ondan yapmıyor heralde kakadoktora sorduysan bana da cevap yaz lütfen.
Amin cnmmm aminnnHaklıdın canım uyumayan bebek çok yıpratıyor insanı ama olsun hep böyle olacak değiller ya elbet birgün akşam yatıp sabaha kadar uyanmayacaklar bizdd o zaman uykunun tadını çıkarırız o cakinin güzel yanaklarından öp inşallah tez zamanda güzel huylu bir bebek olur. Hepimizin benekleri de güzel huylu olur inşallah
Mutlakaaa deneee inanilmaz eglencek eminimmmmminione hosgeldin canım o minik çakiyi yerim ben artık buyuyorlar huyları çok degisecek dediğin slmltten bizdede var hiç aklıma gelmemişti denemek küçük havuzda var sıcak su ile doldurup bi yuzduruyum ben abla izin verirse
aysimason güzelce oyna tadıni çıkar bi bakmısız büyümüşler zaten 3yaslarına gelince büyük insan gibi oluyorlar
Canım demir ilacını sağlık ocağı dört aylıkken dedi ellerinde kalmamış aile hekimine yazdırdık ama alıp başlamadım daha, ek gıdaya yoğurt ve sebzeyle başlama taraftarıyım meyve tatlı ona alışınca sebzeyi istemeyebiliyorlar, senin bebeğinin alerjisi vardı yoğurt veremiyceksin değil mi?Gunaydin herkese... Kizlar miniklere demir ilaci ne zaman baslaniyor? Bir doktora goturdum bebegimi sacma sapan cikti, meyveyle ek.gidaya basla diyor tamam bebegim alerjik sut urunu yok ama sebzeye ne oldu, 4 bucuk aylikken demire basla dedi guvenmedim size sorayim dedim.
Zeytinyağını bir kaşık verdim zorla ağladı zor yuttu, ben olsam bende yutamam yağı inşallah işe yarar, haklısına canım gerekirse vericem ama dr da onaylarsa ek gıdaya geçerim bende napıyımBenim de aklima zeytinyagi geldi canim, bence doktora git, korkma mamaysa mama ver, onemli olan bebeginin gelisimi geriden gitmesin. Bak mesela benim sutum azalirsa raporlu mamalardan kullanmak zorundayim alerjimiz oldugu icin her zaman daha beteri var diye dusunmeli.
yok canım ya ne kızması sitemdi benimki haklısın herkesin telaşı var yoğun geçiyor günler, inşallah işe başlayınca kolay alışırsınız anne oğulMerhaba herkese,
Nego kizmissin bizlere haklisin..Kaptirdik kendimizi bebeklere unuttuk herseyi..Forumu arada okuyorum ama cevap hic yazamadim..Biz oglumla iyiyiz sukurler olsun , en uzucu tarafi ise pazartesi ise baslayacak olmam Kisitli zamanimi ogluma ayirmak istedim..
Bizimde kaka sorunumuz hep oldu baslangica gore iyiyiz.. Doktorumun tavsiyesi ile, eger 2 gunu gecmis ise kulak cubuguna bepanthol kremi bolca surup hafifce makati uyariyorum..Aninda veya 2 saat icinde kakasini yapiyor..Zeytinyag degil bepantholu onerdi.
Neden dr a goturmeye cekiniyorsun, sut sikintisi cekenlere sen moral verdin burda bende dahil olmak uzere..Simdi kendini telkin et ve dr na danis..Gerekiyorsa mama ver ac kalip huzursuz olmasindan daha saglikli..
Canım aynen tarttırdım gittim az önce kıyafetlerle 200 gr almış görünüyor 20 gündebende başından beri molfix kullanıyorum canm çok memnunum
Nego canım kiloyu takmayalım diyoruz ama elde değil biliyorum
dun banyodan sonra çıplak tarttık oğlumu 6600 çıktı 4aykontroluyle aynı sağlık ocağı kıyafatle tartıyor hadi 6400 olsun yani sadece 200gr almış sanki 4ays kadar hep 1kg alıyordu bende buna takıldım seni anlıyorum canım
minione geçen gün benim oğluşum fa öksürürken pırt kaçırdı bizde koptuk eşimle gülmekten
Canım beceremedim ne demek bu senin ya da hiç kimsenin elinde değil biliyorsun sen elinden geleni fazlasıyla yapıyorsun çok iyi biliyorum, büyük oğlumda üçüncü aydan sonra azaldı sütüm şimdi de 4. aydan sonra yine negatif düşünmüyüm diyorum bakalım doktor ne diyecek, sertleştiğini hiç sanmıyorum karnı hep şiş gergin olurdu şimdi yumuşacık hiç gergin değil bence bağırsakları dolamdı bile, dediğini kaç gündür yapıyorum canım kıkır kıkır gülüyor artık oyun sanıyor:) ek gıdaya geçersekte olsun ne yapalım her iş nasip kısmet:)Nego ya sutun vokal olsada bazı çocukların enerjisine yetmiyor valla herkesin görüşüne saygim var altı aya kadar vermeyen anneleri tebrik ederim ben beceremedım başladım memnunum kilo alıyor mu dersen almıyor ama mutlu huzurlu kaka sayısıda en az bir en fazla iki hatta sağlık ocağına goturdugum zamanda yazmıştmm kaka yapmadigi günler benimki açmış seninki artık çok gün yapamayınca katılaşmış olabilir ondanda yapmaz altını aç ayaklarını ısrarla it karnına doğru korkma canım ek gıda eğlenceli bile
aynen canım meme uçlarım perişan çekiştiriyor da çekiştiriyor, doktor ne derse yapıcam meburen bakalım ne diyecek, amin canım amin, nazar konusu sıkıyor canımı okuyorum ama yok insan bir maşaallahı çok görmemeli, ben bir bebeği çocuğu çok sevince hemen okurum nazarım değdiyse diyecanim benim niye öyle düşünüyorsun götür dr a artık buyuduler normal yetmemesi.benimki de öyle artik gece cok sık uyaniyo illallah ettim yat kalk göğsümun uclari ilk günkü gibi acıyor az ve sık emiyor pazartesi aşımız var sabırsızlıkla bekliyorum kilosunu mecburen mama ya da gıdalardan başlarım öyle bişey varsa.
nazar hak canım Allah layikini versin o kem gözlerin.
Allahim korusun eymenimizi ve tum yavrularımızi
tel e gelince benim tel de bozuk sarj olmuyor doğru düzgün yazamıyorum zaten buraya. esim Allah in rahmeti işte cok zaman harcıyorsun diyor kk da.bozuluyor tel in diyo.e 24 saat başımda duran bi kocam olursa böyle olur herseye dır dir
ayne benimkiler tekrar uyusa anında yatarım:)ha ha..fena bu veledler.
canim ben olsam onlar yatınca geri yatardim 9 yazmissin mesajı. hic dayanamiyrum ne olcak bu uyku halim.Allahtan sipam uyansa da her ne kadae sık sık tekrar yatıyoruz 9 bucukta zorla kalkıyorum uykulu.
canım konservesi olur mu acaba? Hİç almadım bamya tazesi çıktı mı bilmiyorum ki. Kurusuda bizim burda olmaz heraldeCok kabiz oluyormus burda bi yerde bamya corbasi yapan yer varmis oraya gidip iciyormus bebek yapiyormus sutunden gecer tabi canim
Kizlar dun aksam kizima saglik ocaginin verdigi kan damlasini verdim. Bir sure sonra kustu ve aglamaya basladi
Yaklasik bir saat kesintisiz agladi ne yapacagimizi bilemedik.
Damladan dolayi olabilir mi ?
Canım uyu fırsatın varken benim küçük uyusa büyük var o uyusa küçük var:) baş çevresi hakkında bilgim yok ama persentile göre normalse endişelenme bence, yarın yine doktoru bakarC
canimcim inan hepp aklimdasin ahhh dedim kizlsr belki merak etmistir amaNego daha cok etmistir dedim
Aslinda birazda girmememin sebebi asiri uykum var havalardanmi ne uyusam uyusamm saatlerce uyusam heppp bu seferde oglusum gunduz ne ara uyusa ardindan bnde kosa kosa yataga gidiyorum yarim saat 45 dk artik ne kdr olursa o yuzdende buraya giremedim o uyuyunca hmn kk ya giriyordum ,bu arada az evvel kaka yapti an itibariyle 3 gun oldu ama gecen 6 idi,yrn dr a bu durumu soracagim cnm
Bu ay bas cevremiz 0,3 mm buyumus normalmi acaba 0,5 mm diye biliyorum 4 aydan sonra ama belkide minik mm hesaplari tamda olcemiyor olabilirler gecen ay 43 du bu ay 43,3 mm dediler bingildagi kapandigi icin bas cevresini cok onemsiyorum ama olcu olarak ayina gore cok iyi gozukuyor tabloya baktigim zaman
Canım birkere ye mahsus mama vermeyi denesene yinede sen bilirsin ama mama ver eğer mamayı ip hıysuzluğu geçerse açtır yada şürekli emmektene rahatsız olabilir ben oğlumun aç olduğunu o şekilde anlıyordum benim oğlumda yarım saatte 1 emmeye başlamıştı doktor açlıktan ağlıyor dedi bana inşallah seninki öyle değildir ama sen bir kereye mahsus mama ver. DerimHanımlar bana çare akıl verin moralim çok bozuk, miniğim 6 gündür kaka yapmıyor gaz var kaka yok, erik kaynattım verdim azcık nafile, karnı hep şiş olurdu bomboş yumuşakkesinlikle sütüm yetmiyor azaldı doymuyor başka bir şey gelmiyor aklıma korkuyorum ya sütüm yetmiyorsa susuz kaldıysa çişli bezleri var ama çok endişeliyim, doktora niye götürmüyorsun diyeceksiniz, gerçekleri duymaktan korkuyorum kilo almamış sütün yetmiyor derse, biliyorum saçma ama
zeytinyağı sürdüm poposuna iki gün yok yapmadı, bugün zeytinyağı veriyim diyorum ama önce sağlık ocağına götürüp tarttırıcam, kilo almadığı çok belli.
Sürekli emmek istiyor bırakın saat başını yarım saatte emer oldu hep huzursuz
Nazarı düşünmüyüm dedim ama yok deli olucam, pazar günü bahçede oturduk kaynım aldı kucağına tosunda tosun babası gibi tosun benim oğlum niye değil demeye başladı, kv dem oğlum bir maşallah de dedi en son, o günden sonra kaka yapmıyor sütüm daha az, deli olucam kem gözler yüzünden, benim masum kuzum o ya insan bir maşallah der
Kabızlık konusunda ne yapıyım kızlar?
Bu arada telefonum bozuldu giremiyorum, pc de sık açamıyorum.
Canım işte o konuda bir şey diyemem bu tamamen sana bağlı bir durum yani verip vermemek, doktora sormadan vermek istemiyorum, bizim doktor doğalcı muhtemelen normal emzirmeye devam et der mama ek gıda tavsiye etmez, aslında ben kadir Tuğcuya sorsam niye gelmedi ki aklıma:)Nego bizimde aynı canm 20 günde 200gr
bugün ebebeğe gidicem kaşık maması alayım diyorum ayın 3unde kontrolü ozamana kadar günde bir defa versem olur mu ki
tecrübeli anne ne dersin
Canım dün alalım almayalım diye düşündük durduk sonra yok alma dedim eşime, bizim doktora randevu yokmuşCanım birkere ye mahsus mama vermeyi denesene yinede sen bilirsin ama mama ver eğer mamayı ip hıysuzluğu geçerse açtır yada şürekli emmektene rahatsız olabilir ben oğlumun aç olduğunu o şekilde anlıyordum benim oğlumda yarım saatte 1 emmeye başlamıştı doktor açlıktan ağlıyor dedi bana inşallah seninki öyle değildir ama sen bir kereye mahsus mama ver. Derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?