- 15 Ekim 2014
- 510
- 1.328
- 128
bende siliyorum.ama silmeyenler var evet.ilkbasta pamukla siliodum .simdi islakmendil unibaby kullanyorum.KıZlar siz bebeğinizin çişini açtığınızda siliyormusunuz?
cnm bnm oglumda oyle mukuslu kaka yapıyor bi çok kez doktora goturdum ve bi çok kez kaka tahlili yapıldı ama temiz çıktı . Bu kakada kan çıkması ayrıyeten doktorun istedgi farklı bir testlemi çıkıyor yoksa norml kaka tahlilindemi çıkıyr . Birde oyle ciltte kızarıklık filan yok ve uç aylık olduktan sonra oyle mukuslu kaka yapmaya basladı . Burda okuyunca acaba oglumdadamı alerji var diye duşunuyorum .Öyle birşey dikkatimi çekmedi canım ama zaten farklı olarak elma suyu verdim bi o da tattım amaçlı kaç gündür onu da vermihorum emme problemimiz var diye geceleri kaşık maması veriyorum Dr tavsiyesiyle o mu böyle yapıyo acaba diye de düşünüyorum. Kakasi bazen mukuslu çıkıyor alerji göstergesi olabilirmiş diye okudum ama onun haricinde ciltte kızarıklık kakada kan filan yok. Siz nasıl anladınız
bnde siliyorum canım ama poposunu pişik olmadıgı halde krem surmuyorum ve yıkamıyorum çunku pişik olmadıgı yerde yıkayıp kremlendigi zaman ten alışıyor ve bunu surekli istiyor yıkamayıp kremlenmedigi zamanda surekli ciltte kuruluk ve pişik oluşumu oluyr . Zaten anne sutu alan bebeklerde pişik fazla gorulmuyor bnm oglum dogumundan bu yana iki kez pişik oldu ondada ishal oldugu zaman olmuştu ve her altını açtıgımda havalandırıyordum bes dakika ve hemen geçiyordu . Arada sırada açık bırakıp havalandırıyorum şukur hiç,pişigimiz olmuyor.bende siliyorum.ama silmeyenler var evet.ilkbasta pamukla siliodum .simdi islakmendil unibaby kullanyorum.
bncede canım birbirimizden bilgi alışverişi yapıyoruz çok bilmişlik yapmıyoruz bu çok guzel bişey .Teşekkür ederim canım. Öğreniyoruz burdan dediğin gibi.
evet canim siliyorum. zaten genelde hafif kakali bulasik gibi öyle oldugu icin siliyorumKıZlar siz bebeğinizin çişini açtığınızda siliyormusunuz?
canim annem lif örmüstu yumusak onunla yıkıyorumKızlar bebisleri yıkarken vücuduna sabunu veya şampuanı neyle suruyorsunuz? Benim annem bi kumaştan bez yapmıştı ilk onu kullandım zor köprüyü diye bıraktım doğal sungerlerden almıştım o da içime sinmiyodu bakteri tutuyor diye ama güzel kopuruyodu çamaşır makinası attım parçalanmış
canim ben baslarda su ve pamuk kullandım sindi ıslak mendil kullanıyorum.Kizlar ben hala su ve pamukla temizliyorum kizimin altini. Siz neden biraktiniz su ve pamugu. Ben de mi islak mendil kullanmaliyim acaba? 2 koli mendil almistim ama pamuk daha saglikli diye kullanmadim
bende baslarda ıslak mendili ılık suyla yıkayarak siliyordum . Makatında çatlk olduktan sonra doktor su degmeyck dedi bnde ıslk mendili yıkayıp silşyrm dedim yıkmadan silineck dedi o gundur ıslk mendili yıkamıyorum ve molfiksin ıslk mendilini kullanıyorum . Komilinin hassas ciltler için olanları var onlarda guzel ve chicco nun ıslk mendilide gzl .canim ben baslarda su ve pamuk kullandım sindi ıslak mendil kullanıyorum.
hatta bikac marka(Molfix unibaby bim in islak mendili) farkli farklı kullaniyrum hep eşimin yüzünden. e oğlum da alıştı şükür pisigimiz filan olmuyor Allahin izniyle.
bim in ıslk mendilini bn sevmedm cnm odun gibi . Bu arada bezden ayrı ıslak mendilde pişik yapıyr . Ozellkle alkollu ve sert dokulu olanlar.canim ben baslarda su ve pamuk kullandım sindi ıslak mendil kullanıyorum.
hatta bikac marka(Molfix unibaby bim in islak mendili) farkli farklı kullaniyrum hep eşimin yüzünden. e oğlum da alıştı şükür pisigimiz filan olmuyor Allahin izniyle.
bi anne bebegi için dogru olanı herkesten iyi bilir çunku her bebek farklıdr ve bir tek annesi anlar bebeginin dilinden her zamn soylerim bunu . Mesela bugun oglum misafrlikte uykusunu alamadgı için huyszlndı kv aç bu çocuk mama yedr dedi . Halbuki aç olsa memeyi bırakmz emer durur.Cahiilmi sen ona bir sor ben üç çocuk büyürtüm ben çok iyi biliyorum deyip durur ben oğlumun gazı çok var biberon gaz giderici olmazsa kullanamam diyorum oda şimdiden sonra artık birşey olmaz diyor neyse bende birşey olmaz zaten deyip yaptım mercimek yanınada soğan yedim sabaha kadar oğlum gazdan ağladı eşimde bana kızdı sağdan soldan duyduğun şeylerle hareket etme diye sen hepsinden daha iyi biliyorsun Dedi
canım uzulme ya bazen olmayınca olmaz ama sut olması için altın kuralkar var bunların birini eksik yaptınmı sutun azalır 1 duzenli yemk yemk hiç aç kalmayacaksın 2 sutun kalitesni arttıran şeyler yemk 3 bol sıvı 4 uyku 5 stres yapmamakPINAR45 ne güzel yaa çok özeniyorum böyle olanlara yapmadığım kalmadı süt icin
ben havlusuyla havludan lif yapmışlar onu kullanıyorum canımKızlar bebisleri yıkarken vücuduna sabunu veya şampuanı neyle suruyorsunuz? Benim annem bi kumaştan bez yapmıştı ilk onu kullandim zor köprüyü diye bıraktım doğal sungerlerden almıştım o da içime sinmiyodu bakteri tutuyor diye ama güzel kopuruyodu çamaşır makinası attım parçalanmış
canım iyiki onu dinledin beni dınleseydın ek gıda hazırla yedir bi sürü uğraşEflalim canım sana çok tesekkur ederim super anne sen çok iyi bir orneksin sen olçasaydın belkide sutum yettgi halde boş yere ek gıda verecektim senin tavsiyelerin yorumlarn çok onemli benim için hergun dikkatlice okuyorum biçok sey gibi humana çayınıda sen yazınca alıp kullandım . Bna kalsaydı ek gıdaya geçicektm ama senin erkndn geçmeyp sutunu çogaltma teknkleri aklıma yattı ve direnip vermedim inşallah gerekte kalmıck . Vefa borcu gbi hissettm soylemek istedi tekrar sagol opuyorum seni))
günaydın elalemin bebeği emerken uyur benimki uyanıyor iyi mi
ben memnunum canim yani pisik filan olmadi.bez ayrı mendili ayri denk geldi bugüne kadar şükür etkilemedi.bebegin cildiyle alakali birazda.hassas da davranmadik.bim in ıslk mendilini bn sevmedm cnm odun gibi . Bu arada bezden ayrı ıslak mendilde pişik yapıyr . Ozellkle alkollu ve sert dokulu olanlar.
canım çocuğun la alakali benim ahmette hassas bende alerjik bunyelıym ondan sanırım tenleri çok hassas dedign gibi sakınmadım burdan arkadaşlar hep molfıks kullanıyor diye bende öyle yaptım hemen pişik olduk malesef prima ya geri döndüm, bim on bezini denedm memlekette mahvoldu oğlan illa kaliteli mi olacakulen bazı bebelern popo fazla paracıben memnunum canim yani pisik filan olmadi.bez ayrı mendili ayri denk geldi bugüne kadar şükür etkilemedi.bebegin cildiyle alakali birazda.hassas da davranmadik.
sağol canım:)ohh iyi yapmışsın canım sefan olsun
hem de nasıl bebeğimede iyi geldi eve gelince pek neşeliydi halbuki hep uyudu:)Ne iyi gelmistir sana, ben de yarin cagani doktora goturdukten sonra gezcem insallah.
maşallah canım bu ay pek umudum yok çok almadı sanırım ama dr zaten kilosu çok iyi vücudunda ki onu idare eder dedi:)Kızlarrrr çok mutluyum oglum sadece anne sutuyle 11 gunde 350 gram almişşş yasasınn Nne kadar sevindim anlatamam inşallah altı ayı tamamlarız . Boyuda iki santim uzamiş yine 11 gunde . Sanirim humana çayına bprçluyum bunu sutun kalitesinide arttıyr kesnlikle tavsiye ederim . Erkenden ek gıdaya baslamayın sutunuZu arttırın kızlar herseyi denemeye ragmn artmıyrsa tamam ama deneyin sonuç guzel :))
ayyy canım gerçekten maşallah süper yapmış stokke stokke dediniz bakıyım bir dedim o ne ya hu çok basit ahşap diye dünya para sizinki çok çok güzel olmuş gerçekten hayran kaldım sağlıkla huzurla kullanın:)Şekerler hepinize teşekkürler iyi dilekler için bende eşimin bu kadar güzel yapacağını umuyordum hepinize Rabbim güzel kandil hürmetine akıllı sağlıklı bol nasıplı zamanlar evlatlarınızla güzel ömür nasip etsin ins ... Amin..
@asliayet tahtalar bauhouse diye bi market avm yani kocaman her halt olan bi yer ankaradan tayin çıkınca en çok orayı özlerm herhalde ne arasan var iğneden ipliğe bu tahtalar ince çıta şeklindeydi upuzun eşim ölçtü ben tasarimina yardım etti kızım model oldu ıstersen olculeri atabilirim yarın
canım bende humanayı ilk ay içtim bıraktım pişmanım geri başladım sende başla işe yaradı biraz@asliayet ise yarıyor
@pınar45 humanayı bende tekrar alıyım, bari ilk yalar içiyordum ama kesmiştmm masallah ogluna sutune
canım ikisiyle tek çıkamam çünkü büyük oğlum bebek arabasına binmek istiyor ikisiyle çıkınca görümcemid ealıyorum yanıma dün gerçi yine görümcemle çıktık ama büyüğü bıraktım çünkü o her gün dedesiyle çıkıyor akşam babasıyla çıkıyor ben gün içinde bahçeye çıkarıyorum, huyu da çok fena oldu kıskançlıktan onu istiyorum bunu istiyorum diye tutturmaya başladı, kardeşi yanımızda olunca çok hırçınlaşıyor, olan bana oluyor zaten nefes almaya çıkıyorum o da burnumdan geliyor, haftasonu çıktık eşimle çocuklarla ben küçük ağlar diye korkarken büyük yine burnumuzdan getirdiiyi olmuş canım arada çık gez bnde çıkıyorum nerdeyse hergun birde ben ikisiyle çıkıyorum biraz zor oluyr ama idare ediyorum . Bnde bugun oglumun boy kilosunu olçturmeye gttim. Ordanda oyuncakçıya ugradım buyuk ogluma oyuncak filan aldım az dolastım sonra eltimn yanına misafr gelmiş oraya geçtim baya oturduk .
Kızlar bugun eltimin yanına geçtim orda beni deli ettiler yaa neymişte oglum sutumle doymuyomuş mama vercekmişim anne diyorum kilo alımı çok,iyi doktr kesinlikle ek gıda verme diyr diyrm yok her agladıgını açlıktan aglıyr sanıyr açta ondan aglar açta ondan aglar ayyyy sinir oldum gorumcemde onun yardakçısı illaki bi laf sokacaksn susçklar oyle
Bide oglumun saçina taktılar neymişte çok uzunmuş kayınvalidem kescekmiş çocugun saçini bozacak berber diye bişey var hem daha kuçuk saç kesimi için bnde dedim anne bn uzatmadımya boyle saçlı dogdu napıyım dedim .
canım ya konuşmak olsun laf olsun diye konuşuyorlar sen biliyorsun ki bebeğin sağlıklı he he de geç gerçekten ben öyle yapmaya çalışıyorumİnsanları anlayamıyorum mama veririm ayyy kuçucuk çocuga mamamı veriyosoonn derler emziririm bu seferde mama ver derler .
bizde eşim sakindir canım ben gerilip sinirlenirim genelde:) pes etmeyince alışıyorlarmış :)ah ben neler cektim o disari alistirana kadar.mahalle bize bakiyodu.esimle de tartisiyoduk yok agliyomus kucagmiza alalim mis bide onla ugras.vala kendi kendme cikartinca daha kolay esim yardm eder diye seviniodum cikarken ama yok elim ayagm birbirne gryo
tabi canım her seferindeKıZlar siz bebeğinizin çişini açtığınızda siliyormusunuz?
canım böyle sakallı ipler var ya onlardan lifi var oğluşlarımın ayrı tabi:) çok güzel köpürüyor hem de yumuşacık bende normal örgü ipten lif kullanamam ıslak ipe dokunamam tikim var:) sakallı ipten benimde lifimKızlar bebisleri yıkarken vücuduna sabunu veya şampuanı neyle suruyorsunuz? Benim annem bi kumaştan bez yapmıştı ilk onu kullandım zor köprüyü diye bıraktım doğal sungerlerden almıştım o da içime sinmiyodu bakteri tutuyor diye ama güzel kopuruyodu çamaşır makinası attım parçalanmış
canım ne demek faydam olsa ne mutlu bana da dr dedi zaten sütünü artıralım diye bende buraya yazdım, hepimiz neler öğreniyoruz birbirimizden:)Eflalim canım sana çok tesekkur ederim super anne sen çok iyi bir orneksin sen olçasaydın belkide sutum yettgi halde boş yere ek gıda verecektim senin tavsiyelerin yorumlarn çok onemli benim için hergun dikkatlice okuyorum biçok sey gibi humana çayınıda sen yazınca alıp kullandım . Bna kalsaydı ek gıdaya geçicektm ama senin erkndn geçmeyp sutunu çogaltma teknkleri aklıma yattı ve direnip vermedim inşallah gerekte kalmıck . Vefa borcu gbi hissettm soylemek istedi tekrar sagol opuyorum seni))
canım en iyisini yapıyorsun ilk bir yıl öyle yap bende öyle yapıyorum bazende ıslak mendili yıkayıp siliyorumKizlar ben hala su ve pamukla temizliyorum kizimin altini. Siz neden biraktiniz su ve pamugu. Ben de mi islak mendil kullanmaliyim acaba? 2 koli mendil almistim ama pamuk daha saglikli diye kullanmadim
canım dön bir an önce çok iyi gelecek sana da emin ol, oo benimki dün aldıklarıma tabi ki laf söyledi ihtiyaçmıymış bende senin aldığın kaç bin liralık araba da ihtiyaçtı zaten dedim sustu:)aysimason canim şükür temiz çıkmıştı.maceramiz cocuk tedavisiydi esim ilac kullandı ki zor bulunan bi ilac kv ler umreye gittiklerinde ordan getirnisti.ben ameliyat oldum öncesinde kist var diye cokk doğum kontrol hapı kullandim oo neler neler:)
Nego canim ne iyi etmişsin ben daha normal hayatima donemedim hic çarşıya cikmadim alışverişe hasret kaldim bi çıkayım kimse tutamaz beni hoş param da yok kocam ne kadar verirse gicik bana gelince iktisat aklına düşer:))
I imspecial canim masallah eşine sandalye harika olmus ellerine saglik.güle güle kullanin ins.
günaydın elalemin bebeği emerken uyur benimki uyanıyor iyi mi
saol canım ya sizde bana çok destek oldunuz senden ve herkesten Allah razı olsun insan yalnız olunca yalnizlik çekince en iyi ılacsınız sizi seviyorum iyi ki ocak anaları varPINAR45 yazınca bende yazayım dedim, dışarı çıkıp gezme konusunda bana ilham olan iki kişi I imspecial ve praline çok sağolun kızlar hep cesaret verdiniz imrendirdiniz özellikle iki çocukla I imspecial bana hep umut oldun:) bu huysuz oğlumla pes etmeden dışarı çıkmamı sağladın:)
Herkesten çok şey öğrendim öğreniyorum hepiniz sağolun, aaa böylemiymiş bu da mı varmış dediğim bir sürü şey öğrendim hem bebek yetiştirmede hem günlük hayatta:)
Mesela parlatıcıyla leke çıkarma işi, hem demliklerimi parlatmaya kullanırdm, dün yeni bir şey öğrendim:)
Bizim pek gaz sıkıntımız olmadi canim ama erkenden uyaniyor normalde 6 bugün emerken uyandı zaten gece 12-2 arası uyumuştum eşim kaldırdı namazını bitir diye bitirene kadar zaten sabah namazı oldu tam uyuycakkenee benimki uyandı 8de uyudu bende bi 45dk uyumuşum ama açlıktan uyuyamadımben havlusuyla havludan lif yapmışlar onu kullanıyorum canım
canım iyiki onu dinledin beni dınleseydın ek gıda hazırla yedir bi sürü uğraş
günaydın canım aynı ya bizim sütler çok mu gazlı acaba benimki ondan erkenden kak a gaza uyanıyor
erken kalkan bebekler çok zeki oluyorlarmış tesellim osağol canım:)
hem de nasıl bebeğimede iyi geldi eve gelince pek neşeliydi halbuki hep uyudu:)
maşallah canım bu ay pek umudum yok çok almadı sanırım ama dr zaten kilosu çok iyi vücudunda ki onu idare eder dedi:)
ayyy canım gerçekten maşallah süper yapmış stokke stokke dediniz bakıyım bir dedim o ne ya hu çok basit ahşap diye dünya para sizinki çok çok güzel olmuş gerçekten hayran kaldım sağlıkla huzurla kullanın:)
canım bende humanayı ilk ay içtim bıraktım pişmanım geri başladım sende başla işe yaradı biraz
canım ikisiyle tek çıkamam çünkü büyük oğlum bebek arabasına binmek istiyor ikisiyle çıkınca görümcemid ealıyorum yanıma dün gerçi yine görümcemle çıktık ama büyüğü bıraktım çünkü o her gün dedesiyle çıkıyor akşam babasıyla çıkıyor ben gün içinde bahçeye çıkarıyorum, huyu da çok fena oldu kıskançlıktan onu istiyorum bunu istiyorum diye tutturmaya başladı, kardeşi yanımızda olunca çok hırçınlaşıyor, olan bana oluyor zaten nefes almaya çıkıyorum o da burnumdan geliyor, haftasonu çıktık eşimle çocuklarla ben küçük ağlar diye korkarken büyük yine burnumuzdan getirdi
canım ya konuşmak olsun laf olsun diye konuşuyorlar sen biliyorsun ki bebeğin sağlıklı he he de geç gerçekten ben öyle yapmaya çalışıyorum
bizde eşim sakindir canım ben gerilip sinirlenirim genelde:) pes etmeyince alışıyorlarmış :)
tabi canım her seferinde
canım böyle sakallı ipler var ya onlardan lifi var oğluşlarımın ayrı tabi:) çok güzel köpürüyor hem de yumuşacık bende normal örgü ipten lif kullanamam ıslak ipe dokunamam tikim var:) sakallı ipten benimde lifim
canım ne demek faydam olsa ne mutlu bana da dr dedi zaten sütünü artıralım diye bende buraya yazdım, hepimiz neler öğreniyoruz birbirimizden:)
canım en iyisini yapıyorsun ilk bir yıl öyle yap bende öyle yapıyorum bazende ıslak mendili yıkayıp siliyorum
canım dön bir an önce çok iyi gelecek sana da emin ol, oo benimki dün aldıklarıma tabi ki laf söyledi ihtiyaçmıymış bende senin aldığın kaç bin liralık araba da ihtiyaçtı zaten dedim sustu:)
aynı benim bebeğim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?