Öyle bir formül yok canım her zaman bı yerlerı toplayacaksın özellıkle sabah kalkar kalkmaz evo toplayıp süpürüp yemek yapacaksın sonra da fayansın üstü sürekli henüz olursa dağınık hissetmez sınev ısı nankor arkadas yapıyorum edıyorum yok hala aynı bana bı formul verın kı evım hep temız duzenlı olsun
yumoş ...pofuduk ...KIzlar ayıcığımıza isim takmak istiyoruz ne olsun.. ( ben pamuk olsun diyorum)
Sizinde aklınızda güzel isimler varsa yazqrmısınız
Pinking Tree canım söylediğin D vitaminine ulaşabildim sonunda emin olmak istedim fotografini ekliyorum bundandi dimi,bi de tek damla veriyoruz heralde ? Kusura bakma canım sürekli bişeyler soruyorum sana Eki Görüntüle 1587114
oyy ben de erkenciyim bakma oglus geç teşrif etti.benim arkadaşlar da cogu yeni evleniyorKına gecesınden geldik kızım oğlan çok bunaldı çok kalmadım arkadaşım ye nı evleniyor ben 2cocukluyum hızlı yımbız babamızı özledik galiba hep erkeklere gıtmek ısıtıyor..bu ara çok geveze ahmet babıldama donemınde memmem dede deyip duruyor
Tamam canım ben kesin sallardimEST.. Evet canım bu. 400 ünite tek damla oluyor evet. Tek damla vereceksin şişeyi dik tut akmasını bekle. Sallama. Üç ay yetiyor. İçinde az görüş korkma.
En doğalı yüzde yüz katkısız. Nasıl buldun? Benim bi arkadaşım da bulmak istiyor da...
Tamam canım ben kesin sallardimEşim ebaydan sipariş etmiş reçete filan gerekiyo gümrükte takilmamasi için gibi şeyler yazıyo nette o yüzden bu kadar geciktirdim sanki yurticinden sipariş vermişiz gibi geldi takılma filan da olmadı
amin canım sağolNego Allah ferahlık versin canım ya düğün öncesi olunca kötü
sağol canım aminAnlattığına göre zaten kp özür dileyecek biri değil boşuna bekleme derim. Çocuklarına daha fazla zaman ayırman bu süreçte kesinlikle en iyi fikir. Gün içinde evden uzaklaşmak da süper fikir. Malum tebdili mekanda ferahlık vardır. Allah vicdan merhamet versin etrafındakilere...
canım annemlerde kalma işi çok zor şimdiNego canım ne diyim bilemiyorum ki sen düşünceli mantıklı Bi insansın kendin ve çocukların için en iyisini düşünürsün
kararın kesinse düğüne kadar annenlerde kalabilirsin aslında düğün için geldiğini söylersin sonrasında açıklarsın olmaz mı
keşke ayrı kalabilsek keşke yapayalnızım ben dün bunu bir kere daha anladımNego ne diyecegimi bilemedim canim isin icinde kp olunca esin o yuzden biraz uzatabilir malum ana babalari olunca aslan kesilirler laf ettirmezler sen bence annenlere git biraz uzaklas ablam gelecek yer yok diye dusunme hic mi sigamazsiniz bi yer ayarlansa sana biraz ayri kalmak iyi oluyor gercekten
canım kesin gidecektim sonra düğün geldi aklıma kardeşime bunu yaşatamam diye kaldım işteEflalim ofisteydim müşterinin yanında oturdum yazını okudum hatta abarttim cevap da yaziyodum tekrar projeye döndükCanim gitmeyeceksen gitmeye yeltenme tehdit unsuru haline getirme ki gitmeyi valiz toplamayı basit bi olaymis gibi görmesin daha önce de söysöylediğini hatırlıyorum bi kaç kere, gerçekten gidebilecek durumun olduğunda toparlan ve toparlandiktan sonra da konuşalım filan deme artık ki ciddiyetini anlasın. Şimdilik düğün telaşı filan ben olsam gitmezdim ama hissettirirdim düğünden kaynaklı beklediğimi o aradaki zamanın da deneme süresi olduğunu farkettirirdim. Gitme konusunda taze tecrübelerim var dikkate al derim
sağol canım düğüne kadar bekliycem mecburenNego yaşadıklarına, sana yasatilanlara çok üzüldüm. Şu düğün işi bitene kadar bir düşün, kalmak kolay değil ama inan gitmekte çok zor. Eşinin bir derse ihtiyaci var ancak sonu gerçekten ayrilikta olabilir, eşin kayıtsız kalabilir gidişine. Iyi düşün ve kararlı hareket et, uzaktan söylemek kolay yaşamak bambaşkadir mutlaka. Allah yardimcin olsun, eşinin kalbine merhamet ve muhabbet versinde inşallah bir daha ki yazışında çok değişti, çok mutluyum diye yazarsın.
canım aynı odada beşiğinde uyuyor benimki, yanı yatakta iki oğlumda uyumadı benimle:) istemiyorlar yaniKizlar benim
Bidik artik
Odamizdaki kucuk sallanan besigine sigmadigi icin kendi odasina aldim bir hafta oldu,telsize ihtiyac duymadim cunku yatak odamizla onun odasinin arasi 3 mt kadar yani hemen sesine uyaniyorum,bir haftadir alistim bu duruma yalniz bugun bir dr un yazisinda bebeklerinizle birlikte 2 yasina kdr beraber yatin diyordu odasini ayirmayin aradaki bag kaybolmasin diyordu,bu bizim icin mumkyn diil cunku yatagim buna musait dedil farketmeden uyansa hooopp kafasini heryere carpip yete dusebilir birde ayni yatakta uyurken hiccc rahat uyuyamiykrum ben nedense
Aranizda kendi odasinda uyutan varmi benim gibi ? Sizler nerde ve nasil yatiriyorsunuz kizlar
aman canım aman aynı semtte alma bak ben kv ile anlaşıyorum ama kp var ya herkesin tadını kaçırıyor görüyorsunÇok doğru canım allah benden isteyin demiş her şeyin en iyisini isteyin..
Kv gürümceye gelince onlara neki senin ev istemenden niye onları rahatsız ediyor okadar anlamadım bence hasetliğinden yapıyorlar..
Bende ev almayı düşünüyorum ve sıfır güzel bir daire istiyorum benimkilerde illa bizim semtte alın eVi diyorlar eşiminde gönlü oralarda ama çok pahalı orda evler nasıl yapacam bilmiyorumBir yandanda onlara yakın olmak istemiyorum Off off allahım sen hayırlısını bize nasip et...
canım çok sağol aynısını düşündüm tamam kv nin çok faydası var ama bu adam çekilmiyor gerçekten çekilmiyor düğünden sonra söylüycem eşim kabul etmezse artık benim yapabileceğim bir şey kalmadı bu evlilik içinCanim
Benim
GuZel kardesim hamiligin boyunca cok uzduler seni,cok cektin,esinin ailesi olsun gerek esin,burdan simdi bizlere bugune kdr baska turlu konularda akil verdik akil aldik ama suan icin birsey demwk cok bixe cok zor,hayat senin hayatin karar senin hayatİn,herswyin en dogrusunu bilen sensin,benim sadece gozlemledigim siz o binada yapamiyorsunuz,derhal sizin yuvanizi korumaniz icin kpederden en az 20-30 km uzakta bir sentte yasamaniz lazim,ziyaret icin gorusmen gerwk o insanlarla,yoksa bu evlilik ayni cati altindaki o binada cok zor canim
Allah yardimcin olsun,allah akil fikir versin tum eslere
kolay gelsin canım, bebek konusunda tek diyeceğim emzirme işi nasıl olacak hamile kalırsanGunaydin guzel anneler, biz arkadasimla temizligr basladik, once benim evimi sonra onunkini temizleyecegiz tek basima cok useniyorumdaaa :))
İki arkadasim suan bebek istiyor, birinin 2. Birinin 3. Cocugu olcak kismetse :) bende heves ediyor kizlar yaa esimde istiyor bi delilik yapacam ben burdan duyrulur
Ayyyy hem güldüm hem biri bizi anlatıyor dedim:) bayılıyorum sanaAl bendende o kadar,nankorluk yapmiyim oglum gazli bir bebek olmadi,sayilidir agladigini duydugum,4.cu ayina kdr zavalli diye seviyorduk citi cikmiyordu ama taki 4 cu ayinda disimiz gozukene kdr o gun bugun hep oyun akli fikri oyun,kucKta tut hoppala yaptir ziplat yatakta gures tut,hergun sokaga cikar gezdir,mumkun diil oyun halisinda en fazla 10 dk duruyor hadi is yapmak icin uyumasini bekluyorum bu seferde kapi gicirtisina gozunu aciyor saka gibi dun esim ilac getirdi kapilari yagladik gicirtmasin diye,o yuzden degil kardes yapmak disimi fircalamayi unutuyorum cakinin yuzunden,ne eli duruyo ne gotu duruyo az evvel uyutuyorum ayagimda uyumus uykusunda bile ayak parmaklarini harwket ediyor nasil bir enerji cozemiyorum dun asansorw bindik o kafa 360 derece heryeri gozetliyor parmaklar asansorun tuslarina basmak istiyo asabsordeki cocuk bile abla allah sabir versin bu ne kdr kipirdak bir bebek dedi,gecen gun avm deyim baktim yurutec var du dedim koyayim bakalim be yapcak korkarmi derken icine koymamla viii nnnnn cirit atiyor zor yakaladim cok sasirdim,dr gun icinde en fazla 1 saat bindirebilirsin dedi napim bende internetten siparis verdim daha erkrn belki ama yenk yaparken arada bindirmeyi dusunuyorum
Cokmu bezleniyorumda sutumden geciyo bu cocuga kan damlasimi agir geliyorda bu cocuk bu kadr kuduruyo bilmiyorum
Rabbim saglik versin sikayetci degilimde boyle ikinciyi yapicam dediklerinde acaba diyorum banami zor geliyor cocuk bakmak yoksa yaslaniyormuyum nee
ayyy sizede çok güldüm çok tatlısınız bence:)Aynen oglumla beni anlatmissin tek fark bizim disimiz çıkmadan bunlari yasamaya basladik bi de dis cikarma donemimizi bilemiyorum...sanirim hamileyken folik asiti fazla aldik ondan boyle oldulardun bizde 1 saatligine avm ye gidelim dedik durmayacagini bildigimiz icin neyse giyindim suslendim gittim gitmez olaydim bebek arabasinda durmadi kucagima aldim 2 eliyle suratima bi yapisti yanaklarimi tirnakladi cizdi bi kac yerini zor ellerini yuzumdrn aldim alir almaz sacima yapisti topladigim sacimi tiftik tiftik etti mi deli gibi oldum sacimi zor kurtardim ellerinden derken gozume parmagimi soktu gelen gecen bize bakiyor eşim gulme krizine girdi su cocugu al diye bagiriyorum gulmekten alamiyor beni gorsen kocasindan dayak yemis kadin gibiydim hemen eve döndük niye bu kadar huysuzluk yapiyor her firsatta sacima yuzume yapisiyor anlamis degilim oglum tarafindan şiddete maruz kaliyorum
canım knorr kullanma derim azcık araştır anlarsın neden dediğimi:)Su knorun calkala cesnilemi ne yeni bir tozu cikmis icindwde pisirme posedi var cnm gelen kisi sayisina gore al tavuk budu u karistir malzemeyle at posete ver firina 1 saatte pisiyor super lezzetli oluyor cok denedim,iki poset yap patates dogra onuda koy posede corba pilav cok bile
Gelelim bnm yaptigim et pisirme yontemine ,bonfile etleri kisi sayisina gorw alirim,tencerenin dibine 3 tane koyarim ustunr 1 domatrs rendesi azcik yag tuz gezdiririm ustune yine et yine domates,tencerenin ahzi kapali yaklasik suyunu cekene kdr 1 saatte lokum gibi pisiyor muhtesem lezzetli oluyor aman dikkat et ara ara kontrol et yanabilir cnm
ayy yerim ben onu kaka lekeside zor çıkıyor:) aman verdirme arabayı sakın çok haklısın sizin çok ihtiyacınız var köyde arabayamerhaba kızlar gecmıs bayramınız mubarek olsun...bebıslerımıızın ılk bayramlarıydı geldı gectı :) 1. gun koyumuzde kı yaslıları dolastık gercı hepsı yaslı :) yaklasık 30 hanemız var zaten cumadan sonar 3de anca bıtırdık :) esım namaza gıdınce bende bebısımı yatagımın uzerıne poposu acık bı sekılde yatırmıstım annemlerı aradım konusuyorduk bı arkamı dondum kıııı hiii bizim oglan yorganın uzerıne kakasını yapmıs aman allahımmmm hemen telı kapattım nevresımı cıkardım makınaya attım ama yorgana coktan gecmıstı bıle anlayacagınız bıze bayram kakalı basladı :) annemlere kvgıle amca dayı hala baya gezdık yorulduk oldukher yerde tatlı sarma gına geldı velhasılı kelam guzel gectı takiiii 3. gun annemlerde kalmıstık erkenden kalkıp kvgıle gıttık bızım bebe cok huysuz sag kolunu kıpırdatmıyor uyumuyor boyuna aglıyor kv kp dedı bunun kolu cıkmıs hiii ben cok korktum agladım hemen hastaneye gıttık doctor bılegını cevırdı falan ama kuzum nasıl aglıyor ben bebısıme aglıyorum kp bana aglıyor duygulanmıs oylede duygusal bı kp var ıste :) rontgen cektırdık cok sukur kolu cıktıgı yere gerı gelmıstı bızde bı nefes aldık acıldekı tum hastalar bızı ızlıyordu mınıgım ılk once agrır dıye korktu elını kıpırdatmadı 2 3 saat sonar duzeldı sukur :) ama cok korktum sanırım benım yuzumden oldu Sabah kalktıgımda kolum bebısımın kolunun uzerındeydı cunku sımdı cok dıkkat edıyorum...
dunde sıvasta gezdık esımle alıs verıs yaptık bır bayram klasıgı olan waıkıkıye gıttık mınıgıme yazlık bıseyler aldım :)
bayramda esımle takıstık bırazoraya gıdınce bı annecı oluyor kı sormayın delı oluyorum adam bıldıgınız degısıyor dıyor kı arabayı babamlara verecem bı sınırlendım ama sormayın benım altınlarımla alınan arabayı bı verde gor dagın basında ıyıce hapset benı dıye bagırdım cagırdım yettı gayrı esım kp e bısey deyınce hemen karın dolduruyor senı dıyor oysakı ben hıc bısey demıyorum cok uzuluyorum cok neyse cok uzun oldu opuyorum sıızzıı
canım bunun kuralcılıkla alakası yok senin oğlun bir büyüsün kv gil senin yapma dediğini bir yapmaya başlasın o zaman anlarsın beni, çocuğunun kişiliği nasıl bozuluyor anlarsın, şimdi bile çocuğuna bakmanla ilgili laf söylendiğinde rahatsız oluyorsun, çocuğunun aklı erince ne kadar zor oluyor görürsün, taşınmak en iyisi bu adamı çekemiycem daha fazlaSElam annişler tüm geçmişi okudum ama alıntılayamadım..
Nego canım yazdıklarını okudum çok üxüldüm ama nitşry söylemek istiyorum tamam sen kuralcı bir annesin keşke hepimiz senin gibi olsak ama canım dedesidir birşey almak istemiş sana göre yanlış ama ona görede doğru bir şey seni yargIlamak için yazmıyorum bunu..
Kendimden örnek göstereyim benim ablam veya abim yiğenlerime kızınca kendimi tutamıyorum onları arkama alıp koruyorum kp inde içi yanmıştır...
Ama seninle kavga etmesi çok yanlış..
Eşine gelince eşin keşke böyle durumlarda biraz konuşsa babasıyla veya seninle çözüm bulmaya çalışsa..
Sanada gelince canım hakında hayırlısı neyse o olur inşallah ben kp derle kavga ettin diye yuvanı yıkma diyecem ama zaten sorunlarınız vardı canım biraz uzaklaş eşinden ama bışanmak her zaman en son çaren olsun.. Birdeminione nin dediği gibi inkanınız varsa aile apartmanından taşınsanız sizin için daha iyi olur.. Tekrar söylüyorum boşanmayı iyi düşün çıcuklarına yazık etme maddi yönden hertürlü kendine çocuklarına bakabilirsin sma manevi yönden çok yıpranırlar babasız ili erkek çocuk çok zor olur senin için....
@asliayet canım geçmiş olsun allah kuzucuğuna şifa versin..
Canım eşin niye arabanızı babasına vermek istiyor çok yerinde bir tepki vermişsin bende olsam aynısını yapardım..
zor bir durum gitsen iş yapacağın kesin ya eşin için katlanacaksın ya gitmeyip kötü olacaksınHerkes kp ve kv deyi yazmış bende yazayım bari:)
Kaynım görümcem kv de yalovaya tatile gidiyorlar eşim bizde onlarla gidelim diyor ama benim prk gönlüm yok yalovada triblex bir eve gitmeyi düşünüyorlar görümcemin 3 eltimin 2 çocuğu var ve eltim hamile biri çocuklarım diyecek biri hamileyim diyecek yemektir iştir bana kalacak bende onlara ben gelsem iş miş yapamam benim oğlum durmuyor rvimi bile doğru dürüst temizleyemiyorum dedim.. Ama onlar ısrarla eşimi ikna etmişler bizide çağırıyorlar. Eşimde arabamı abime verwcem sen annem yengem kardeşim çocuklar o beraber gidin bende sonra gelirim diyor tabi ben kabul etmedim benim oğlum ı sıkışıklıkta patlar..
Şimdide aklıma Geldi gideceğimiz tarih tam regl tarihime denk geliyor ben regli evde zor atlatıyorum şimdi eşime söylesem sen benim ailemle bir yere gelmek istemiyprsun diyecek of of ne yapacam bilmiyorum
Nego cok uzuldum bı yuva kolay kurumuyor ıkı cocuk var bıde yasanmıslıklar allah korusun ınsallah esın hatasını anlar kp bılmem ama tez zamanda ferahlıga kavus ınsallah....
27 de evlendim 33 de cocuk dogurdum simdiki aklim olsa 40 yasindan once evlenmezdim hatta 50Duha22 kuzularım ıyıkı var ama sımsıkı aklım olsa biraz beklerdim 25te evlenırdım 21 de nısan 22 de evlılık yeni meslegını Elo ne almış kıza erken biraz maaşımı yerdım
Okudum okudum dusundum tasindimm yazamadim birseyGünaydın herkese dün yazamadım ablamlar gelince annemlere gittim, annemlere iki otobüsle gidiliyor ben normalde bile uzun yıllardır otobüse binmiyorum iki çocukla binmeye cesaret edemedim , eee eşime minnet etmek istemedim, anneme laf çarptım beni alsınlar diye nerdeeeee, neyse kardeşime söylemiş o da söylene söylene gelmişneyse gittim çok özlemişim yeğenlerimi ablamları, eymenle beraber 7 çocuk:) curcunayı siz düşünün:)
Eşime gittikten sonra haber verdim evi terk ettim sandı sanırım:) kızlar düğüne kadar annemlerde kalmam mümkün değil dün perişan oldum eşim geç geldi eymen uyudu emir uyudu biz oturma odasında orta yerde eymen ayağımda sesten uyanıp durdu, sallanan beşik yok ki ona koyuyum, çok yorucuydu, babam deseniz kp zihniyetinde ona söylesem asla ama asla beni desteklemezçok ama çok üzgünüm çaresiz ve yalnızım Rabbim var bir tek, kimseye anlatmadım bir ablama söyledim burda ki o da babam seni suçlar adam bir gün gitmemize dayanamıyor diyor haklıda kızlar çok haklı, çaresizlik ne zormuş Allah 'ım çaresizlere çare ol...
Eşime benle konuşuyor ama ben asla cevap vermiyorum yokmuş gibi davranıyorum, şimdi sanıyorlar ki ben sineye çektim, eşime düğün olduğu için susuyorum düğünden sonra netleşecek diyicem
Başka eve taşınmayı düşünüyorum hatta eşime lojmana yazıl ben bu eve niye geldim para biriktirip ev almak için ama bırak biriktirmeyi iyice borca girdik burda diye defalarca söyledim adam hala babasına verdiği kirayı hak görüyor ama ben artık helal etmiyorum kızlar benim çocuklarımın rızkını yiyorlar, biz ev sahibi olamayız bir hiç bir şey olamayız bu adamla...
Ev bakmaya başlıyorum netten bakalım hayırlısı, iki hafta sonra düğün var Rabbim hayırlısı neyse onu versin öyle sonuçlandırdın, çok yoruldum yıprandım, sürekli ağlama isteği ağlama krizleri ne kendime ne çocuklarıma bu kötülüğü yapmaya kimsenin hakkı yok gerçekten yok
O kp re ağzıma geleni saymak istiyorum bunca sene içimde tuttuğum her şeyi, işin kötüsü adamdan bütün çocukları karısı bıkmış hep arkasından konuşuyorlar, kv dem yurt dışına gitse çalışsa diye dua ediyor, o kadına çektirdikleri bile ondan nefret etmeme yeter..
Ya Allah aşkına adam kendisi geziyor tozuyor karısı kız hep evde, adama tek karşı durabilen benim tek laf söyleyebilen bendim, piknik yapmak var ya hani adam piknik alanlarını ne ilan ediyor duysanız sinir olursunuz, gidilmezmiş ne gerek varmış sapık doluymuş, ama kendi bacılarıyla gidiyor!!! Bende neden gidilmesin herkes kendini biliyor piknik yapmaya gidiliyor oraya diyorum, yani bu basit bir örnek, bu adamın bencil saçma zihniyetini anlamanız için...
Çok sağolun hepiniz sizler olmasanız ben çoktan hastanelik olurdum.
SSağol canım kesinlikle haklısın mutlu olan çok az hepsinin farkındayım, yaşadıklarımın tercih yaparsam sonuçlarının, kendime kızıyorum da bu senin sınavındi sen bu sınavı geçemedin diye, işin saçmalığı hala bu adamı seviyorum en çokta bu acı veriyor.Okudum okudum dusundum tasindimm yazamadim birsey( ne diyimki kusumm
Sanmaki bir meslegta bu adamin eline bakiyorum ondan beni eziyor diye dusunme , o kdr calisipta ezilen arkadasim varki bosanmayla noktalanip ayrilanlar, ne baba evine donus nede esinden ayrilmak sorunlardan kurtarmiyo malesef insani,cok daha beter sorumluluk dolu suan o bahsettigim arkadaslarim,iki erk cocuguyla ayrildi,kiralara cikti cinnet gecirdi sinir krizleri gecirdi,maddi zorluklar yasadi cok cekti simdi selamete erdimi dersen sadece cocuklari buyudu yine el kapisinda calisiyor nefes almaya vakti yok malesefff
İnanki hicbirimixin hayati 4 4 lyk diil,seninki baska turlu bixlerinli baska turlu
Bak ben sana gecmisten yazsam basima gelenleri uxun uzun yuhhhh sana nasil evlendin kocanla dersiniz ama bak evliligimi surdurdugum gibi birde cocuk yaptim
Su kadarini soyliyim kimse hayallerinde yasattigi ne kocayla evli,ne o evde yasiyor nede oyle bir hayatta malesef
Artik insallah ahiret hayatimiz guzel olur
Orda esimle evli kalmak istermiyim bilmem oda var tabi :)
Dur seni bir guldureyim,teyzem iki evlilik yapti ilk esi oldu,ilkinden cok cekti ama ikincisi aman yarabbimmm eteri gitti beteri geldi diyebilirim,bir gun onlardayim cok buyuk kutuphaneleri olurdu bir kitap okuyordum ahiretle ilgili,bu dunyada kimle evliydsen ahirette onunla evlilik uzerine bir bolum okuyordum sonra kafama tskildi teyze dedim sen ahirette onder enisteemlemii haluk enistemlemi evli olcaksindedim
Durdu durduuu
İkisininde Allah belasini versinnnnn
Hicbirini istemiyorum dedi:))))))
Boylede demem tabi esim icin yinede babamizzz
Allah ne boyle dedirttirsin nede baskasini arattirmasin insallah
Yuvana tez zamanda huzur ferah versin
Baska kimseler burnunu sokmasin hayatiniza insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?