doktora sordum erkenden dıyorsanız oğlum olacak dedim. Ben burda pipi gördüm demedim ama sadece bir tahminim var. 2 hafta sonunda bakacagım. pelvik duruma bakıyorum demişti. Amannnn neyse ne sağlıklı ya o yeter ..
Rabbım en guzel hediyesi saglıklı bir evlat
Oralarda sivilce gibi birşey varsa o kanamış olabilir benim gebeliğimi yeni öğrendigim haftalarda öyle olmuştu...Kızlar günaydın, bi şey sormak istiyorum size, sabaha karşı tuvalete girdim küçük tuvaletimi yaptım silinirken çok ufak kan peçeteye bulaştı, siz hiç böyle bi durumla karşılaştınız mı ?
Kanama çok ufaktı bu saatte kadar devamı da gelmedi ? Sizce nedir
Bulantıli günlerde yatmaya alıştım şimdi de hiç birşey yapasım gelmiyor çok tembellestim nasıl aşacağım acaba bunu:-( varmı aynı durumda olan ev hanımları...
Slm hamisler benimde bugun 9 hafta oluyo 7 haftayken gitmistim dr ye kalp sesini dinlemistik. Ilk gebeligimde 8. Haftada kalbi durmustu bebegimin o uuzden 1 hafta sonra gel demisti kontrol icin sonra izne cikmis ayin 30 una randevu verdiler offf cok uzun geliyo bide hivbi belirti kalmadi bende korkuyorum
tamam canım sağolcanım benim için sorun olmaz çok güzel düşünmüşsün bence
ama okuyan arkadaşların ismi varsa sende, tek tek rıza alırsan daha iyi olur kimsenin gönlü kalmasın
hayırlı uğurlu olsun bebeğin maşaallahHerkese merhaba hanımlaar
Topik ilk açıldığından beri, pozitif sonucu aldığımdan beri sık sık takip ediyorum sizleri.
Daha önce bir gece çok uzun bir mesaj yazmıştım, kendimi anlatmıştım. Ancak bir sorun oldu yayınlanamadı mesajım.
Bende çok kızdım sonra yazarım dedim
Nasip bugüneymiş
Bugünün tarihi 13 Haziran 2014 ve ben 9+1 günlük hamileyim Allah'ın izniyle
Endometriozis (Çikolata kisti) hastasıyım. Tüp bebek tedavisiyle hamileyim.
15 Nisan 2014'te tedaviye başladık. 24 Nisan'da yumurtalarım toplandı. 29 Nisan'da 2 tane embriyo (blastokist) transferi yapıldı.
Bir tanesi tutundu. 10 Mayıs 2014, transferin 11. günü test günümdü. Tabi ki ben dayanamayıp erken yaptırdım
Ve pozitif sonucu aldık.
Hatta transferin 6. gününde erken gebelik testiyle evde silik 2. çizgiyi bile gördüm
2 günde bir test yaptırdım, düzenli artış görüldü. 26 Mayıs günü ilk kontrolümüze gittik. Tek kese ve kalp atışını birlikte gördük.
26 Mayıs'ta 6+2 günlük idi.
5 Haziran da ikinci kontrolümüze gittik; elhamdülillah her şey yolunda idi.
Bu arada doktorumun verdiği kan, idrar tahlili ve kültürünü yaptırdım. Onlarda güzel çıktı.
Tam 8 haftalıktı.
Tüp bebek tedavisiyle gebe kaldığım için, çok fazla ilaç kullanıyorum maalesef.
Hergün;
2 ampul progestan iğne,
Oksapar 4000 kan sulandırıcı iğne,
3 defa Estrofem,
1 Coraspin,
1 Folbiol.
Haplar ve progestan iğne 10. hafta bitince bitecekmiş inşallah.
Ancak kan pıhtılaşma sorunum olmadığı halde kan sulandırıcı iğne 16. haftaya kadar olacakmış.
Doktor demir hapı verene kadarda Folik asite devammış
Tedaviye başladığımdan beri 101 tane iğne oldum, ve olmaya devam ediyorum
İlk başlarda Progestan iğne o kadar ağır geliyordu ki yürüyemiyordum bile. Ama artık popomun 2 tarafında yumrular oluştu ve artık o kadar ağrıtmıyor
Benim son adet tarihim tedaviyle olduğu için tutmuyor.
Ama gebelik haftasından hesaplayınca 9 Nisan 2014 diyebiliriz.
3,5 yıllık evliyim,
Yaş 27,
İlk gebelik.
Burada bir çok kişinin bebeğini kaybetmesini okudum, bir çok kişinin kanaması olduğu yattığı, hastanelerde yattığını okudum.
Hepinize geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.
Bebeğini kaybedenlere Rabbim hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Hamiş annelerimize de Allah hayırla sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin. Hayırlı sağlıklı evlatlar olsunlar inşallah.
Ve Allah-u Teala çocuk sahibi olmak isteyen herkese Hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin tez zamanda...
Tekrar görüşmek üzere çok öpüyorum hepinizi Allah'a emanet olun :13:
Ve bu arada okuduğunuz hatime ve yasinlere katılabilirim
evet canım 3 yaşında benim oğluş, henüz dr a söylemedim doktoruma bile karar vermedim ki:) sivastayım ben ve yapacak dr olduğunu sanmıyorum hep büyük şehirlerde var izmir İstanbul ankara oralarda varmışEfalim seninde 2. bebşin sanırım ve ssvd düşünüyorsun anladım kadarıyla bende düşünüyorum hemde çok istiyorum ..doktor araştırdınmı, birde hangi şehirdesin
tamam canım özelden yazarsan kaydetmem daha kolay oluyor karışmasınd iyearkadaşım bende 2 yasin alıyorum...sonra tekrar alırım inşaallah.
allah kabul etsin.
haklısın canım normalde çok dikkat ederim böyle şeyler ama çok yazdım bende kusura bakma helal et hakkınıArkadaşlar sizlerden ufak bir ricam olacak lütfen yemek adı yazmayın(
Hiçbir şey yiyemiyorum istifra etmekten ama aşeriyorum yine de canım deli gibi istiyor... Annem şunu güzel yapar diyorsunuz, isim vermeden canım x in en meşhur şeyini çekti diyorsunuz ben burada ağlayarak eşimi arıyorum:))) Allah kimseyi darda koymasın ve yoklukla imtihan etmesin , herkese kolay sağlıklı hayırlı hamilelikler doğumlar ve bebekler nasip etsin inş.. Kusura bakmayın bunu yazıyorum ama ben bile kendimi tanımamaz oldum, daha önceden rica etmiştim .. İnstagrama falan bile girmiyorum korkudan resim çıkar diye:))) iyice tuhaf oldum ben :))
bebek konusu tabi ki hassas da devlete gidince sanki bebeğimi önemsemiyormuşum gibi söylemişsin, ben hep özele gittim oğlumda hatta muayenehanesine gittim, şimdi özel hastane bir tane var ve bayan dr bir tane kötü değil ama sıcak bir dr değil ısınamadım devlette gittiğim dr çok sıcak samimi ve sabırlı ama işte bir sürü hasta içeri giriyor maalesef muhtemelen özele devam edicem ama herkesinde imkanı yok özele birde bu durum var,ayrıca devlet hastanesinde kimse bana kötü muamele yapamaz izin vermem asla! Kim oluyorlar ki bana kötü davranacaklar öyle bir hakları yok benimse hasta olarak hakkım çok hakkımı aramayı bilirim, beni üzeni çok güzel üzerim yasal olarak.Devlet hastanelerinde insana insan muamelesi yapılmıyor maalesef. Sanki bedavaya çalışıyorlar ve sanki bize bakmaları lütuf gibi davranıyorlar. Bebek konusu hassas mevzuu olduğu için özele gidiyorum ben.
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
geldi canım tamam sağol:)Cnm benden yana sıkıntı yok. Cok güzel düşünmüşsún. Msjim gelmistr heralde sana. Okumaya caliscam yine ins
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
maşallah bebişekızlar merhaba bende 2 gün önce kontrole gittim ve bebişin kalp atışlarını duydum çok şükürrr...doktorum bir ay sonra 2 li testler için gelirsin dedi..sizcede çok fazla aralık yok mu??birde bu ikili test ücretleri özelde ne kadar acaba fikriniz var mı:44:
kızın olacak o zaman:)Kızlar ben çirkin bişey oldum çıktım sormayın😳 makyaj yaptığımda bile kendimi güzel hissetmiyorum ay suratım yağdan parlıyo, elim kolum bile sivilce doldu anaaam. Bi de karnım küp gibi şişti, arkadaşlar kız olcak gör bak diyolar. İnş😊😊
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
boş şans:))günaydın kızlar kaynanamla ilk günüm bana şans dileyin:)
sizlere kabızlık için bir tavsiyem var , kuru erik var ya onu üç beş parçaya kesin üstüne kaynar su dökün biraz bekletip için sonra da erikleri yiyin bana çok iyi geldi paylaşmak istedim.
seninde kızın olacak:)çoooooooooooookkkkkkkkkkkkk çirkinim cildim çok yağlandı yüzümü geçtim sırtımda bile sivilce çıktı Allahımmmmmmmmmm ergenliğime geri dndüm
canım ben eşime hep aktardan aldırıyorum yemeden önce yıkıyorum güzelceben marketlere falan girip bakamıyorum kokuyo gibi heryer eşime dedim oda baktım bi çok yere ama kurtlanıyor diye eylülde getiriyoruz demiş bi çok yer yani bulamadık ankarada :)))) bende netten sipariş verdim malatyada güneşe kurutulup getirtiyorlarmış.kilosu 12 lira dün sipariş verdim şimd gelmek üzeredir.
maşallah bebişeArkadaşlar dun gece çok karnim agridi sabaha kadar düşük yapiyorum diye düşündüm sabah esimle doktora gittik 10+1 olmasi gerekirken 11+1 olmuş kanama alaniyok maşallah bebeğine keyfi cok yerinde inanılmaz mutluyum kahverengi akintim var diye korkuyordum inanılmaz mutluyum
canım bende hiç olmadı inşallah geçicidirbenim hamile kaldığımdan beri damağımda çok kötü bir tat var acı ot gibi . acaba midemden reflüden mi dedim şurup falan kullanmıştım bulanırken o da geçti ama tat gitmiyor. sürekli şekerli bir şeyler atıyorum ağzıma. tecrubeli olanlar var mı acaba ilerleyen zamanlarda geçer mi. çünkü yediklerimden bişe anlamıyorum
ayy maşallah çatlatma beniKilo almayayim diyenler, yiyin yiyin bana gonderin yavriler kilolalari 6+4 um daha 1 kilo bile almamisim.
maşallah oğlunaşimdi kontrolden geldik. bebegimi ilk defa bukadar net gordum çok guzel bi duygubüyük ihtimalle erkek dedi doktorumuz.
oy oy maşallah canımKızlar bugün kontrolüm vardı, 9+1 olmuşuz😊 allaha şükür herşey yolunda dedi doktor. Kolları ayakları oluşmuş, tam biz izlerken kollarını hareket ettirdi:)) kıpır kıpır oynayıp duruyo eli kolu kuzumun yerim onu ben yaaaa😊😊 öpesim geldi ultrason cihazını. Bakın resmini koyuyorum kuzuşumun. Eki Görüntüle 1156874
çoktanannn:) zaten vardı şimdi beş aylık gibi:)Cici annelerr göbişleriniz belirginleştimi :))
bende okumuştum canım doğru:)Hanimlar, yavrulariniz icin Yusuf ve Ibrahim surelerini okumanizi tavsiye ederim. Ben iki yavrumda da ara ara okudum. Yusuf suresi guzellik icin, Ibrahim suresi guzel ahlak icin okunuyor. Ben size yavrularimda gordugum etkisini yazmak istiyorum. Bende, esimde esmeriz ama iki yavrumuzda bize cok benzemedi ikiside ak pak, ay parcasi gibi guzel oldular. Hatta kiz kardesim biz abd de oldugumuz icin oranin havasindan mi suyundan midir, bebeklerin size hic benzemedi demisti:) Bende okudugum Yusuf suresinden biliyorum bunu.
canım hiç dert etme zaten o kadar kullanılıyor ve evet bir sürü kişi var sağlıkla doğuranarkadaslar biliyorum saçma bir soru ama içime dert oldu çok ben düşük tehlikesine karsı progesteron kullanıyorum doktorum 2 hafta sonra bırakacagız dedi 3. aya baslıyorum 2 hafta sonra sanki ilacı yutmayınca bebegim beni bırakacakmıs gibi geliyor cevrenizde bildiğiniz progesteron kullanıp sonra bırakıp sağlıklı gebeliği devam eden biliyor musunuz?
Rabbim şifa versin canımSa Nasılsıniz kızlar
Bn iyi olmaya calisiyorum-....acayip sancim ve kasikts ağrısı ve batma lar var ....bunlar normal endise etmemeliyim biliyorum ama canim yaniyo ayaktayken idrar yaparken hapsiriken oksururken dr sordum
Olmasi gereken şeyler bunlar dedi
Akintisi cok olanda dahs cok olur dedi cok agrim olursa kullanabilecegim fitil vrdi hem makattan hem vajinadan...
Yani kanamamiz olmadigi surece bi problem yok dedi paylasmak istedim
....
ben ben ben ah sılam iyice arttı azalacağı yerde birde canım artık doğru düzgün yemek istemiyorYa kızlar benim gibi bulantısı devam eden varmı hala yoksa bi benmi kaldım bulanti çeken
canım ben oğluma iki aylıkken otobüsle 12 saat yol gittim sonra 4 aylıkken arabamızla 12 saat yol gittim, arabada arkada uzandım hep bolca mola verdik hamdolsun sıkıntım olmadıya kızlar bişe soracam . yazın ağustos ayında yaklaşık 4-4.5 aylık hamiş olacaz
yola falan gidilir mi tatile denize falan . zararı olur mu. şimdilik tatil planından vazgeçtik . ama ben bir türlü geçemiyorum.
bi yandan da birşey olursa diye vicdan azabı çekiyorum. memleketim ankara . deniz kenarı her yere en az 7 saat sürüyor. naapsam karar veremedim
sakın canım hamileliğin hiç bir döneminde kaplıca sıcak suysa olmaz yok ılıksa olur, sıcak banyo bile yapmıyoruz ılık olması lazımBence en iyisi dr a sor
Bence olmaz ozel arabaysa ayaklarini uzatur vaziyette gidebilirseb iyi olur
Hani oddm toplar cok siser ayaklarin 14 saatlik yolda.yawas yawas sakin sakin dd tatiline gidebilirsin bence
Amadedigim gibi garanti olsun dr una bi sor
Bende kapliclalari merak ediorun
Sirtim belim bacaklarim cok agriyor cok iyi gelir aslinda ama.yaklasik 4 4.5 aylikken bi sakincasi olrmu bunu sorucam dr uma
başınız sağolsun canımGünaydın kızlar nasılsınız hepiniz iyisinizdir inşallah. Gelemedim cenazemiz vardı eşimin anneannesi vefat etti. Ben iyiyim şükür mide bulantim geçti gibi ara ara cıkarıyorum ama cok sukur daha iyiceyim. Kabız oldum günlrdir wc cikamadim öldüm şişkinlikten ferra sanol demir ilacı vermişti dr'um aradım onu bıraktırdı decavite başlattı dün akşamdan beride şiddetli karnım agrıyo isal oldum simdide sanırım bağırsaklarım temizlrniyo ay cok fena bi haldeyim
Bende yüz üstü yatarım hep hala yatıyorum ve korkuyorum acıkcsı inş iyidir kuzum merakla ayın 25 bekliyorum🙏
hakkında hayırlısı olsunGunaydin guzel anneler... Yarin benim icin cok onemlo bir gun. Birincisi bebisimi gorucem Allah'in izniyle.. ikincisi de il disi tayinler basliyor :) Heyecanla bekliyorummmmm yarini....
oyyy maşallah senin kuzunagünaydın kızlar cuma gunu tam 11. haftalık olduk. Ama doktor 2 hafta sonu tarama testı ile cinsiyetine bakalım dedi. Ben su anda az cok biliyorum ama söylemem dedi. Yalvardık ama yok..
Bu haftada bebekte olanları anlattı. 11. haftada bebegin bagırsakları dışarda yanı gobek kordonu içinde olurmuş. bu hafta karın boşluguna girecek dedi. Sırt üstü yattığında bebegın oldugu yerde artık bir serttik hissedecek duruma geldin dedi( Kilo ile alakalı) Hissediyorum cidden bende
Hafif emme refleksleri başladı , damak yapısı 13. haftada kapacak dedi. o zaman parmagını da emmeye başlayacak dedi..
kısacası 2 hafta sonra sanırım cınsıyetini öğrenecegım bende. Ama hic ama hiç umurumda degil. Normalde kız bebeklere aşırı bir sempatikliim var ama bebeğim içime düştügünden berri oğlan çocukları beni benden almaya başladı. Ebemin dediğine göre oğlan cocukları sevesin geliyorsa kızın olacaktır diyr..
Amannn zerre umurumda degil. İlk bebiş ilk heyecan nasılsa
çok sevindim canım gözün aydın olsungünaydııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Allah nasip ederse yarın ailemin yanında olacağım
kurtuluyorum kv den Allahın izniyle
umarım yolculuk sorun olmaz
tamam canım bende tekrar açmamak için alıntılamadım:)günaydın canım oldu bişiler ama tatlıya bağlandı çok şükür
bu kadar farklı kürtülden insan bir arada olunca oluyor
maşallahgünaydın güzel anneler nasılsınız?
şimdi kontrolden geldim. 8+5 yola devammm.
kalp atışını tekrar dinletti. migrenim içinde minoset verdi.
oh canım eğlenmenize sevindimGünaydın kızlar ben geldim
tatil güzeldi biaz yağmurlu biraz güneşli ama
kızım havuzda baya bi eğlendi babasıyla :))
sizler nasılsınız bebişler nasıl ben acayip acıkıyorum :))
hep açım hep aççç
benim artmaya başladıhamilelik belirtileriniz ne alemde kızlar?
Biraz azalmaya başladı mı?
çoktannnnn:))kızlar bir sorum olucak göbekleriniz çıkmaya başladımı benim çıktı göbeğim belli olmaya başladı sanki
canım yuva mı yapmıştı yuva bozmak iyi değil derler ama kapalı balkonda da olmaz kiKızlar günaydın bnm balkonum kapalı camla kapatmıstım çiçekler hava alsın die camı acmıştım güvercin girmiş bnde kovaladım sonrada bı arkadasım nıe kovaladın hamılesin dedi sizce kovalamayımmı??
korkma canım belirtiler zaten azalmaya başlıyor, başka doktora git o zamana kadar için rahat etsinSlm hamisler benimde bugun 9 hafta oluyo 7 haftayken gitmistim dr ye kalp sesini dinlemistik. Ilk gebeligimde 8. Haftada kalbi durmustu bebegimin o uuzden 1 hafta sonra gel demisti kontrol icin sonra izne cikmis ayin 30 una randevu verdiler offf cok uzun geliyo bide hivbi belirti kalmadi bende korkuyorum
Kızlar günaydın, bi şey sormak istiyorum size, sabaha karşı tuvalete girdim küçük tuvaletimi yaptım silinirken çok ufak kan peçeteye bulaştı, siz hiç böyle bi durumla karşılaştınız mı ?
Kanama çok ufaktı bu saatte kadar devamı da gelmedi ? Sizce nedir
Bulantıli günlerde yatmaya alıştım şimdi de hiç birşey yapasım gelmiyor çok tembellestim nasıl aşacağım acaba bunu:-( varmı aynı durumda olan ev hanımları...
imkanınız varsa lipton zencefilli limonlu alın sallayın bir tane zencefil çayı iyi geliyor...
evet ben varım canım.
iş miş bir şey yapasım gelmiyor. sürekli keyif yapmak istiyorum. :)
canım güzel düşünelim güzel olsun.
neden öncekinde kalbi durmuştu? doktor bir şey demişmiydi?
bende de belirtiler bazen azalıyor bazen aynı. bu normal bir şey sanırım.
Haklisin guzel dusunmek lazim ama iste ilki oyle oldu ikinci gebeligimde tam 12 haftam bitI sukur atlattik riskli donemi dedik 13 uncu haftada kanamam oldu progestan falan baslamistik cok sukur oglusum saglikli bi sekilde dogdu ama ikisinde de cok stres yasadim. Ilkinde dr kanamaya mudahalr bile etmedi kucuk oldugunu sagliksiz gbelikse her sekilde duser demisti tabi sonra biyopsiye falan gonderildi hic bi sorun cikmadi. Belirtilerimde cok fazla olmadi benim 1 hafta sabah bulantim oldu artik oda gecti. Oglumda herseyden tiksinmistim kasik agrilarim olmustu.simdi unutuyorum bile gebe oldugumu. Ayyy cok kafani sisirdim kusura bakma
Dün akşam geldim evimize azcık ortalığı toparlandik esimle midem başladı tabi yine çıkardım sonrasında inanin bu sefer burnundan bile cikti artık sonrasında elim ayagim kesildi tabi attım kendimi yatağa yine
Bulantilari geçenlere cok sevindim darısı bana ve benim gibilerin basina insallah.
Benim gobegim hic yok 6 kilo verdim hamile oldugumu ogrendigimden bu yana bulantilar devam ettikce vericem daha gibi gözüküyor artik tartilmiyorum ...
Tek içimi rahatlatan bebeğimin iyi olması cuma günü kipir kipirdi yavrum inşallah geçsin artik bi zor günler hamileligimizin tadını çıkaralım ..
Hayırlı olsun, aramıza hoşgeldin
Bende de bel ve kasık ağrısı var. Mide bulantisi basindan beri hiç olmadı zaten çok şükür. Oncekinden farklı olarak istahim açık benim😕
Dün akşam geldim evimize azcık ortalığı toparlandik esimle midem başladı tabi yine çıkardım sonrasında inanin bu sefer burnundan bile cikti artık sonrasında elim ayagim kesildi tabi attım kendimi yatağa yine
Bulantilari geçenlere cok sevindim darısı bana ve benim gibilerin basina insallah.
Benim gobegim hic yok 6 kilo verdim hamile oldugumu ogrendigimden bu yana bulantilar devam ettikce vericem daha gibi gözüküyor artik tartilmiyorum ...
Tek içimi rahatlatan bebeğimin iyi olması cuma günü kipir kipirdi yavrum inşallah geçsin artik bi zor günler hamileligimizin tadını çıkaralım ..
Gozunaydin cnm hayırlı olsun tarama testi ile cinsiyet nasıl anlaşılıyor kandanmi bakılıyor kaç tlgünaydın kızlar cuma gunu tam 11. haftalık olduk. Ama doktor 2 hafta sonu tarama testı ile cinsiyetine bakalım dedi. Ben su anda az cok biliyorum ama söylemem dedi. Yalvardık ama yok..
Bu haftada bebekte olanları anlattı. 11. haftada bebegin bagırsakları dışarda yanı gobek kordonu içinde olurmuş. bu hafta karın boşluguna girecek dedi. Sırt üstü yattığında bebegın oldugu yerde artık bir serttik hissedecek duruma geldin dedi( Kilo ile alakalı) Hissediyorum cidden bende
Hafif emme refleksleri başladı , damak yapısı 13. haftada kapacak dedi. o zaman parmagını da emmeye başlayacak dedi..
kısacası 2 hafta sonra sanırım cınsıyetini öğrenecegım bende. Ama hic ama hiç umurumda degil. Normalde kız bebeklere aşırı bir sempatikliim var ama bebeğim içime düştügünden berri oğlan çocukları beni benden almaya başladı. Ebemin dediğine göre oğlan cocukları sevesin geliyorsa kızın olacaktır diyr..
Amannn zerre umurumda degil. İlk bebiş ilk heyecan nasılsa
benim de bugün adet zamanım kasıklarımda hafifçe batmalar var mide bulantım benim de başından beri hiç olmadı anlık geldi geçti yalnız ben kokulara karşı hala çok hassasım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?