2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .

şükür bişey yokmuş korkma. normal doğum için önerdiği egzersizleri bizimlede paylaşırmısın bende normal doğum istiyorum ama birazcık korkuyorum sanki

tabı Sılacım. Eli maşalı olmakta fayda var ama bu da pek oynak.İlerde de böyle olursa yine sopayı yer benden

Günaydın kızlar oglusumun kresi icin uyandım babası götürdü şimdi size bi cee deyip geri yatıcam :)))

Oynamıyor dedin çocuğa şimdide pek oynak diyon ahh dorugum ahh netcez senin bu cadi annecigini :))
ben dedim erkek bebekler cok hareketli olur ben karnimda kose bucak gezdigini bilirim ya bi bakardim sagimda bi bakardim ortada el ayak tank tank sanırsın içinde gokdelen inşaa ediliyor :))

GEBELİKTE KEGEL EGZERSİZLERİ (HAMİLELİKTE PELVİK TABAN EGZERSİZİ)
Kegel egzersizleri diğer adıyla pelvik taban egzersizleri pelvis tabanını oluşturan kasların yani rahim, vajina, idrar torbası ve rektumu (barsağın son kısmı) saran ve alttan hamak şeklinde destekleyen kasların kuvvetlendirilmesini amaçlayan kaslardır. Bu egzersizlerin gebelik sırasında ve doğumdan sonraki dönemde yapılmasının çeşitli faydaları vardır. Kegel egzersizlerini yapmanın çeşitli yöntemleri tarif edilmiş olsa da hepsinde amaç burada bahsedilen kasları belirli bir süre kasmak ve gevşetmektir. En kolayı resimdeki şekilde yere uzanılarak kalça kaslarını kasarak yapmaktır. Bu sırada vücudunuz hareket etmemeli, beliniz havaya kalkmamalı, sadece kalça kaslarınız tuvaletinizi tutmaya çalışır gibi kasılmalı. Tuvaleti gelince tutmaya çalışmak gibi buradaki kaslar kasılabilir. İdrar yaparken yarıda kesmeye çalışırken veya vajina içerisine koyulan parmağı sıkmaya çalışırken bu kasları hissetmeyi öğrenebilirsiniz. Yatarak, oturarak, ayakta, heryerde her ortamda yapılabilir. Gün içerisinde sabah, öğle, akşam 3 kere yapılmalı ve her seferinde kaslar 10 kere kasılıp gevşetilmelidir. Kaslar yaklaşık 10 saniye kasılı kalacak şekilde tutulmalı ve daha sonra 10 saniye gevşek bırakılmalı, bu şekilde 10 defa tekrarlanmalıdır. Egzersizi yaparken karın ve kalça kasları kullanmamalı ve normal nefes alıp vermelisiniz.

Kegel egzersizine başlar başlamaz fayda beklenmemelidir, hergün düzenli olarak egzersiz yapan kişide genellikle 4-6 hafta sonunda fayda görülmeye başlanır. 6 hafta boyunca Kegel egzersizi yapılmasına rağmen fayda görülmemişse başka tedavi yöntemleri için doktora danışılmalıdır.

Hamileyken Kegel egzersizi yapılmasının faydaları:
- Pelvik taban kaslarını güçlendirdiği için doğum sırasında annenin daha iyi ıkınmasını sağlayabilir ve doğumu kolaylaştırır.
- Doğum sırasında daha az yırtık oluşmasını sağlar.
- Gebelik sırasında ve doğumdan sonraki dönemde idrar kaçırma problemini önler.
- Hemoroid (basur) oluşmasını önler.
- Cinsel ilişkide alınan zevki arttırır.

ALINTI

ay nasıl zıplamış öyle korktumu acaba ya da hıçkırık mı tuttu çok tatlıı yaa :) Maşallah diyelim

Bir saniye durmuyordu ki zaten, bi de çikolata yemedim tüh falan diyordum.
😄

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızlar tredyolda hamile gıyımde buyuk ındırım var iç çamasırları özellikle.. Saldırınnnnnnnn

Canım ben iç çamaşırları bulamadım, hangi butik altında görünüyor. Sadece motherway markasını gördüm.

Günaydın güzel hamisler uçuk çikipta krem kullanan varsa bana krem ismi verebilir mi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kötü olmuş canım inşallah sıran çabuk gelir
normal olur
ooo kavuştun demek ne güzel imrendirdin beni:)) bende tatil istiyorum:)
maşallah bebeğine

Günaydın güzel hamisler uçuk çikipta krem kullanan varsa bana krem ismi verebilir mi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Normalde zovirax kullanırım, iki günde geçirir. Ama hamilelikte sakıncası var mı bilmiyorum.

şükür bişey yokmuş korkma. normal doğum için önerdiği egzersizleri bizimlede paylaşırmısın bende normal doğum istiyorum ama birazcık korkuyorum sanki

Tabii paylaşırım şu an için çok bir şey önermedi kegel egzersizleri dedi 22haftadan sonra pelvik kasların için çalışıcaz dediiii annem diyor ki normal doğum zor ama çok afedersin sıçmak gibi birşey iyi ıkınırsan pozisyon da normalse hemen gelir diyor annem bende çözememiş de kardeşimi çok çabuk doğurmuş

Herkese günaydın hanımlar.

Bir kaç gündür yazamıyorum, hem dikiş dikiyorum, hemde pek keyfim yok...
Sürekli hapşuruyordum haftalardır. Dün akşam üst üste 20 kez hapşurdum.
Sanki beynim aktı önüme. Gözler kızardı, sulandı, kısıldı...
Sonra burun akıntısı, baş ağrısı derken sanırım grip oldum, yada nezle
Ihlamur kaynattım, yatarken parol içtim, çok iyi uyuduğum söylenemez
Şimdi kahvaltı ettim durumum gene aynı sayılır, yine yatacağım.
İnşallah herkes çok iyidir. Hepinizi öpüyorum, görüşmek üzere :13:

Çok şükür eflalim bebek iyi elhamdülillahh benim de içim rahatladıı

İlk bebek olunca ve olması zorken sürpriz yapınca pimpirik oldum canım benn artık sabredip bekleyeceğimm

2li yi yapsın da bakalım cinsiyet göstermezse bayramdan sonra giderim ona da

Canım güzel haberler le gelirsin inşallah...benimde ikilide söylememişti doktorum.. bir hafta sonra başka doktora gittim o söyledi dayanamadım

Çok geçmiş olsun kendine ve bebişe dikkatet canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…