2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .

doğuma kaldı 5,5 ay,40 günde lohusalığı sayarsak şafak karanlık

Canim sende cok sik ugrayamiyosun nasilsin bebisler nasil ne zaman kontrole gidiyosun senin ikizlerin cinsiyetini de cok merak ediyorum
o gerginlik gazdan da olabilir ilk aylarda gaz,karin agrisi,akinti gibi sikayetler oluyor ve normal insallah zamanla gecicek hepsi

canim benimde 12 haftalikken tahminde bulundu doktorum ama kesin degil diye soylemeden soyledi zaten o yuzden ogrenmemek en guzeli bence kesin olmadiktan sonra ogrensen kafa karistirmaktan baska bi ise yaramiyor ha bide ilkinde kiz deyipte bidahaki gittigimde erkek dedigindeki halimi hic dusunemiyorum bile keske sormadaydim diye kendime kiziyorum hepp cok pismanim sordugum icin suanki aklim olsaydi doktor soyleyene kadar hic sormazdim
benim benzetmeme de takilma sonucta bende diger arkadaslarimda oylesine yorum yapiyoruz doktorun bilmedigini biz nasil bilelim maksat muhabbet olsun iste :)))
doğuma kaldı 5,5 ay,40 günde lohusalığı sayarsak şafak karanlık

abowwww sen doktoruna durumun ciddiyetini bi anlat canim

Son düzenleme:

ahh canım kıyamam,hoşgeldinnn

anklette erkekler 23 kizlar ucuzlerimizle bir 22 oluyor bas basa gidiyor bakalim erkekler sonradan atak yapti bakalim kim galip olucak

Son düzenleme:

bencede anlatmak lazımmm

Doktor çok ilgisiz zaten hiç konuşmadım adam şöyle baktım onada bakma denirse tabi ama sanki görsel bile söylemez gibi bi yüzünden vardı

Benim geçiyordu ben fucidini düzenli kullanmadım, gebeliğin ilk aylari düzenli gidip gaz siktiramadim tekrar büyüdü:-(
Beyin hücrelerine ne saldırmaya başladı? Ms ne?

Beyin hucrelerime kendi bağışıklık sistemi hucrelerim saldrmaya basladi. Bagsikligim aşırı zayif olunca kafayi yemis. Multiple skleroz hastaligin uzun adi cnm bi bagsklik sistemi hastaligi işte,evlerden ırak olsun. Ama aksatma tedavini bence kendi kadn dogumcuna da sor istersen fucidini

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aslında her gün okuyorum, takipteyim ama önceki kayıplardan herhalde muhabbete çok giremiyorum. Yatılı misafirlerim vardı yeni gittiler, onlar varken okuyamadığım sayfaları da okudum, epey zaman aldı. İkinci kontrolüme 10 gün önce gittim. Şimdilik sıkıntı yok. 26'sında ikili testim var. Belki tahmin yapar doktorum. Keselerin biri gayet normalken ikincisi altta kalmış sıkışmış gibi geliyor, gerçi doktor 3 boyutlu düşünün o arkaya doğru geniştir diyor. Yukardakini söyler, diğerini göremez diye tahmin ediyorum.

İmdat hanimlar kizim çok huysuz bikac gündür kök söktürüyor

Canim kulak tikanmasi icin sakiz cigneyebilirsin.

canim sagliklidir onlar merak etme sen doktorun dedigi gibi biri arkaya dogru genislemistir.hic belli olmaz bakarsin bidahakine yanyana seni bekliyo olurlar annesi
İmdat hanimlar kizim çok huysuz bikac gündür kök söktürüyor
.
canim kizin kucuktu dimi rabbim yardimcin olsun hem kucuk cocuk hem hamilelik zor gercekten
Doktor çok ilgisiz zaten hiç konuşmadım adam şöyle baktım onada bakma denirse tabi ama sanki görsel bile söylemez gibi bi yüzünden vardı
dedim ya canim gec olsun kesin sonuc olsun bidahakine ogrenirsin insallah

kizlar beril ismi nasil sizce tam anlamini bulamadim yanliz

15 aylik sila teyzesi mahvettin beni kaç gündür.abisi de eski isyankarlardan zaten.aksamlari bulantim oluyor yemek yiyemiyorum.yarim kilo vermisim ben de.

Biz bugun 12+4 olduk findigimla ☺ tabiki cuma gunu 2bucukta randevum cuma aksami yazarim buraya ☺☺

Bu haftalarda bu ağrılar normal sanırımm bende de oluyor ara ara

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İnşallah artık özel hastaneye başlıycak bu hafta

Kızlar isim konuşulmuş kız olursa duru erkek olursa baturalp diye düşündük am değişebilir tabiiii

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Soru: Hamile veya emzikli kadınların Ramazanda oruç tutmaları şart mıdır? Bunlar oruç tutmazlarsa daha sonra kaza mı edecekler, yoksa fidye mi ödeyecekler?
Cevap:
Hamile ve emzikli kadınlar kendilerine ve çocuklarına zarar vereceğinden dolayı oruç ibadetiyle mükellef değildirler. Mükellef olmadıkları için de Ramazan’da tutamadıkları oruçlarını daha sonra kaza etmezler. Tutulamayan oruçtan dolayı fidye de ödenmez.

Hamile ve emzikli kadınların özel durumunu anlatan ayetler şöyledir:

“Sizleri bir tek candan yaratan odur. Eşini de ondan yarattı ki biri diğerinin yanında rahat etsin. Erkek onu sarınca hafif bir yük yüklenir. Onunla gezip dolaşır. Yükü ağırlaşınca ikisi de Rableri olan Allah’a yalvarır: “Bize iyi bir evlat verirsen, sana çok teşekkür edeceğiz derler.” (A’râf, 7/189)

“Biz insana, ana ve babasına karşı görev yükledik; anası onu, üst üste gelen güçlüklerle taşımıştır. Sütten kesilmesi iki yıl içindedir…” (Lokman, 31/14)

“Anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Bu, emzirmeyi tamamlamak isteyen içindir. Onların marufa uygun yiyecek ve giyeceği, çocuğun babasına aittir. Kimseye gücünün üstünde yük yüklenmez. Hiçbir anne, çocuğu yüzünden zarara sokulmasın…” (Bakara, 2/233)

İlk iki âyette hamilelerin ve emzikli kadınların çektiği sıkıntılar anlatılmış, üçüncü âyette de kimseye gücünün üstünde yük yüklenmeyeceği ifade edilerek şu emir verilmiştir:

“Hiçbir anne, çocuğu yüzünden zarara sokulmasın.”

Hamile ve emzikli kadınlara bakınca, çocukları yüzünden görebilecekleri zararın “sağlık” açısından olduğu anlaşılır. Çünkü onlar, hem kendilerini hem de çocuklarını beslemek zorundadırlar.

Allah Teâlâ hem kimseye gücünün üstünde bir yük yüklememiş hem de bize şöyle dua ettirmiştir:

“Rabbimiz! Zorlanacağımız yükü bize taşıtma.” (Bakara 2/286)

Bu dört âyet birleştirilince hamile ve emzikli kadınları oruç ibadetiyle yükümlü tutmanın, onları zora sokmak olduğu ortaya çıkar. Bu yüzden Resulullah şöyle demiştir:

“Allah Teâlâ yolcudan namazın yarısını, hamile ve emzikli kadından da orucu kaldırmıştır.” (Tirmizi, Savm, 21; İbn Mace, Siyam, 12; Nesâî, Siyam, 51.)

fetva.netten alintidir ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…