15 aylik sila teyzesimahvettin beni kaç gündür.abisi de eski isyankarlardan zaten.aksamlari bulantim oluyor yemek yiyemiyorum.yarim kilo vermisim ben de.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Soru: Hamile veya emzikli kadınların Ramazanda oruç tutmaları şart mıdır? Bunlar oruç tutmazlarsa daha sonra kaza mı edecekler, yoksa fidye mi ödeyecekler?
Cevap:
Hamile ve emzikli kadınlar kendilerine ve çocuklarına zarar vereceğinden dolayı oruç ibadetiyle mükellef değildirler. Mükellef olmadıkları için de Ramazan�da tutamadıkları oruçlarını daha sonra kaza etmezler. Tutulamayan oruçtan dolayı fidye de ödenmez.
Hamile ve emzikli kadınların özel durumunu anlatan ayetler şöyledir:
�Sizleri bir tek candan yaratan odur. Eşini de ondan yarattı ki biri diğerinin yanında rahat etsin. Erkek onu sarınca hafif bir yük yüklenir. Onunla gezip dolaşır. Yükü ağırlaşınca ikisi de Rableri olan Allah�a yalvarır: �Bize iyi bir evlat verirsen, sana çok teşekkür edeceğiz derler.� (A�râf, 7/189)
�Biz insana, ana ve babasına karşı görev yükledik; anası onu, üst üste gelen güçlüklerle taşımıştır. Sütten kesilmesi iki yıl içindedir�� (Lokman, 31/14)
�Anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Bu, emzirmeyi tamamlamak isteyen içindir. Onların marufa uygun yiyecek ve giyeceği, çocuğun babasına aittir. Kimseye gücünün üstünde yük yüklenmez. Hiçbir anne, çocuğu yüzünden zarara sokulmasın�� (Bakara, 2/233)
İlk iki âyette hamilelerin ve emzikli kadınların çektiği sıkıntılar anlatılmış, üçüncü âyette de kimseye gücünün üstünde yük yüklenmeyeceği ifade edilerek şu emir verilmiştir:
�Hiçbir anne, çocuğu yüzünden zarara sokulmasın.�
Hamile ve emzikli kadınlara bakınca, çocukları yüzünden görebilecekleri zararın �sağlık� açısından olduğu anlaşılır. Çünkü onlar, hem kendilerini hem de çocuklarını beslemek zorundadırlar.
Allah Teâlâ hem kimseye gücünün üstünde bir yük yüklememiş hem de bize şöyle dua ettirmiştir:
�Rabbimiz! Zorlanacağımız yükü bize taşıtma.� (Bakara 2/286)
Bu dört âyet birleştirilince hamile ve emzikli kadınları oruç ibadetiyle yükümlü tutmanın, onları zora sokmak olduğu ortaya çıkar. Bu yüzden Resulullah şöyle demiştir:
�Allah Teâlâ yolcudan namazın yarısını, hamile ve emzikli kadından da orucu kaldırmıştır.� (Tirmizi, Savm, 21; İbn Mace, Siyam, 12; Nesâî, Siyam, 51.)
fetva.netten alintidir ...
Ne guzel bisey paylasmissin canim ya Allah razi olsun🙏🙏🙏
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
kizlar yazidada yazdigi gibi hamileyken ve emzirirken tutamadigimiz oruclari kaza etmemiz gerekmiyormus ben kaza yapmamiz gerekiyor diye biliyordum ama bu site cok guvenli ve yazilarini takip ettigim bi site kafam karisti benimde ...
Bende tutuyorum doğrumu yapıyorum bilmiyorum
kizlar yazidada yazdigi gibi hamileyken ve emzirirken tutamadigimiz oruclari kaza etmemiz gerekmiyormus ben kaza yapmamiz gerekiyor diye biliyordum ...
Bende kaza edilcek diye biliyorum ama iyce arastirmak lazim ya ole bi yere bakip da diyemeyiz malum zamane hocalari kendilerine gore yorumluyo onun icin arastiralim bende bulunca yazarim
canim bu sorunun cevabini en dogru doktorun verebilir ne tut nede tutma diyebilirim ben :26:
Canim kac haftaliksin suan eger bugun doktor hersey yolunda dediyse bayramdan sonraya git hemde kesin cinsiyetini ogrenirsin o zamanBu ay özele gitmeye başlıycam ama bayramdan sonramı gitsem yoksa şimdilik gitsem
Canim kac haftaliksin suan eger bugun doktor hersey yolunda dediyse bayramdan sonraya git hemde kesin cinsiyetini ogrenirsin o zaman
http://www.sorularlaislamiyet.com/q...radan-kaza-mi-etmeli-fidye-mi-vermelidir.html
hanımlar topici sıklıkla takip ediyorum fakat ilk defa yazıyorum sayılır, oruç kazası konusunda tutma gereği yok diye yazmışsınız, bende oruç tutamıyorum, siz öyle yazınca kısa bir araştırma yaptım ve yukarıdaki linkte tutmamız gerektiğini okudum, kendimde sorumluluk gördüğüm için sizinlede paylaşayım dedim
Fetva konusunda hassas olmalıyız iyice araştırmadan kararavermeyelim..
Herkesin tabiki kendi hassasiyeti, dediğim gibi ben kendimde sorumluluk gördüğüm için yazdım. Herkese hayırlı ramazanlar ve mutlu bir hamilelik diliyorum :)
Bugün tam 14 haftalık oldu doktor hiç bişey demedi denediğim göre iyi demekki
o masallah buyumussunuz canim yaww boyle acaba mi deyip duracagina ozele git o zaman bayram oncesi beklemekten iyidr bence ozelde cinsiyetini de soylerler bebegin pozisyonu uygunsa
ohommmm ohommmm aile var ulennnn yapan var yapamayan varrr
bebeğimize ilk eşyasını aldık kızlar. artık bebek arabası var
ay bende ayda 1 buluyorum kocayı onda da yok düşük tehlikesi yok misafir zart zurt ooff asıl ben unuttum nasıl yapılıyodu nasıl oluyodu
kızzz aç var tok var. töbeeeebayramda bende acısını çıkartcam ama bi gelsin kocişim full performansss
kıskanma fıstıkk. bende daha yapamıyomm.
resimmm istıyommmmmm
Olup da yapamayan var. Ayyy sapıttık kanımca
Masallah diyorum baska söze ne hacetesasli kadinmissin vesselamm
bizim engelimiz yok ama hergün niyetleniyom tam sırnaşcam gündüzden yapıyom planı akşam hop bişi çıkıyo. ya nöbette oluyo ya misafir geç gidiyo ya biz eve geç geliyoz yada adam yorgun oluyo elim belimde kaldım bi haftadır ama yok bu gece kararlıyım
mervem korunuyonuyonuz mu valla bebek yapmaya karar verdiğimzi günden beri özgür takılıyoz korunmayı unuttum :) ama daha güzel böyle
10 mu10 a kadar evde tepinsek
Acile gidiyorum kizlar bel ve kasigimdan asagima. Vuran siddetli agri yuzunden
bakalım kız olursa adı belli NİSA, olucak Allahın izni ile...
Bu cinsellik konusunda bende eşimde eski günlerimzi arıyoruz, çünkü gebelikten o da kendini biraz benden uzak tutuyr, ve ben bu duruma üzülüyorum. Aslında ne yalan söyleyim bende uzak tutuyorum kendimi korkuyorum çünkü.
Biz bu bebeği çok bekledik, nazlı nazlı geldi bize 2 düşükten sonra, redavilerden sonra geldi bebeğimiz. ondan korkuyorum bende eşimde. ama eşimi çok arzuluyorum yanı başımda kokusundan bile etkileniyorum nedir bu azgınlıgım bilmem
Varya okurken gükmekten alnım catladıanladım canım ben prezervatif kullandım hep sadece o 2 gün onsuz olduama onsuz daha harikaymış
selam ocak anneleri :))) ben bu hafta sonu ikili tarama testi yaptırcam da siz tecrubeli anne adaylarına sormak istedim çok uzun sürüyor mu bu işlem ??? bi program yapcam ona gore kafamda oturtamadım süreyi uzun mu sürer kısa mı?
Varya okurken gükmekten alnım catladı
Misafirlerim gidince bi gireyim dedim abowww sayfalar almıs gitmiş hepsini okuyamadım ...
Bu arada biz korunmuyoruz.. Ne gerek var.. Bi iş yapıyon bari tam teşkilat yap... Walla biz bişi anlamıyozen iyisi gidisata bırakmak
Rahtsızlanan arkadaslar cok geçmiş olsun ... Allah acil şifalar versin.
İkrts bebegim bebişinin arabası hayırlı olsun ...
Missdelyy senin ismin neydi canım
Sılam nasıl oldum gülüm ya azcık düzelmiş gibi gördüm seni...
Kız hümeyra hiçç geri meri cekılme kooy ver girsin canım ...
Bu arada normal dogum benim zor oldu gercekten.. 22 saat hastanede yattım.. Bittim yani resmen anşatamam.. İlk kasılmalarımı falan hastanede cektim.. Suyum hastaneye yattıktan1 saat sonra geldi ama acılmam olmadı ve catım dardı...
Dr bana ewe git ewde sancımı cek derse kosa kosa gircem.. Hastaneye caat dogurmaya gidicem .. Eger bi daglık oroblemı cıkmassa insallah
Hemn hastaneye yatmıcam ... Psıkolojım bozuluyo hastanede artık ...
Yawrular heppinizi öpüyorum
Bende öyle düşünüyorum kızsada erkeksede öğrenmek istiyorum ilk kızımda hiç merak etmemiştim doktor kendi söylemişti ama bunda çok merak ediyorum içten içe bi erkek isteği var.sanki böyle düşününcede kendime çok kızıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?