2015 Şubat Anneleri

Aslında bir cocuk Dr u da bulmamız gerekiyor sanırım. Alıcaklarımızı da sorarız bebişin de Dr u olur. Bizim üniversitenin rektörü çocuk Dr u muayenelere giriyo mudur ki :)

Dogumdan sonra en muhim kisim o zaten şimdiden arastrin es dosta sorun forumlarda tarayin derim. O kadar cok dr gezdim ki kizimin saglik sorunları nedeniyle neler gordum yasadim adı doktor biseyden anladiklari yok paso ilac dayamayi biliyolar boy kilo disinda biseyi sallamiyolar vaka deneyimleri az cocukla iletisim sıfır bir de herdaim ulasabilir olmasi lazim ki acil durumda arayip sorabilesin bir de hatrlayacak tabi hastasini şükür bi arkadasm yegeninin doktorunu tavsye etmişti kizim on gunluktu veon gun boyunca hic aglamamsti kafayo yiyordum niye aglamiyor diye. Geceyarisi verdiler numarasini muayenesine ggitmedim tanımadığı halde adam saolsun acti telefonu dinledi yardimci oldu. Ondan sonra da daimi uyesi olduk doktorumuzun allah razi olsun cok iyidir araştırır her konuda öneriler sorar ilaci gerek olmadikca dayamaz tedbirlidir degisik durumlrda istisare eder dr cevresiyle falan cok buyuk sans oldu bize o konamayan alerji teshisimizi ilk sorgulayip yonlndren de o olmustur hatta. Ki istanbulda olmasna ragmen mersnden her sikistgmda arar sorarim hem hatirlar hem yardimci olur. Eskisi kadar takibinde degiliz sonucta babasinin hayrina telefonlrma cvp vermek zorunda değil ama insanlikli biri saolsun

senin de mi kv den gençliğini yaşıyor feyzanınki gibi : )

O hep genç maşallah. Kıyafetleri de zevkli kendine çok güzel yakıştırıyor. Yalnız benim ölçülerimi tam bilmiyor. Ramazan'da bir hırka almış bana sağolsun tam gelmedi en büyük bedeniymiş ama triko olduğu için genişlemiyodu da. Kendinin hiç öyle hırka giydiğini görmedim. Kendine aldıklarından alsa daha makbule geçerdi

kızlar tansiyon sorunu yaşayan varmı özellikle öğle saatleri hemen düştüğünü hissediyorum 3 günden beri öle normal mi bilgisi olan varmı

Çok iyi bulmuşsunuZ gerçekten. Öyle biri hepimize nasip olur inşallah.

günaydın kızlar bol dua ettim Allahım melike ve pkas hayırlı haberle dönerler inşallah

:) yok ya benimki kendine aldıklarından almasın bana alı pulu şeyler sevmem ben sade severim zaten benimki kendinden başka kimseye bişey almaz :) o yüzden sıkıntı yok

görsen ağlarsın o kadar bakımlı :) gözün üstünde bi parmak mavi far neyse sabah sabah ne gıybet yaptık

Iyyyyy mavi far çok eskide kaldı yaaa. Yüzüne badana boya yapanlar yine ya bizim insanımız ya da Araplar. Dünya pastel tonlarda anacım en iyisi şeftali

günaydın kızlar.. doğumda yanımıza almamız gerekenler listesi buldum internette, sizinle paylaşmazsam olmaz gibi hissettim

Doğumda Yanınızda Bulunması Gerekenler
Bebek için gerekenler :

• Yumuşak bir battaniye
    • Varsa bebek arabası veya ana kucağı
    • Altını değiştirirken sereceğiniz kalınca örtü yada ince bir minder

• Bebek bezleri ve altını temizlemek için kremli mendiller,
  • Bebeğiniz için gereken giysiler: 2-3 adet geniş yakalı fanila, 2 tulum, en az 2 hırka, 2 pijama, 1-2 çift yumuşak çorap, bebek başlığı yada şapka, bebek eldiveni, hava soğuk ise yünlü dış giysi
  • Bebeğinize masaj yapmak için bebek yağları, temizleyici mendil, nemlendirici

Anne için gerekenler :

• Hijyenik kadın pedi(emici özelliği yüksek olmalı)
  • 1-2 adet lohusa sutyeni; başlıca iki tür lohusa sutyeni vardır. Birinde açıldığında yalnızca meme başını ortaya çıkaran pencereler bulunur. Diğeri ise önden kopcalı olduğundan emzireceğiniz zaman kolayca bütünü ile açılabilir. İkinci tip daha iyidir, çünkü bunda bütünü ile açıkta kaldığından bebek memeye dokunma olanağı da bulur. Saf pamuklu ve alttan destekli sutyenler yeğlenmelidir.Göğsünüzün en şişkin yerinden alacağınız ölçü size lohusa sutyeninin ölçüsünü verir.
  • Bolca pamuklu ve tercihen tek kullanımlık iç çamaşırı
  • Acıyan meme uçları için krem
  • Sütyen tamponları; sızan sütün sutyene geçmesini önler.
  • Önden açılan gecelik ve pijamalar
  • Terlik

Hastane için gerekenler :

• Öncelikle hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız
  • Fanila ve gecelik, pamuklu ve ter emen cinsten olmasına dikkat edin.
  • Kalın çoraplar, doğumun ileri evresinde üşüyebilirsiniz.
  • Temiz havlular
  • Kişisel temizlik malzemeleriniz; diş macunu ve fırçası, tarak, temizleme mendilleri
  • Yakınlarınızın telefon numaraları

selam canlarımm ben bir markete ve sağlık ocağına gideyim. test sonuçlarını almaya. marketten de kuru fasulyem bitmiş alayım akşama onu yapayım bayadır yemedim kuru baklagil
bu sabah kalktım yataktan gözlerimde siyah benekler dolaşıyordu tansiyonmu çıktı düştümü anlamadım gitmişken hemşireye onuda ölçtüreyim hem sabah yürüyüşü olsun bana

:) yok ya benimki kendine aldıklarından almasın bana alı pulu şeyler sevmem ben sade severim zaten benimki kendinden başka kimseye bişey almaz :) o yüzden sıkıntı yok

Hediye olduğu için gidip de değiştiremiyorum öyle duruyor bakalım. Hırka da Boğaz'da bir düğmesi var aşağısı açık. Ama göğüslerim büyük olduğu için çok kötü duruyor. Darmış gibi. Neyse kaldı işte elimizde.

Akşam da şişme oluyor bazen ama bol su içmek lazım sanırım. Başım tek başımayken dönerse düşmekten korkuyorum. Genelde otururken dönmeye başlıyor tuz falan yalıyorum :)
vala ben çok su içiyom en az 3 lt içiyomdur yani tuzlu ayran içiyom bende son 3-4 günden beri oluyo

1 haftadır o tatlıyi dilimden dusurmuyordum sağolsun sekreterim annesine yaptırmış 2 gündür yiyip duruyorum :)

nasılsınız annişler?

iş yerindeki durumlardan dolayı haftalardır giremıyorum. nasılsınız nasıl gidiyor? umarım ben yokken kötü haberler almadık. ve inşallah butun bebişler iyidir. ben dün doktordaydım. oglusumu gordum 1 aydan fazla olmustu görmeyeli. gözumun onunde sureklı ultrasondakı halı :) ah benım kuzum gözlerini ovuşturdu durdu :)

kızlar tansiyon sorunu yaşayan varmı özellikle öğle saatleri hemen düştüğünü hissediyorum 3 günden beri öle normal mi bilgisi olan varmı
Canım o bende de oluyor ben ishalden sandım gerçi hala devam ediyor baş dönmesi benim tansiyonum normaldede böyle ama " bebeğinizi beklerken sizi neler bekler" kitabından okuduğum kadarıyla baş dönmesi baygınlık hissi bu ayda oluyormuş inşAllah benimkide ondandır zaten tansiyon yüksek olmasın böyle iyi. Tansiyon aleti aldık eve başım döndüğünde kontrol ediyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…