ara sıra açlık ve tokluk kan şekerini ölçtürürsün demişti. ayrıntılı bir bilgi vermedi şeker yüklemesi yaptırmadığım için.
Eşimde beğenmiyo canım senin gbi :) ekşi geliyormuş. Kayınvalidem de yoğurt un nohut yeşil ve kırmızı mercimek soğan koyarak yaptı. Onların pişirmesi daha farklı. Mesela biz yağda tarhanayı kavurup üzerine su ekliyoruz onlar yağda sarımsak ve biber domates kavurup üstüne soğuk su ve tarhanayı koyuyorlar. Bizimki daha pratik oluyo bu durumda. Çabucak hazır ediyorumBüyük olasılıkla benim annem de Trakya yapıyor. Eskişehir'li aslında. Domates girince ben pek sevmediğime karar verdimhoş ilk aylarda tarhanaaaa diye geziyodum annem gecen yıldan kalanları vermişti bir çırpıda yemiştim ama sonradan bu yılı yapınca da yollamış babamla ama bu sefer yiyemedim sanırım domatesten diye düşünüyorum. Ya da aşerme bitmiştir belki
Öyledir canım. Tam alımdan geçtin bu maral hiç yazmadı dedim sen yazdın :)kizlar ya 56 cm kaç ay oluyordu kiyafetde , 0 mi 1 AY MI ?
burlaradyim kiz yaziyorumda bu ara yine pasiflestimÖyledir canım. Tam alımdan geçtin bu maral hiç yazmadı dedim sen yazdın :)
Eşimde beğenmiyo canım senin gbi :) ekşi geliyormuş. Kayınvalidem de yoğurt un nohut yeşil ve kırmızı mercimek soğan koyarak yaptı. Onların pişirmesi daha farklı. Mesela biz yağda tarhanayı kavurup üzerine su ekliyoruz onlar yağda sarımsak ve biber domates kavurup üstüne soğuk su ve tarhanayı koyuyorlar. Bizimki daha pratik oluyo bu durumda. Çabucak hazır ediyorum
0-1 ay yani ikiside bence canım. Ay bilemedim ki yaw. Ben 57 cm doğmuşum işte yeni doğan yani 0-1 aydır diye kafamda kurdum.burlaradyim kiz yaziyorumda bu ara yine pasiflestim
neyledir , sifir aymi bir aymi onu sormustum canim
Anneninkide pratikmiş canım. Anneanneminkinin tadını hiç bişeye değişmem canım. Onunla büyüdüm ya o tadı arıyorum başka tarhanada. Ama ne olursa olsun sağlıklı olması önemli olan. Hazır çorba asla tüketmeyiz biz eşimle.Annem sarımsak ve salçayı kavurup üzerine sıcak kaynar su koyuyor. Tarhanayı soğuk suyla çırpıp üzerine karıştırarak ekliyor öyle de çabuk hazırlanıyor. Eşinin dediği gibi bana da ekşi geldi dışardan organik tarhana aldım içinde domates yoktu onu yiyebildim. Demek ki domatesten.
Bende trakya tarhanası yapıyorum. Soğuk suda eritiyorum önce sonra yağ,Salça, baharat falan koyuyorum.üstüne tarhana tekrar su.Eşimde beğenmiyo canım senin gbi :) ekşi geliyormuş. Kayınvalidem de yoğurt un nohut yeşil ve kırmızı mercimek soğan koyarak yaptı. Onların pişirmesi daha farklı. Mesela biz yağda tarhanayı kavurup üzerine su ekliyoruz onlar yağda sarımsak ve biber domates kavurup üstüne soğuk su ve tarhanayı koyuyorlar. Bizimki daha pratik oluyo bu durumda. Çabucak hazır ediyorum
Anneninkide pratikmiş canım. Anneanneminkinin tadını hiç bişeye değişmem canım. Onunla büyüdüm ya o tadı arıyorum başka tarhanada. Ama ne olursa olsun sağlıklı olması önemli olan. Hazır çorba asla tüketmeyiz biz eşimle.
Bende trakya tarhanası yapıyorum. Soğuk suda eritiyorum önce sonra yağ,Salça, baharat falan koyuyorum.üstüne tarhana tekrar su.
Kastamonu tarafında kavanozda ıslak beyaz tarhana yapıyorlar. Küf kokuyor bende onu asla yemem mesela.
oda mantikli aslinda0-1 ay yani ikiside bence canım. Ay bilemedim ki yaw. Ben 57 cm doğmuşum işte yeni doğan yani 0-1 aydır diye kafamda kurdum.
dovme tarhana ne olaki, hemide ispanaklii : )tarhana dediniz de bn malatyalıyım bizim dövme tarhananın yerini hiçbiri tutamaz hele ıspanaklı olursa eşim çorba içmezdi şimdi tarhana delisi bu arada eşim malatyalı değil
tarhana dediniz de bn malatyalıyım bizim dövme tarhananın yerini hiçbiri tutamaz hele ıspanaklı olursa eşim çorba içmezdi şimdi tarhana delisi bu arada eşim malatyalı değil
him netde bakdim da bizim tene tarhanaymis, bende çok severimtarhana dediniz de bn malatyalıyım bizim dövme tarhananın yerini hiçbiri tutamaz hele ıspanaklı olursa eşim çorba içmezdi şimdi tarhana delisi bu arada eşim malatyalı değil
Dövme tarhana dediğin buğday ve süzme yoğurtla yapılan mı?
yaz nete görürsün ama tadı süperdovme tarhana ne olaki, hemide ispanaklii : )
evet cnm süzme yoğurt mu sizin ki bilmiorum ama biz ev yoğurdu ile yapıp bez cuvala koyuyoruz 3 gün cuval da süzülenden aynı şeyden mi bahsediyoruz acepDövme tarhana dediğin buğday ve süzme yoğurtla yapılan mı?
tarhana piştikten sonra naneli pul biberli sosunu yapmadan önce orta şekilde doğranmış 2 avuç ıspanak katıp bi taşım kaynat sonrada sosunu yap bittihim netde bakdim da bizim tene tarhanaymis, bende çok severim
ispanaklisini ilk defa duydum ne ara katiyorsun ispanagi
buymus kis litchi,senin dediginde bu galiba
ben afyonluyum esim marasli ikimizde biliyoruz ama esiminkielr çokk eskitiyolar ben yiyemiyorum valla $arap gibi tovbe yarabbii nimett
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?