Bende o ineğin ilk sütünden yapılan yiyecek varya ondan istedim.
Amcamlar köye gittiler çevre köylerede haber verecekler doğum yapan inek varsa bulacaklar.
İşin garip tarafı nasıl bir şeyse ineklerin belli bir yavrulama zananları oluyormuş o da şimdi değilmiş.
Ben yemek yapmayı internetten öğrendim evlenince. Yemekte elim çok lezzetlidir ama hamur işleri tam aksi. En sonunda alcam bi mutfak tartısı o olcak. Herşey gramla. Azıcık az azıcık fazla olsa tutmuyo işte
Herkesin başına gelmiş kimse demedi böyle oluyor diye. Bizden sonrakiler ders alsın artık.
Yeğenimin d.günü var geldim ama yatıyorum korkumdan.
Kizlar dogum izni bitinceye 10ar gun rapor almayi dusunuyorum ama birsey sorucam. Mesela 10. gun sali evdeyim, carsamba hemen yeni raporu isleme koydurtabiliyor muyum yoksa cars calisip pers mi raporu isleme koyduruyorum?
Saolasin canim malesef atesi de var biraz uyumuyor da dalip dalıp uyanıyor
Bu ay guzel buyumus masallah enfeksiyon benim gebelikte alti mi oldu ne habire oluyor mubarek bazen sancılı bazen gizli saklı. Her dr farkli yaklasim tarzinda demek ki aslında ayda bir tahlile bakıyor iste sen hatirlat yaptır bari. Bu arada basiniz saolsun canim
Ben de hoslanmiyorum da alternatif yok iste el mahkum. Idrar tahlilinde cıktı canım kultur istemedi 20 civarı lökosit cıkmis bir de bisey daha dedi unuttum monurol şase verdi tek kullanımlik
Anladim canim bunye meselesi sanirim. Hamilelikte kaslar gevsediginden kabiz olunurmus. Idrar enfeksiyonu da ayni sebepten. Kimi kabiz olmaz kimi digerini olmaz. Az kaldi saglikla kavusuruz ins. bebeklerimize.
Siz isim buldunuz mu
Ya biz dusunmeyi de biraktik.
Bebek sekeri yaptircam yazi kismina baris abi oldu yazicam. Kizin adi yok.
Bilge istiyorum ama gormcemin kizinin adi
Anladim canim bunye meselesi sanirim. Hamilelikte kaslar gevsediginden kabiz olunurmus. Idrar enfeksiyonu da ayni sebepten. Kimi kabiz olmaz kimi digerini olmaz. Az kaldi saglikla kavusuruz ins. bebeklerimize.
Siz isim buldunuz mu
Ya biz dusunmeyi de biraktik.
Bebek sekeri yaptircam yazi kismina baris abi oldu yazicam. Kizin adi yok.
Bilge istiyorum ama gormcemin kizinin adi
Kolosturum sutu. Neden ariyosun onu canim? Ya o sut yavrunun ilk agiz sutu ve yavru icin elzem. Satmasinlar o sutu yaa satiyolarmibizden de gelecek o sut ilk bebegi rmzirirken seffaf biseymis. Hatta sut gelmiyo saniyomusuz ilk ama kolostrum geliyormus.
Sabah uyandim esime bacaklarimi dovdun mu gece dedim. nasil agridir yaaUyuyamadım. Sabah kalkıp bakacaksınız hep benim yazılarım.
Bir haftadır rahattım ama bu gece huzursuzum yine.
Rahmin aşağısına doğru çok.baskı var ve ağrı yapıyor.
Sağa sola dönemiyorum yatakta ve bacaklarım maratondan çıkmış gibi ağrıyor.
Bir yerim ağrıyınca korkuyorum çok çalışamam.diye.
Geçmiş olsun tekrar
:)
Pek inanılası olmayan bişey yaşadım hala şokundayım daha da uyuyamam. Saat 4 gibi wcye uyandım baktım eşim yok yanımda banyoya bi gittim boylu boyunca uzanıyor yerde, aklım çıktı! Seslendim kalktı içim geçmiş diyoArkadaşlarıyla içmeye gitmişti midesi bulanmış klozetin önünde beklerken uyuyakalmış. Bana pek inandırıcı gelmedi ama mantıklı bişeyde gelmiyor aklıma???yastığımı battaniyemi aldım salona geçtim, soluk sesini bile duymak istemiyorum, sinirim bozuldu
anam gezmesinler uykuda. Nasil is bu isneyine inanmadın. Alkolün etkisi ile oraya kadar gitmiştir ayılamamış uyuyakalmıştır. Ama senin için korkutucu bir durum.
Benim eşim uyurgezer. Bir gece uyanmışlar mutfak tezgahında uyuyor.
Annesi beni tembihliyor gece kapıyı kilitle diye yoksa çıkıp gidiyormuş. Başka şeylerde var.
Korkuyorum bazen.
ben ikisini bir oluyorum onu farkettim yani kabızlik oldugu doneme rastliyor hep idrar yolu enfeksiyonu entresandir bir alakasi var mi bilmiyorum da. Kizin adini ablamiz koymustu coktan. Ecem koyucaz nasipse yanina babamiz bir isim daha istiyor büyük kuzum da iki isimli bakalim top onlarda bu defa karsmiyom:)
Yok ama benim bildigim ilk gelen sut az miktarda ve sadece yavru icin. Sonraki sut verimi tabii ki farkli. Ben ilk gelen sutun satilmamasi ve alinmamasi taraftariyim. Esim zootekni muh. Ona sordum lik 12 saat gelen bi sut zaten bu. Hayvan haklari koruyuculugum tuttu:) ama cogu insan bunu bilmiyo maalesef iste.. Az geldigini ve yavru icin onemini. Hatta sut fabrikalarina satanlari gordum benborulari tikiyodu yapisip.
Benim dr a sordum ben de balik hapi iceyimmi diye icme ben guvenmiyom o haplara dedi. Bu dr larin bi dedigi bi dedgini tutmuyo
Uyuyamadım. Sabah kalkıp bakacaksınız hep benim yazılarım.
Bir haftadır rahattım ama bu gece huzursuzum yine.
Rahmin aşağısına doğru çok.baskı var ve ağrı yapıyor.
Sağa sola dönemiyorum yatakta ve bacaklarım maratondan çıkmış gibi ağrıyor.
Bir yerim ağrıyınca korkuyorum çok çalışamam.diye.
10 günlük alırsan raporları,2 gün haftasonların boşa gider.. O yüzden 5+5 şeklinde al her pazartesi,ver kurumuna tamamdır.. Gerçi ne iş yapıyosun bilmiyorum ama memurlarda en güzeli bu.. Eğer 10 gün alacaksan da doktor raporda kontrol kutucuğunu işaretler,kontrole gidip tekrar rapor alır kurumuna verirsin.. Farklı doktordan alacaksanda 11.gün gider başka doktordan rapor alıp kurumuna verirsin yeniden hastalanmış gibi.. Anlatabildim mi :)Kizlar dogum izni bitinceye 10ar gun rapor almayi dusunuyorum ama birsey sorucam. Mesela 10. gun sali evdeyim, carsamba hemen yeni raporu isleme koydurtabiliyor muyum yoksa cars calisip pers mi raporu isleme koyduruyorum?
Kııızz naptın rumuzuma :))))5 5 olarak almayı düşünen bir arkadaş vardı iparteke ydi sanırım. Her Pazartesi raporunu göndermeyi düşünüyodu çalışmadan. Ben daha araştırmadım canım ama on on şeklinde alıcaksan da aynı mantık olmalı.
Geçmiş olsun tekrar
:)
Pek inanılası olmayan bişey yaşadım hala şokundayım daha da uyuyamam. Saat 4 gibi wcye uyandım baktım eşim yok yanımda banyoya bi gittim boylu boyunca uzanıyor yerde, aklım çıktı! Seslendim kalktı içim geçmiş diyoArkadaşlarıyla içmeye gitmişti midesi bulanmış klozetin önünde beklerken uyuyakalmış. Bana pek inandırıcı gelmedi ama mantıklı bişeyde gelmiyor aklıma???yastığımı battaniyemi aldım salona geçtim, soluk sesini bile duymak istemiyorum, sinirim bozuldu
Cvp icin tesekkurler,ogretmenim. 10gunluk raporu nasil almayi basaricam onu bile bilmiyorum, 5 gunluk icin sanirim tanidik dr gerekir10 günlük alırsan raporları,2 gün haftasonların boşa gider.. O yüzden 5+5 şeklinde al her pazartesi,ver kurumuna tamamdır.. Gerçi ne iş yapıyosun bilmiyorum ama memurlarda en güzeli bu.. Eğer 10 gün alacaksan da doktor raporda kontrol kutucuğunu işaretler,kontrole gidip tekrar rapor alır kurumuna verirsin.. Farklı doktordan alacaksanda 11.gün gider başka doktordan rapor alıp kurumuna verirsin yeniden hastalanmış gibi.. Anlatabildim mi :)
Ctesi, pazarlari calisiyor gibi sayiyor olabilirler mi :)5 5 olarak almayı düşünen bir arkadaş vardı iparteke ydi sanırım. Her Pazartesi raporunu göndermeyi düşünüyodu çalışmadan. Ben daha araştırmadım canım ama on on şeklinde alıcaksan da aynı mantık olmalı.
Kııızz naptın rumuzuma :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?