Benim kızım o kadar gazlıydı ki 5 aylık olunca rahatladık. En çok vücuduna masaj yapmak ve egzersiz yaptırmak iyi geliyordu. Sadece bebeği sıcak tutmak değil, sen de kendine dikkat et ayaklarını üştüme sakın, çünkü ben gazlıysam gazlı ben kabızsam kabızdı çocuk. Diğer pat pat vurmalar da işe yarıyor tabi. Yani allah ne verdiyse uygulabir de her gün uyanıkken bebeği karın üstü yatırıp, kafasını omuzlarını kaldırması için egzersiz yaptırırsan da kasları çabuk gelişir bir de gaza da faydası olur inş
Denetçimize rastlamışharikasın canım.
Gözünüz aydın.Allah analı babalı büyütsün canım.Kokla bizler içinde cennet kokulunu.Pipili dünyaya teşrif etti sonunda ...
Ama baba yorgun :/
Lansinoh sürüyorum her emzirmeden sonra cnm. Benim bi tamesi yara oldu sma o da makinedenoldu pompa kuvettli çektiği için yarıldıcanım bnde öleyim kndimi inek gibi hissediyorum memeler hep dışarda sağ sol sol sağ verip duruyoruz bizimki meme bağımlısı çıktı içerden =) hep memede durmak istiyor emiyor emiyor orada uyuyor 2-3 saat uyku uyudu uyudu uyumazsa ağzı açık aranıyor meme istiyor.
gögüs uçların ne alemde senin canım yara oldu mu ne kullanıyorsun
Canım henüz anne olamadım ama 9 yaşında teyze oldum azıcık tecrübeliyim yani. Ablam bebeklerinin bacaklarını hep karnına doğru bastırırdı, bağırsakları hareket etsin gazını rahat çıkarsın diye. Senin annenin yaptığı hareketide çok yapardı.Annem bir ara karın üstü yatırıp elleriyle ayaklarını Çapraz değdirdi Aklım çıkmıştı ama sonra gaz çıkarabilmişti. Öyle yapayım en iyisi. Bir de Göbüş yeni düştü yıkayalım diyoruz ama ankara çok soğudu kar var dışarda. Yıkamayı birkaç gün erteleyebilir miyiz yoksa hemen mi yıkanmalı?
Gercekten çok dikkatlisin nedir amacı acaba açık açık özel hayatımızı anlatmamizi mi bekliyorduNormalde daha önce sohbet etmemişsem bakmam aslında canım. Ama katılım tarihi 2009 attığı mesaj 3 olunca dikkatimi çekti.
Bu konu altında arkadaş gibi olduk birlikte sinirlendik,güldük,heyecanlandık...
Kötü niyetli olduğunu hissettiktem belki de, ne bilim
Karbonatlı sıcak suyla sil canimBebişin dili beyaz gözüküyor sütten mi yoksa Pamukçuk dedikleri mi bu?
Bebişin dili beyaz gözüküyor sütten mi yoksa Pamukçuk dedikleri mi bu?
Annem bir ara karın üstü yatırıp elleriyle ayaklarını Çapraz değdirdi Aklım çıkmıştı ama sonra gaz çıkarabilmişti. Öyle yapayım en iyisi. Bir de Göbüş yeni düştü yıkayalım diyoruz ama ankara çok soğudu kar var dışarda. Yıkamayı birkaç gün erteleyebilir miyiz yoksa hemen mi yıkanmalı?
Attığı 3 mesajdan 2si cinsellik üzerine.Gercekten çok dikkatlisin nedir amacı acaba açık açık özel hayatımızı anlatmamizi mi bekliyordu
tekrar tebrikler canim ..Canim normal oldu inatla epidurali bile yaptirmadim
amin canim darisi tum bekleyenlere
Ben yurtdışındayım, epidurali doğum anında soruyorlar ister misin diye, ağrılar hafifkenden bi hemşire geliyor öbürü gidiyor neden almıyorsun epidural, dayanamazsın diyip duruyorlardı. Serum takılırken falan ahladım hemen "oo bu daha ne ki" diyorlardı, ama ben epidurali istemiyordum hem düşüncesi ürkütücü geliyordu hem düşük ihtimal de olsa yan etkilerinden korkuyordum hem de bu tecrübeyi en doğalından yaşamak istiyordum elimden geldiğince. Eşim de benle aynı fikirdeydi, neyse artık son saatlerde iyice dayanılmaz olmaya başlamıştı sancılar gelip açılmamı kontrol eden de yoktu. Tam son anda eşimin itirazlarına rağmen çağırdım hemşireyi epidural istiyorum eğer saatlerce bunu çekceksem dayanamam dedim. Eşim de suratını asıyor yanımda sanki kendi doğuruyor hemen internetten zararlarına bakmaya başladı yanımda sinir oldum iyiceneyse ben dedim ebeyi çağırın da bi baksın madem vaziyet nedir ona göre alıyım. Sonra 8 cm dedi ebe, ben de baktım bişey kalmamış doğuma sabrettim hiç pişman değilim ıkınmasını her şeyini hissediyorsun ve epiduralde annenin bebeği doğurduğu andaki bağlılık sevgi ve mutluluk hormonu daha az miktarda salgılanıyormuş ve daha birsürü yan etkisi var, eğer suni sancısız ya da normal sürecinde giden bi doğumsa epidurale gerek yok sabret derim. Dayanamazsın ne demek ayrıca allah bizi buna uygun yaratmış haşa doktorlar ne zannediyor kendilerini valla çok alemler :s çok konuştum sanırım ama şuan ikinci bebişimi bekliyorum en büyük duam yine normal sürecinde sağlıkla o tecrübeyi yaşamak. Belki mazoşistlik ama cidden o çıldırtıcı acıyı ve sonrasında gelen rahatlamayı heycanla bekliyorum :)
Evet daha var ama her an her sey olabilir burda gordum :)) aman dursun iki hafta daha en azindam bi hafta sonra annem gelene kadar dursun :/Senin daha varmış girer girer inşallah :)
merhaba arkadaşlar..beklenen doğum tarihim 3 şubattı....hafif kasılmalarım çıkıyordu nst de..40.haftada yapılan kontrolde doktorum kalça kemiiğinin çıkışının huni gibi olduğunu söyledi...ama normal doğumda ısrarcı olursam bir hafta daha bekleyebiliriz ama doğumda bebeğe bir zarar erebilir dedi..bizde sezeryanı seçtik ve 5 şubatta sezeryanla oğlum dünyaya geldi...doktorum günseli özdemir e hamileliğimin 32.haftasında gitmeme rağmen çok memnun kaldım..bebeğim işitme testinde sol kulaktan geçemedi...haftaya bir daha bakılcak...umarım sorun çıkmaz
Pipili dünyaya teşrif etti sonunda ...
Ama baba yorgun :/
Makat geliş normal doğum için şartlar zorlansada imkansizmis onu anladik..
Oglus 5 kilo civari doğdu boylu poslu danacik.. Ben iyiyim. Hic ummadigim kadar hep böyle gider insaallah..
Evet dr bugunki randevumda cati muaynesinde ih mih yapinca sezeryani dusunmemi teklif etti eve gittim bi suru agladim yalnis anlasilmasin sezeryanda bi doum fakat hersey normalken kafasi yerlesmisken neden sezeryan oliyim die dusunuodum bu kararsizliklar icinde ogleden sonra sancim basladi aksama kadar duzensiz bi sekilde gitti ama dr bir haftaya kadar dedi die ben yalanci sancilar zannettim sonra kssilmalarla berabr sancilar duzenlesti bekledim anladimki doguma yaklastim ama cok uykum vardi sancilar dururda biraz uyurum die dusundum baktim 4 dakikada bire dustu evde surekli saga sola sallandim nefes aldim verdim egildim kaklktim esim sen doguruosun galiba gidelim dedi ben heycanlandim derken dusa girmk istedim sicak su acilma sagliomus ya dusumu aldim ciktik yola zeynepkamil bize yakin sayilir die oraya gittik once tekrar muayne etti oradaki dr ve cok ii acilman bes cm dedi seni nstden sonra hemen doguma alcaz dedi bende basladim hemen sormaya kim var dr asistanlar oluomu dogumda filan meger asistanlarda oluomus o zaman bn burada yapamiycam gitmek istiorum dedim yolda dogurabilirsiniz yatisini yapcaz dedilr yok dedim lutfen kagit imzalattilar ciktim ben geldik beykoz devlet hastanesine ebe biraz kizdi tabi 5 cm acilmayla nasil geeliosun die bi daha muayene etti acilma sekiz cm olmus lavman yapildi suyum acildi lavobaya girdim ciktim nstye bagliycaklardiki baglamayin beni galiba doguruorum ben dedim sonra dogumhaneye alindim devlet oldugu icinn epidural yapmiolarmis zaten gerek de yok dedilrr sonra ikindim dort bes kere filan sonra bebegime kavustum o karsimda yaparken dikisim atildi odamiza ciktik oglum karsimda uyuyo cok sukut bende size uzun uzun yazmis oldum dogum hikayemi.uzun oldu kusura bakmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?