2015 Şubat Anneleri

Ben yurtdışındayım, epidurali doğum anında soruyorlar ister misin diye, ağrılar hafifkenden bi hemşire geliyor öbürü gidiyor neden almıyorsun epidural, dayanamazsın diyip duruyorlardı. Serum takılırken falan ahladım hemen "oo bu daha ne ki" diyorlardı, ama ben epidurali istemiyordum hem düşüncesi ürkütücü geliyordu hem düşük ihtimal de olsa yan etkilerinden korkuyordum hem de bu tecrübeyi en doğalından yaşamak istiyordum elimden geldiğince. Eşim de benle aynı fikirdeydi, neyse artık son saatlerde iyice dayanılmaz olmaya başlamıştı sancılar gelip açılmamı kontrol eden de yoktu. Tam son anda eşimin itirazlarına rağmen çağırdım hemşireyi epidural istiyorum eğer saatlerce bunu çekceksem dayanamam dedim. Eşim de suratını asıyor yanımda sanki kendi doğuruyor hemen internetten zararlarına bakmaya başladı yanımda sinir oldum iyice neyse ben dedim ebeyi çağırın da bi baksın madem vaziyet nedir ona göre alıyım. Sonra 8 cm dedi ebe, ben de baktım bişey kalmamış doğuma sabrettim hiç pişman değilim ıkınmasını her şeyini hissediyorsun ve epiduralde annenin bebeği doğurduğu andaki bağlılık sevgi ve mutluluk hormonu daha az miktarda salgılanıyormuş ve daha birsürü yan etkisi var, eğer suni sancısız ya da normal sürecinde giden bi doğumsa epidurale gerek yok sabret derim. Dayanamazsın ne demek ayrıca allah bizi buna uygun yaratmış haşa doktorlar ne zannediyor kendilerini valla çok alemler :s çok konuştum sanırım ama şuan ikinci bebişimi bekliyorum en büyük duam yine normal sürecinde sağlıkla o tecrübeyi yaşamak. Belki mazoşistlik ama cidden o çıldırtıcı acıyı ve sonrasında gelen rahatlamayı heycanla bekliyorum :)

Şaşkınlığındandır kisa zamanda geçer bence :)

Kizlar ben dogum yaptim 9.5 cm kafa capi 3500 gr kilosu normal dogumla geldi minigim dunyaya devlet hastanesinde yaptim dogumumu 5 cm aciklikla geldim hastaneye sonra hizla acilma oldu cok sukur biz iyiyiz
Maşallah sanada bebeğinde
Allah analı babalı sağlıklı büyütsün inşallah

Nasıl oldu böyle hemencecik
Sanki sen tam karar verememiştin normal mi sezeryan mi?
Evet dr bugunki randevumda cati muaynesinde ih mih yapinca sezeryani dusunmemi teklif etti eve gittim bi suru agladim yalnis anlasilmasin sezeryanda bi doum fakat hersey normalken kafasi yerlesmisken neden sezeryan oliyim die dusunuodum bu kararsizliklar icinde ogleden sonra sancim basladi aksama kadar duzensiz bi sekilde gitti ama dr bir haftaya kadar dedi die ben yalanci sancilar zannettim sonra kssilmalarla berabr sancilar duzenlesti bekledim anladimki doguma yaklastim ama cok uykum vardi sancilar dururda biraz uyurum die dusundum baktim 4 dakikada bire dustu evde surekli saga sola sallandim nefes aldim verdim egildim kaklktim esim sen doguruosun galiba gidelim dedi ben heycanlandim derken dusa girmk istedim sicak su acilma sagliomus ya dusumu aldim ciktik yola zeynepkamil bize yakin sayilir die oraya gittik once tekrar muayne etti oradaki dr ve cok ii acilman bes cm dedi seni nstden sonra hemen doguma alcaz dedi bende basladim hemen sormaya kim var dr asistanlar oluomu dogumda filan meger asistanlarda oluomus o zaman bn burada yapamiycam gitmek istiorum dedim yolda dogurabilirsiniz yatisini yapcaz dedilr yok dedim lutfen kagit imzalattilar ciktim ben geldik beykoz devlet hastanesine ebe biraz kizdi tabi 5 cm acilmayla nasil geeliosun die bi daha muayene etti acilma sekiz cm olmus lavman yapildi suyum acildi lavobaya girdim ciktim nstye bagliycaklardiki baglamayin beni galiba doguruorum ben dedim sonra dogumhaneye alindim devlet oldugu icinn epidural yapmiolarmis zaten gerek de yok dedilrr sonra ikindim dort bes kere filan sonra bebegime kavustum o karsimda yaparken dikisim atildi odamiza ciktik oglum karsimda uyuyo cok sukut bende size uzun uzun yazmis oldum dogum hikayemi.uzun oldu kusura bakmayin

Hey ya Rabbim nasıl bir mucizeymiş bu anne sütü gerçekten inşallah çok çok gelirde kızımı doyurabilirim
Inşallah csnım Rabbim öyle bir düzen koymuş ki tatlı Kısmi bebeğin hosuna gitsin de bol bol emsin diye mi bilmem artık zaten insan emzirirken elleri yapış yapış oluyo :) ne kadar tatlıdır kim bilir

Bende doguracak miyim ne? Kontrolum vardi,nst de sanci cikinca drum acilma var mi bakti..yokmus henuz acilma..baska bi arkadasina yonlendirdi kordon dolanmasindan kuskulandi,onda da bir sorun cikmadi..peraembe gel diye gonderdi beni...
Butun aksam agrim vardi..bu gece ilk kez uyuyamadim,buyuk tuvaletim de geliyor sanci ile..umarim bekler haftaya kadar..bu arada kanli akinti geldi gece yatmadan,muayeneden dolayi mi oldu acaba...

Bende ya 14 ünde gelsin ya da oğlum gibi Günü'nde gelsin istiyorum bakalım hayırlısı ama ikinci daha bir Heyecanlı oluyormuş onu anladım ben korkuları ilkinde yendim çünkü şimdi doğması için gün sayıyorum

Kontrolden olsa akıntınız az birazcık kan gelirdi bence senin gelen Nişanın

Hayırlı sağlıklı olsun inşallah :) çok sevindim kolayca doğum yapmana ve normal OLMASINA :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…