ya iste 3 martda bakaacklar, sonrada iki gunde bir çagiracakalr, herhalde duz hesap 8 mart pazartesi ye suni veririlerBenim daha en bastan 5 mart koymuştu son durak olarak suni sancı için.
Para ve insanlik ayni yerde birlesmiyoFazla fazla emiyor demekki senin fındık. Inşallah düzene biner beslenmeleri böyle onlarda huzursuz bizde
Bende öyle dedim zatenKendi babamın yanında da emzirememki dedim.
Bu bankalar niye böyle yapıyor yaa
Bizim doktorda sprey verdi de ben burnunda basınç olur mu diye korkuyorum kullanmadım daha. Damla şeklinde serum fizyolojik kullanıyorum o da yeterli gelmiyor sanki.
Ağız temizliğini düzenli yapıyor musun peki, yapıyorsan nasıl yapıyorsun?
Sağolasın :)
Benim kızda öyle ya, aynı şikayetler.
Kakası sarı bide günde 3-4 kez çiş yapıyor sütüm yetiyor diye düşünüyorum doğru mu düşünüyorumbilmem.
Siparişini verdiğim pompa geldi bugün bir göğsümden 50 ml süt çıktı( kvnin sütün yok diye sinirimi bozması olmasa daha çok çıkabilirdi belki), sonrasında da emzirdim pompanın sağamadığını kızım çekti. Bugün iki haftalık oldu.Bu haftada bir öğünde kaç ml ihtiyacı var acaba?
Canım ilk 40 günde meme bebeğin ihtiyacına göre kendini programlıyormuş ona göre süt üretiyormuş. Eğer fazla süt,meme ucu yarası vs yoksa sağmayın diyolar ama benbugün sağmaya başladım.
gaz cikarma kaka temizleme kusma vs derken bizim de bir saat oluyor. Ama emmesi toplam 25 dk falandir bunlarin icinde. Memede uyuklamasina cok izin verme. Uyuyunca cikar memeyi ozman daha iyi anlarsin belki doydugunu ln
Oooo 1 ay oldu hala terliyorumKızlar doğum yapanlara soruyorum geceleri aşırı terliyomusunuz bildiğiniz sırılsıklam oluyorum dogumdan beri neden acaba?birde bebegin göbeği düştüğünde beri bütün kıyafetlerine sarı sarı sıvı bulaşıyo normal mi sizlerin de öyle mi?
Aynı ben ya hemde nasıl terliyorum, bebeğe kalkınmada donuyorum hemen hırka giyiyorum yada bebişle yatıyoruz :)ayy vallaha sırılsıklam oluyorum emzirmek icin yataktan çıkamıyorum donuyorum ı garip hallerdeyim demek normalmiş ama geçer umarım bi An önce gerçi çok terleyince hızlı Kilo veriyorum sanki eski kilom döndüm on günde
Allah yardimcin olsun canim, bi avazda sagliklica kucagina al insallah yavrunu20 şubattı canım 40+5 im bugün.
2-3 cm açıklıgım varmış ama sancım yokk...
eve gittim duş aldım karnımı doyurdum hadtaneye gidiyorum yatışım yapılacak :)
Bu gece suno verilmeye başlayacakmış sabaha doğum olurmuş.
gelişmeleri bildirmeye çalışacağım
Dua edin bana
8 almıştım 4ü kaldı walla ama süt olsun die Yedim baya ondan oldu snrm :) maltlar fln derken . Bi aya yakın oldu , dikkat etmeye başladım daha almamak adınaKaç Kilo almıştın toplam bide normal mi sezryn mu yaptın kaç gün oldu
Illa o haftaların dolması mı lazımmış, günün bitince almıyorlar mı hastaneye :-( inşallah fazla bekletmez tez vakitte hayırlısıyla doğum yaparsın.. Ne tuaf ya Kiminde su gelir yada nisan yada hiç biri olmaz sancı gelir :) Rabbim büyükmerhaba hnaiumlar geçmisi biraz okudum cevap veremedim kusura abkmayin
gittim oglen hastaneye .. onlara gore 40+2 ymisim nasil oluyor artik bilmiyorum ama neyse
suyuna bakildi, tansiyon nst hersey normal, bi tanecik kasilma çikdi nst de giick oldum.. açikliga abakmadi ebe, sanci yok açikligin bi anlami yokmus ..
pazartesi ye kedar gelmezse onlari ariycam, salidan itibaren iki gunde bir olmak uzere hastaneye gidip kontrol olucam, bugunku kontrolu yapicaklar , bebegin suyu, kalp atisi vs bakacaklar, veeeeeee ebe 1hafta da kontrol altindayken bekelriz dedi ,su da kalp atisinda vs sorun olmazsa mudahele etmeyecekler
yani eger gelmezse daha 10 gun bekliycem en azsuni sanci için ...
tebrikler canim, Allah anali babali buyutsun insallah .. kiyamam ya zor olmus sonu guzel ikinizde sagliklisiniz çok sukurHayrlı akşamlar kızlar yorgun bitkin bil halde girebildim anca Pazartesi kontrole geldim hastaneye suyum azaldığı için direk yatırdı beni doktor suni sancı verdiler 8-10 saat kadar sancı çektim ama 1 cm den fazla açılmam olmadı dün sabah tekrar kontrol ettiler ama açılma hiç olmadı malesef ve sezeryana aldılar 10.30 da kızım dünyaya geldi çok şükür sağlıklı bir şekilde ama ben bittim desem yeridir spinal anestezi yaptılar fenalaştım üç defa kusmaya kalktım kusamadım hele ameliyattan sonra ki zamanları yazmak bile istemiyorum o derece ağır bir süreç geçirdim yarın inşallah çıkacağız ama tabi gazım çıkarsayürüyorum ama hiçbir faydası yok zerre gaz gelmedi zaten pazartesi sabahından beri açım lokma yemek yok sadece çorba hoşaf başım öyle ağrıyor ki dayanamıyorum artık
Maşallah bende 8-9 kilo aldım doğumdan sonra gitti ama çok kötü tatlı krizlerim tutuyor :-( ne kötü yaaaaa offffff8 almıştım 4ü kaldı walla ama süt olsun die Yedim baya ondan oldu snrm :) maltlar fln derken . Bi aya yakın oldu , dikkat etmeye başladım daha almamak adına
onlara gore gunum 41 haftanin sonu iste, sorunda zaten bu :) nasil bi gun hesapliyolarsa artikIlla o haftaların dolması mı lazımmış, günün bitince almıyorlar mı hastaneye :-( inşallah fazla bekletmez tez vakitte hayırlısıyla doğum yaparsın.. Ne tuaf ya Kiminde su gelir yada nisan yada hiç biri olmaz sancı gelir :) Rabbim büyük
senin kiz 4 yasindaydi demi canim ?Kendimi çok yorgun hissediyorum..
Bütün gün bebekle ugrasiyorum emzir bez değiştir kustugu kiyafetleri 3 posta değiştir camasir yika as bitmeyen bulasikla kavga et..daima gelen gidene karsi evi temiz ve duzenli tutmaya calis offf...
Bide kizla uğraş.. Bütün huyu suyu değişti taniyamiyorum evladimi.. Hayat gözümde nasilda büyüyor..
Cumartesi mevlidi okutuyoruz hayirlisiyla.. Sonraki hafta içi de annemler gidelim diyorlar..doğumdan sonraki hengamede günler nasip geçti anlamadim.. annem gidince yemek yapmaya yada yemeğe firsat bulurmuyum bilmem.. Bebeği tek basina birakamiyorum yanindan ayrilamiyorum bile kizim yüzünden.. Allahim yardim et
Canim, bizimde burun tianikligi sorunu oldu,otribebeden bizde aldik.cok guzel ise yariyor.ama onemli kismi şu: serum fizyolojik sikacaksin burun deliklerine.korkma bisii olmuyor,bize de hemsire ogretti..biraz bekle,sumuker yumusuyor,sonra cekiyorsun onlari..banyodan sonra yapsan en guzeli..cocuk cok rahatliyor,araliksiz 3-4 saat uyuyor...Tecrübeli annelere soruyorum benim oğluşumu da bazen hırıltı gibi ses oluyor bakıyorum burnuna öle delikleri kapalı değil ortibebe çekme şeysi ilede çekmeyi denedim ama bişi gelmedi çünkü sıvı şekilde bir sümük fln yok. Snra peçeteyi uzun çubuk şekilde küçük olarak yaptım burnuna soktum sarı sümükler geldi nazikçe bu şekilde iki burnu da temizlemeye çabaladım o ses gitti gibi ama bu burun temizleme işi nasıl olacak bana öneride bulunur musunz?
Birde uyurken böle derin derin nefes alıyor gibi ara ara - burnu tıkalı fln die mi öle oluyor sizce?
Birde sizler düşen göbekleri ne yaptınız bizim düşen parça hala duruyor ?
Az kaldı 40'ımıza da annem bu haftasonu gidiyorbabamın doktor kontrolleri var die dönüyorlar bursaya ve haftasonu k.valide ile görümcemin biri geliyor ben 40 ımı annemle çıkarmk istemiştim ama babam burada çok sıkıldı bunaldı doktor kontrolleri de var o yüzden bişi diyemiyorum gitmelerine, ayrıca annem evde her türlü işi yapıyor bana hiç bişi yaptırmıyordu ben sadece bebeğe bakıyordum hatta bazen geceleri bebiş uyumadığında bende uyksuz yorgunum die o bebeğe bakıyor sallıyor uyutuyor ben uyuyordum şimdi k.valide gelince bu şekilde bana bakar mı birde yine çocukla geliyor çocuğa mı bakacak bana mı bakacaklar evde temizlik yemek v işlerini mi yapacaklar, ayrıca görümcem de küçük kızıyla geliyor 5-6 yaşlarında kızı evde çocuklarla onlar bana annem gibi bakar mı ki bilmiyorum ben mi hizmet etcem onlara, kalkıp çok eğilip doğrulunca iş yapınca karnımın içi acıyor o yüzden korkuyorum bişiler yapmaya iç dikişler açılır fln die
8 Mart dünya kadınlar günü :) hayırlısı olsun dur bakalım bu arada eltimle aranda 4 gün var oda 4 mart çok ağırlaştı Allah Kolaylıklar versin sıradakilerebanada aynisini dediler canim 8 mart pazartesiye kadar ebkliycekler
yaws o gun okullar açiliyor delircem yeminleeeeeee
once emzir canim mutlaka, sonra içiyorsa ver mamayiSurekli emzirip arada mama veren varmi? Benim sutum yetiyodu son bir haftadir geceleri uyurken cok huzursuz arkafadim mama ver doymuyo olabilir dedi cidden mama verdim 30 cc icti aninda uyudu! Aksamlari bir kez verebilirsin dedi. Ama brnim icim hic rahat degil. Ya sutum daha da azalirsa ya emmezse..kafamda deli sorular. Bir de yetersiz hissediyorum kendimi boyle olunca
valla kadin gunu erkek gunu falan aklima gelmiyor8 Mart dünya kadınlar günü :) hayırlısı olsun dur bakalım bu arada eltimle aranda 4 gün var oda 4 mart çok ağırlaştı Allah Kolaylıklar versin sıradakilere
bnm gitmedi ya böle hayal etmemiştim :)) inş 1-2 aya kendşme gelirimMaşallah bende 8-9 kilo aldım doğumdan sonra gitti ama çok kötü tatlı krizlerim tutuyor :-( ne kötü yaaaaa offffff
Zaman .... Bide ben göğüs kalkanı aldım 3 gün onunla verdim işe yaradı yoksa krem falan fayda etmedi .. Hala bile sızlıyor 17 günlüğüzgöğüs uçlarım mahvoldu hiçbir krem işe yaramadı her emzirm zulüm gibi varmı bunun çaresi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?