kiz senle benim mesaj sayilarimiz ucuyor :))konyadayim.
Okullar acik arkadaslar da kendi kosturmacasinda. Benim de oyle cok degil arkadasim bakalim havalar isinsa diye bekliyoruz topikcek biz bekledikce kar yagiyor :)
sana iyi gelicekse boya gitsun, nasil olsa iki aya akip gidiyor :)))Acaba hazır eşim yokken sacimi boyasam mi diye düşünüyorum.hem ona sürpriz olurdu belki bana da iyi gelirdi? Yada hic bulaşmasam mı boyasız uzadı saçlarım bayağı da uzun
Gaz canim sizinki de.genzine kaçma dediginiz tam nasil bisey
benimki emerken HIKK GIKK gibi sesler çikarmaya basladi bugun son emmelerinde
memeyle savasiyor , ucunu çekistiriyor kavga ediyor memeyle
bu saat oldu uykuya geçemedi gunduz bi saat fazla uyudu ya onun acisini çikariyor
antikolik muzigi açtim uyutmaya çalisiyorum
hayir otursun benimle ama uyanik olunca surekli emmek istiyor , e aksam aksam gogusler bo$ bu sefer sut yok diye agliyor
offf
Canim ben sevindim teshisinize. Allah korusun baska kotu birsey degilmis. Kolik zor ama gecici. Kilo almasina engel degil sana zorluk. Annelik kolay degil :/Malesef bugun ayni teşhisi yeni gittigimiz dr da koydu kolik dedi ki aksam saat bes oldu mu tavan yapıyor bu kriz artik akşam olmssn diye dua eder oldum töbe yarabbm. o çocuğunu besleyememe pskoljisini oyle beterinden yasadim öyle iyi biliyorm ki buyuk kizimdanne gece ne gunduz ne mama ne sut ne ekgida ne biberon ne meme cocuk bildigin yasamn en temel fonksiyonunu reddediyordu. Kaka yapamiyordu devamli kusuyordu.Onu buyuttuk ama nasl inan bilmiyorum mucizeydi ve hayatimin en travmatik imtihanı. Tek umidim ikinciler oyle olmaz dediler rabbimn gucune gitmesn simdi yine ayni pskoljinin bi baska türü şükür arada az da olsa ablaya gore daha iyi de bu duygu bitrdi beni. Dedigin gibi sut var emesi var talepkar ama besleyemiyorsun o duygu cok lanet. Bi de acliktan agladi mi hepten çaresizlik hani sut olmaz mamayla doyuryrsun o an öyle de değil ki mübarek. Simdi yaptigim su biyandan pispisliyom parmaklarimla biyandan hafif salliyorum biyandan emzirmeye calisrken yüksek sesle siiissss diyorum. O hengamede birkac dk emiyor cok verimli olmasa da krizin sinyalini alinca o delirmdden ben cekiyorum göğsümu ki katilmasin. Sonra emzikle sallayarak sakinlestirmeye çalışıyorum uyumuyor tam doymadigindan bir saate ayni döngü ayni kriz ara acmaya çalışıyorum ama acliktan ağlıyor bu defa uyumuyor salla babam salla öldüm yeminle. Doktor gaz ilaci kesin kullanılcak dedi biogagia da verdi. Gaz yapblcek hicbsy yeme dedi. Az az sık sık besleyecekmisim bisekilde zamanla gecebilirmis mis mus müs poff yarabbim ne diyecegmi dusunecegmi sastim artik valla. Her seans bana gelio ecinniler zevkti emzrmek mutluluktu yine döndü diken ustunde korkulara dilerim cok kisa sureli bir imtihan olur bu defa. Duan destegn icin cok tesekkur ederim sen de az cekmemissn rabbm hicbir anneye bu pskoljiyi yasatmasn
Canim ben sevindim teshisinize. Allah korusun baska kotu birsey degilmis. Kolik zor ama gecici. Kilo almasina engel degil sana zorluk. Annelik kolay degil :/
Yani sevinilecek sey degil ama ne bileyim. Anlatamadim sen anla iste
elime alip saga sola donderiyorum kendi dondunleri gibi,bi avuda atmadim her hareketi yapiyorumGaz canim sizinki de.
Ayni memeyi ayni sutu gazi yoksa bir iki genzine kacirmayla emiyor. gazi varsa agliyor kiziyor ememiyir hik mik gurk hava yutuyor kizariyor . Bunlarin ustine uyukluyor 15 dk. Uyaninca yine bastan.
Hoplat ziplat bacaklarini oynat karnini sicak tut. Gececek bu da
Malesef bugun ayni teşhisi yeni gittigimiz dr da koydu kolik dedi ki aksam saat bes oldu mu tavan yapıyor bu kriz artik akşam olmssn diye dua eder oldum töbe yarabbm. o çocuğunu besleyememe pskoljisini oyle beterinden yasadim öyle iyi biliyorm ki buyuk kizimdanne gece ne gunduz ne mama ne sut ne ekgida ne biberon ne meme cocuk bildigin yasamn en temel fonksiyonunu reddediyordu. Kaka yapamiyordu devamli kusuyordu.Onu buyuttuk ama nasl inan bilmiyorum mucizeydi ve hayatimin en travmatik imtihanı. Tek umidim ikinciler oyle olmaz dediler rabbimn gucune gitmesn simdi yine ayni pskoljinin bi baska türü şükür arada az da olsa ablaya gore daha iyi de bu duygu bitrdi beni. Dedigin gibi sut var emesi var talepkar ama besleyemiyorsun o duygu cok lanet. Bi de acliktan agladi mi hepten çaresizlik hani sut olmaz mamayla doyuryrsun o an öyle de değil ki mübarek. Simdi yaptigim su biyandan pispisliyom parmaklarimla biyandan hafif salliyorum biyandan emzirmeye calisrken yüksek sesle siiissss diyorum. O hengamede birkac dk emiyor cok verimli olmasa da krizin sinyalini alinca o delirmdden ben cekiyorum göğsümu ki katilmasin. Sonra emzikle sallayarak sakinlestirmeye çalışıyorum uyumuyor tam doymadigindan bir saate ayni döngü ayni kriz ara acmaya çalışıyorum ama acliktan ağlıyor bu defa uyumuyor salla babam salla öldüm yeminle. Doktor gaz ilaci kesin kullanılcak dedi biogagia da verdi. Gaz yapblcek hicbsy yeme dedi. Az az sık sık besleyecekmisim bisekilde zamanla gecebilirmis mis mus müs poff yarabbim ne diyecegmi dusunecegmi sastim artik valla. Her seans bana gelio ecinniler zevkti emzrmek mutluluktu yine döndü diken ustunde korkulara dilerim cok kisa sureli bir imtihan olur bu defa. Duan destegn icin cok tesekkur ederim sen de az cekmemissn rabbm hicbir anneye bu pskoljiyi yasatmasn
Canim bnm ilk kizin bingildagi dogustan kapali dogdu. Ve bi sorun yok cok sukur. Kafana takma. Buyume varsa sorun degil.Bu arada bugun oglen uzun zaman sonra ilk defa iyi emeblidi karni doyunca öyle guzel uyudu ki 4 saate yakin ah dedm cocugum az az emip akittgmla doymuyor iste ondan uyuyamiyor
Gaz canim sizinki de.
Ayni memeyi ayni sutu gazi yoksa bir iki genzine kacirmayla emiyor. gazi varsa agliyor kiziyor ememiyir hik mik gurk hava yutuyor kizariyor . Bunlarin ustine uyukluyor 15 dk. Uyaninca yine bastan.
Hoplat ziplat bacaklarini oynat karnini sicak tut. Gececek bu da
Bekliyorum daha gecsin diye. Leke leke devamSezeryan olan arkadaslar kanama seklinde hafif olan akintilsriniz gecti mi veya ne zaman gecti
Bir ayda bir kilo gayet iyi. N yapalim toplama bakicaz. Arada iyi emecek gazi olmadiginda kilo da alacak.Anladim ben seni kuzum ben de sukrediyorum gerci hangi doktor dogrudur bilmiyorum tıbba da inancim kırık benm. Sut fazlaliligindan olabliri bu da dedi reflu tanısı icin biraz daha bekliyelm dedi . yalnız cidden bu sorun basladi beri kilo almamis. Dogun uzerne bir kg ile duruyor hala en azından vermems napalm buna şükür. Annelik inan hic kolay degil
Esine iyi olmus senin ne noktada oldugunu anlamistir belki.Bugun lohusa depresyonunun dibine vurdum. Sabah buyukle kucugu de goturdum doktora. Buyuk kiz ileri derecede iltihaplı geniz akintisi yaşıyormus yine alerji belasından. Ciddi bir antibiyotik tedavisi verdi ardından koruyucu tedavi gerekeblir dedi toz ilac şeklinde var ya kortixonlu zıkkımlaro bildiğim şeylerdi hadi kucumenin derdini anlattım reflu icin biraz gozlemliyelim su anki hali kolik gibi dedi. Gaz ilaci ve sabir disinda önerisi caresi yokmus. Fakat nurtopu gibi iki dert edindirdi bana. Kalca usg de cektrelm dedik gitmisken muayenede kalcasinin tam acilmadgna dair bsyler dedi takip edelm bir ay cift bez kullan dedi. Ultrason ceken radyolog gorunurde biseyyok dedi. Bundan once gittgm iki dr da bu kkonuda şüphelennedginden buna cok takilmiyorum. Ikincisi de bingildagi. Bunu dogdugunda fark ettm sordum muhm degl bisey olmaz demslerdi. Bingildagi oldukca kucuk kafa takibi cok muhim dedi kesnlkle dvit vermiyorsun dedi zaten vermiyorum dedim. Bu konu ilkinden ziyade daha endiselndrdi çünkü muhim bi mevzu. Velhasil dertten kurtulmya gittim yenilerni yuklendim geldim.
Eve geldik adaml yine girdik birbrmze saat bir olmus lokma yenemisim buhranin dibindeym heryer almis yürümüş destege muhtacim o Baska alemde.saydim durdum o da bana cıkisti dedm tepemi attrma atarm bardagi kafana laf olsun dite dedmdi sinirle. Ciddiye aldi at hadi diye o üstüme geldi ben de aldim porselen kupayi yere fırlattm bin parca oldu oh iyi oldu valla. Dedim az insaf burda oluyorum bedenen ruhen bir aciyin ya görün halimi pskoljim devreler yanmis zaten. Onun ustune bozuldu ortalgi toprladi ben kahvalti ettm temzlge girstim. Kostur kostur butun evi temizle camasr as yika carsaf değiştir banyo wc derken bittim de o kızgınligndan inadindan istfini bozmadi ya pes. Tam rahata ercem iki yee gorcek totom dedm buyugu kedi gibi srnasip ilgi bekler oldu tepmde. Bense bitkisel hayatta gibiyim kolum oynamio ve saat bes oldu kucumen cozuttu hobaa baslasin emme gaz krizi feryat figan uyusu diye ugras basar buyuk uyandirir don basa. Aciktim diye agladi bu sefer buyugum hadi kostur yemek yap o sirada buyuk uyuyakaldi. Yedrcem diye uyandraym dedim vi kıyamet de o kopardi. Inattan gebercek kalk kalkmio yemegini ye yemio boyuna bagirip agliyor. Napsam gonlunu edemedm. En son babasina vurdu odaya gonderdm kaldrdm sofradan. Bu defa icerden agliyor kendi kendine konusyor. Ben cok hata yapıyorum hep annemi uzuyorum. Keşke bebek olsaydim o zaman uzmezdim boyle olmazdi ama ben ablayim nsl bebej olayim ki seklinde derin alt yapısı olan icime işleyen onun pskoljisini yansitan cumlelerbunları dinlerken ayagmla kizi sallayip elimle sut sagmaya ugrasmam da tablonun ayri bi resmi. Velhasikelam merhamet et yardım et feraha çıkar medet yarabbim! Iste ahvalim budur a dostlar (
Kızlar benim bebeğin elleri hep havada uyurken Aşağıya indiriyorum yoksa hep havada sizinde öylemi, uyanıkken bile hatoplu/QUOTE]
Benimki de öyle sarinca kızıp uyumuyor illa dışarda olcak eller havada sallıyor uyandıriyor kendni
Dün sana bahsettiğim arkadaşım sab sımolex ve biogagia yı aynı anda kullandı senin gibiydi durum ve düzeldi yani hep böyle kalmıyor düzeliyor artık rahatlamış olmalısın tek sorun bu olsun çare var.
Nurse harveys ve biogagia verdj bize de insallah senin arkadas gibi deva olur bize de yürekten temennm bu. Teshis doğruysa tedavi de iyi gelir inşallah.
Canim bnm ilk kizin bingildagi dogustan kapali dogdu. Ve bi sorun yok cok sukur. Kafana takma. Buyume varsa sorun degil.
Iste bunu duymak iyi geldi. ikk ay iki cm buyumus kafa ins bişey olmaz ilerde de saolasn canm
Hepimizde aynı sorun var galiba sesi bile inceliyor hava tuyunca helyum gazı çekmiş gibiasıl soru yine de beslenebiliyor mu istediğini alıyor mu kilo alır mı ?
Bir de düne kadar uyuyan bebiş bugün deli gibi emmek istiyor veriyorum etrafı izliyor diline dolandırıyor dışarıya bakıyor Bebişe ne oluyor sizce?
bebeler toplu isyanda :)
Anne sutu ne kadar cikiyo benim en fazla 10-20cc falan cikiyodu mamayida 60'tan basladim 90 ve yeni 110 yapiyorum sut verirken mamayi bitirmiyodu yetiyo diye kalani icin zorlamiyodum gunduz 3 saatte bir veriyorum gece ne zaman uyanirsa 3 saatten fazla olabiliyo dr' a sor ama 60cc gunde 2 kere verilecekse sutunde azsa nasil doyacak bu cocuk gunde kac kere yediriyosun?
benımde sütüm az sarılık riski oldu ikinci defa maalesef mamaya başladık
ben önce emziriyorum ne kadar emerse sonra mama veriyorum çünkü doymuyor ağlıyor 3 saat arayla
ilk haftalar böyleydi şimdi gündüzleri mamayı azalttım her arandıgında emzırıyorum bir kaç gündür sadece emıp uyuyor ama akşamları emme sonrası doymuyor 60 yada 90 cc veriyorum yetiyor hiç vermek istemıyorum ama ağlayıp uyumuyor huyuzlanıyor bellı doymuyor yavrum napııyım bizimde böyle oldu düzenımız
bir kere emme öncesi sütünü sağ ne kadar cıkacak ona göre mamayı ne kadar vermen gerekir görmüş olursun
Yaa bilmiyorum..sut olur diye tavsiye ettiler,ben de bol bol yiyordum,hem de tatli ihtiyacimi karsiliyor diyeS serefraz85 tAhin helvası yiyorsan yeme canım çok gaz yapıyor
Bir ayda bir kilo gayet iyi. N yapalim toplama bakicaz. Arada iyi emecek gazi olmadiginda kilo da alacak.
Yani kakasini yapmamissa bile ememiyor benimki. Degisik degisik huy cikarmasalar emip uyusalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?