Süper olur:)Tamam aklımdaBiraz içine et koysam olurmu Peki sence, pazartesi erzurumdaki evimize gidiyoruz artık orda yaparım
Eğer eline verince yiyorsa öyle yap burada kızlar çok güzel tarifler paylaşmıştı özellikle kahvaltı için onları dene istersen. Birde muzu da eline verebilirsin kendi yesin yanında da biberon da süt. Oldu Muzlu süt :)). Bizim ki öyle seviyor bu aralarSlm kızlar kahvaltı olarak ne ve Nasıl veriyorsunuz ?
Benin kız hiç bişi yemez oldu bi de kahvaltı öğünümüz hepten gidiyor .. Kaşığı çok reddediyor .. Dün akşam uzun aradan sonra et suyuna bi kaşık un ile mama yaptım babası ile alkış yapa yapa yedirdik ve gece 2/3 kere filan emmek istedi ..
Ve şu saate kadar yine bişi yemiyor muzlu süt yaptım ağzından çıkarıyor.. eline etimek verdim onu kemiriyor :)
Ayy evet birde o vardı dimi :)) İlerde de bu günleri anlatırız şöyle uyumuyorduk böyle yorgunduk diye :))vallahi allah koruyo. ilk doğduğunda uyumamak için neler çekiyodum allah korusun boğulur falan diye
Deme Can'ım öyle şeyler deme demeuykusuz her geceeee bu soğuk kahvedeeeeee, uykusuz her gece yorgun ölesiyeeeeeeğğğ bizim şarkımız olsun bu ayaz beyazcım
Kesinlikle açıklıkları için utanmıyorlar :) ben uyanmasına razıyım Canım ama gecede 9-10 sefer kalkıyorum bu da fazla, ben uyuyamıyorum bu sefer de her gün başım ağrıyor okuldayken hep uykulu geziyorumo kadar da umutsuz olmayalım ya. ben memeden kesildiklerinde düzeleceklerine inanıyorum.
bu gece daha iy anladım hatta. Begüm uyandı 3 gibi gittim yanına gözler kapalı ama mızmızlanıyor. su verdim az içti emziğini verdim sonra emzik aşığı çocuk ağzını kitledi almıyo asla kafayı sağa sola sallıyor. bunları yaparken gözü kapalı he bu arada. deli gibi uykusu var. yok anlaşıldı meme vermeden olmayacak. aldım verdim mememi bir dakika sürmedi daldı tekrar uykuya. sakinleşti memeyi alınca. resmen alışkanlık olmuş şimdi bu acıkma kalkması mıydı? kesinlikle değil. memeyi bırakana kadar da böyle olacağını kabullendim. umutlarım sonbahara :)
Walla Canm var mı bilmiyorum da varsa Bi Allah'ın kulu da bize el atsın söylesinKiyamam yaa. Uykusuzluk cok fena bizde de durumlar oyle bu ara. Ileride bu aliskanligin surmemesi icin bisey yapamaz miyiz acaba of. Ayaz'in yatagi da mi sizin odada buyuk yatak aldim demistin galiba dimi? Ayaz pasa atmis babayi kendi yatagina gelmis annesinin koynuna hemen:)
onu ben Bi kereCanım valla aklıma bir tek sipraktin geliyor. MaRaL daha iyi bilir. Kilo aldırmak için kullanılıyor ama galiba uyku da veriyor. Yani bilmem ki acaba bir kaç gün verilse sonra alışır mı ki düzenli uykuya
bu aylarda yemeği reddetme eğilimi olması normalmiş tv de dr söylemişti daha cok kendi yemek istiyo eline alarak dokunarak ne oldugunu anlayacak o zaman yyecek oğlumda geçen hafta reddetti yemeği hastalığına verdim iştahsız herhalde dedim ma biraz araştırınca normalmiş öğrendim bende kırk takla atıyorum yemek yedirirken eliyle kaşığa dokunuyor bakıyor yoksa almıyor ağzına inş gçicidir canım zamanla düzelirSlm kızlar kahvaltı olarak ne ve Nasıl veriyorsunuz ?
Benin kız hiç bişi yemez oldu bi de kahvaltı öğünümüz hepten gidiyor .. Kaşığı çok reddediyor .. Dün akşam uzun aradan sonra et suyuna bi kaşık un ile mama yaptım babası ile alkış yapa yapa yedirdik ve gece 2/3 kere filan emmek istedi ..
Ve şu saate kadar yine bişi yemiyor muzlu süt yaptım ağzından çıkarıyor.. eline etimek verdim onu kemiriyor :)
yok canım sanmıyorum bu garip bişey umarım kist falan yoktur gerçi ağrıda yok anlamadımHamile olmayasın:)
Ben sebzeyi hep köfte şeklinde veriyorum Can'ım hem dışarıdayken de kolay oluyor yedirmedi. Üç dört çeşit sebzeyi haşlıyorum, daha az da olabilir, ıspanak pırasa havuç kereviz patates havuç pancar brokoli karnabahar.... Başladıktan sonra eziyorum yulaf Ruşeym tam buğday unu yumurta kaşar peyniri katıp karıştırıyorum, mücver gibi z.yağlı tavada ağzı kapalı kısık Ateş'te pişiriyorum, yumuşacık ve çok lezzetli oluyor.
canım bizimkinin olayı otlanmak yoksa yedirirken hiç öyle iştahlı değil. bazen böyle dönemler oluyo üzülme. bizde de bi hafta mesela aşırı iştahsız oluyo geçiyo sonra.
dediğin gibi aynı şeylerden de sıkılıyolar. ekmekle kandıramıyorum mesela. elime bisküvi almayagöriyim var ya kıyamet kopuyo. bi kurabiye tarifim var esmer şekerli tereyağlı onu yapıcam ona.
mesela bugün kv için kremalı bardak kek yapıyodum günü var . bacaklarıma yapıştı nasıl ağlıyoo kremadan yemek için. gözyaşları sel oldu. dayanamıyo insan söz konusu yemek olunca az az verdim ağzına nam nam nam yapıyo görmen lazım. otlakçılık her zaman da iyi değil yani zaptedemiyorum :))
Afiyet olsun :) dışarda sıvı şeyleri yedirmek zor oluyor uzun sürüyor dökülüyor bizimki püskürtüyor falan böyle katı olunca eline de verebiliyorum, kendim lokma lokma koparıyorum hem durmak zorunda da kalmıyoruz kucağımdayken de yedirebiliyorum hem ağzında çıkarsa da bulaşmıyor oraya buraya. Hemde sebze yemiş oluyorsüpersin yaa uzun zamandır düşünüyorum hep aynı şeyleri veriyorum çocucga bu tarif iyi oldu bu köfteyi dışarda mı yediriyorsun bende bazen şaşkın oluyorum dışarda ne yedirsem diye kavanoz mamasıda vermek istemiyorum
Dogru canim o kadari da zor. Vermek istemedigin seyler olur isteyince dayanamazsin. Yerim ben o minik otlakciyi yaa. Oyle yemeyi seviyo demek ki kuzum. Ay sevesim geldi. Neden herkes bu kadar uzakcanım bizimkinin olayı otlanmak yoksa yedirirken hiç öyle iştahlı değil. bazen böyle dönemler oluyo üzülme. bizde de bi hafta mesela aşırı iştahsız oluyo geçiyo sonra.
dediğin gibi aynı şeylerden de sıkılıyolar. ekmekle kandıramıyorum mesela. elime bisküvi almayagöriyim var ya kıyamet kopuyo. bi kurabiye tarifim var esmer şekerli tereyağlı onu yapıcam ona.
mesela bugün kv için kremalı bardak kek yapıyodum günü var . bacaklarıma yapıştı nasıl ağlıyoo kremadan yemek için. gözyaşları sel oldu. dayanamıyo insan söz konusu yemek olunca az az verdim ağzına nam nam nam yapıyo görmen lazım. otlakçılık her zaman da iyi değil yani zaptedemiyorum :))
Evet canim oyle de tehlikeli Allah'a emanet. Korlulugu da yoktur tabi yatagin buyuk yatak. Aman ne zor yaaWalla Canm var mı bilmiyorum da varsa Bi Allah'ın kulu da bize el atsın söylesinEver yatağı bizim yatağın hemen yanı başında, yüksek yatak hop diye geçiyor bizimkine çakal.. Hayır Allah korusun biz uyuyoruz ya düşse bişi olsa ben ondan korkuyorum.. Bu sık uyanmalardan odasını da ayıramıyorum
Masallah kuzuya hersey yolundaymis. Gece 2-3 kere kalkmaya ben de raziyim icebildigi kadar icsin sutu. Ama surekli uyaninca deli oluyo insan.İyi akşamlar kızlar.Bugün oğlumun kontrolü vardı,herşey yolunda çok şükür.
gelincikgibi gündüz tek uykuyu sordum,hiç sorun değil dedi.Bebekler hazır oldukları Zaman değiştirirlermiş uyku sıklıklarını,demekki sizin bebeğin fizyolojisine o daha uygun dedi.Müdahale etme dedi.
Gece beslenmesini de sordum,kaç kez kalkıyor emmek için dedi.Eğer diş problemimiz yoksa ki bu aralar şükür yok 2-3 kez kalkıyor bizimki.Eğer sen memnunsan şikayetçi değilsen bu durumdan dedi ben emebildiği kadar emmesi taraftarıyım dedi. Anne sütünün faydasını çok gördüm ben,doğru düzgün hasta olmadı bu Zamana kadar.O yüzden devam edicem gece emzirmesine.
Bir de ne kadar hareketli ve sosyal bir çocuk böyle dedi.Ah ah gel de bana sor diyemedim tabi.bizimki orda da rahat durmadı pek,odadaki bütün oyuncaklarla oynadı,hocanın anahtarlığını Sedyenin arkasına attı.bi de bıcır bıcır konuşuyor.Şükür herşey yolunda ama ben 50 kg oldum.artık daha da fazla kilo vermek istemiyorum,bu çocukla Nasıl olcak bilmiyorum.
Bir de süt meselesini sordum.Anne sütü alan bebeğe lıkır lıkır süt içirmene gerek yok dedi.sütlü şeyler verebilirsin ama dedi.zaten tarhanasına falan süt katıyordum ben azar azar.
Böyle işte.Aklıma gelenler bunlar.Umarım tüm bebeler artık mışıl mışıl uyumaya başlarlar.Gece de 2-3 kez kalkmaya razıyım.
şu akıllı bıdığa bak sen bi de gelip ağzını açıyor he :)) normal yemeklerini de böyle yeseler ya :)canım otlakçılık değil aslında merak ediyorlar ondan benimkide öyle bazen saklıyorum yerken ağzımın oynadıgını gördüğü an geliyo kucağıma parmağıyla ağzımı acmaya calısıyo uyanık biliyo hemen :) yediğimi hele elmaya bayılıyor ben tam bi elma delisiyimdir annem bana hamileyken kasa kasa elma yemiş ben çocuklugumdan beri elmayı çok severim hamileyken aşerdiğim tek şey elmaydı sadece bizim memlekette olan bi elma çeşidi için 3 gün ağlamıştım burda yok bulamıyorum diye ne kadar cok elma yediysem oğlum da bayılıyo cıtır cıtır yiyo sıpa :)) elimden alıyo
birde kuru yiyecekleri koydugum dolap var bisküviler falan var gidiyo ordan karıştırıyo buluyo bişeyleroturuyo yiyo
maşallaah her şeyin yolunda olmasına sevindim canım çok şükür :) sağlıklı olsunlar da biz peşlerinde koşarken yorulalım kilo verelim napıcaz.. bu zamanlar da elbet geçecek.İyi akşamlar kızlar.Bugün oğlumun kontrolü vardı,herşey yolunda çok şükür.
gelincikgibi gündüz tek uykuyu sordum,hiç sorun değil dedi.Bebekler hazır oldukları Zaman değiştirirlermiş uyku sıklıklarını,demekki sizin bebeğin fizyolojisine o daha uygun dedi.Müdahale etme dedi.
Gece beslenmesini de sordum,kaç kez kalkıyor emmek için dedi.Eğer diş problemimiz yoksa ki bu aralar şükür yok 2-3 kez kalkıyor bizimki.Eğer sen memnunsan şikayetçi değilsen bu durumdan dedi ben emebildiği kadar emmesi taraftarıyım dedi. Anne sütünün faydasını çok gördüm ben,doğru düzgün hasta olmadı bu Zamana kadar.O yüzden devam edicem gece emzirmesine.
Bir de ne kadar hareketli ve sosyal bir çocuk böyle dedi.Ah ah gel de bana sor diyemedim tabi.bizimki orda da rahat durmadı pek,odadaki bütün oyuncaklarla oynadı,hocanın anahtarlığını Sedyenin arkasına attı.bi de bıcır bıcır konuşuyor.Şükür herşey yolunda ama ben 50 kg oldum.artık daha da fazla kilo vermek istemiyorum,bu çocukla Nasıl olcak bilmiyorum.
Bir de süt meselesini sordum.Anne sütü alan bebeğe lıkır lıkır süt içirmene gerek yok dedi.sütlü şeyler verebilirsin ama dedi.zaten tarhanasına falan süt katıyordum ben azar azar.
Böyle işte.Aklıma gelenler bunlar.Umarım tüm bebeler artık mışıl mışıl uyumaya başlarlar.Gece de 2-3 kez kalkmaya razıyım.
evet neden hepimiz uzaktayız bende çok üzülüyorumDogru canim o kadari da zor. Vermek istemedigin seyler olur isteyince dayanamazsin. Yerim ben o minik otlakciyi yaa. Oyle yemeyi seviyo demek ki kuzum. Ay sevesim geldi. Neden herkes bu kadar uzak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?