- 30 Nisan 2015
- 1.802
- 764
- 73
- 38
Hahah fırsat bulsan daha da gidicen demek ki :))) iyi gelir değişiklik ve en önemlisi kendine vakit ayırmak.. Evet aşırı kıvırcığım ben siyahilerin saçları gibi aynı ondan gidemiyorum :)))attım canım :)
evet ya ferahladım hafifledim.
ay ne güzel olurdu kuaför günü yapardık :)
sen ne güzel ihtiyaç duymuyorsundur ama kıvırcık saçların sanki?
bende çok gitmiyorum gidemiyorum yani. ağda kaş vs. saç kesimi fön ve arada manikür. ay yine bayağı gidiyomuşum
Ayyy böyle kötü kalpli insanların olduğuna inanmak isteniyorum ama maalesef varkadinin yuzunu seytan gorsun
gecen konsutum babamla ona selam soyle dememisim darilmis , yaws ben onun sesini duymak istemiyorum o trip atiyor bananeyse
babam kabul etmiycem dedi, istiyorsan ayrilalim demis hattA BABAM
yemegini falan zaten babam yapiyor kadin çalustugu iiçin , benim için çok bi fark yok diyor
suyriyeli alcam diyo bide :)))))))
babam ayrilip gitsede oturumunu almasi için bosanma davasi açmayacak galiba
onu sikayet ederim ama bak hiç acimamm ayri yasarlarsa
onun gibi bi varligin 300 km de olsa yanimda olmamasi için yaparim
tup yaptirdi tutmadi , bizim tum sulaleye kus basin saolsunmu geçmis olsunmu ne bisey demediler diye
çocuk dusurmus gibi olmus mus ama hiç pozitif olmadikiii
herkes kv yle ugrasir bende bunla ugrasiyorum
kardesimle karisi i$i biliyor hiç evi aramiyolar hep babamin cebini ariyolar ; kuduruyo beni istemiyolar diye
bu kadini buraya yazsam sayfa yetmezde istee babamin nikhali karisi
ne deyimki babam annemi uzdugunun yerine bu kadini çekiyor
kız sen bul babana şöyle eli yüzü düzgün birini :))) kesin çözüm :)))1 yapti canimda
digerleri evlenicem diye kandirip parasini yediler :)
ben kim çopçatanlik kim kizzKı
kız sen bul babana şöyle eli yüzü düzgün birini :))) kesin çözüm :)))
Kıyamıyor anlamında mı? Şımartıyor mu? Torunu olan bi çok kişi öyle yapıyor canım ben çok gördüm bizim ailede çok.. Hele bi halam var allahım var ya torunu düşse bir yerine bişi oldu diye kendini yerden yere atıyor bembeyaz oluyor suratı çok garip.. Ama böyle insanlar daha çok sevgi açlığını torunlarıyla kapatıyor, onlara adıyorlar kendilerinigönderdim canım :)
ya Duru ile Begüm meme bağımlılığı konusunda çok benziyorlar. aynen bazen saadece meme olrak görüyo beni.
babaannesiyle güzel duruyor ama kadın namazını bile kılmayacak nerdeyse o var diye. her istediği olacak hiç ağlamayack vs.. ben çalışınca ondan başka bakacak kimse yok ama nolacak bakalım. bi garip davranıyor herkesin torunu oluyor bu çok garip anlamadım. uzun hikaye yani anlatırım bi ara canım..
Hahah niye ay bak ben çok iyi beceririm :)))ben kim çopçatanlik kim kizz
hiç gulecegim yokdu gece gecee
senin zaten bir şey yaptırmana da gerek yokki saçların kendinden yapılı :) gayet güzel ve dikkat çekici. kıvırcık saçlara o konuda özenmişimdir hep.Hahah fırsat bulsan daha da gidicen demek ki :))) iyi gelir değişiklik ve en önemlisi kendine vakit ayırmak.. Evet aşırı kıvırcığım ben siyahilerin saçları gibi aynı ondan gidemiyorum :)))
inan anlam veremiyorum bazen canım.Kıyamıyor anlamında mı? Şımartıyor mu? Torunu olan bi çok kişi öyle yapıyor canım ben çok gördüm bizim ailede çok.. Hele bi halam var allahım var ya torunu düşse bir yerine bişi oldu diye kendini yerden yere atıyor bembeyaz oluyor suratı çok garip.. Ama böyle insanlar daha çok sevgi açlığını torunlarıyla kapatıyor, onlara adıyorlar kendilerini
Oy oy söylüyordun ama bu kadar olduğunu bilmiyordum ben, hadi şimdi neyse ama ilerisi için endişelenmen normal..inan anlam veremiyorum bazen canım.
kv bakıcıda büyütmüş iki çocuğunu ama öyle çok ayrı kalmamış onlardan. küçük bi ilçede ilkokul öğretmeniymiş zaten yarım günde gidip geliyomuş. çocukları için her şeyi yapmış yani mesela işlerini bırakır onlarla oynarmış gece yarısı bezini yıkarmış eşimin mesela. ben hiç hayır demedim çocuklarıma olacak bir şey için der. gayet güzel yetiştirmiş iki çocuğunu da.
şimdi Begüm de benim evimdeyken her şeyi yapabilir ben hayır demem diyor. mesela onu oraya bırakıp akşam geldiğimde evin haline inanamıyorum. ne istiyorsa vermiş ne istiyorsa yapmış. beni ilgilendirmez banane kendi evi onu düşünmüyorum ben. bizim eve gelince yine benden çekiniyo olmaması gereken bir şeyi verirken anne izin vermez diyor. ama yine zor tutuyor kendini. bana da diyor çocuğa hayır denmez her şeye. ben hayır demiyorumki her şeye inan kendine zarar vermeyecek her şeye dokunsun keşfetsin istiyorum. çocuğumdan önemli değilki eşyalarım.
ama örnek vermek gerekirse mesela hiç dikkatini çekmeyen çerçeve kucağındayken görmüş elini atmış hemen veriyor. e ne gerek var o kadarına? atıyor elindekini zaten kırılmasına ne gerek var çocuğu kısıtlamıycaz diye? begüm dış kapı açılınca bayılıyor aaa diye bağırıyor yankı yapıyo ya. bizim evdeyken gecenin 10unda açmış bağırtıyor. eşim kızdı napıyosun insanlar çıkacak şimdi diye.
onun dışında algılarını kapatıyor resmen Begüm'ü görünce. ne selam ne sabah eve bi giriyo sadece kıza koşuyo. hadi biz neyse yabancı değiliz. geçen kahvaltıda misafirim vardı ben mutfaktayım o kızla oynuyo. iki dk oynamasan ölmezsin oyur misafirle sohbet etsene.
bişey diyosun ona mesela kızı yedircem alayım diyorum hiç duymuyo. kötü niyetinden değil cidden duymuyo.
bir de çok dertli olduğum konu kız ağlıyor diye eli ayağına dolanıyor. ki ağlamak değil o bişey isterken kendini ifade ediş tarzı o. bebek sonuçta. hani mızmızlanır ya o yani. dün uykusu çok gelmiş. begüm de mutlaka önce direnir sallarken kalkmak ister uykusu olsa da. ama iki üç kere geri yatırdın mı uyur direnmez. ıhh yaptı diye uyutmamış. dayanamam ben ağlamasına uyutamadım dedi. ben geldim beş dk direndi küt diye uyudu.
namazımı kılamadım diyo. e anne diyorum kapıyı kapat odada yanında kul o bişey yapmaz. yok o varken bişey yapamıyorum diyo. dedim ben çalışırken sen bakarsan evinin işini nasıl yapıcaksın diyorum yapabildiğim kadar diyor. öyle olur mu ama?
bebek dediğin ağlayabilir diyorum. yok benim yanımda ağlamayacak ben onu ağlatmam diyor. yemek konusunda da aynı aZıcık ıh etse vermiyor yemeği daha.
yani bunun gibi daha çok örnek var. kısacası kafayı yedi biraz abarttı. benim annemin de ilk torunu. eminimki kat kat fazla seviyodur ondan. ama böyle yapmıyor. doğduğundan beri benden sonra en çok emeği annemin var uzakta olmasına rağmen düşün. gözüm kapalı anneme bırakırım. ama kv ye bıraktım mı kızımdan çok kv yi düşünüyorum. ağlarsa şimdi panik yapacak vs.
bi de kendi çocuklarını büyütürken asla kimseyi karıştırtmamış işine. haka der ben doğurdum ben büyüttüm kv bile karışamazdı diye.
ben yumuşak yüzlü bi insanım asla kv me sert bi imada bile bulunmadım. endişelendiriyor beni kızımla ilgili her şeye karışacak gibi geliyor. mesela büyüsün baleye vericez onu diyor. dedim büyüsün bakarız. bana sordun mu? işte benim hayatıma asla karışmayan kadın bu hale gelince korkuyorum.
anlıyorum 65 yaşında ilk torunu çok seviyo heyecanlı vs ama çok abartıyo herkesin torunu var. inan görümcem evlensin diye dua ediyorum. evlenince hemen çocuk yapıcam demişti. en azından bölünür ilgisi biraz.
bi de bi gün görmese ertesi gün telefonda çok özlediim öp onu benim için duyayım diyor ya yanımda değil şu an öperim sonra diyorum. sinir oluyorum annemleri düşündükçe hele. bi gün görmüyosun alt tarafı. bu abartması beni resmen deli ediyor.
off çok uzun yazdım canım kaptırdım kendimi kusurumabakmaböyle işte dertliyim bu konuda..
çalışmayı istiyorum ama o bakacak diye aklımda soru işaretleri var. ye bağlanacak. kızım da seviyo onu nası sevmesin yedi yirmidört sadece onunla oynuyo. ne bileyim ilgilenmese de torunuyla ilgilenmedi deriz ama bu inan çok abartıyor. eşim de aynı fikirde benimle yani..
canım ağzına sağlık uzun uzun açıklamışsınOy oy söylüyordun ama bu kadar olduğunu bilmiyordum ben, hadi şimdi neyse ama ilerisi için endişelenmen normal..
Hani çocuklarının her istediklerini yapmış diyordun ya, ben çok merak ediyorum şu an mesela çocukları kişilik olarak Nasıl? Yanı hani hep denir ya her şeyini yapmayın çocukların işte sorumluluk almayı bilemez, bağımlı kişilik geliştirir, bencil olur falan diye.. Şimdi sen eşini ve görümceni değerlendirdiğinde onlar Nasıl? Yanı mesela görümcen her şeyi kendisi yapar mı? Kendi ayakları üstünde durmayı başarabiliyor mu yoksa anneye mi bağımlı ve hafif muhtaç? Kaç yaşında bu arada görümcen merak ettim
Bana kalırsa tabi çocuklara sınır konulmalı, ha bu sınırlar keyfi olmamalı, yanı tehlike arz edecek şeylerle tabibi oynamasınlar ne gerek var ama onun dışında ben de dağıtmalarına, kırmalarına önem vermem yeter onların canı acımasın.. Ama tutup kurulabilecek şeyi de vermem eline oynasın diye..
Biraz özgür ruhlu yetiştiriyor herhalde sma tabi öyle olurken de çevreyi de düşünmememiz lazım, gece gece kapının önünde bağırmasına izin vermek biraz saygısızlık oluyor komşulara.. Sanırım bencilce davranıyor, onun içinde sadece torun ve çocuk var diğer her şey önemsiz.. Ama yanlış veya sakınca şu olabilir, sen kv bakacak diyorsun ya Begüm de Zaman'la onun davranış kalıplarını alacak ve benimseyecek hem daha kolayına gelecek hem de sonuçta bütün gün onu görecek..
Bu ağlatmama mevzusuna alışır belki, hani bizim bücürler konuşmaya başlayınca daha kolay olur ve en azından anlatabilirler isteklerini o Zaman bu kadar mızmız olmaz, kv de böylece panik yapmaz :)
Yumuşak yüzlü olmak bir yandan güzel, saygını koruyorsun hep ben de öyleyim ama şimdi bazen de bazı şeyleri söylemek gerekir yumuşak bir dille.. Hem kendisi hiç kvsininin karışmasına izin vermediyse sana karşı da anlayışlı olması lazım, senin de karışmasına izin vermek istemediğini bilmesi lazım dimi? Sen söyleyemezsen de eşin söyleyebilir bunları, yanı kv dinlerse hiç duymuyor bile diyorsun ya
Bence tamamen ipleri kv nin elşne bırakma, tabi yine sen bilirsin ama Begüm senin kızın, onun sadece torunu, yetiştirecek olan sensin, o sadece destek olmalı diye düşüyorum ve dediğim gibi sen söyleyemiyorsan da eşin halledecek, ki hakeder bit çok konuda aynı düşünüyorsunuz Nasıl olsa.. Üzme sen bunlar halledilebilecek şeyler, çalışmama da hiiiiç engel değil çakışmak çok güzel bişi başlayınca göreceksin :))
Canim sana soyle bir ornek vereyim tabi tam ayni olmuyor ama ben kucukken babannemle yasiyoduk biz o bakiyodu annem calistigindan. Anannem de ayni ilcedeydi ama surekli bir arada degildik haftada bir falan. Hatta babannem paylasamiyodu beni gideyim kalayim istemiyodu. Cok da iyi davranirdi ne istesek yapardi ama ben yine de anannemi daha cok severdim hep. Ben 3-4 yasima kadar gordum anannemi ona ragmen hala hatirlarim onla anilarimi ve cok ozlerim. Uzak veya yakin aslinda onemli olan kalplerin isinmasi.canım ağzına sağlık uzun uzun açıklamışsın
eşim ve kardeşi gayet ayaklarının üzerinde durabilen grçekten karakterli insanlar. görümcem benle yaşıt 27 yaşında. bakma öyle dediğime hayır dememiş onlara ama denmesi gerektiği yerde açıklamasını yapmış. mesela paraları yokken oyuncak istemiş eşim. alamayız oğlum paramız yok şu an demiş. eşim de o zaman biraz bakayım oyuncağa demiş :)
arsız şımarık çocuklar olmamışlar. onları güzel yetiştirmiş gerçelten ama otoriter de bi kadınmış yani.
mesela ben ona soruyorum ne değişti diye çünkü eşim 7 ay sadece ağlamış. yaşlandım dayanamıyorum diyor. çok duygusallaştım diyor. ağlamaya dayanamama mevzusunu dediğin gibi çok takmayayım di mi?2 yaşına kadar bitecek zaten sonra dertlerini anlatacaklar.
ya gerçekten iyi bir kadın benim kayınvalidem ama kendini kaybetti torun olunca. farkında bana bazı konularda karışmaması gerektiğinin. kendini frenlemeye çalışıyor. ipleri kesinlikle onun eline verme gibi bi durum söz konusu değil. o da o kadarını yapmaz. yaptığında da farkında olmuyor. eşim izin vermez zaten. eşim de kv gibi baskın bir karakter. ben dediğim gibi yumuşak yüzlüyüm ama lafı gediğine koyarım. çok nadir olur bu anlar. kv me karşı pek yapmadım ama başkalarına karşı yaptığımu gördü ve der benim için sakin yumuşak huyludur ama gerektiğinde çok sert cevap verir acımaz diye demişti bi kere benim yanımda birine gülerek :)
o yüzden çekinir benden öyle önemli kararlarda zaten asla bana sormadan bişey yapmaz. yapmaya kalkarsa da ben lafımı söylerim.
dün akşam bisküvi verdi eline çizi var ya. sabahtan beri de kaşar peynir yemiş bir sürü çok seviyo. aldım elinden yeter bu kadar tuzlu yedi bugün çok dedim. bişey demedi. ben hayır deyince diretmiyor birinin uyarması lazım. ama ben yokken ne yapar bilemiyorum..
tam anlamıyka özgür yetiştirmek değil aslında. şunu savunuyo çocuğa olabilecek bişey için hayır denmez diyor. ama asla edepsiz saygısız laf dinlemeyen bir çocuk olmasına izin vermem ben diyor. ama işte benim evime geldi mi şımaracak kimse karışmasın diyor.
bilmiyorum belki dert edilecek şeyler değil. ama şu bi gerçek ben annem olunca dinlenirken kv olunc yoruluyorum.. yaşlı kadın yardım falan beklemiyorum ama ben bırakmasam kızı ona hiç demez gelip iki yardım edeyim ya da kıza bakayım sen işini yap. ben dersem gelir anca. yani çalışırsn bakarım ben diypdu dah hamile bile değildim deliriyodu çocuk yap diye. şimdi nasıl olur bilmiyorum çünkü tek yaptığı biz yedirelim uyutalım o sevsin.
bu arada başıma geleceği de biliyodum yani ben çünkü kv çocuk manyağıydı komşu çocukları falan bayılıyo ona. çocukları aşırı seviyor. kendi torunu olunca napıcaz bakalım diyodum kendi kendime.
çalışmayı cidden istiyorum. ama yalan yok aklımdan geçen de çok saçma olsa da Begüm babanesini çok sevicek ama anneannesini çok sık görmediği için o kadar çok sevmeywcek mi acaba.. düşündükçe o kadar üzülüyorumki..
evet canım haklısın aynı durumu bende yşadım biliyorsun babaannem de bizimle yaşıyordu anneannem çok uzaktaydı senede bir kez görürdüm ama çok severdim. yanlış düşündüğümü biliyoruö ama insan düşünüyor işte. yarın doğum günü kızımın annemler olamayacak diye çok buruğum. şimdi yaptığı her şey de batar bana o yüzden.Canim sana soyle bir ornek vereyim tabi tam ayni olmuyor ama ben kucukken babannemle yasiyoduk biz o bakiyodu annem calistigindan. Anannem de ayni ilcedeydi ama surekli bir arada degildik haftada bir falan. Hatta babannem paylasamiyodu beni gideyim kalayim istemiyodu. Cok da iyi davranirdi ne istesek yapardi ama ben yine de anannemi daha cok severdim hep. Ben 3-4 yasima kadar gordum anannemi ona ragmen hala hatirlarim onla anilarimi ve cok ozlerim. Uzak veya yakin aslinda onemli olan kalplerin isinmasi.
Hmm ben başta biraz farklı algılamıştım sanırım, şimdi daha Masum gibi geldi:)) aslında biraz benim kafada senin kv ben de olabilecek şeyler için hayır krlimesini kullanmıyorum yani mümkün olduğunca özgür bırakıyorum ama bazo doğrular ve yanlışlar var onlarda taviz vermem onda öyle sanırım..canım ağzına sağlık uzun uzun açıklamışsın
eşim ve kardeşi gayet ayaklarının üzerinde durabilen grçekten karakterli insanlar. görümcem benle yaşıt 27 yaşında. bakma öyle dediğime hayır dememiş onlara ama denmesi gerektiği yerde açıklamasını yapmış. mesela paraları yokken oyuncak istemiş eşim. alamayız oğlum paramız yok şu an demiş. eşim de o zaman biraz bakayım oyuncağa demiş :)
arsız şımarık çocuklar olmamışlar. onları güzel yetiştirmiş gerçelten ama otoriter de bi kadınmış yani.
mesela ben ona soruyorum ne değişti diye çünkü eşim 7 ay sadece ağlamış. yaşlandım dayanamıyorum diyor. çok duygusallaştım diyor. ağlamaya dayanamama mevzusunu dediğin gibi çok takmayayım di mi?2 yaşına kadar bitecek zaten sonra dertlerini anlatacaklar.
ya gerçekten iyi bir kadın benim kayınvalidem ama kendini kaybetti torun olunca. farkında bana bazı konularda karışmaması gerektiğinin. kendini frenlemeye çalışıyor. ipleri kesinlikle onun eline verme gibi bi durum söz konusu değil. o da o kadarını yapmaz. yaptığında da farkında olmuyor. eşim izin vermez zaten. eşim de kv gibi baskın bir karakter. ben dediğim gibi yumuşak yüzlüyüm ama lafı gediğine koyarım. çok nadir olur bu anlar. kv me karşı pek yapmadım ama başkalarına karşı yaptığımu gördü ve der benim için sakin yumuşak huyludur ama gerektiğinde çok sert cevap verir acımaz diye demişti bi kere benim yanımda birine gülerek :)
o yüzden çekinir benden öyle önemli kararlarda zaten asla bana sormadan bişey yapmaz. yapmaya kalkarsa da ben lafımı söylerim.
dün akşam bisküvi verdi eline çizi var ya. sabahtan beri de kaşar peynir yemiş bir sürü çok seviyo. aldım elinden yeter bu kadar tuzlu yedi bugün çok dedim. bişey demedi. ben hayır deyince diretmiyor birinin uyarması lazım. ama ben yokken ne yapar bilemiyorum..
tam anlamıyka özgür yetiştirmek değil aslında. şunu savunuyo çocuğa olabilecek bişey için hayır denmez diyor. ama asla edepsiz saygısız laf dinlemeyen bir çocuk olmasına izin vermem ben diyor. ama işte benim evime geldi mi şımaracak kimse karışmasın diyor.
bilmiyorum belki dert edilecek şeyler değil. ama şu bi gerçek ben annem olunca dinlenirken kv olunc yoruluyorum.. yaşlı kadın yardım falan beklemiyorum ama ben bırakmasam kızı ona hiç demez gelip iki yardım edeyim ya da kıza bakayım sen işini yap. ben dersem gelir anca. yani çalışırsn bakarım ben diypdu dah hamile bile değildim deliriyodu çocuk yap diye. şimdi nasıl olur bilmiyorum çünkü tek yaptığı biz yedirelim uyutalım o sevsin.
bu arada başıma geleceği de biliyodum yani ben çünkü kv çocuk manyağıydı komşu çocukları falan bayılıyo ona. çocukları aşırı seviyor. kendi torunu olunca napıcaz bakalım diyodum kendi kendime.
çalışmayı cidden istiyorum. ama yalan yok aklımdan geçen de çok saçma olsa da Begüm babanesini çok sevicek ama anneannesini çok sık görmediği için o kadar çok sevmeywcek mi acaba.. düşündükçe o kadar üzülüyorumki..
Yok canim biliyoruz biz seni hepimiz yasiyoruz o hisleri hic ilgisi yok fesatlikla. Icinden geliyo insanin. Kiyamam ya insallah sonradan daha yakina tasinirsinizevet canım haklısın aynı durumu bende yşadım biliyorsun babaannem de bizimle yaşıyordu anneannem çok uzaktaydı senede bir kez görürdüm ama çok severdim. yanlış düşündüğümü biliyoruö ama insan düşünüyor işte. yarın doğum günü kızımın annemler olamayacak diye çok buruğum. şimdi yaptığı her şey de batar bana o yüzden.
vallahi kötü niyetlilik fesatlık yapmıyorum çok severim kayınvalidemi ama bu hisleri engelleyemiyorum.
Seni çok iyi anlıyorum canım birebir aynı duyguları hissediyorum seninle. Mesela bizde iki üç haftaya bir babanesinin yanına geliyoruz. Annemlere söyleyemiyorum biz burdayız diye. Çünkü bizimkiler yılda iki kez görürken bunların her güzel anımıza eşlik etmeleri beni de üzüyor kıskanıyorum annemler adına. . Babane sarılıp öperken hep bizimkileri düşünüyorum. Özellikle babamıevet canım haklısın aynı durumu bende yşadım biliyorsun babaannem de bizimle yaşıyordu anneannem çok uzaktaydı senede bir kez görürdüm ama çok severdim. yanlış düşündüğümü biliyoruö ama insan düşünüyor işte. yarın doğum günü kızımın annemler olamayacak diye çok buruğum. şimdi yaptığı her şey de batar bana o yüzden.
vallahi kötü niyetlilik fesatlık yapmıyorum çok severim kayınvalidemi ama bu hisleri engelleyemiyorum.
gerçekten çocuklarını güzel yetiştirmiş o konuda hiç bir lafım olamaz. ama torununda gerçekten kafayı yedi. yani anlatmak istediğimi belki anlatamıyorum. bir insan sırf bebek dolabın üstündeki bavula baktı diye onu indirip ona verir mi? yani çocuk istememiş bile bakmış öyle. bende olabilecek hiç bişeye hayır demem ama bu sence çok abartı değil mi?Hmm ben başta biraz farklı algılamıştım sanırım, şimdi daha Masum gibi geldi:)) aslında biraz benim kafada senin kv ben de olabilecek şeyler için hayır krlimesini kullanmıyorum yani mümkün olduğunca özgür bırakıyorum ama bazo doğrular ve yanlışlar var onlarda taviz vermem onda öyle sanırım..
Eşin ve görümceni bu kadar güzel yetiştirdiğine göre bence Begüm de de aynı şekilde davranır.. Şimdi sadece ayda yılda bir ihtiyaç duyduğunda veya çok sıkıştığında bırakıyorsun ya ona, ondan dolayı öyle gibi geliyor bana, çalıştığında sonuçta bütün gün birlikte olacaklar ve onun da ister istemez bazı kuralları vr sınırlamaları olacak.
Ben de hep bunu düşünürdüm acaba hani annemler Almanya'da ayaz babaanneyi daha çok görecek onu mu tercih eder diye hiç öyle olmadı.. Kan çekiyor Cidde'n şimdi anneme tapıyor resmen ayaz, babaannesi geldiğinde ki bu hafta üç kez gelmiş, hiç pas vermiyor :)) yanı üzülme, hele de aklı erdiğinde daha da farklı olur kesin, her zaman anneanneler daha çok sevilir ben de anneannemi hep daha çok severdim rahmetliyi..
Senden çekinmesi güzel, ki doğrularını vr yanlışlarını biliyor anlaşılan o yüzden de ona göre yedirir içirir bence begümü.. Endişelenin çok doğal ama dediğim ciddi anlamda bakmaya başladığında böyle yapacağını sanmıyorum..
Sen hakkaten, yanı kv ile aynı şehirdesin ama ciddi bi faydası yok, hani İstanbul'dan geldiğinde hiç yemek falan yspmamıştı ya size çok garip gelmişti bana, ama demek ki o da öyle, napcan kaç yaşındaki kadın, kötü biyetli değil dediğin gibi düşünemiyor demek ki..
aynen aynen aynen.. kızımın ilk doğum günü ama ben çok hüzünlüyüm..Seni çok iyi anlıyorum canım birebir aynı duyguları hissediyorum seninle. Mesela bizde iki üç haftaya bir babanesinin yanına geliyoruz. Annemlere söyleyemiyorum biz burdayız diye. Çünkü bizimkiler yılda iki kez görürken bunların her güzel anımıza eşlik etmeleri beni de üzüyor kıskanıyorum annemler adına. . Babane sarılıp öperken hep bizimkileri düşünüyorum. Özellikle babamıdediğin gibi sevmediğim için değil sadece içimde böyle bir hüzün oluyor..
canım benim sağolasın. biz değil de babam bi on yıl içinde emekli olunca 6 ay memlekette yaşayacakmış. kardeşlerim evlenince falan yani daha çok var :))Yok canim biliyoruz biz seni hepimiz yasiyoruz o hisleri hic ilgisi yok fesatlikla. Icinden geliyo insanin. Kiyamam ya insallah sonradan daha yakina tasinirsiniz
Alla alla yaa çok garip bence.. Niye öyle yapıyor ben daha çok onu merak ettim, sırf baktı diye bavulu indirmek ne demek :) ya benim anlamlandıramadığım, kızını düşünebilirler sende niye öyle olmaması.. Yani bu tarz düşüncesizlikleri benim kv nin de oldu ama kendi kızına çok farklı seninki için konuşmuyorum ama bence az da olsa bi kötü niyet var burda bilinçaltındagerçekten çocuklarını güzel yetiştirmiş o konuda hiç bir lafım olamaz. ama torununda gerçekten kafayı yedi. yani anlatmak istediğimi belki anlatamıyorum. bir insan sırf bebek dolabın üstündeki bavula baktı diye onu indirip ona verir mi? yani çocuk istememiş bile bakmış öyle. bende olabilecek hiç bişeye hayır demem ama bu sence çok abartı değil mi?
kapatıyor kendini onunla ilgilenince. yemeğini yediricem resmen çorbası soğuyor kızı getirene kadar. duymuyor dinlemiyor. seninle sohbet ediyo mesela lafını bitirmeden sen o bakmışsın kıza dönmüş sen orda kendi kendine konuşuyosum. eşim kaç defa küstü surat yaptı bu yüzden.
daha bunun gibi bi çok örnek yani. kestiremiyorum eğer o bakarsa basıl davranacağını ve bu beni korkutuyor.
ve evet dediğin gibi bana pek yardımları dokunmuyor. ben rica etsem asla hayır demezler ama demeden de düşünmezler.
yaşlı kadın bişey diyemem ama bazen manevi anlamda da yanında olur bir insan.
hamileyken evimin yolunu bilmezlerdi. hiç unutmuyorum şeker yüklemesi yaptıracaktım. kuzenim baygınlık geçirecek gibi oluyo insan yalnız gitme dedi. zaten benim bayılmalarım meşhur.
işte anne dedim şu gün işin var mı gelir misin benimle o da ypk herhalde programıma bakmam laZım hallederiz dedi. o günün öncesinde ne aradı sordu. yalnız gittim hastaneye eşim çlışıyordu. eşim çok üzülmüştü arayacaktı gelsin diye ama asla demiştim. sonra sonuç için bile aramadı. eşim söyleyince aa ben unuttum yaşlılık işte çok unutuyorum demişti.
bunu niye anlattım çünkü çok dokunmuştu asla unutmayacağım bir olaydı. kendi kızı olsa unutur muydu? kendi kızı basit bi kıl dönmesi ameliyatı oldu ben hamileyken. hastanede beklerken ameliyattan çıktı dediler beni o halde bırakıp merdivenleri bi çıkması vardı anlatamam. kaldım öyle orda hahah :))
ya garipler bilmiyorum kötü niyetleri yok ama asla bi yardımları da yok bana. neyse ne aileler var bizimki iyi çok şükür.
ay ben ne dolmuşum bu konuda ya. okuyan kızlar da kusurabakmasın kaynana muhabbetiyle sıktım bayağı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?