mama hiç vermiyormusun artık,bende öyle olabilir miyim acaba?
Allah büyük canım inşallah sütlerimiz bol bol yeter bebişlerimize. İremguzum un dediği gibi inanalım dua edelim Allah isterse herşey olur.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mama hiç vermiyormusun artık,bende öyle olabilir miyim acaba?
Canim ya sagdin mi hic o zaman ne kadar cikiyo bende ilk zamanlar sagiyodum 10cc sut cikiyodu ardindan mama veriyodum artik sadece mama ve su veriyorum oyle boyle buyucekler saglikli olsunlar yeter ki
bebeğin boyu 1 ayda neden uzamaz
hastanede mı yanlış ölçtüler
Evet ikisi farkli sey. Meme bosalmis oluyor bebek agliyo diye veriyorum iki yudum da gelse genzine kaciyor hizli akiyor. Ilk cocukta normaldi akis hizi. Neden simdi hizlandi kiBence isteme çok gıcık bişey yani sütün bol olsun inş ve beben sakin sakin emip lıkır lıkır içsin gaz olmadan böyle dedim çünkü;
Süt yapan prolaktin hormonu
Sütü fışkırtan oksitosin
Prolaktin bebeğin emmesine, talebine göre beyni ayarlıyor o da emir veriyor süt yapımı için
Oksitosin bebek memeye yapışınca salgılanıyor ve beyin fışkırt emrini veriyor
Bazı bünyelerde bu fışkırma işi çok kontrolsuz oluyor, o da hemen boşaltıyor deli gibi çocuk emmediğinde bile bi ağlayışını duyduğunda aklına emzirme geliyor falan hemen koyuveriyor kendini ayarlayamıyor ya da bianda göğsün azıcık sızlasa sütle dolarken hemen akmaya başlıyor, bebeğin emmeye kalktığında ise o kadar hızlı geliyor ki süt bebişin rahatça ememiyor birsürü hava yutup emmeyi kesip gazdan ve hazımsızlıktan sancı çekiyor falan filan kirlenen çarşaflar kıyafetler gece ıslanan bebek de cabası. Bunları şikayet için demiyorum hamdolsun rabbime ama süt akması da ayrı zor sadece şu faydası var sütüm iyi iyi var diyip moral oluyor insanaaçıklamalarımda hata olabilir ama iki aşağı beş yukarı mekanizma bu şekilde çalışıyor ikisi bağımsız yani
![]()
bana herkes mama ver diyor ama ısrarla vermiyorum doktorda dedi ebe de dedi gelen giden herkes dedi ama ben vermedim taktım sütüme kafayı biliyorsunuz. benimkiler fışkırıyor ama kilo alamadığına göre besleyici değil heralde ama ben Allah a dua ediyorum ikra her emişinde bebeğim beslensin diye.Allah büyük canım inşallah sütlerimiz bol bol yeter bebişlerimize. İremguzum un dediği gibi inanalım dua edelim Allah isterse herşey olur.
Benim de bazen fışkırır gibi oluyo çok olduğundan değil ama tam gencine fışkırıyor kaç kere boğulma tehlikesi Yaşadı yavrumO akma olayı süt kanallarıyla ilgiliymis canım akmiyorsa ille de az sütun var demek degil
Bnmde iki kizim var.. Cuma gunu kv gitcek.bakalim ne halt etcezKızlar hamile olduğumu öğrendiğimden beri takipteyim sizi ama pek yazamıyorum.herkesin bebisi hayirli olsun.2 cocuklu hayata alıştım sayilir.galiba instagramda da görüşüyorsunuz.ben de funda.yilmaz tan olarak varım.bazılarınızı ekledim bile :)
Onlar alıştı memeye anne kokusuna daha biberona alışmaz. Ben işe gidiyorum biberonla süt veriyor ablam iki öğün.Kizlar biaeyi cok merak ediyorum. Ben simdi azar azar sagip buzluga atiyorum disari ciktigimda falan buzlukta dursun.
simdi bu sut biberonla verilcek ya ben yokken. ya biberona alisir da mememi almazsa? Su an bi sikinti yok ama biberon verirsek ne olur diye korkuyorum acikcasi. Her zaman olacak bi durum degil gerci bu. Bende chicco nun yenidogan biberonu var anne memesine en yakin biberonmus diye aldim ama siz ne oneriyosunuz nasil olmali biberonu?
Yaa aynen ben de kurutmazsam basim agriyor cok. Zaten topluyorum surekli tepemde topuz ne anlami var uzun sacin. Disari cikarken biseyler yapmadan salip cikamiyorum benim saclar zor. Asiri uzun degil belime daha gelmedi ama zorluyo beni. Ben hafif omuz ustunde kestiriyodum oyle yapicam hem havali duruyo hem rahat.
Tabii az daha ikna etmem lazim bizimkini lohusayim cok bunaliyorum diye girersem yumusar :)) sen uzun saci seviyosun herhalde valla ben oldum olasi sevmem ama bekarken annem evliyken kocam yuzunden hep uzun sac kullandim :/
Bebeğin kaşlarının içi kabuklandı pul pul oldu. Neden olur sizce!? Sizde de oldu mu öyle bir şey?
Z.yağı sürdüm ama çok kötü duruyor yara falan olur diye korktum.
Ya kafasıda olursa
Yok kız ne esmeri bembeyaz olmasa da tenim açık renk :)) instagram hesabı açarsan görürsün :))Canım sen kimyaciydin di mi sen ne düşünüyorsun bu konuda? Sen sarışın misin ben seni hep kumral hayal etmiştim nedenseesobayi da kızıl hayal ediyorum
maral sarışın olabilir.iparkatre esmerdir
![]()
67 kg yum cnn.o ne kiz su zehirlemmesiKiz su zehirlenmesi gecirirsin bi de 6 lt su ne demekbu arada kaç kilosun?
Oğlumun doğumuna biraz vardı belime kadar uzayan saclarimi kestirdim.sonra da hic o kadar uzatamadim simdi sutyen kopcamin altına geliyor seneye belime ulaşır diye düşünüyorum inş. Güzel uzarlar da.. Valla bi topuz yapıyorum bi oruyorum bi at kuyruğu yapıyorum bi saliyorum o günkü psikolojime gore değişiyorseviyorum uzun saçı eşim de çok sever bi de boyatabilseydim çok sıkıldım iki doğum arası fazla olmadığı için bayrağıdır boya yok tümden kendi sac Rengim olarak uzadilar. Bi yandan boyatayim diyorum bi yandan da pişman mi olurum diyorum bilmiyorum
Hiç tutan yok sanırım.ben esmerimCanım sen kimyaciydin di mi sen ne düşünüyorsun bu konuda? Sen sarışın misin ben seni hep kumral hayal etmiştim nedenseesobayi da kızıl hayal ediyorum
maral sarışın olabilir.iparkatre esmerdir
![]()
Şu kocalar saç kestirme işine karıştılarmı illet oluyorum arkadaş.sanki onların saçı Mı? Ben eşimi tanıdığımda saçımı kazıtmıştım.Bende kestiricem de kocami ikna etmeye calisiyorum. Bu erkekler uzun sac hastasi ama kendileri bakiyolar sanki. Hele lohusalikta hic cekilmiyo uzun sac var ya sirf o yuzden banyo yapasim gelmiyo.
O zaman yarasin :))
Nane çayı da bizi bitirdi, süt artmadı bugün o kadar yedim içtim. Kız açlıktan ağlıyorIkisini de artırdım hem yememi hem içmemi. Dr da kilodan falan söz ediyor bir kulağından girdi öbüründen çıktı. Süt için uğraşıyorum burda kiloyla ilgilenemem. Duy suyuyla incir suyunu hoşaf niyetin içiyorum.
Dr um spiralin adetliyken takildigini soyledi kizlar benimde bi sorunum var ben adet oldum hamile kalmadan once adet problemim vadiye umbenim adetim 1 ayda 25 gun suruyodu 5 gun kesilip tekrar basliyodu kac dr a gittim surekli dogum kontrol hapi kullanmam gerektigi cocuk istedigimde hapin degisecegini sadece dogum yaparsam duzelme ihtimalini oldigunu soylediler yillarca hap ictim cocugumda klomenle oldu gercekten dogum yapinca duzelir diyeumit ettim ama bugun 17 gun oldu devam ediyor dr a gittigimde spiral takalim dedi korunma icin durumumu anlattim o zaman kanaman artabilir cikartma zorunda kalabiliriz dedi o zaman yeni baslamisti kesilseydi spiral taktarcaktim ama kesilmiyor bu durumda yani sut verirken kullanabilecegim bir dogum kontrol hapi varmi dr a ulasamadim kizi goturunce sorcam ama sizin bildiginiz bi hap varmi kafayi yicem cogu hap kullailmiyor benim kullandigimda dahil hap icmezsem kanamam kesilmicek ve bu durunda cok kotu napcam ben yabayanlar spiral taktırmayı düşünenler ne zaman takılıyor adet olmadan takılmaz diye biliyorum yanlışsa bende taktırayım bari dkh unuturum içmeyi arada unuttuğum olmuştu kullanırken
birde momfortbaby kullananlar alanlar kaç günde elinize geçti
Benim de canım tatlı istedi şimdiBu arada küspe derler şeker pancarının şeker üretiminden sonra kalan posasına, onu inekler yerse sütü daha tatlı olur. Bize de kilo yüzünden şekerli yemeyin derler. Eskiden habire şekerli şeyler yedirilirmiş bir kilo tatlı aldım ben de.