2015 Şubat Anneleri

:KK45:
Bu aylarda o ayarsızlardan oluyormuş genelde, artık kişilik oluşmaya başlayınca ne yapacaklarını şaşırıyorlarmış. Tuna da o kadar sinirli ki bugün kumandanın pilini çıkarıp verdim eline tv yi değiştiremedim diye kumandayı dövdü :KK70:
:-) çok tatlı yaaaa allahım deliricem akıl küpü bunlar yeminle :) bende pili çıkmış başka bi kumanda veriyorum onu beğenmiyor elimdekini alıp tv ye tutrak basıyor düğmelere. kanal değiştirdikçe de bi gülüyo sorma. eşşek sıpaları bunlar yavv:KK200:

Cnm geçmiş olsun Begüme.Ne kadar dikkat etsen de bir saniye boşluğu bile değerlendiriyorlar valla.İyi olmasına sevindim.Zaten terliklerinin üzerine düşmüş kafası.Kapıyı falan boşver çalsın dursun.Tekrar geçmiş olsun.

Oto koltuğunuz da hayırlı olsun,güzel güzel kullansın Begüm Hanım.Bizimki baya baya alıştı artık,pek ses çıkartmıyor.
sağol canım çok haklısın. bazen öyle bi düşüşler oluyorki gözümün önünde bikaç cm ile kurtarıyor. allaha emanet her şeyden önce..

bizimki de alışacak canım başka yolu yok. insan evladı olunca anlıyor. arkada kemer takmazdım ama arkaya oturunca takmaya çalışıyorum korkuyorum artık.

Aynen öyle cnm,damağı kesince süreç hızlanıyor biraz.Bizimki o şekilde iki diş çıkardı ayrı Zamanlarda.İlki tesadüf mü demiştik ama ikinci de düşmeden sonraki gün çıkınca anladık.
İştahsızlık oluyor da kaka sayısını bilmiyorum Canım.Bizimki sürekli kaka yapma halinde olduğu için farketmemiş de olabilirim tabi.
kıyamam iki kere damağı mı kesildi :(
dediğin gibi tesadüf sandım ama değilmiş demek.
zaten ebe bana demişti diş çıkamazsa morarır o zaman doktora götürün onlar müdahale ediyo demişti. sanırım kesik atıyolar damağa. kendi kesiğini kendi attı :)

diş çıkonca rahatlar dedim ama diğeri mi çıkıyor anlamadım ağlayarak uyanmalar iştahsızlıklat başladı gene..

Geçmiş olsun,elinde değil biliyorum ama bu kadar üzme kendini.Daha çok düşecekler.Allah korusun gözünü falan sivri yerlere çarpmadıktan sonra kafaları sapasağlam maşallah bişey olmuyor.Benim oğlanın yüzünde kafasında çarpmadığı morartıp şişirmediği yer kalmadı.Geçen gün altını değiştirtirken bi baktım bacağında Kocaman bir morluk,onu ne Zaman yaptı bilmiyorum.İyileşir yavaş yavaş merak etme sen.Allahım korusun hepsini.Böyle böyle büyücekler heralde.
Sağol canım aynen öyle haklısın Allah beterinden korusun çok dikkat ediyoruz yani sürekli her gün düşmüyor berat ama arada bir düştüğünde de sert düşüyor ben de üzülüyorum elimde olmadan ama sanırım yürüdüğünde daha çok düşecek daha çok işimiz var o_O:KK17:

ben böyle otlakçı bir şey görmedim. bu kızın kaşığa antipatisi var herhalde. yemeğini yedirirken daha tadın bakmadn kaşığı itiyor. amabiz yemek yiyelim tok da olsa dibimizde.

bu akşam geldi yine sndalyede dibime nasıl yalvarıyo mızmızlanıyo ver diye. pilav bezelye yiyodum ona da verdim ama elimle. kaşıkla zevki olmuyo demek :) bayağı bi yedi. bi de iki tane dişi olsa da çiğniyo kuzum kıyamam daha çok dişi olsa neler yicek kim bilir :))

ama iki gündür iştah yine çok fena. mecbur çizg film müzikleri dinleterek yediriyorum. ama sadece hastayken iştahsızken yapıyorum. o zaman yesin de nasıl olursa olsun diyo insan :(

Kızlar ya size bişi Sorcam çocuk felci aşısı oldu mu bebişleriniz? Okulda bir öğretmenin kızı 6 aylık işye çocuk felci aşısı oldu ağızdan falan dedi, özel aşı öı dedim değil diyor.. Ayaz olmadı o aşıyı:KK43: bugün de çocuğu aşıya götürmeyi unuttum artık yarın gidicez 1 yaş aşısına
Olmuştur cnm Ayaz.sen hatırlamıyor olabilir misin? Çünkü her bebeğe rutin yapılıyor.Aşı takviminde var Sağlık Baknlığının.

kıyamam iki kere damağı mı kesildi :KK43:
dediğin gibi tesadüf sandım ama değilmiş demek.
zaten ebe bana demişti diş çıkamazsa morarır o zaman doktora götürün onlar müdahale ediyo demişti. sanırım kesik atıyolar damağa. kendi kesiğini kendi attı :)

diş çıkonca rahatlar dedim ama diğeri mi çıkıyor anlamadım ağlayarak uyanmalar iştahsızlıklat başladı gene..
Evet cnm iki kere oldu.Hatta ilki çook kanamıştı korkmuştum baya.Geçti gitti iyileşiyor hemen.Eşim de öyle demişti,bizim oğlan kendi patlatıyor dişlerini diye.Onun için bile beklemeye tahammülü yok bu çocuğun demişti bi de :)

Aslında diş çıkarınca baya rahatlıyor bizimkisi ama belki Begümün diğerleri de çıkıyordur aynı anda.Bir rahat vermiyor bu dişler çocuklara.Bakarsın hepsini üstüste patlatır sonra da uzun bi süre rahat edersiniz analı kızlı :)

Bemımkı memede uyumaya başladı bu aydan sonra
Acil değişmem lâzım yöntemi. Emzirme bıtınce napıcammm
Süt de yok doğru düzgün emzik yaptı beni, kazağımı kaldırdığımı görünce emziği puskurtuverıyo:)

Aynen.Ben memnunum halimden aslında.Çok ağrılı geçer benim o dönemlerim.O yüzden hiç özlemedim ama dediğin gibi her an heryerde olabilme ihtimali korkutuyor biraz.
aslında bakarsan bende memnunum kim isterki :)) benim dayanılmayacak ağrım olmaz genellikle belim ağrır.

ben olmayı istiyorum çünkü allerjimin geçeceğine dair umudum var. belki alakası yok ama süt yapan hormon da vücudu etkiliyo böyle şeylerde. o hormondan dolayı regl olmadığımıza göre onunla bi bağlantı kurdum kendimce :)
bi de ben acıya dayanıklıyımdır ama ağda yaptırırken deliriyorum acıdan resmen. çok hasssiyet oluyor adet olmadığım için sanırım.

Evet cnm iki kere oldu.Hatta ilki çook kanamıştı korkmuştum baya.Geçti gitti iyileşiyor hemen.Eşim de öyle demişti,bizim oğlan kendi patlatıyor dişlerini diye.Onun için bile beklemeye tahammülü yok bu çocuğun demişti bi de :)

Aslında diş çıkarınca baya rahatlıyor bizimkisi ama belki Begümün diğerleri de çıkıyordur aynı anda.Bir rahat vermiyor bu dişler çocuklara.Bakarsın hepsini üstüste patlatır sonra da uzun bi süre rahat edersiniz analı kızlı :)
evet bizimkinin de dudaklarında kanı görünce bende çok korktum ama ertesi güne geçti ağız içi çabuk iyileşiyormuş.

babası doğru demiş hadi bi kez neyse de resmen keşfetmiş diş çıkarma yöntemini herhalde :))
gerçekten rahat vermiyor dişler. hele bizim çok zor oldu. 8 aylıklen ilki çıktı ikincisi bir ay sonra çıktı. bi süre hugo gibi dolandı yavrum :)
şimdi de anca üçüncüsü çıktı işte.
yürütmeye de çalışıyorum hemen yere atıyo kendini emeklemeye başlıyo ya da tutanarak yürüyo. her şeyi inat bu kızın :)

Bemımkı memede uyumaya başladı bu aydan sonra
Acil değişmem lâzım yöntemi. Emzirme bıtınce napıcammm
Süt de yok doğru düzgün emzik yaptı beni, kazağımı kaldırdığımı görünce emziği puskurtuverıyo:)
aman elinden geliyosa yap naparsan yap. emzik gibi kullanıyo beni bizimkide. nasıl ayrılacak memeden zamanı gelince bakalım :( süt önemli değil bizim kız için resmen gömüyo kendini kokluyo. öylece emikliyo ya da duruyo.

MaRaL_ MaRaL_ vahide1204 vahide1204 kızlar siz tecrübelisiniz. bir konuda tedirginim.

artık malum büyüyolar ve sandığımızdan daha akıllılar. istediğini elde edemeyince bugün çığlık atarak ağladığını farkettim. tüylerim diken diken oldu. işte en korktuğum manzara.

böyle anlarda dikkatini başka şeye çekmeye çalışıyorum. yapmıyorum istediğini. babaannesi de her ne isterse yapıyo verilmeyecek bişey varsa bile veriyo. içinde kalmasın o bebek diyo.
napıcam nasıl davranmam lazım? şimdiden çığlık atarak tutturmaya mı başladı en korktuğum şey :(

Kızım küpe hey
MaRaL_ MaRaL_ vahide1204 vahide1204 kızlar siz tecrübelisiniz. bir konuda tedirginim.

artık malum büyüyolar ve sandığımızdan daha akıllılar. istediğini elde edemeyince bugün çığlık atarak ağladığını farkettim. tüylerim diken diken oldu. işte en korktuğum manzara.

böyle anlarda dikkatini başka şeye çekmeye çalışıyorum. yapmıyorum istediğini. babaannesi de her ne isterse yapıyo verilmeyecek bişey varsa bile veriyo. içinde kalmasın o bebek diyo.
napıcam nasıl davranmam lazım? şimdiden çığlık atarak tutturmaya mı başladı en korktuğum şey :KK43:
valla canım kv n başka sen başka davran nca senin çabaların boşa gider o kesin. Kv yada babası vs çocuğun çevresindekıler aynı fikirde olmazsa çocuk bunu çok iyi anlar ve işine geldiği gibi davranır
Kızına kızma kv nle konuş. Bugün Burda bu konu vardı anne çocuğundan dertli. Onlarda baba senin kv görevinde ymiş. Pc ye geçince link atarım bakarsın kim konuya. Ibretlık Samanyolu dızısı gibi valla orada yazanlar :))))
N

aman elinden geliyosa yap naparsan yap. emzik gibi kullanıyo beni bizimkide. nasıl ayrılacak memeden zamanı gelince bakalım :KK43: süt önemli değil bizim kız için resmen gömüyo kendini kokluyo. öylece emikliyo ya da duruyo.
Sen deyince aklıma geldi benimkı gündüz de eteğim de hep. Emzırunce susuyor. Alışkanlık haline getırdugnu hiç düşünmemiştim. O kdr soğuktu ki memeye zorla veriyordum
Gece biberon verıyom almıyor oyyy ben nerelere gidem bu meme tıryakiliğimiz eksikdi :mad:

Kızım küpe hey

valla canım kv n başka sen başka davran nca senin çabaların boşa gider o kesin. Kv yada babası vs çocuğun çevresindekıler aynı fikirde olmazsa çocuk bunu çok iyi anlar ve işine geldiği gibi davranır
Kızına kızma kv nle konuş. Bugün Burda bu konu vardı anne çocuğundan dertli. Onlarda baba senin kv görevinde ymiş. Pc ye geçince link atarım bakarsın kim konuya. Ibretlık Samanyolu dızısı gibi valla orada yazanlar :))))
N
babasıyla biz aynı fikirdeyiz çok şükür o konuda sıkıntı yok.

kv de benim evime geldi mi dikkat ediyor. ama kendi evinde çok özgür bırakıyor onu ne isterse veriyor. sen böyle yaparsan nasıl baş edicem diyorum o kendi evindeki kuralları bilir merak etme ama burda istediğini yapabilir ben hayır diyemem diyor. şimdi kendi evinde de ona turrurma bunu yaptırma diyemiyorum. ama abartırs konuşucam ciddi ciddi

Sen deyince aklıma geldi benimkı gündüz de eteğim de hep. Emzırunce susuyor. Alışkanlık haline getırdugnu hiç düşünmemiştim. O kdr soğuktu ki memeye zorla veriyordum
Gece biberon verıyom almıyor oyyy ben nerelere gidem bu meme tıryakiliğimiz eksikdi :mad:
sorma çok fena ya sanki sigara krizine giriyor gibi bazen tövbe tövbe yaaa

Back
X