- 28 Aralık 2008
- 697
- 1.413
- 638
Kızlar bende çok kötüyüm bugün. Midem çok kötü halsizim. Geçen hafta raporluydum bu hafta zaten tatil oldu eve tıkıldım kaldım. Dışarda hem çok kar var düşerim diye korkuyorum hem de herkes hasta bulaşacak diye anneme bile gidemiyorum. Alerjik öksürüğüm var dr alerji ilacı bile içemezsin bebeğe zararlı dedi. Kendi doktorumda bu öksürükle Nasıl tutunacak Bebek, öksürmemeye çalış öksürüğün gelince yutkun bol c vitamini al dedi. Bi ortama girsem hemen öksürük başlıyo ne yapacağımı şaşırdım
Canim kalbinin durmasiyla bulantı nin hiç alakası yok. Belki kötü bir örnek olacak ama için ferahlasin diye yazıyorum. Bir önceki gebeligimde kalbi durmustu kürtaj olmaya gittigimde bile bulantım vardı. Kriter değil yani canını sikma bebişini üzme.Hayir canim.ucuncu dier ikisi kalbi durdu. Simdi igne kullaniorum dierlerinde bulaniodu tiksinme falan vardi bunda hicbisi yok bende endiseleniyorum kalbi mi durdu ki yine die
Benim kız babasıyla benim karşımıza geçti ve hüngür hüngür ağladı herkesin kardeşi var ven tek başımayım diye biz üzüldük Allaha dua et kızım dedik.7 aydır korunmamamıza rağmen bebek yoktu o ay hamile kaldım kızımın minik kalbi duaya açılan minicik ellerinin hatırına kardeşi geliyor bence o yüzden ilk o öğrendi öptüm önce ve duaların kabul oldu çiçeğim dedim
Ben de henüz duymadim canim 2 şubatta gideceğim nasipse. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün ınsaallah.Yaaa bir ben mi kaldım kalp atışını duymayan
Bu hafta gideceğim vakit bulamadım
Sağol Can'ım Allah razı olsun. Bende su içmekten tuvaletten çıkamıyorum. İlk test yapılacağı gün Göğüs hastalıkları uzmanına da gittim hava bile veremem sana enfeksiyon varsa daha kötü olur devam ederse ve hamile olursan korumalı film çekicez dedi. Allahtan son gittiğimde ciğerlerimi dinledi temiz çıktı. Gerçi film istese bile çektirmezdim muhtemelenoksurukten gecen kamilelikte cok cekmistim. benim de alerjik durumum var normalde tetiklenmiyor hastalik ertesi okduruk aylarca uzuyor ve antihistamik kullanmadan gecmiyor malesef. gun icinde surekli polo atiyordum agzima. seker ya da sakiz varken surekli bogaz nemlendigi icin oksurugu bi nebze olsun engelliyor. dikkat et kendine cok...
Kızlar bende çok kötüyüm bugün. Midem çok kötü halsizim. Geçen hafta raporluydum bu hafta zaten tatil oldu eve tıkıldım kaldım. Dışarda hem çok kar var düşerim diye korkuyorum hem de herkes hasta bulaşacak diye anneme bile gidemiyorum. Alerjik öksürüğüm var dr alerji ilacı bile içemezsin bebeğe zararlı dedi. Kendi doktorumda bu öksürükle Nasıl tutunacak Bebek, öksürmemeye çalış öksürüğün gelince yutkun bol c vitamini al dedi. Bi ortama girsem hemen öksürük başlıyo ne yapacağımı şaşırdım
Evet okul öncesi öğretmeniyim bende. Geçen pazartesi gittim okula çocuklar oynarken toz kalktı galiba bide sınıfım kalabalık nefes alamadım sesim gitti öksürük kriz gibi geldi duramadım telefonda bile konuşamadım stajyere arattım Veli'leri eve geldim akşama anca geldi sesim. Dr öksürme düşük riski var diyince rapor aldım mecbur. 1düşüğüm var zaten onda ne kadar yatabilirim demiştim gitmiştim okula ama gitmeseymişim keşke. Annemlere kalp atışını duymadan söylemek istemedim. Hem bilmiyorlar hem de evcek baya hastalar onlarda. Bulaşır diye gel de diyemiyorum. Hemen de alınırlar gitmiyorum diye çok kar var gelemiyorum diye bahane ediyorumSen de öğretmensin galiba :) ben de geçen hafta raporuydum antibiyotik kullandım ömrümde geçirmediğim bir gripti ölü gibi yattım yataktan doğrulamadım bile antibiyotikle de aman aman geçmedi .
Bu hafta tatiliz biraz daha iyice hissediyorum kızım evdensıkılıyor ama korkuyorum
öpüşme tokalaşma kaldırdım merhaba merhaba yeter
hava buzz gibi sokağa çıkamıyorum
AVM'lere gidemiyorum kızımıda evde zor oyalıyorım hamur. Oyna yapboz yap resim yap çizgi film izle oyuncak Lego yap akşamı zor ediyoruz . İlk sömestir tatili sayemde berbat geçiyor.
Hava düzelsin ben iyice atlatayım hepsini telafi edeceğim inşallah.
Korkma ama koru kendini annen sana gelsin olmaz mı hava soğuk diye sokağa çıkma avm kalabalık esas tehlike orda mecbur eve hapsolduk.
Canım durumumuz seninle neredeyse aynı doktorum banada tüp bebek dedi 3 merkezle görüşmeye karar verdim ve sonra günümün geciktiğini farkettim test yaptım pozitif çok şükür mucize gibicanım hayırlı olsun öncelikle,biz de tüp bebek için randevu alacağımız gün öğrendik. Ben dün gittim 5+4 dü normalde ama kesimiz 6 ml yani bebek 4+2 dedi dr umuz,kesenin yakınında bir birikinti daha var,kanama alanı da olabilir ikinci bir kese de olabilir dedi,haftaya tekrar gideceğiz Allahın izniyle. Kalp atışı için 11 şubata gün verdi. senin sat tarihin ne?
Benim sat 26 kasim kalp atisini 7+0 da duydum 9 gun geriden geliyormus ama benim kimyasal dusugum oldu ondan sonra adet duzenim bozuldu 34-35 gunde 1 olmaya baslamistimsenin sat ne zamandı canım? kalp atışı duydun mu?
Benim kız tüm sarı kediler benim kardeşim diyordu. Şimdi tüm sarı kedileri sattı ablalık yapacak ya başka ne istesinAh ne güzel sizde
Benim cadı hiç istemiyor
Kedimiz var,yeterince kardeşi varmış bir kardeşe daha gerek yokmuş
edit: alıntı
zaten normalde de pek ilaç kullanmam ben. halılarım anti alerjik evde pek sorun yaşamıyorum ara ara geliyo ama bi yere gitsem evden çıksam kriz halinde geliyo. Öksürmekten başım ağrıyo. Her gün karışık meyve sıkıyo eşim ballı onu içiyorum. Rinit oluyo galiba astım riski var demişti dr. Yaklaşık 1yıldır içemedim ilacımu ondan böyle kötü oldu. Tabi ki beterin beteri var hamdolsun bugünümüze. 1düşüğüm var tekrar düşük riski deyince korktum baya. Progestanda çok yan etki yaptı diye geçen sefer dr kesmişti bunda da çok kanaman Ağrı'n olursa mecbur başlıycaz dedi ama şu an kullanamıyorum onu daÖksürük için normalde de ilaç kullanmaya karşıyım Nasıl bir öksürük kaldı ben de gripten sonra öksürmekten karnım göğsüm ağrıyor artık ama kaslar sayesinde kontrol etmeye çalışıyorum sürekli su içiyorum limonla ballı sıcak su. Tıkanınca burnum duş alıyorum. Öksürük ilaçlarını hamileler alamıyor bir de balgamlı öksürükte öksürmeden sökğlmüyor balgam iyileşilmiyor
Senin ki alerjik öksürük derken rinit mi var sinüzit mi astım mı? Evini havalandır bolca başka odaya gidince odanın kapısını aç temiz hava önemli ve öksürürken karnımı tutuyorum gayr-ı ihtiyarı. Hamilelikte neler neler yaşayanlar var beterin beteri var böyle düşün rahatlat kendini
Su içmekten tuvaletten çıkamıyorum zaten. Hiç birini ben de kullanamıyorum. Geçen arkadaşa gittik orda çok kötü oldum oda parfümünü odadan çıkarınca rahatladım baya. Ben temizlikte yapamıyorum yapmaya çalışsam nefes alamıyorum. Bi abla var onu çağırdım bundan sonra da her hafta gel dedim. O da her zaman gelemiyo şimdilik gelirim dedi caymaz inşAllahBenimde var allerjim ama dediğin gibi ilaç yasak. Tek yapabilceğin allerji yapan şeylerden mümkün olduğunca uzak durmak. Ben evde terör estiriyorum gelen kimse parfüm sıkamıyor yumuşatıcı oda parfümü vs. hiç birini kullanmıyorum zaten. Toz olmasın diye sık temizliyorum... Bişekilde idare ediyoruz... Bide doktor bana yanında bi bardak su olsun hep boğazını nemlendir demişti...
Yaaa bir ben mi kaldım kalp atışını duymayan
Bu hafta gideceğim vakit bulamadım
Hamile kaldığım ay kızım babasıyla benim karşımıza geçti
Benim kız babasıyla benim karşımıza geçti ve hüngür hüngür ağladı herkesin kardeşi var ven tek başımayım diye biz üzüldük Allaha dua et kızım dedik.7 aydır korunmamamıza rağmen bebek yoktu o ay hamile kaldım kızımın minik kalbi duaya açılan minicik ellerinin hatırına kardeşi geliyor bence o yüzden ilk o öğrendi öptüm önce ve duaların kabul oldu çiçeğim dedim
olbey valla erken çağırmaz diye düşünüyorum çünkü farklı şehirde doktorum tamam mesafe 2 saat falan ama yine de çağırmaz doktorum geçen hafta direkt gördük keseyi ve haftaya kalp atışı için görüşürüz dedi şuan da hgc değerim oldukça yüksek bu bebeğin geliştiğinin bi göstergesi değilmi?
Amin isteyen bekleyen herkese Allah nasip etsin şükürler olsunayyy gözlerim doldu yaa, Rabbim kardeşleri sağlıkla kavuştursun inşallah.
Gunaydin herkese..
ufakligi gonderdim anca okuyabildim yazilanlari. hizli ilerlemeye baslamis bile simdiden...
tabir etme hic bosuna hormon degisikligi kaynakli bu donemkiler. moral bozacak seyler cikar allah korusun sonra kurar da kurarsin. hamilenin en buyuk dusmani evham :))
ayni durumdayim. dun aksam agliyodum yasama sevincim yok enerjim yok bu tiksinti hamileligin en kotu yani diye.. allah baska dert vermesin napalim gececek insallah. oglumda 20. hafta civari bitmisti. bakalim..
saglikla al kucagina erken erken cagirmis sanki doktor seni hersey icin. gormezsen panikleme daha vakti var gibi :)
hadi insallah saglikla gelissin kuzucun. cumartesi guzel haberlerle gel bize :)
saglikla alirsin canim insallah kucagina. allah tekrarindan korusun
ben de 2011 kasim annesiyim.. hosgeldin :)
muhtemelen dikkat etmen istenecek. ben biraz kilolu basladim ve aclik sekeri sinira yakin diye diyetisyene basladim simdiden. seker yuklemesi zamani sorun yasamak istemiyorum :/
ayni fikirdeyim. cinsiyeti ogrenmeden kesinlikle soylemices zaten ogluma. yoksa bizimle bi dunya polemige girer yok kiz olsun yok erkek olsun yok adi soyle olsun. hersey netlessin oyle soylemek niyetindeyiz. sonucta kaybetme ihtimali de var dile getirmek istemesek de... onlari uzmeye ya da uzuuun uzuuun bekletmeye hakkim yok gibi geliyor bana.. bakalim ne kadar saklayabilirsem saklicam kismetse. ama aynen okulda iki arkadasi abi ve abla olacak hep onlardan bahsediyor kuzucuk :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?