Allah uzun ömür versin evladınada sanada canım.biraz anlatırmısın vajinadan mı muayene etti yoksa karından mı.ilk defa mı gittin doktora[/QUOTE
Benim bu üçüncü kontrolüm düşük tehlikesi vardı iki hafta evveline kadar o yüzden alttan bakmadi hiç karindan gorduk
Benim 27 Aralık ama geç döllenme olduOyyy nazar degmesin saglicakla kucagina almayi nasip etsin rabbim tatlim senin sat kacti
Genel olarak baktığımda herkeste rakam farklı, demek ki bu da hcg değerleri gibi kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Yarın sabah başka bir doktora kontrolüm var bakalım o ne diyecek? Rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.Benim de kese boyutu 7.6 dayken 5 haftalik dedi dr.
Benim sat 14 aralık, çatlatma iğnem 30 aralıkta vurulmuştu, kese boyutunda hata yok, usg kağıdında yazıyor zaten 12 mm olduğu, 4+2 demesi enteresan geldi ama başka durumları da değerlendiriyor demek ki diye düşündüm, çünkü direk geç döllenme dedi. Sata göre de 5+5 gibi bir durum var zaten, kese boyutu rakamıyla da tutuyor ama gel gelelim doktor 4+2 dedi, hadi yanlış söyledi desem sata göre 10 gün gibi fark var ama hiç sorun değil de dedi. Allahım hayırlısını versin herkese...geçen gün bir arkadaş da öyle demişti 12ml keseye 4+2 dediler diye.Bir şey diyemiyorum vallahi benim sat 17 aralık normalde 5+4 de gittim dr a ama keseye göre 4+2 dedi ve kese de 6ml dedi,4+2 de kesenize 12 ml demeleri anormal çünkü kese 6 fahtada 1-1,5 cm aralığında olur yazıyor
Canım moralini bozma hiç, Allah'a dua et bol bol, 8. haftada duyan da var kalp atışlarını, yolk sac oluşmuş mu bir şey söyledi mi doktorun?Kızlar Merhaba bugün kalp atışı için randevumuz vardı maalesef kalp atışları oluşmamış. Doktor 3 gün bekleyelim oluşmazsa kürtaj dedi. 7+1 deyim hiç bir sıkıntim yoktu; en ufak bir kanamam dahi olmadı. Değerlerim çok normadi keseyi de görmüştük çok şaşkın ve Üzgünüm. Başka bir doktora daha gittik o da vajinal ultrason ile bakti , o da kalp atışının oluşmadığını normalde kesenin 6 hafta civarında olduğunu ve duyulması gerektiğini söyledi. O da 1 hafta süre verdi. Aynı şeyleri yaşayan sonradan olumlu sonuç alan var mı ? Gerçekten çok mutsuzum.
Canım ben senin sat ile tahmini doğum tarihini anlayamadım, kasım ayı mı diyecektin, 27 aralıkta sat demişsin, daha ocağın 4. haftasındayız, nasıl 8. haftasındasın gebeliğin, geç döllenme de demişsin. Benim sat 14 aralık , tahmini doğum tarihi 20.09.2016, benim de geç döllenme olmuş.Benim 27 Aralık ama geç döllenme oldu
Dr m doplere yollamıştı beni en ufak akış olsa duyulur demişti. Doplere girdin miKızlar Merhaba bugün kalp atışı için randevumuz vardı maalesef kalp atışları oluşmamış. Doktor 3 gün bekleyelim oluşmazsa kürtaj dedi. 7+1 deyim hiç bir sıkıntim yoktu; en ufak bir kanamam dahi olmadı. Değerlerim çok normadi keseyi de görmüştük çok şaşkın ve Üzgünüm. Başka bir doktora daha gittik o da vajinal ultrason ile bakti , o da kalp atışının oluşmadığını normalde kesenin 6 hafta civarında olduğunu ve duyulması gerektiğini söyledi. O da 1 hafta süre verdi. Aynı şeyleri yaşayan sonradan olumlu sonuç alan var mı ? Gerçekten çok mutsuzum.
Bahsettiğimiz normal kesesin boyutu, normal kese belirli boyuta erişince yolk sac kesesi oluşuyor, onun da en fazla olması gereken değer 5,5 mm dir. Yolk sac kesesi büyük oranda bebeğin oluşacağına dair kanıt, yani boş gebelik riskini büyük oranda ortadan kaldıran bir emare. Onun için normal gebelik kesesi 20 mm ulaştığında karından ultrasonla yolk sac kesesi görülmeli, normal gebelik kesesi 10 mm ulaştığında vajinal kontrolde yolk sac kesesi görülmeli deniyor. Artık embriyo göründü ve ölçüsü belliyse onun ölçümü yapılıyor, zaten 8.9 haftada yolk sacı yok oluyor, sizin dediğiniz crl ölçümü embriyonun yani bebişin baştan popoya ölçümü, İnşallah biz de görürüz o ölçümleri, şimdi sabırısız günlerimizdeyiz daha.siz şu yolk kesesinden bahsediyorsunuz dimi?
2011 de hamileyken yoktu yolk kesesi ölçümü
geçen gittiğim doktorda sadece crl ölçtü bende , bir yandan ölçümde 4.85 diğer taraftan da 5.55 mm çıktı
vallahi şaşkınlık içindeyim,benimkinde 6 ml yazıyor ve bana 4+2 dedi önemli değil kalp atışına kadar aradaki farkı kapatır dedi,gittiğimde 5+4 olması gerekirken 4+2ydi kesem de seninkinin yarısı zaten.belki kafası karışmıştır bilemiyorum yani neden öyle dedi,çünkü senin kese gelişimin sata göre uyumluBenim sat 14 aralık, çatlatma iğnem 30 aralıkta vurulmuştu, kese boyutunda hata yok, usg kağıdında yazıyor zaten 12 mm olduğu, 4+2 demesi enteresan geldi ama başka durumları da değerlendiriyor demek ki diye düşündüm, çünkü direk geç döllenme dedi. Sata göre de 5+5 gibi bir durum var zaten, kese boyutu rakamıyla da tutuyor ama gel gelelim doktor 4+2 dedi, hadi yanlış söyledi desem sata göre 10 gün gibi fark var ama hiç sorun değil de dedi. Allahım hayırlısını versin herkese...
Okuduğum neredeyse tüm yorumlarda herkeste durum farklı, önde diyen, geride diyen, farkı kapattı diyen bir sürü yorum var. Heyecanımızdan merak ediyoruz ama inşallah önemi yoktur bu küçük farklılıkların. Allah hayırlısıyla anneliği nasip etsin isteyen herkese.vallahi şaşkınlık içindeyim,benimkinde 6 ml yazıyor ve bana 4+2 dedi önemli değil kalp atışına kadar aradaki farkı kapatır dedi,gittiğimde 5+4 olması gerekirken 4+2ydi kesem de seninkinin yarısı zaten.belki kafası karışmıştır bilemiyorum yani neden öyle dedi,çünkü senin kese gelişimin sata göre uyumlu
27 Kasım canmCanım ben senin sat ile tahmini doğum tarihini anlayamadım, kasım ayı mı diyecektin, 27 aralıkta sat demişsin, daha ocağın 4. haftasındayız, nasıl 8. haftasındasın gebeliğin, geç döllenme de demişsin. Benim sat 14 aralık , tahmini doğum tarihi 20.09.2016, benim de geç döllenme olmuş.
Hatta bu da ultrason resmimizCanım ben senin sat ile tahmini doğum tarihini anlayamadım, kasım ayı mı diyecektin, 27 aralıkta sat demişsin, daha ocağın 4. haftasındayız, nasıl 8. haftasındasın gebeliğin, geç döllenme de demişsin. Benim sat 14 aralık , tahmini doğum tarihi 20.09.2016, benim de geç döllenme olmuş.
Canim benimde 26 kasim bendede ayni sey gecerli suan 7+4 deyim gec dollenme olmua dedi dr. Bu ara hep duyuyorumBenim 27 Aralık ama geç döllenme oldu
benimde sat 28 kasım dı27 Kasım canm
Olabilir canım ben pko hastasydm o yüzden zaten düzenli değildisinemnur teşekkür ederim açıklama için
kontrolde kalp atışı bile başlamış diyip pıt pıt birşeyler dinletti doktorum.
benimde sat 28 kasım dı
fakat doktor bana da geç döllenme görünen 6 haftalık dedi.
Bende 7+2 deym bana iki hafta evvel dusuk tehlikesi var demişlerdi şimdi geçmiş dedi sukurCanim benimde 26 kasim bendede ayni sey gecerli suan 7+4 deyim gec dollenme olmua dedi dr. Bu ara hep duyuyorum
Maşallah annesi, o beyaz yer minik meleğin değil mi, Allahım kucağına nasip etsin inşallah.Hatta bu da ultrason resmimiz
Sukur dusuk tehlikesi olan arkadaslarimizda bir an evvel saglikli bir hamileleik gecirirler insallahBende 7+2 deym bana iki hafta evvel dusuk tehlikesi var demişlerdi şimdi geçmiş dedi sukur
Insallah cumlemize nasip etsin isteyenlerede aratmadan nasip etain insallahKızlar ne kadar çok geç döllenme var bu ay, ben de o kadar çok okuyorum ki buradan. Rabbim heyecanımıza heyecan katıyor, ben doğurmadan dokuz doğurdum bekleyerekcanım annemin kıymetini daha bir anlıyorum, "anne olunca anlarsın" diye boşuna demiyor annelerimiz, onlar bizim meleklerimiz, biz de içimizdeki minik meleklerimizi bekliyoruz sabırsızlıkla....Rabbim hepimize nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?