- 16 Mayıs 2009
- 3.990
- 4.319
- 333
- 40
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #36.461
O zaman 31 haftalıkken 32 haftalıktır yazıp çalışabilir raporu verir 36 haftalıkken de 37 haftalıktır yazıp doğum iznine ayırır tabi doktorun uygun görürse. Aslında bildiğim kadarıyla zaten erken doğursan da kaç gün kaç hafta erken doğarsa o kadar doğum sonrasına aktarılıyor. Ben memurum 31+2 günlükken doktorum erken doğum riskin var işe gitmen riskli gitme artık doğum iznine ayırıcam seni dedi ve 32 haftalıktır yazıp ayırdı doğum iznine. Sezeryan olacağım için 8 gün erken doğacak bebek (yada belki de kimbilir daha erken doğacak) o aradaki fark (kaç gün erken doğduysa) doğum sonrası iznime eklenecek. Ben böyle biliyorum sen de iyice bi araştır istersen ona göre hareket et canımAnladım canım çok sağol 32 de değilde 37 de ayrılmayı dusuniyordum Sata göre 36 yken 37 yazabilir o zaman
Ben de korktum kabul etmedim..Bu stajyer intern - asistan falan mı yoksa hemşire stajyeri mi ? Hemşire stajeri alttan muayene edemez , intern de edemez , öyle bi yetkileri yok , asistanlar yapabilir ama Açıkça Söyleyeyim asistanlara da pek güvenemiyorum , Dikiş atıldığında 14 haftalıkken odam doğumhaneye çok yakındı, acil bir hasta geldi 30 lu haftalarda alttan parmağını sokmuş asistan artık nasıl bir HIZLA soktuysa Doğumu başlatmış , kadın doğum durdurulsun diye hastaneye gidiyor ultrasona bakmadan alttan bakacam Demiş ... Dikkatli ol canım doktorun haricinde baktırma alttan ...
cnm çok haklısın. o ne öyle sürü gibi. Sen daha yeni doğum yapacaksın, gazın olacak, aksırman tıksırman olacak, bunları hiç mi düşünmüyorlar. yeni doğum yapan arkadaşım heleki gaz çok oluyo 40 gün boyunca rahat rahat yanında yapabileceğin biri ile kal dedi bana. ben de doğal olarak annemi tercih ederim yani. eşine söyle cnm. hadi yine belki kayınvalide yanında da mecburiyetten rahatlayabilirsin ama görümce kayınpeder yani maşallah diyim. eşine bu şekilde bahset, senin rahatlaman için ortam olmalı. yan odadan herşey duyulacak. göğüsler habire dışarıda dolaşcaz evde.Ya kızlar doğumdan sonra kayınvalidemler bizde kalmayı düşünüyor. Yani ben kayınvalidem kalır sadece diye düşünüyordum. Eşime de demiştim hatta o da yok canım tek annem kalacaktır demişti ama Hep berabermiş :/ akşam konusu geçti. kayınvalide kayınbaba iki görümce. Küçükler o yüzden. Bu kadarını kafam götürür mü bilmiyorum ya. Şimdiden bunalmış hissediyorum. Eşimin ailesi diye değil ben kendi ailemi de istemiyorum. Gece onların yapacağı bir şey yok ki emzirip uyutacak benim o yüzden Doğum sonrası birilerinin kalması bu kadar şart mı ya. Ya bir de kapalıyım kayınbabanın yanında ne kadar rahat olabilirim. Bir de lohusa psikolojisi. Offf bilmiyorum belki düşündüğüm gibi olmayacak ama o kalabalığın düşüncesini kafam götürmüyor şu an :/ belki de hamilelik psikolojisi. böyle böyle istemiyorum diye söyleyip kalp kıracak bir insan da değilim bilmiyorum ne yapcam :/
Allah hepimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın..alttan bakmadan nstye bağlamıcam diyo..o an doğum yaptığımı düşünsene..resmen koşarak kaçtımseker000 devlet hastanesi olayını okudum ve sinir oldum canım ama sen hiç sıkma canını dua et Allah iyi insanlar çıkarsın karşına. Birazdan bende nst için gitcem devlet hastanesine evimin karşısında kendi doktorum uzakta cünkü baya ama hiç istemiyorum gitmeyi çünkü bu hastanedende hep kötüsşeyler duydum maalesef
hele senin yazdıklarından sonra iyice tirstim ama bisey olursa çıkıp gelirim artık napalim
Aynenn gözlerim şişti ağlamaktan çok etkilendimseker000 bu hastanedekiler napmaya calisiyo cidden korkutup kacirmak falan mi insan biraz kendinden yola cikar sende dogurdun ya da dogurucan boyle bi ortam gorsen dogurmak ister misin ya bide su muameleye bak cok sinir oldum dengesizler
İnşallah unuturum..Canım öyle düşünme çok yoğun bir yerdir vs boşver unut sen onu. Güzel şeyler hayal et
Sat a gore rapor veriliyoKızlar Günaydın hepinize hayirli dogumlar diliyorum .ben temmuz annesi olacağım ins ama sizin bi konuda Yardımınıza tecrübelerini ze ihtiyacım var . Doğum iznine ayrılırken izin nasıl hesaplanıyor yani mesela benim kızımın gelişimi usg ye gore 1 hafta önden gidiyor istirahat raporu alırken usg haftasına göre mj sat a gore mi rapor alacağız bu konuda bilgisi olan yardım edebilecek olan var mı acaba ?
Çalışabilir raporu alacaksan tam 32+0 olması gerek diye biliyorum. Çalışamaz alacaksan önceden alınabilir.Anladım canım çok sağol 32 de değilde 37 de ayrılmayı dusuniyordum Sata göre 36 yken 37 yazabilir o zaman
cnm olabildiğince bu haftalarda artık sola yatmaya çalış, sırt üstü yasak, canın sıkılınca sağa kısa süreli şekilde yatabilirsin dedi doktorum. Ana kan damarı sağımızda bulunmakta. sadece hamilelikte değil, normal hayatta da kalp solda sola yatılmaz düşüncesi yanlış biliniyor. kalbi besleyen ana damar sağdan geçmekte, ve üzerine yatınca kan akışı çok yavaşlıyormuş, hele ki şimdi iki kalbi besliyoruz kesinlikle yatma cnm. doktoruna bir danış bu durumu.Ay ben uyurken hep sağa dönüyorum ya solda daha fazla ağrım oluyo bebiş beslenemiyo mu yaniçok mu etkiler acaba yatış şekli
Evet yaa valla sinir bozucu Allah korumus senide. Azonce çıktım bende güya kadının biri doktor ultrasonla bakarken yardımcı olmak için orda almış eline telefonu bide peçete isteyince bak orda diyo aağzının ustune yapıştırcan bitane sinir oldumAllah hepimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın..alttan bakmadan nstye bağlamıcam diyo..o an doğum yaptığımı düşünsene..resmen koşarak kaçtım
Ay ben uyurken hep sağa dönüyorum ya solda daha fazla ağrım oluyo bebiş beslenemiyo mu yaniçok mu etkiler acaba yatış şekli
Bnmde son ayda ole olmustu hatta 650grm almis gibi gozukuyordu canim bi haftada.. ama ultrason cihazlarinda 200grm yanilma payi olabiliyor endiselenecek bisy yoktrBu ultrason aletleride cidden bi garip son ayda bi haftada 400-500 Gr alirmi çocuk ya korktum bi an
Katılıyorum. Bebek rahat vermedikçe yatamazsın ki o Nasıl izin verirse öyleBen çok dikat etmiyorum.nasıl rahatsız öyle yatıyorum. Bebeğin gelişimi de güzel. Sola yatmaya çalış ama yatamazsan da cok sorun etme bence sağlıklı bir uykuda önemli sonucta.
Allah yardımcın olsun canım. Bu saatten sonra bilgisayar başında pür dikkat ödev hazırlamak, poster veya sunumla uğraşmak zor gerçekten.Slm kızlar acayip sıkışmış durumdayım. Haziran başına 3 bildiri yetiştirmem iz lazım. 2 de doktora dersimin dönem sonu ödevi var Mayıs sonuna yetişmesi gereken. Hepsi denk geldi içim darlandi resmen ya hangi birine bakcami şaşırdım bi yandan da bebis le oturmak bile çok zor. Bana dua edin lütfen Rabbım yardimcin olsun güç kuvvet versin. Ha bide haziran a kadar doğurmayayım.
Ne güzel kv maşallah Allah tan o yönden şanslısın. Yine de arkadaşaların da dediği gibi emzirme rahat giyinme oturup kalkma ve bebek konusunda müdahale edilmesi, senin kontrolün dışında uyandırılarak dokunulması, öpülmesi, koklanması, gürültü ve kalabalıkta rahat istirahat edememen gibi sorunlar olabilir canım. İnş tatlı bi şekilde çözersiniz.Kızlar kv oturuyum hizmet bekleyim diyen kv lerden değil. Olduğu zaman yemek vs her şeyi yapacağına eminim. İşte benim tek korkum lohusa psikolojisi halim. O halimle kalp kırmaktan korkuyorum vallahi. Çünkü çok severim kv ve kp ri. Eşime önce söylemiştim yok canım bir annem kalır demişti. Akşam da cümbür cemaat mi kalacaksınız vs dedi şakayla karışık ama bir sonuca bağlanmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?