Bir cok anne adayi, eslerinden ve de bazi anlasmazliklarindan bahsetmis. Kimi de nasihat olarak Kurban Bayrami'nda yaparsin jest demis , eslerin aileleri icin ( O aylara gelmeyi Allah nasip ederse , benim hiiic bir yere kipirdamaya niyetim yok , zira kayinvalidemler 1,5 saatlik bir mesafede oturuyor. O tarihlerde o yolu hiiicc cekemem diye dusunuyorum :) ) Belki onceden gideriz kim bilir...
Esim beni bu tur konularda pek zorlamaz , sanirim hep yurtdisinda oldugumuzdan, onlarin da surekli sitem etmelerinden kaynaklanan bir bikkinlik var. Esim beni zorlamasa da ( onun da baska koularda bazen sinirlerimi ziplattigi oluyor hani )
ama beni esas babam cok uzuyor: Esim yurtdisinda diye , kendi annemler bana goz kulak olmaya geldi bir iki aydir. Ama sanirim fazla bir arada olmak da iyi degil boyle... Cunku asiri yuz goz olma durumu oluyor, sesler yukseliyor ve ben haksiz ses yukseltilmesine , yukselerek karsilik veren biriyim. Zaten bir cok seye alinan bir insan kendisi , su an evde benimle konusmayarak kotu enerjisini dagitiyor , ben de resmen etkilenmiyim soguk ortamdan diye, kendi evimde odamdan cikmiyorum , annem yazik hep arada falan... Hem de boyle bir zamanimda yapiyor bunu... ( Haa bu arada kendisinin, ablamla 1990 yilindan beri ayni ortamda bulunsa dahi diyolaga girmedigini , küslük mü dersiniz adina bilmiyorum , eklemek isterim )
Bunlari niye yazdim: Yani hic bir sey dort dortluk olmuyor. Siz istediginiz kadar hayirli ve ya fedakar olun, bencil analar/babalar , bencil kocalar , kendini sizin yerinize koymayan bencil kayinvalideler, otoriter takintili kayinpederler hep olacak. Sahsim adina sunu soylemek isterim , icimde her yonden benden beslenen, maneviyat da dahil, bir canli var. Bunu bile bile , oz babamin , kotu enerji vermesini ve yokmusum tavirlarini asla affetmeyecegim ilerde de. O yuzden su halinizle , kirilmakta cok haklisiniz. Ama unutmayin ebeveynlerinizi secemiyorsunuz , ama kocalarimizi biz sectik ( en azindan bir cogumuz ) Sanslisiniz , cunku illa ki bir ozelligine vurulup evlendiniz . O yuzden konusun onlarla , kendi kendilerine anlamalarini da asla beklemeyin hissettiklerinizi... Cunku erkekler Mars'tan , kadinlar Venus'ten
En onemli sey icimizde buyuyen minigimiz , bunu anlamalarini saglayin bence. Sevgiler