- 5 Ocak 2011
- 14.503
- 23.167
- 598
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #36.941
aaa demek ki region limiti var. ne aptalca şey sanki biz hamile kalmıyoruzşekerim ben de Android kullanıyorum iphone değil. Ama ben bazı turkiyedeki arkadaşlarımin kullandığı uygulamayı bulamıyorum. Belki de google play region a gore limitliyordur arama motorunu. valla evet hava soğuk ve ben on gündür nezleyimeşim kapıdan alıyor kapıdan birakiyor beni. On gündür sokak görmüş değilim.
ya zaten doğumdan sonra kafa başka çalışıyor. daha nelere gülücezdefnen saglikla neşeyle gelir inşallah. Ben sürekli doğum için planlar yapiyom da, benim de içimden bir ses doğum sonrası kendime çok güleceksin diyor
hastalıktan ehralde senin kilo gitmiş ama bebiş almış süper canım.selam bayanlar normalde 5 gün sonra gitmem gereken kontrolüme grip ve öksürüğümün aşırı derecede artmasıyla bugun gittim.Çoçuk öksürük şurubu yazdı doktor veee de geçen aydan bu aya ben hiç kilo almamışımbebiş 1 kilo olmuş ben tok karnına gitmeme rağmen 700 gr kadar vermişim bile hatta normalde yemene içmene dikkat et diyen doktorum bile şaşırdı bu duruma
portakal suyu içmekten limonlu ballı sıcak çay içmekten mide asitim tavan yaptı, cayir cayır yaniyom!! Ay geçmek bilmedi yaa. Modern tipin gözünün capagini yiyeyim. Ilac ne önemli bisiymiş!!aaa demek ki region limiti var. ne aptalca şey sanki biz hamile kalmıyoruz
geçmiş olsun canım. benim de kar yagdıgında eşim alıyor- bırakıyor. iyi ki destek oluıyorlar. yoksa işimiz zordu. dikkat et. kahvaltıda taze sıkılmış portakal suyu tavsiye ediyorum sana da..
Ayy ne güzel yaaM Mjdmjd benim eşimde oğlum hastalandığında veya düşüp canı çok yandığında gözleri dolar.
dün yola çıkıcaktı çıkmadan önce berbere uğrucaktı. bide işleride vardı dışarda onları halletçekti. alikaan o kadar çok gitmeni istemiyorum babam ben seninle oynamak istiyorum dediki vazgeçti gitmedi. oturdu oyun oynadılar beraber.
eşimin oğluna aşkı oğlumunda babasına aşkını gördükçe ben daha çok mutlu oluyorum. saatlerce sıkılmadan oynar. aşırı ilgili bir baba.
şuanda alikaan dan dolayı kızçenin büyüdüğünü haftakarın geçtiğini farkedemiyoruz. onun bu gelişim geriliğiyle ilgili sıkıntılar çıktıktan sonra geldi kızından özür diledi. biz çok ilgilenemedik senle ondan mı böyle oldun sen dedi. şimdi her fırsatta onlada konuşuyor onuda seviyor. çok acayip bir evlat sevgisi var eşimin
çok şükür eşlerimize.
Hadi inşallah güzel sonuçlarla gelirsiniz tatlımGelmiş geçmiş olsun şekerim. Çınar da iyiymiş çok sevindik. Bizim de Sali ya randevumuz. Gunler geçmek bilmiyor. Yarın da şeker yüklemesi için randevum var.
Maşallah canımAyy maşallah kocalarimıza
Allah bozmasın tatlım ben de hep düşünüyorum simdi böyleyse kızını kucagina alinca nasil olacak acaba diye. Simdiden giriyor odaya beşiğe bakiyor dakikalarca bebişin eşyalarını alıyor kucagına dolu hayal ediyor onlari
Ayy bak yine duygulandim simdi
Biz de 10 yılı doldurduk ama 2,5 yıllık evliyiz ama keşke daha once evlenseydik bu kadar uzak kalmasaydık birbirimizden diyoruz
Aminn inşallah canım. Rabbim evlerimizden huzuru sağlığı mutluluğu eksik etmeisnAyy ne güzel yaamaşallah canım Allah bozmasin
portakal suyu sanırım hasta olmadan önce daha etkili. beni koruyanın o oldugunu dşünüyorum.portakal suyu içmekten limonlu ballı sıcak çay içmekten mide asitim tavan yaptı, cayir cayır yaniyom!! Ay geçmek bilmedi yaa. Modern tipin gözünün capagini yiyeyim. Ilac ne önemli bisiymiş!!
Anne olmak çok zor birşey yaa!! Ve bu işin ne yazık ki bir formülü yok. Ben de normal doğum istiyorum. Zira bence sezaryen korkunç birşey. Belki on dk lık doğum anı kolay ama sonrası çok zor. Benim dün arkadaşım girdi. Dk bir gol bir sütü gelmemiş.ya zaten doğumdan sonra kafa başka çalışıyor. daha nelere gülücez
ben mesela hep normal doğum diye yırtındım. belimde biraz sorun var benim. bide benim kv çok zor doğum yapmış iki bebesinde de o yüzden o pek istemedi normal doğum yapmamı söylemedi de ama belliydi yani. ben doğum yaparken oda çok fena olmuş. ah be kzıım ben sana dedim kendini zorlama diye demiş hep
uzuun bi süre wc ye gitmekten korktum ccanım acıdığından değil tamamen psikolojik ıkınma fobim oldu resmen. bi daha normal doğum mu aslaaa dedim hatta
ama sonra o psikolojiyide atlattım. şimdi yine nromalde normal diyorum. Bakalım bu sefer ne yaşıcam
maşallah canım bebişine. bi derdimiz kilo vermek olsun bence o en kolayıMerhaba kızlar bende bugün dr gittim 12 kilo alarak burda ki rekoru kırmış olabilirim bebiş 1300 gr sağlıklı olsunda bebiş kiloyu inşallah veririm :)
Maşallah diyelim nazar değmesin şekerim.portakal suyu sanırım hasta olmadan önce daha etkili. beni koruyanın o oldugunu dşünüyorum.
bu sene grip aşısı olmadım ama maşallahım var. grip salgınında bile bana bulaşmadı. bir de evde ve ofiste yakınımda toplu taşıma kullanan bir birey olmaması da etkili olabilir.
yeniden geçmiş olsun. anne olmak gerçekten fedakarlık gerektiriyormuş. bu kadar zor olacağını bu kadar bedenen ve ruhen değişeceğimi ben de bilmiyordum
Çok güzelmiş bayıldım. Akşam gelince kocama okutayim :)ve bi kopyasını kv ya gondereyim o okusa yeter tüm sulaleye bedel çok şahsına munhasirdir kendisiKızlar az önce Trend konularda gördüm biri paylasmis cok beğendim ben de sizinle paylasayim dedim
Not: daha önce sanki okumuş gibiyim burda paylaşıldı mı bilemedim
Sevgili Yakınım;
Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;
Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!
Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim,benden misafir hizmeti ya da güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.
Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)
Anlaşılmaya, anlayışa, güleryüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.
O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.
Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba, aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.
Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni darlama. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.
Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben burdayken, ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.
Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum.
Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.
Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.
Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için birşeyi değiştirmiyor!
Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya ihtiyacım var.
Zor değil.
Sevgiler Lohusa
Lohusa Depresyonu Farkındalık Haftası bu hafta, destek olun!
Boşver canım kötü düşünme şu an vücut olarak olmasada hayatının en güzel günlerini yaşıyosun ikinizden bi parça büyüyor içinde..sanırım bunu düşünmek rahatlatıyor beniay ben önceden pek kıskanmazdım. ben senden daha güzelim derdim çıkardım işin içinden. :)
şimdi elimde olmadan kilo alıyorum. diyet filan da yapamam yani bebegime karşı sorumluyum. bu bende sıkıntılı bir ikilem oluşturmaya başladı. hormonlar da cabası.
benimki de kilo verdi spora yazılmştık beraber. abonelik devam ediyor ben gidemiyorum ama o arada yine gidiyor.
gelmiş bana bak kaslandım dimi diyo. aslında yok öle bişi ama ben sinir oluyorum
çok haklısın canım. işte elde değil. hayatımızda çok büyük değişimler oluyor ve üstesinden gelmek çok zor geliyor. bu kadar kilo almayaydım iyiydi. ilk üç ayda millet kilo verir bana gelen o muazzam iştahla çok kilo aldım o dönem. şimdi normale döndük iştah ve yemede ama kilo alma aynen devam ediyor.
neyse 3 ayımız kaldı doguma inşallah. heyecanla bekliyorum
bende sezeryandan çok korkuyorum. kesilceksin sonuçta ve o hep orda durucak. beni o daha çok korkutuyor gerçekten.Anne olmak çok zor birşey yaa!! Ve bu işin ne yazık ki bir formülü yok. Ben de normal doğum istiyorum. Zira bence sezaryen korkunç birşey. Belki on dk lık doğum anı kolay ama sonrası çok zor. Benim dün arkadaşım girdi. Dk bir gol bir sütü gelmemiş.ama normal doğum da kolay değil ki! Saatlerce sancı. En ozelin yirtilacak. Psikolojisi üstüne. Hani 41 bizde özel bir rakamdır ya. Aslında bence o bebeğin büyüme değil kadının iyileşme süresi. 41 gün içinde annenin hasta ve yardıma ihtiyacı olan biri olduğunu kabul etmek lazım.
Aminn inşallah canım. Rabbim evlerimizden huzuru sağlığı mutluluğu eksik etmeisn
tam bir hassas balık benim koca
maşşallah evet canım. bir ara hasta oldum çünkü 1 ayı buldu iyileşmem.Maşallah diyelim nazar değmesin şekerim.
Insallah hasta da olmazsın. Ben zira kendim kasindim. Bu kadar dikkat ettim ettim yeğenim gelince onunla kar topu oynadım. Tamam tamam e be miranda dediğini biliyorum şu anda. Ama yeğenim yenilecek kadar şirin. Nasıl kirsaydim onu? İzmir den gelmiş kanadaya. İki kar atmicaz mi birbirimize :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?