- 27 Kasım 2014
- 1.580
- 1.796
- 133
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #4.841
Aa bana ac tok farketmez dedi eczaci yemekten sonra yutuyorm benal benden de o kadar, elevit kullanıyorum ben de. Doktor aç karına dediği için yutar yutmaz hemen yemeğe abanıyorum. Kötü kokuyor bee!
Selam. Hamilelik belirtileri sayfasında yazdıklarına denk geliyordum ne şeker ne hayat dolu diyordum. Hamile olduğunu görünce çok sevindim. Sağ salim kucağına da almak nasip olsun inşallah:)yok hayatim bagis icin cok kan verdim ben. onu oyle tuple degil torbayla aliyorlar. aldiklari igneler falan da hep farkli zaten.
bir sey olmaz ya. hatta kan vermek arada iyidir. senede bir yada iki kere kan vermek hucreleri yeniler. dikkat edin doktorlarin cogu bagis yapar. hem hastalarina hem kendi vucutlarina yardimci olmak icin. 7 tupcuk kandan hele hic bir sey olmaz.
ama evet kan testi icin biraz fazla. zira bence de iki uc tane tuple halledebilirlerdi. ama tuplerin sekilleri ve icindeki solusyonlari farkliydi. buyuk ihtimal bazi testlerin o solusyonlarda bekletilmesi gerekiyor. aman ne bileyim, biyolojiyi universitede secmeli ders olarak aldim o zaman bile sevmedim. yapilasi is degil :)
3. Aydan sonra vitamin gerek görülürse Demir hatta daha da gerek olursa magnezyum takviseyi veriliyor:) ilk 3 ay bi sıkıntı olmadığı sürece folik asit yeterli.Kızlar doktorunuz size vitamin destek için ilaç verdimi? Benim doktor 16 haftadan sonra vericem dedi.sadece folik asit kullanıyorum ben.
Gelişmemiş kanama başladı
Teşekkür ederim.evet şimdi bende baktım biraz 3. Aydan itibaren veriliyormus genelde.elevit kullanıyorum yazmisya arkadaşlar o yüzden şaşırdım bende.3. Aydan sonra vitamin gerek görülürse Demir hatta daha da gerek olursa magnezyum takviseyi veriliyor:) ilk 3 ay bi sıkıntı olmadığı sürece folik asit yeterli.
Ben ayrıca kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum. Kan pıhtılaşmasına önlem amaçlı.
Tahlil sonuçlarına göre vitamin eksikliği görüp de vermiş olabilir dr. 3 aya kadar folik asit yeterli normalde:) dr un gerek görürse verir zatenTeşekkür ederim.evet şimdi bende baktım biraz 3. Aydan itibaren veriliyormus genelde.elevit kullanıyorum yazmisya arkadaşlar o yüzden şaşırdım bende.
Evet muhtemelen öyle olmuştur. Tekrar teşekkür ederim.allah hepimizin evlatlarini koruyup kollasin. Amin.Tahlil sonuçlarına göre vitamin eksikliği görüp de vermiş olabilir dr. 3 aya kadar folik asit yeterli normalde:) dr un gerek görürse verir zaten
Buca tip aysali yilmaza gidiyordun ama o kadar kotu seyler soylediki yeni bi doktor aramak zorunda kaldim simdi egepolden onur umut yücele basladim cok iyi duzgun biri yaklasimini cok begendim[QUOTE="_izmirli_, post: 42848176, member: 352194"
cnm merhaba izmirde hangi hastane ve doktora gidiyorsun
Yok artık nasıl ebe o :)) benım bıle gec döllenme olmasa 26 Temmuz 9+4 olacaktı suan gec döllenme olmus 3 Ağustos hesaplaşdık 8+4 bugun nasıl hesap yapmış o :)))Canım ebe öyle hesapladı ama son adet tarihim 31 temmuz
Ben de folik asit ve balık yağı içiyorum sadece. 3 aylık olunca decavite başlarım. Dr öyle söylediTeşekkür ederim.evet şimdi bende baktım biraz 3. Aydan itibaren veriliyormus genelde.elevit kullanıyorum yazmisya arkadaşlar o yüzden şaşırdım bende.
ne söyledi cnm bazıları kişisel sorunlarını yansıtıyor malesef,egepolden sıra bulmak oldukça güç çok kalabalık oluyor insan ilgi istiyor azıcık güzel şeyler duymak istiyor bu dönemdeBuca tip aysali yilmaza gidiyordun ama o kadar kotu seyler soylediki yeni bi doktor aramak zorunda kaldim simdi egepolden onur umut yücele basladim cok iyi duzgun biri yaklasimini cok begendim
ay tesekkur ederim, vallahi gulumsettin beni. insallah sen de ben de burdaki herkes de sagsaglim, saglikla, huzurla, mutlulukla bebeklerimizi kucagimiza aliriz :)Selam. Hamilelik belirtileri sayfasında yazdıklarına denk geliyordum ne şeker ne hayat dolu diyordum. Hamile olduğunu görünce çok sevindim. Sağ salim kucağına da almak nasip olsun inşallah:)
Bayanlar hapşurduğunuzda kasiklariniza kisa sureli keskin bi ağrı giriyo mu??
Valla tatlım bilmiyorumki haftaya çarşamba 11. Haftaya başlıca dediYok artık nasıl ebe o :)) benım bıle gec döllenme olmasa 26 Temmuz 9+4 olacaktı suan gec döllenme olmus 3 Ağustos hesaplaşdık 8+4 bugun nasıl hesap yapmış o :)))
Hastanelerde her test çalışılmaz, her hastaneye göre değişir bu. Dış laboratuvara gönderilecektir, farklı farklı cihazlarda çalışılacaktır, ve de her testin çalışılması için farklı mikron kana ihtiyaç duyulur atıyorum şeker için 20 mikron yeter tiroid için 100 mikron kan serumu lazımdır cihaza. Bunlar haricinde doktor sedim istediyse ayrı tüp, koagülasyon istediyse ayrı tüp, hemogram istediyse ayrı tüpe alınır. Gebelikte de genelde ne var ne yok bakıldığı için laboratuvar çalışanları yetersiz numune olmasın azcık fazla olsun diye düşünmüşlerdir. Kanlar tek cihaza atılıp ordan sonuç vermez çünkü o bi tüp kan bile bölünür bölünür bir sürü cihaza girer. Bu sebepten bilmeden bu şekilde yorum yapmak hoş değil. Nihayetinde bir sağlık kuruluşunda kimsenin izni olmadan kanı ne bağış edilir ne de vampirlere sunulur :) yorumum bilgilendirme amaçlı size değildi yazan arkadaşı hatırlayamadım yanlış anlamayın lütfen sevgiler
evet evet, salatalik gayet iyi. ama dikkat et salatiligin sodyum orani da cok yuksek. o kadar fazla yiyorsan, ellerin ayaklarin sismeye baslayabilir. hele de tuzlayip yiyorsan, aslinda daha cok suya ihtiyacin olur.Aa meyveyi demedi bana doktorum. Canim cekerse yiyorum valla. Abur cubur vende yemiyorum. Peynir sabahlari tukeririm. Bazen yoğurt. Su icmeye calisiyorum ama yetersiz sanki. Ama bol bol salatalik yiyorum. Gunde yarim kilo yiyorumdur yani. Oda sıvı acisindan yuklu bir sebze
Ay yok canim tuzlarmiyim hiç. Tuzu yememek için uğraşıyorum zaten. Sodyum oranindan haberim yoktu azaltiyim o zaman ben onu ya sorun olmasin sonra.evet evet, salatalik gayet iyi. ama dikkat et salatiligin sodyum orani da cok yuksek. o kadar fazla yiyorsan, ellerin ayaklarin sismeye baslayabilir. hele de tuzlayip yiyorsan, aslinda daha cok suya ihtiyacin olur.
vallahi meyve de gunde uc tane kim yiyebiliyor anlamiyorum. ben ogle yemeginde, is yerinde bazen bir elma, bazen bir portakal yiyorum. sabahlari da cok ara sira muz alirim bir tane. ama daha fazlasi aklima gelmez vallahi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?