2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Canım sana tavsiyem eğer uslu bi bebek olursa arayı fazla uzatmaman.birlikte büyürler hemde yaşın fazla geçmemiş olur.

Hahahaah
Olduk olduk.
Bu ara cok iyiyiz. Bide bende cocuk ruhluyumdur zaten. O bana degilde ben ona tyakinim' galiba
Cok ortak zevkimiz var. Benleyke skilmiyor. Bende skilmiyuroum. Ama tabi arada dellendiriypr beni. Kavgasiz kardeste olmaz. Ama cabuk cozuyoruz.
En son 1 ay kadar trip yaptim hic ilgilenmedim hatalarini anladi. Ceki duzen verdi kendine.
Bende daha bi ilimliyim ona karsi erittik buzlari

Evet 30 dan sonra garip bi sekilde icimizden bi parca gidiyor sanki.
Ben iki yil onceki enerjime sahip degilim mesela.
Birde bu hamileligim cok yordu beni. Hem duygusal hem fiziksel.
O yuzden kardes istiyorsan rahata alismadan ikincviyi yapmak laizm
evet yaa 30 sanki hayatindan bir sey eksiltiyor insanin. ben de bu sene cok daha farkli hissediyorum kendimi. tabi degisimlerinde etkisi var bunda. bebek koklu olarak degistirecek bizi.
bence zaten senin ucuncuye hiiic ihtiyacin yok neffcim. bir oglun bir kizin var. insan daha ne ister! hayirli evlat olsunlar, saglikla buyusunler, okuldan mezun ettigin, gelin damat ettigin gunleri de gorursun insallah.

benimde ikinci yakin zaman da olmaz herhalde. ilkini en azindan ana okuluna baslatmadan ikinciye cesaret edebilecegimi sanmiyorum.

Ay benim esimde cok pimpirik.
Ama yavas yavas o kadar takintili olmanin cocuga zarar veridgini farketmeye basladi.
Bu arada yasim 31 oldu canim.

Canım sana tavsiyem eğer uslu bi bebek olursa arayı fazla uzatmaman.birlikte büyürler hemde yaşın fazla geçmemiş olur.
ben buyutsem sorun olmaz canim dedigin gibi de, elalemin ellerinde buyuyecekler. kiyamam vermeye ikisini birden. ben iste olacagim butun gun, onlar ya 10 cocuga 1 kadinin baktigi bir kreste, ya da kimsenin gozetlemedigi evimde bir kadinin elinde. insan ne kadar kamera koysada gozetebilir mi iki cocugu birden? annem dibimde yasasa, yine korkmam. gider bakar gelir. ama o turkiye de ben kanada da... uc bes ay kalsa, geri kalan yedi ay nolacak?
dedim ya benim icin ikinci bebek coooooook mantik disi. ama iste gonul ayri soyluyor...

Heh bak aynen oyle.
Bende kasrdesimin bezlerini bile yikadim.
Annemde tam dedigin gibi bi emzirdi kardeismi.
Ben uyutur ben yedirirdim ben yikardim. Zaten kuyruk gibi her yere pesimden gelirdi.
Ucten sonra tupleri baglatmak mantiklki tabii
Bende dogumdan sonra bi aksilik olmazsa spiral taktiricam bi kazayi icim kaldirmaz

İsin mantik kismini dusununce cooook haklisin canim.
Ben oglum dogdu 5 aylikken ise basladim 10 ay calisabildim. Ki annem bakiyordu.
Calismamin bi artisi var mi diye dusundum. Bi arti goremedim acikcasi. Cunku oyle belirgin mana bu meslek birakilirmi dencek bi isim yoktu. E o zaman ne gerek var dedim. Kendim buyuteyim cocugumu. Hele ki iki cocukla calismak dahada zor.
Evet kadin calismali'mutlaka ama iyi bi ise sahipse.

ay biz buyuk ablamla oyle kavgalar etmeyiz. ben ona kussem kulaklarimdan tavana asar beni. hakikaten annem gibi.
ama dedim ya mesela dertlerini asla anlatmaz bana. "cocuk etkilenir" der. bosandigini duydugumda agzim acik saatlerce kala kalmistim yerimde. hic mi haberi olmaz bir insanin!
ya da ben bir ise kalkissam tas koyar hemen. evlenecegim dedigim de ilk lafi olmaz kucucuksun olmustu. halbuki ben 26 yasinda evlendim. calisiyordum, kendi ayaklarimin uzerinde duruyordum. bunlari hatirlattigimda ablam aslinda buyumussunde demisti. ama yine de dugunun her saniyesinde sanki kayinvalidemler kilinc kusanmiscasina beni korumustu herkesten. en son abla abartma bu kadar, baksana bana nasil iyi davraniyorlar dedigimde anca kendine gelip sakinledi.
annem daha cabuk kabullendi buyudugumu. ama ablacigim icin cok zor oldu. 14 yasindayken tasindim kanadaya. o beni hep oyle gorur. bir turlu idrak edemez buyudugumu. hatta artik yaslanmaya dahi basladigimi...

valla hakkiniz odenmez. :) ablalik da cok ayri bir sey.. hele de bu kadar yas farki olunca arada.

aslinda su dogum kontrol yontemlerini bi arastirmak lazim. ben hep hapla korundum. son bir kac ayda esim korunmustu. dogumdan sonra hemen hapa baslama taraftari degilim ben. belki esim korunur bir sure. ama sonra hapa baslasam mi bilemiyorum. spiral daha rahat olabilir..

kisisel bir tercih herhalde bu. ben hayatta birakamam isimi. allahtan burda anneler icin cok rahat calisma sartlari. ben bir sene izinli olacagim mesela. bebek yasini doldurunca geri donecegim ise.
ama ona bile bazen diyorum belki erken donerim diye. meslegimi cok seviyorum cunku. ben boyle soyleyince millet ukala diyor bana ama ben calisarak mutlu oluyorum. her pazartesi sabahi yataktan kazinarak ciksamda, masama oturdugumda dunyam degismis oluyor.

Bak ben 14 yasinda gonderemezdim kanadaya
Nasil kopardim bilmiyorum.
Ablanida cok iyi anliyroum inan.
O duygu cok baska bisey.
Anne gibi hissetmeye basliyosun. Tum sorumlulugu senibmis gibi geliyor. Yanlis bisey yapar yada uzulurse uzuldugunu gormek yuregini parcaloyor yikip geciyor seni.
Cok kizdigim olur. Ama hep kiuyamadigimdan kizmalarim. O uzulmesin diye

Ben hic korunmadim
Dr umda ilk dogumdan sonra spiral onermisti. Ama korunmak istemedim. Esim korundu hep.
Ama simdi riske atamam. Kesin spiral dusunuyorum ben.
Hap vs kullanamam ben unuturum ihmal ederim kesin

Bak iste meslrgimi sevityorum diyorsun ya canim
Onu demek istedim ben. Benim bi meslegim yoktu. Ve oyle bi baglilogimda yoktu. İs ortamim vs vazgecilmez degildi. E bende dedim hersey para demek mi yani. O sirada birde esim terfi etti. Daha kolay karar verdim acikcasi.
Ama univ okuyp bi meslek sahibi olabilseydim boyle dusunmezdim eminim. Cunku genel yapi oalrak calismayi aktif olmayi seven bi insanim.

Bari ugrasma ev isleriyle falan. Hakkaten yat dinlen.
Zaten son gunler cok zahmetli yurumek bile
Haklısın canım Yok bitirdim dün işlerimi evle ilgili bir haftadır yapıordum iş cıkısı yavas yavas esimle birlikte kaynanan sagolsun iyi yetiştirmiş eli yatkın bizimkinin :)izinde bari rahat dinleneyim die dinlenicem inş minnak oglus gelmezse

Kızlar selamlar, hastane çantalarınızı hazırladınız mı? Hani kapının önünde bekleyen çantalardan?

Aman vaktiyle gelsin insallah kucuk adam canim.
Bak belki alikaan a uyar bide 41 de gelir bekleki gelsin.

ben annemlerle geldim sekerim, o yuzden ablam eli mecbur gonderdi. bir de o yeni evlenmisti o zaman. ama iste benim ablam da tam senin gibi. bir yanlis yapsam ilk o dusunur nolur diye. ben de yarina allah kerim uzulme yeeaa diye genis bir tavirla geciririm gunlerimi. dusunen var ya nasilsa

Ben hic korunmadim
Dr umda ilk dogumdan sonra spiral onermisti. Ama korunmak istemedim. Esim korundu hep.
Ama simdi riske atamam. Kesin spiral dusunuyorum ben.
Hap vs kullanamam ben unuturum ihmal ederim kesin
hapin sorunlari var evet. yani telefonunu kuruyorsun artik, o olmasa ben de unuturum ama her bunye de kabul etmiyor. benim yeni evli bir arkadasim cok bunalima girdi hap yuzden. doktoru elli kere degistirdi hapin markasini ama bana misin demedi. ben de hapa kist yuzunden baslamistim teee seneler once. kistim gecti, sonra da devam ettim. oyle bunalim falan yapmadi yani bende. ama dogumdan sonra ne olur bilemem..

bilemiyorum ki sekerim. insan kendisi baska turlu nasil olur, ben dusunemiyorum hic. benim babam alkolik serefsiz herifin teki. bizim okumamizi hic istemedi. ablam doktor oldu, gece yarisi fenerle yatak altinda ders calisarak. babam izin vermezdi universiteye. ablamin tipi kazandigi gun bizim evde kiyametler koptu. annem canina kiymaya kalkti. babam zorla razi oldu ablamin okula devam etmesine. ablamlarin ikisi de devlet universitesine gidip, kendi harclarini calisarak kazandilar. babama bir kurus masraflari olmamistir. evden gidip geldiler okullarina. tek dersten kalmadik hic birimiz.
ama ben kanada da daha degisik buyudum. bi kere kanadanin obur ucuna tasindim okul icin. evle aramda iki saat saat farki vardi, dusun uzakligi! ve muhendislige girecegim dedim. babam bana o kadar erkegin icinde, bir de kendi evinde, sen bi tek o... olursun o bolumde demisti ilk duydugunda. o zaman sende ben o.. babasiyim dersin kendine dedim. evi terkederek ciktim okula gitmek icin. benim okulum ablamlarinki gibi bedava da degildi. devlete borclanarak, yeri gelince calisarak, gordugum tanidigim her bursu hakedip kazanarak gittim okuluma. mezun oldugumda devlete dunya borcum vardi. alnimin akiyla kazandim odedim. tek kurusunu esime dahi odetmis degilim. tabi babam da hic bir zaman destek olmadi bana. ben uni deyken annemi de terketti gitti. yeni karisi ablamdan kucuk. parasini o kadin yiyor simdi...
yani demem o ki ben cok zor aldim meslegimi elime. simdi de hayatta dusunemem birakmayi. canim yanar vallahi ne yalan soyliyeyim! bir de severek, isteyerek okudum. oyle de calisiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…