2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

benim kızçe de aynı valla sinirleniyo yırtıyo kendini tokatlıyo kafasını yere sürüp ateş çıkaracak neredeyse.ben elimde olmadan tepki veriyorum yapma kızım hayır kızım diye ama bi de tepkisizliği deneyeyim bakalım sonuç ne olacak

Tepki verme canim hatta goz temasida kurma sadece uzaktan izle odayi terk etme ama ben gozune baktgm zaman daha cok sinirleniyo

gecen 1 gün boyunca yuksek ateş olmustu, ertesı gün ishale dondu. 2 saat once bi diş farkettım. elledım patlamıs.
birinci azı patlamıs.önlerde toplam 6 diş var
bu 7. oldu

Bizim birinci azilarin hepsi patladi. İki tanesi normal dis gibi buyuk. Cabuk buyuyor. En az 12 disi var . Bakamiyorum simdi acmiyor agzini . Agzi dusetleri kabarik epey zamandir

Çocuğu kendi kendine uyuyan var mı ? Uyku eğitimi veren ?
Canım 7 mayıstan beri ışığı kapatıyorum, yatağına koyuyorum, hadi annecim uyuyalim diyorum. O kalktikca tekrar yatiriyorum. Tekerleme gibi "kediler uyumuuuuusssss, köpekler uyumuuuussss, kuşlar uyuuuumuuuuusssss... ...bebekler uyumuuuusssss, abiler uyumus, ablalar uyumus+ aysem de uyusun" diyorum. Sonra ninniye başlıyoruz. "Çamlibelden çıktım yayan...."

Yaklaşık 50 dk sürdü ilk denememiz. Basardik..
Sonra gittikçe azaldı süre 45 dk, 35 dk, ... , bir ay sonunda 20 dk indi.

Bir kez öğlen uyuyor ortalama 2 saat... Gece 10 da uyuyor. Sabah 7ye kadar.

Emmeyi bırakınca gece uyumasi düzene girdi.

İnek sutune başladık 1 aydir... Sabah kalkınca ve akşam yatarken ballı süt veriyorum. Biberonla içiyor yaklaşık 125ml kadar...
Bizde durumlar böyle...

Hepinize sevgiler...
Bebisleri de öpüyorum...

Benzer şeyleri ben denedim ama kesinlikle kabul etmiyo. Yanındayım kucaklıyorum yatırıyorum ama o kadar gırtlaktan bağırarak ağlıyo ki ellerini yumruk yapıyo sinirden titriyo bağırarak. Normalde de öyle istediği olmasın her türlü rezilliği çıkarır. Bi de inaatt. Aslında çok güleryüzlü oyuncu enerjik bib çocuk nasıl böyle çıldırabiliyo anlamış değilim. Çoğu zaman görmezden gelmeye çalışıyorum bir süre sonra susar diye ama uyku konusunda bunu yapamıyorum kıyamıyorum. Çok kullanıyo beni bu çocuk var ya.
Ama ne yaparsa yapsın dünyanın en tatlı şeyi ah annelik ah..

Sen nasıl uyutuyorsun peki?
O sürede konuşmuyorum onunla ben iletişime gecmiyorum. Sadece sırtını sivazliyorum. Sakin usul bir sesle ninniden sonra sadece mırıldanıyorum: hmmmm...hhmmmm....hmmmmm....hmm. Eeeee....eeeeee.....eeeeee.....e.
Pişşş...pişşş....pişşş...piş.
Baktim hala uyumuyor, ama sakince yatakta debeleniyor, o zaman uyumuş taklidi yapıyorum. Sinirlenmedigimi görünce sanirim o da pes ediyor. Yarim saat kadar uğraşıyorum ama.
Kuzucuk öğrenir merak etme.
Ill bebegime 2 yaşında öğretmiştim. Bu kuzuma 16 aylık ogrettim.
Ben bu işi sanırım emmeyi biraktirdiktan sonra basarabiliyorum.
Sen de yaparsın korkma.
Ama bir uyku ritüeli oluşturmak, yani hep aynı, uykuyu hatırlatacak süreci yaşatmak bunu kolaylaştırıyor.
17-18 aydan sonra düzenli bir hayati tercih ediyor bu minnoslar
Sağlıklı olsunlar da, herşeyi hazır olduklarinda öğreniyorlar.
Tıpkı bizler gibi...

Kizlar ben yeni hamileyim sizin bilginiz i almak istedim adryimi ik igun gecti gititm kanda1212 cikti normalmi yuksekmi bu deger tekrar baktirmadim .sali glkeseyi gormeye gidicem ama heycanliyim tecrubesi olanlar yarimci olabilirmi
G glyahmet canım mesajımı görürsen bNa yzabilir misin önemli bi konuda sana sormak istediklerim var

Aşûreyi nasıl yapıyorsun canım içine şeker eklemeden değil mi
Canım ekliyorum şeker.
Asurelik buğday, nohut, kuru fasulye 1er bardak ayrı ayrı haslayip, bir tencerede karistiriyorum.
İçine karanfil atıyorum.
Limon kabuğu ya da varsa portakal kabuğu rendeliyorum.
Birlikte 5-10 dk daha hasliyorum.
Pismeye yakın 1 bardak şeker, pistikten sonra doğranmış incir, kuru uzum, kuru kayısı ekliyorum.
Bir saat kapağını kapatip dinlendiriyorum.

Afiyet olsun

. Ellerine sağlık canım eminim çok güzel oluyordur ben hala şeker ve tuz vermekten çekiniyorum versem mi acaba bilemedim ki zaten doğru dürüst birşey yemiyor belki de bundan dolayı

. Ellerine sağlık canım eminim çok güzel oluyordur ben hala şeker ve tuz vermekten çekiniyorum versem mi acaba bilemedim ki zaten doğru dürüst birşey yemiyor belki de bundan dolayı
Canım şekeri fazla vermemeye çalışıyorum ama tuzu ek besinlere başladığımdan beri az tuzlu yemeklerin içinde veriyorum.
Çok katı degilim beslenme konusunda.
Zaten azıcık yiyor. Daha 8.5 kilo.
Onu da yapmazsam hiç yemez tadi birşeye benzemiyor ki hiç tuz olmayınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…