2016 Şubat Anneleri

Çok karamsar biri.yani olumlu çok az şey görür.rutininin dışına çıkıp keyfini bozmak istemediğinden ve sorumluluk almak istemediğinden böyle canım,sorunlu olduğundan değil.öyle olsa hadi derim bırak kendi haline.genelde soğuk fakat dedim ya ben dışardaydım,onlar baya kenetlendiler.bşekaç sorun olmuştu ama alakası yok onunla..bu hep böyle...hep ben çabaladım.okul çıkışı her akşam ben aradım ben gittim her haftasonu onları görmeye..15 günde bir..3 .hafta zor dururdum.fakat tuttum kendimi artık.bir de baktım ki ben aramayınca aranmıyormuşum,gitmeyince fark etmiyormuş..

Naber kizlar? Keyifsizim bu gun hem cok kotu uyudum hem de esimle tartistik

ayy bizimde durum aynısı oldu bugün sabah eşim hasta diye bugün dr randevumza gitmedik..üstüne bir d eşimle tartıştık sabahtan beri moralim sıfırrr. onun hiç umrunda bile değillll

slm kızlar koşuyolu medipol hastanesinde doğum yapacak olan varmı aranızda bide doktorunuz kim varsa

Slm. Ben ilk baslarda medipole gidiyordum Şükriye Leyla Altuntaş a sonra doktor hanımın 6 dan sonra hiç bir nedenle hastaneye gelmediğini öğrendim yani 7 de dogum yapacak olsam yada gece dr yok aylarca tek bir dr a gidip guvenıp dogum yapacağın gün doktorun uykusundan ödün vermemesi beni direk olumsuz etkiledi. Ayrıca ben nette araştırıp gitmiştim kendisine ama arkadaşımın sezaryeninde malesef olumsuzluklar yaşandı ameliyat hatasından dolayı.. Ve hastanenin dogum odaları cok dar beni boğduğu için ordan vazgeçtim. Sen hangi dr a gidiyorsun?

Ay yok canım ya söyleyemem.çünkü birden bana döner olay vallahi hiç sebep yokken suçlu olurum.bu hâlimle cesaret edemem o kadar duygu yüklü üzülmeye çünkü çok tuttum kendimi çok fena patlarım.

valla ne desem bilemedim canım. Allah yardımcın olsun. insan destek bakliyor haklı olarak. inşallah sen çocuklaraına o görmediğin sevginin alasını verirsin. eksikliğini bununla giderirsin. tabi anne yeri bambaşka o dolmaz ama insanlarıda değiştirmek seni yıpratır. yinede boşver o aramasada sen ara. nasıl mutlu olacaksan öyle yap

sağol canım içim ferahladı gerçekten. peki vajinal muayene ne zaman yapılıyo ve nasıl yapılıyor

Aminnnnn âmin! İnşallah...sağolsunlar kv kp 24 Kasım'da Çok duygulandırdılar.okuluma çiçek çikolata gönderdiler.görümcem facete harika bir yazı yazmış.öyle mutlu oldum ki,herşey karşılıklı...saygı sevgi göster saygı sevgi gör.kardeşim aramadı bile.gece 11 de mesaj attı öğlen aradım ulaşamadım dedi.ne olur akşam yine arasaydın diyemedim.olsun dedim..ne diyim...Allah'a şükür bebeğimi seven Büyük'leri olacak.ne yapalım onlar da öyle...

Hiç alışamadım bu duruma,alışmam da ve iyi ki de tuhaf geliyor tavırları ya da genel halleri...çünkü ben evladımın yüzünü daha doğmadan görmek için sabırsızlanan be Dr randevumu dört gözle bekleyen bir anne adayıyım.Allah utandırmasın...canım yavrumu çok seviyorum...Allah hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

Ay yok canım ya söyleyemem.çünkü birden bana döner olay vallahi hiç sebep yokken suçlu olurum.bu hâlimle cesaret edemem o kadar duygu yüklü üzülmeye çünkü çok tuttum kendimi çok fena patlarım.

Bence konuşmada kafana da takma. senin meleğin olucak yanında. sevgi ihtiyacının hepsini hatta bence fazlasını onunla gidericeksin.annenin yaşı kaç bu arada? yaş geçtikçe belki daha da düşer sana. belki de torununu görünce değişir.

Ah canim ah malesef insan secemiyor anne ve babasini benim babam sag fakat hic gorusmuyoruz ayni sehirdeyiz hamile oldugumuda abimden ogrenmis ne arama ne sorma var yalniz degilsin kp de bi o kadar baba.. İste hayat boyle ama olsun evlatlarimizi ve kendimizi bu guzel zamanlarda boyle dusunup uzmeyelim. Bazen aglama krizleri tutsada beni bu sebepten kendi mumkun oldugunca dusuncelerimden uzaklasmaya calisiyorum. Skma canini hersey nasip bizim payimizada bu dusmus..

seni çok iyi anlıyorum canım.. bende buna benzer seylerden cok bahsetmiştim ne yazııki aile demek sadece kan bağı demek değilmiş bunu anladım yada doğuran kişi anne değilmiş.. bak benim hamile oldugumu sadece duymudtur bizimkiler.. hiç görmediler bile görüşmüyorum ırak hal hatır sormayı bişeyler almayı.. oysa ben onların her doğum özel gün vs hep yanlarınd olup herşeyi yapmıstım ne yazıkki aile bile olsa işlerine göre silebiliyor seni hele hamileyken ne kadar acıtıyor insanın içini bu durum anlıyorum seni.. söylemesi kolay biliyorum ama inan baska care yok
yapacağın tek sey tek basın güçlü olmayı bilmek yoksa sen uzuldugunle kalıyorsun nasıl madden onlara ihtiyac duymuyorsan manevi olarak da onlarsız hatta insansız olabilmeyi öğretiyor hayat artık ben böyle düşünuyorum.. geriye bakıyorum ne arkadaslarımın en zor zamanlarında en özel zamanlarında yanlarındaydım ailem kardeşlerim iinde aynı sekild.. sonu ne mi? duğunumd kardeslerim dahil tek bir arkadas yada akrabam yoktu sonrasındada ve şimdi hamileykende.. yok cok ağır biliyorum ama inan kimsenin umurunda değil yapacak pek bişeyde yok... benim tek ve Allaha şükür en iyi yanı ilgili bir eşim var yani işte bir erkeğin olabildiği kadar.. ama senin eşinin neden böyle oldugunu sorguladım şimdi.. cunku görüyor yalnızsın ondan baska kimsen yok neden böyle davranıyor ki? işleri mi cok stresli? farkında mı değil? yosa seni depresif görüyor iletişim kurmaya mı hevesi kalmıyor? yanlış anlama sadece akılma gelen olabilecek seyleri yazıyorum çünkü erkekler karsılarında her daim şen sakrak birini istiyorlar derdini analtırken bile öyle olmazsan sıkılıyorlar.. bence bebek olup eşinle ister istemez biraz daha uzaklaşmadan ona ne kadar ihtiyacın oldugunu ve ailen annen baban dahil ondan baska kimsen olmadığını acık acık konus muhtac oldugunu söyle.. belkide seni güçlü görüyor ve hiç bişeyin farkında değil zayır oldugunu ihtiyacın oldugunu bilsin.. bebekten sonra cok daha artacak cunku.. tabi bunlar benim dusuncelerim benim hayatımdan cıkardıklarım yanlış bişe söylediysem k. bakma.. kendi kendine yetebildiğine inan madden ve en önemlisi manevi olarak..

o kadar benzer ki herşey eşimin ailesi bana cok iyi davranıyor.. e tabikibende onlara öyle davrandığım için.. ailemle eskiden cok iyiydim birden koptu gitti herşey insanın içi acıyor dimi kanından görmediğini baskasından görünce üzülüyorsun hiç mi haketmedim diye hele bide aslında hep yapan sen oldugunu fark edince... bunları dusununce anne olmak felan heyecanlandırmıyo beni ailem onların istediği olmadı diye beni ben onları silebliyorsam şimdi böyle düşündüğümüz cocuklarımız bizi neden silmesin diye? yada biz şimdiden böyle düşünüyoruz bizimkiler bizim aileler bizi hiç düşünmedi heralde diyorum ne bileyim ya.. sonuc olarak üzücü ama yapacak bişey yok... ve unutma hayatonda seni üzen ailen de olsa cıkarmayı bilmek gerekiyormuş...

eğer ailen seni silmeseydi sen de onları silmezdin. ileride herhangi bir olayda sen bırakmazsan evladını o seni hiç bırakmaz. korktuğun annen gibi olmaksa bu seninle alakalı. bebişini katma bence işin içine. o hep senin yanında olucak seni hiç bırakmıycak annesi. tabi sen kendinden uzaklaştırmazsan...

Eşim şehir dışına çıkınca ve yalnız kalınca dalıyorum bu düşüncelere,dank ediyor kafama,bu kadar da olmaz diyorum.böyleymiş dediğin gibi..pay anlamında yani...ben şimdiye kadar hep açık kapı bırakarak konuştum ama yok yani...Sezar'ın hakkı Sezar'a bundan sonra.kendime çok haksızlık ettim.artık tarafsız bakmıcam.eşim bile o kadar şimdiye dek hep ortaya konuşurdu.fakat o da diyor yeter kendine bunu neden yapıyosun sen ya yeter diye isyan etti,söyle şu insanlara kardeşine neden aramıyorsun de! Neden özel günümü kutlamıyosun de! Diyor...babam aramıyor,diyorum ki bak biz de aramıyoruz gene telefon etcek bağırcak çağırcak dedim,ilk kez duydum eşimin ağzından: bırak arama,ya niye aramıyor kendisi,sitem etcek kişi kim burda,haline bak karnın burnunda hala ne diyosun diyor.3yıldır hiç böyle şeyler duymadım ondan ve ben de farkındayım artık.ben kötü evlat olmadım.bundan eminim.bundan sonra onlar kendilerine baksınlar canım ya...merak ettiğim ne biliyo musun? Kardeşim hiç kopmadı ama elbet çıkacak o evden bir sebepten...o da iş sahibi olacak yaşta,yarın öbürgün gidecek başka yerlere ya da evlencek...umarım anlarlar ama hiç sanmam.
Senin için de üzüldüm canım...insanın beyninin bir tarafında duruyor hep işte.örtüyorsun üstünü.hepsi o...

Sanki kendi yazdıklarımı okudum

İnan annem ne nişanıma ne düğünüme adapte olmuştu. Çalışıyor olmasına verdim, psikolojik karmaşaya verdim, çok acele evlenme kararı almamıza verdim. Verdim de verdim :) napıcan başka...
Hamileliğim başlarında o kadar istedim ki annem sık sık arasın napıyorsun desin. Aramadı. Napayım aramazsan arama dedim hep hayalimdi annemlerde doğum yapacaktım, annem bakacaktı. Kv yok zaten görümcelerde ilgisiz çalışıyorlar zaten anne yerini tutar mı hiç. Annem baksın istesin ama ışık almayınca burada tek başıma doğum yapmaya karar verdim.
Annemin ilgisizliğini bir gün teyzemlerle konuşurken isyan ettim dile getirdim. Yıllardır dert yanarım şu eve yerleşemedim bir gelip düzen at bana diye. Evime 3 yılda 3kez geldi aramız 45dakika hee öyle çok da değil :)
Sanki komşu kızıyım, herkesin yardımına koşan annem benim ihtiyacıma koşmuyor diye çok üzgündüm.
Teyzem hala gel burada doğum yap diyor ama annemlerin evinde de kimsesiz olmaktansa, bir de orada gelen gidene hizmet etmektense kendi evimde doğururum gelenim gidenim olmazsa da olmaz olursa da olur :/
Ay neyse sana teselli verecektim konuyu dağıttım:)

Teyzemlere serzenişte bulunduktan sonra sanırım onlarda ilgi beklediğimi dile getirmişler.
annem geçen hafta bize geldiler. Yatılı kalmaya geldiler hemde.
İzin almış , evimi temizlemiş :) o kdar mutlu oldum ki kirlenecek diye kıyamıyorum
Ha tabii otururken baksana tekme atıyor dedim ay kalkamıcam şimdi dedi
Galiba onlara normal geliyor bu durum.

Boşver bak senin kv kp ilgili en azından :) ne güzel onlarla paylaş mutluluğunu :)
Rabbim annelerimize de inci düşünce nasip etsin inşallah :)

Evet insan üzülüyor.2.ailemden görüyorum kendi kanımdan görmediğimi...niye yani sebep ne ben bunu bir türlü anlamıyorum.çğnkü Örnekler çok çevremde.bak benim bir tanıdığım babadan çok şiddet gördü,babası Yaşında adamla yurt dışına kaçtı senelerce gelmedi.babası cidden normal değil.fakat şimdi başka biriyle evli Çocuklarıyla geliyor gidiyorlar.yani et-Tırnak yav..insan inanamıyor ben naptım diyor ne bileyim verdikleri parayı Çar çur mu ettim,okulu mu uzattım,hainlik mi ettim,başlarını yere mi eğdirdim vs vs..nedir yani....ben silemem...hem zaten ben vicdanlıyımdır hem de çok kötü tepki çekerim.böyle deyince eşim kızıyor ama öyle yani...gecenin bir vakti aradı babam,biz kafa dağıtmak için tatile çıkmıştık..kimseyi aramadık...neden aramamışım diye gece saat 1 ,dili dönmüyor zaten içkiden,silerim diye haykırıyor.daha o zaman 3 aylık mı neyim..aman aman...onlara tepki koymaya da gelmez..

Canım o kilot lar cıt cıt lı oluyor canım
Yırtarak çıkarıldığını biliyordumda baştan takarkende bebek bezi gibimi takılıyor?
Canım ablam normal doğum yaptı ben sezeryan onun benden biraz daha fazla kanaması olldu. Ama ilk gün sadece... ben ilk gün pede geçmiştim. O ertesi gün geçti.. normal doğumdan sonra hep ayakta rahat dolaşabildiğin için sık sık pedini degiştirirsen problem olmaz
slm kızlar koşuyolu medipol hastanesinde doğum yapacak olan varmı aranızda bide doktorunuz kim varsa
O hastanenin odaları çok kasvetli gelmişti bana arkadaşım doğum yapmıştı. Yanındaki refakatçi için bile küçücük yer vardı.
sağol canım içim ferahladı gerçekten. peki vajinal muayene ne zaman yapılıyo ve nasıl yapılıyor
36. Hafta gibi bakıyor Parmak ile bakıyor canım. Alttan muayene işte. .. doğum yollarının dar olup olmadığını söylüyor.

herkes birbirinde farklı tabiki ama sakın derim huzurunu bozmalarına izin verme senin onlar karsısında güçsüz kalman böyle üzülmen eşini etkiler ve sana böyle davranmasına sebeb olabilir.. der neden bu kafdar zayıf duruyorsun bana guvenmiyormusun vs bak eşinle dengeni etkilemelerine izin verme erkekler çin cok önemli bir durum bu... aileni bir kenara bırak dusunmemeye calış hiç yoklar gibi davran ve eşinle iletişimini tam anlamıyla kur ki her daim yanında olabilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…