Bizde de oturmaya başlayınca biter demişti gerçekten de doğruymuş azaldı baya eskiden günde 2-3 kez kusardı çok şükür azaldı. İnşAllah sizinki de biterBenim oğlumda çok kusuyor hergun kusar Dr a da sormadım reflü mu değil mi onu da bilmiyorum. Bu gittiğimde soracağım. 5 aylık olduk daha bitmedi.
Canım sizin kusmaniz bana göre yok denecek kadar azmis.Bizimki 5 dakikada bir kusuyor ve sürekli ağzına kusmuk geliyor ne yapacağımızı bilemiyoruz artık reflu mu başka birşey mi anlayamadikBizde de oturmaya başlayınca biter demişti gerçekten de doğruymuş azaldı baya eskiden günde 2-3 kez kusardı çok şükür azaldı. İnşAllah sizinki de biter
Bir doktora göstersen keşke yediği de kendine kalsa ben bebisim kusunca üzülüyorum emdiği süt boşa gidiyor gibi hissediyorumCanım sizin kusmaniz bana göre yok denecek kadar azmis.Bizimki 5 dakikada bir kusuyor ve sürekli ağzına kusmuk geliyor ne yapacağımızı bilemiyoruz artık reflu mu başka birşey mi anlayamadik
Amin canim cok teşeekurler guzel dualarin icin. Bana da sanki bitecek artik gibi geliyor ama bi geldilermi fena geliyorlar. Bu ara uykusunu duzene sokma cabalarindayım ve hep bu meme işi bozuyor. Tam uyuyacak baslaniyor aranmaya hooop başa don isin yoksa. Ki ondan baska isim de yok saliverdim kendimi evi esimi onun duzenine konsantreyim ama olmuyor iste bi yerde tokezliyorum.Bizim de 1,5 aylik oldugundan beri devam ediyordu. Sanirim sizin de artik bitiyor. Cunku bu son hafta dedigin gibi sorunsuz emdigi zamanlar da olmustu gun icinde. Bize tum uyku pencerleri kapilari kapaliydi. Uykusunu cok iyi alsa da yine ayniydi. Zaman gectikce senin yaptigin gibi cozumler uretmeye baslamistim artik.
Ve dedigin gibi ben de hic zorlamiyordum artik. Ozellikle son 1 aydir. Bakiyordum emmiyor kapatiyordum gogsumu hemen. Yoksa cok geriliyordum. O zaten emmemek icin direniyordu.
Allah sana da kizinin sorunsuzca emdigi gunleri gostersin. Cok anne ve bebegin en kolay yaptigi sey bizlerde kabusa donustu. Doya doya emziremedik. Insallah sizin de en kisa zamanda cozulur bu sorununuz. Umudunu kaybetme, kendini uzme, guzel gunler yakinda insaallah.
Allah’a emanet olun.
Yerine gore bence de haklısın. Ben foruma yazarken bile hep sizli bizli yaziyordum başta, baktim cevaplar hep senli benli bende uydum ortama.O nasıl bir şey ya! Bebek senin bakterili ağzına değen şeyi emmek zorunda mı!. Şakayla karışık değil sertçe uyarsan bile anlamayan anlamıyor.
Sadece bebek taşınıyor bir süre ama bunun montu var çantası var yük bayagi fazla geliyor o zaman .
Ben sevmiyorum bu yersiz samimiyeti ya. Ben az tanıdığın insana bile siz derdim uzun süre.
Merhaba aynı dertten muzdaribim ben de. alerjiye dair yalnızca mukuslu kaka sikayetimiz var. ne kadar süre diyet yaptınız acaba ve mukus geçti mi? ben 12 gün yaptım geçmedi.Bebeğine inek sütü alerjisi yapnlar yapıyor cnaım benim bebeğimdede vardı kakası mukusluydu süt diyeti önerdi doktorum. Süt ürünleri ve sütü hiç tüketmiyorsun. Eğer bebeğin düzelmişse süt diyetine devam. Ama aynıysa yiyebiliyorsun. Yani nacizane doktorumdna öğrendiklerim bunlar.
Herkes de beslenme uzmanı kesilmiş... He canım he, elma vereyim hemen hatta ilk elma vereyim ki sebzelere mesafeli yaklaşsın şekersiz olduğu için. Ben böyle durumlarda hep terslemekten yanayım, tersleyip doğrusunu söylemek... Söyledikleri senin üzerinden akar gider ama başkası bilmez sözünü dinler çocuğuna boş yere erken başlatmış olur. Anne sütünden alacağı fayda azalır. Ayrıca yemek seçmenin sadece geç başlamakla mı ilgisi varmış yoksa annenin ve çevrenin tavrı da etkiler miymis sormak lazım arkadaşına. Ben çocuğum seçmesin diye şimdiden pırasa ıspanak falan pişiriyorum evde ki tatlarina alisayim pırasa çocukluk kabusum. Sadece raflarda gördüğüm şeyleri yemeye ve pişirmeye başladım. Arkadaşın elma versin en ideali o çünkü başlamak için o zaman seçmez.Hanımlar demin arkadaşım aramış konuştuk 1yaşında kızı var onunda. Ek gıdaya geçtin mı dedi 6 ay dolmadı daha bekliyorum dedim. E niye vermiyorsun hâlâ bişey çocuğun bida yemek yemez bak büyümüş doymuyordur artık anne sütüyle , yoğurt yap yedir şimdiden elma püresi ver doysun dedihatta bi arkadaşını anlattı çocuğuna çok dikkat ediyordu senin gibi 6ayı bekledi çocuğu şimdi çok yemek seçiyor yemiyor yemek falan dedi. Annesi ek gıdaya geç başladı sütünü sağıp sağıp biberonla içiriyordu dedi.
Dişi çıktımı diye sordu hayır dedim yoğurt yedirmeye başla sağlam olur dişleri kalsiyuma ihtiyacı var onun anne sütü onu karşılamaz dedi.
Yani bunları duymak çok onur kırıcı bişey. Ben evladımın kötü olmasını ister miyim?
Ona verebileceğim en güzel şeyi veriyorum. Anne sütü ...
Arkadaşım dediğim kişiden bunları duymak çok üzdü beni.
Sadece içimi dökmek istedim.
Benim kızım da bağımlı gibiydi. Babasındayken bile banyoya girip bir keyif yapamazdım. Haftasonları eşim birkaç saatliğine sadece emmesi için veriyor bana ve oyalıyor, bu durum haftaiçini bile etkiledi artık iyi zamanına geldiyse kahvaltı yapıyorum tuvalete gidiyorum işimi yapıyorum evde. Biraz sensiz vakit geçirmesine alışsa çok iyi olur ben çok rahatladım.Benim ki bağımlı çünkü bana babayla oynarken bile bana bakıp bakıp al beni diye mızırdanıyor
Tersle en güzeli. Senin canını sıkıyorlarsa sen de onların canını sıkabilirsin bence sorun olmaz.Ek gıda konusunda da aynıyız. Valla bebek değil de çevre insanı yoruyor ya .Tam aşkla bir şey yapıyorsun bebeğin için iyi olacağını düşündüğünden gelip biri bir şey diyor bütün heveslerin yerle bir . Duymamak zor.
Reflü için tedavi görüyor mu? Doktor ne diyor bu kusmaları için?Canım sizin kusmaniz bana göre yok denecek kadar azmis.Bizimki 5 dakikada bir kusuyor ve sürekli ağzına kusmuk geliyor ne yapacağımızı bilemiyoruz artık reflu mu başka birşey mi anlayamadik
Ben de hep siz yazıyordum zor alıştım senli benli konuşmayaAmin canim cok teşeekurler guzel dualarin icin. Bana da sanki bitecek artik gibi geliyor ama bi geldilermi fena geliyorlar. Bu ara uykusunu duzene sokma cabalarindayım ve hep bu meme işi bozuyor. Tam uyuyacak baslaniyor aranmaya hooop başa don isin yoksa. Ki ondan baska isim de yok saliverdim kendimi evi esimi onun duzenine konsantreyim ama olmuyor iste bi yerde tokezliyorum.
Yerine gore bence de haklısın. Ben foruma yazarken bile hep sizli bizli yaziyordum başta, baktim cevaplar hep senli benli bende uydum ortama.
Canım sürekli götürüyorum ama çözemedik yarın yine gidicezBir doktora göstersen keşke yediği de kendine kalsa ben bebisim kusunca üzülüyorum emdiği süt boşa gidiyor gibi hissediyorum
Merhaba geçmiş olsun . Ben 1.5 2 hafta falan kestim. Değişen bişey olmayınca tüketmeye devam ettim. Bi süre sonra kendiliğinden geçti. :)Merhaba aynı dertten muzdaribim ben de. alerjiye dair yalnızca mukuslu kaka sikayetimiz var. ne kadar süre diyet yaptınız acaba ve mukus geçti mi? ben 12 gün yaptım geçmedi.
Teşekkür ederim. Bizim de geçer umarım insanın aklında böyle hep soru işareti oluyor. Siz de geçtiğini bilmek biraz rahatlattı beni de :)Merhaba geçmiş olsun . Ben 1.5 2 hafta falan kestim. Değişen bişey olmayınca tüketmeye devam ettim. Bi süre sonra kendiliğinden geçti. :)
Herkes de beslenme uzmanı kesilmiş... He canım he, elma vereyim hemen hatta ilk elma vereyim ki sebzelere mesafeli yaklaşsın şekersiz olduğu için. Ben böyle durumlarda hep terslemekten yanayım, tersleyip doğrusunu söylemek... Söyledikleri senin üzerinden akar gider ama başkası bilmez sözünü dinler çocuğuna boş yere erken başlatmış olur. Anne sütünden alacağı fayda azalır. Ayrıca yemek seçmenin sadece geç başlamakla mı ilgisi varmış yoksa annenin ve çevrenin tavrı da etkiler miymis sormak lazım arkadaşına. Ben çocuğum seçmesin diye şimdiden pırasa ıspanak falan pişiriyorum evde ki tatlarina alisayim pırasa çocukluk kabusum. Sadece raflarda gördüğüm şeyleri yemeye ve pişirmeye başladım. Arkadaşın elma versin en ideali o çünkü başlamak için o zaman seçmez.
Benim kızım da bağımlı gibiydi. Babasındayken bile banyoya girip bir keyif yapamazdım. Haftasonları eşim birkaç saatliğine sadece emmesi için veriyor bana ve oyalıyor, bu durum haftaiçini bile etkiledi artık iyi zamanına geldiyse kahvaltı yapıyorum tuvalete gidiyorum işimi yapıyorum evde. Biraz sensiz vakit geçirmesine alışsa çok iyi olur ben çok rahatladım.
Tersle en güzeli. Senin canını sıkıyorlarsa sen de onların canını sıkabilirsin bence sorun olmaz.
Reflü için tedavi görüyor mu? Doktor ne diyor bu kusmaları için?
Ben de hep siz yazıyordum zor alıştım senli benli konuşmaya
Geçiyor canım . Test yaptırdınız mı hiç. Biz yaptırdığımzda eser miktarda laktoz intoleransı çıkmıştı ona dayanarak süt diyeti yapmıştım. Zamanla düzeldi ama bence çok can sıkacak bişey değil :)Teşekkür ederim. Bizim de geçer umarım insanın aklında böyle hep soru işareti oluyor. Siz de geçtiğini bilmek biraz rahatlattı beni de :)
Kan testi yapıldı negatif çıktı . Sonra da negatif olması bi anlam ifade etmiyor yine de olabilir dediler. Aslında güvenebileceğim bir doktor bulamadım. Artık buradaki tecrübeleri okumayi daha çok önemsiyorum açıkçasıGeçiyor canım . Test yaptırdınız mı hiç. Biz yaptırdığımzda eser miktarda laktoz intoleransı çıkmıştı ona dayanarak süt diyeti yapmıştım. Zamanla düzeldi ama bence çok can sıkacak bişey değil :)
Kandan değil kakadan yaptılar bizm testi.Kan testi yapıldı negatif çıktı . Sonra da negatif olması bi anlam ifade etmiyor yine de olabilir dediler. Aslında güvenebileceğim bir doktor bulamadım. Artık buradaki tecrübeleri okumayi daha çok önemsiyorum açıkçası
O şekilde yapıldığını bilmiyordumKandan değil kakadan yaptılar bizm testi.
Şu kusan çocuk iyidir lafına sinir oluyorum; bana da dediler kusan çocuk iyidir sütün yarıyor demektir diye. Sütüm yarayacaksa içinde tutsun ki yarasın dışarı attığı sütün kime ne faydası var! Neyse benim atarımı geçersek benim kızımın kusması reflüdendi ve ilaç kullandık. Son kontrolde ilaç günde 1'e düştü. İlk başlarda günde 3 veriyordum. Çok yediği günler huzursuzluğu varsa, bazen canı yanıyor gibi yok yere ağlıyorsa ve daha çok yatarken kusuyorsa reflüyü göz önünde bulundur derim. İnşallah değildir ama öyleyse de tedavisi kolay ve bir süre sonra geçiyor.Kızlar benimki de dogdugundan berı cok fazla kusuyor ama ben hiç dert etmedim kilo alımı hep iyi gitti neyseki fazlasını çıkarıyor dendi hep. 6 aylık olcaz hala kusuyor baya. Gördüğüm herkes kusan çocuk iyidir diyor doktor da sorun yok fazlasını çıkarıyor diyor
Cnm valla kusuyor ama o dediklerin olmuyor bizde. Kusması arti olarak başka problemleri getirse ben de kesin yoğun araştırmaya girerdim. Bi de yatarken hiç kusmuyor nerdeyse kucakta dik dolastirinca kusuyor. Biraz da işime geliyor aslında kusuyor üstün kirlenmesin diye fazla istemediğim kisilere vermiyorum çocuğuŞu kusan çocuk iyidir lafına sinir oluyorum; bana da dediler kusan çocuk iyidir sütün yarıyor demektir diye. Sütüm yarayacaksa içinde tutsun ki yarasın dışarı attığı sütün kime ne faydası var! Neyse benim atarımı geçersek benim kızımın kusması reflüdendi ve ilaç kullandık. Son kontrolde ilaç günde 1'e düştü. İlk başlarda günde 3 veriyordum. Çok yediği günler huzursuzluğu varsa, bazen canı yanıyor gibi yok yere ağlıyorsa ve daha çok yatarken kusuyorsa reflüyü göz önünde bulundur derim. İnşallah değildir ama öyleyse de tedavisi kolay ve bir süre sonra geçiyor.
Her kafadan bir ses hesabı acaba kucaklarken midesine baskimi yapıyorsun diye aklıma geldi :)Cnm valla kusuyor ama o dediklerin olmuyor bizde. Kusması arti olarak başka problemleri getirse ben de kesin yoğun araştırmaya girerdim. Bi de yatarken hiç kusmuyor nerdeyse kucakta dik dolastirinca kusuyor. Biraz da işime geliyor aslında kusuyor üstün kirlenmesin diye fazla istemediğim kisilere vermiyorum çocuğu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?