2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Evet biz sona kaldık aslında kendimi hazırladım bu atağa psikolojik olarak ama bir taraftan da biz hep atakta gibiyiz bu tempoya da alıştım gibi büyük konuşmak istemiyorum ama artık ataklar beni korkutmuyor Allah sağlık versin yeter ki gerisini hallederiz inşallah diyorum gece 4-5 saat uyusam başka bir şey istemiyorum artık sıfır beklenti

Çok teşekkürler canım ben de düşündüm aslında ama kapı tarafından bağlarsam nasıl oturtucam koltuğa diye öbür taraftan bağladım. Galiba beraber arabaya binip sonra oturtmak gerekiyor kuzuyu. Fotoğrafı iyi ki yüklemişim yine bir sürü şey öğrendim sağolasın şimdi kılıfı yıkayacağım sonra da bir kılıf ayarlayacağım dediğin gibi. İnşallah severler koltuklarını da yolculukta biraz nefesleniriz biz de )

Kizlar merhaba ucretsiz izine ayrildim. Bu konuda cook mutluyum. Fakat gelin gorunki benim kiz benden baska kimseye gitmiyor. Yurutec hoppala araba koltugu bebek arabasi hepsi fasa fiso benden temasini kesen herseye dusman. Siz atak haftasi hesapliyorsunuz ya benimki dogdugundan beri ataklarda napacagim bilmiyorum. Boynum belim sirtim tutmuyor. Sinir sikismasi vardi cok ilerledi.
Ek gida konusunda da kesinlikle kasikla hicbirsey yediremiyorum. Elime ekmek pogaca peynir simit verirsem bayiliyor. Ama corba ve diger yemwkleri nasil yedircem hiic bilmiyorum. Kofteye ete tavuga bayiliyor. Yogurt sut meyve yumurta yok bizde ancak pogacasina koftesine katabiliyorum.
Iste boyle.. Herkesi cok opuyoruz.. Internet sikintisi yasadigimdan cok giremiyorum. Biraz gecmisi okuyayim..

Acikcasi ben bogazina kacar diye daha puturlu bisey vermedim korkumdan hep corba yapipi blendirdan geciriyorum kofteyle bi deneme mi yapsam ki acaba?
Canım şayet hiç başlangıç yapmadıysan öncelikle muzla başlamak iyi olabilir bebek daha kolay yer direk köfteden başlamak çok doğru bir seçim olmayabilir. Önce muz kiraz karpuz gibi daha kolay damaklanabşlir mevsim meyveleri ardından kuru fasulye barbunya olabilir sonrasında da köfte. İnşaallah bebeğin pütürlü gıdayı rahatça yer de annesini rahat ettirir.

Kızlar uzun zamandir giremiyorum insallah hepiniz iyisinizdir. Simdi geriye dönük okumaya calisicam.

Kızım 1 haftadır gunduzleri hic emmiyor. Memeye geldiginde agliyor. Vucudunda kızarıklıklar oldu dr yumurta verme dedi o yuzden sabahları sadece labne ve yogurt veriyorum. Öglen 1 tane cevizli meyve puresi aksam kıymali sebze ya da kıymalı tarhana corbası veriyorum. Bu aralar gozyasiyla aglamaya basladi emmedigi icin acmi acaba? Formul mama diyorlar galiba ondan vermeme gerek varmi? Sizler neler veriyorsunuz gun icinde?

Sağol canım. bu şık kakaların ve huzursuzluğun sebebi belli oldu. Diş göründü bugun ilk ben gördüm çok sevindim:) bir sonrakiler hemen ardından mı çıkıyor acaba. yesoka90 sen de sagol
Hayırlı olsun canım inciniz :)) sorunsuz çıkarır atlatirsiniz insallah :)
Hayırlı olsun canım güle güle kullanın
Ay bnde istiyorum artık biberonla beslemeyi.cok büyük kurtarıcı hele dışarda.
Nukun hangi biberonu canım ? Bnde bakayım.
Hayirli olsun canım incileriniz :)) sorunsuz çıkarın inşallah :))
Bizde varız canım.yerleri inanılmaz kabardi ama görünen bişi yok ..bı an önce ciksada rahatlasak.biz o atağı geçirdik ama şimdi de değişen bişi yok iki üç gündür cildircam artık.yanindan ayrılamıyor um.psikolojim çok bozuk bu aralar
Hoşgeldin canım.bazi bebeklere naparsan yap aynı degismuyolar.senin bebiş benim ablamın bebise çok benziyor.1.5 yaşında ama hala pütürlü yemez.buyuycekler elbet öyle yada böyle sabır..
Ben bı haftadır bunalıma girdim bakalım nasıl çıkarım bilmiyorum.onume gelene bağırıp cigiriyorum.benim cadı da sağolsun üstüme üstüme geliyor.bu aralar napsam olmuyor

Acikcasi ben bogazina kacar diye daha puturlu bisey vermedim korkumdan hep corba yapipi blendirdan geciriyorum kofteyle bi deneme mi yapsam ki acaba?
bence pütürlü vermeye başla geç bile kalmışsın. sonradan sıkıntı yaşarsın. 9.ayın içinde köfte omlet şehriye çorbalarını çok rahat yer. damakları ile çok güzel çiğniyorlar.

7 ekim doğumlu.
maşallah çok güzel kilo almış

Kızlar benimki pek birşey yemiyor galiba.
Ben kaşık maması falan hiç vermedim. İrmiği sadece ilk zamanlar pütür yapsın diye kullandım. Mama takviyesi vs yapıyormusnuz?
Canım benimki de 2-3 yemek kaşığı anca yiyor, kahvaltı( sadece yumurta), ikindi( ana yemeği), akşam yoğurt. Ekstra bir şey vermiyorum.
Hanimlar bebislerinize baklagillerden neler yediriyorsunuz? Ve nasil pisiriyorsunuz? hep sebzecorbasi yapiyorum ve oglum 8 ayi doldurdu degisik ne sunabilirim ona.
Nohut, fasulye, k. Mercimek
12 saatten fazla suda bekletip( sık sık değişiyorum suyunu) haşlayıp kabuklarını alıp robotta çekerek en az bir sebze ile karıştırıyorum.zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı katıyorum, beğenmeyince de yoğurt ekleyip kurtarıyorum : )

Şok marketten aldım canım. 6-12 ay yazıyor sadece.

Ben de hazır almayayım da evde yapayım diyorum. Mesela irmik muhallebisini yapıp içine yoğurt, meyve koyup da blendırdan geçirince ev işi mama oluyor :)

saol canım normal yoğurt mayalar gibi mayalıyorsun 6 saat bekletip tülbettenmi süzüyorsun? doğru anladım değil mi?
evet yoğurt mayalar gibi maya olarak yoğurt yerine süzme peyniri ezip sütle açıyoruz onu kullanıyoruz. ben kabın üstünü kapakla örtmüyorum.üzerine iki çatal koyup onun üstünü havlu kağıtla kapatıp kabı bezle sarıyorum.6 saat mayalanma sonra buzdolabında dinlendiriyoruz ve sonrasında tülbentle süzüyoruz.

Teşekkür ederiz canım

Arkadaşlar bir şey danışacağım sizlere. Kuzulara tavuk etini aynı kıyma gibi streçleyip buzluğa atsak olur mu? Yoksa hep taze mi vermek gerekir? Tavuk suyunu et suyu gibi buz poşetlerine koyup donduracağım da biraz da etinden koysam olur mu diye aklıma geldi ama emin olamadım.

Bunları nasıl pisiriyorsun? Bı yerde kapya biberi haslayip kabuklarını soyup blendirdan geçirip salça niyetine kullanıyorlardı. Bide tanelerin kabuklarını soyuyorsun dimi?
Canım ben salça kullanıyorum domatese alerjisi olmadığı için. Baklagilleri bi gün önceden suya koyuyorum beklettiğim suya peynir altı suyu da koyuyorum. Sonra düdüklü ile çok az suyla kabartıyorum. Ardından zeytinyağı ve tereyağı ile soğanı kavurup salçasını ekleyip biraz da kimyon ekleyip tercihen bir miktar et suyu ve çok az tuz ilave ederek pişiriyorum. Pişme işlemi bittikten sonra kıza yedirecek olduğumu ayırıyorum. Kendimizinkine arzu edersek tuz katıyoruz yiyoruz(genelde azıcık daha tuz katıyoruz). Yani klasik yaptığımız kuru fasulye nohut yemeği neyse çocuk onu yiyor ama az tuzlu(sen istersen tuzsuz yapabilirsin) olanından yiyor.
Kapya bibere yapılan söz konusu işlem ile biber salçasının(ilave edildiyse tuzu haricinde) farkı yok o kadar zahmete girene kadar Tuzsuz biber salçası kullanmak daha mantıklı olur yoksa insan yemek yapmaktan soğuyor.

Ben hep birlikte oturup öyle bağlıyorum canım o da ayrı bir konu tabi haklısın. Umarım çok sever oto koltuğu sevmeyen bebek (bkz benimki) çok zor.

Tavuk daha kolay bakteri üretiyor doktorumuz tavsiye etmemişti canım.

ohh miss vaktin varken uyu ztn :) keşke bnde uyuyabilsem bnm oğlan hala geç yatıo bi tataftan da yemek bulaşık çamaşır iş bitmio bi türlü gece emmeleri sonra da 6 da kalk işe hazırlan
Allah kolaylık versin, dert vermesin canım, benim kvler yok şimdilik evde o yüzden yemek işi bana kaldı, zor oluyor,benim kız durmak bilmiyor, zor oluyor.

Niye bu kadar çok suda bekletiyorsun? Yani mercimegi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…