Canım ben salça kullanıyorum domatese alerjisi olmadığı için. Baklagilleri bi gün önceden suya koyuyorum beklettiğim suya peynir altı suyu da koyuyorum. Sonra düdüklü ile çok az suyla kabartıyorum. Ardından zeytinyağı ve tereyağı ile soğanı kavurup salçasını ekleyip biraz da kimyon ekleyip tercihen bir miktar et suyu ve çok az tuz ilave ederek pişiriyorum. Pişme işlemi bittikten sonra kıza yedirecek olduğumu ayırıyorum. Kendimizinkine arzu edersek tuz katıyoruz yiyoruz(genelde azıcık daha tuz katıyoruz). Yani klasik yaptığımız kuru fasulye nohut yemeği neyse çocuk onu yiyor ama az tuzlu(sen istersen tuzsuz yapabilirsin) olanından yiyor.
Kapya bibere yapılan söz konusu işlem ile biber salçasının(ilave edildiyse tuzu haricinde) farkı yok o kadar zahmete girene kadar Tuzsuz biber salçası kullanmak daha mantıklı olur yoksa insan yemek yapmaktan soğuyor.
Bu arada ataktan bahsedilmiş benim ufaklık atağa girince büyüğü de özeniyor o yüzden biri sırtında biri kucağında bebek taşıyan koala gibi hissediyorum imdaaat
Kızlar uzun zamandir giremiyorum insallah hepiniz iyisinizdir. Simdi geriye dönük okumaya calisicam.
Kızım 1 haftadır gunduzleri hic emmiyor. Memeye geldiginde agliyor. Vucudunda kızarıklıklar oldu dr yumurta verme dedi o yuzden sabahları sadece labne ve yogurt veriyorum. Öglen 1 tane cevizli meyve puresi aksam kıymali sebze ya da kıymalı tarhana corbası veriyorum. Bu aralar gozyasiyla aglamaya basladi emmedigi icin acmi acaba? Formul mama diyorlar galiba ondan vermeme gerek varmi? Sizler neler veriyorsunuz gun icinde?
Belki tok olduğu için emmiyordur diyeceğim ama öğlen meyve püresi tok tutmaz. Öğle öğününü atlayıp memeyi vermeyi dene istersen aç olduğu halde reddediyorsa mama takviyesi gerekli olabilir.
Arkadaşlar bir el atın bendeki bilgi bu kadar :)
evet yoğurt mayalar gibi maya olarak yoğurt yerine süzme peyniri ezip sütle açıyoruz onu kullanıyoruz. ben kabın üstünü kapakla örtmüyorum.üzerine iki çatal koyup onun üstünü havlu kağıtla kapatıp kabı bezle sarıyorum.6 saat mayalanma sonra buzdolabında dinlendiriyoruz ve sonrasında tülbentle süzüyoruz.
Organik tavuk almıştım bugün minik minik verdm ağzına bir güzel yedi kızım. Normalde pek bir şey yemediği için sevindim ben de yedirirm bir şey yemediğinde diye düşündüm ama içime de sinmedi bahsettiğin sebeple en iyisi az yesin taze yesin
Canım 8ay 1haftalık iken 8270g 69cm idi aynı sayılır. Çok heyecanlı çok hareketli ben ona bağlıyorum. Benimki de yoğurt delisiydi yemedi geçen gün. Damak zevkleri oluşuyor bence canlarının istediklerini yiyorlar. Minik kavanozları rahatça bitiriyor benimki de.
Canım blendır ile ilgili çok uyarı var. Pütürlü vermeye gayret et bence. Mesela kahvaltıyı nasıl veriyorsun? Peyniri zeytini çeviren diğerleri de yer yavaşça. Patates ve havuç zaten güzelce çatalla eziliyor. Önce bu şekilde ver yemezse bir tur blendır yapıp ver çok ezme.
Diş ve emekleme olmayan biz varız. Şampiyonluk bizde:)
Deniz daha iyi olur aslında. Deniz eğer dalgasız sığ ise onu deneyin. Havuz pratik oluyor ama kalabalık havuzlar sağlıksız denize göre.
Belki tok olduğu için emmiyordur diyeceğim ama öğlen meyve püresi tok tutmaz. Öğle öğününü atlayıp memeyi vermeyi dene istersen aç olduğu halde reddediyorsa mama takviyesi gerekli olabilir.
Arkadaşlar bir el atın bendeki bilgi bu kadar :)
Ben başaramadım ya:/
Yoğurdum da tutmadı onu lor yapacağım.
Yoğurtsuz kaldık o yüzden activia verdim bugün. İnşallah zararlı değildir:/
Organik tavuk almıştım bugün minik minik verdm ağzına bir güzel yedi kızım. Normalde pek bir şey yemediği için sevindim ben de yedirirm bir şey yemediğinde diye düşündüm ama içime de sinmedi bahsettiğin sebeple en iyisi az yesin taze yesin
Canım tavuğu parçala çiğ olarak buzluğa at sonra çiğ olanı çıkar pişir yedir, ben pişmiş olarak atacaksın zannettim o yüzden öyle söyledim çiğ atılabiliyo hatta benim buzlukta 4-5 porsiyon var :) afiyet bal şeker olsun şifa olsun yarasınnnnn :)
Tavuk suyu aynı şekilde değil dondurulmuş verilebilir ama dondurulmuş olan tavuk suyunu çözdürmeden(yahut çoook az çözdürerek) katı formuyla yemeğe ilave ediyorsun canım. Tavuğun etinde bakteri çok hızlı ürediği için(buzun çözülme safhasında üreme olduğundan) buzluğa pişmeden atılması tavsiye ediliyor.
Tavuk suyu aynı şekilde değil dondurulmuş verilebilir ama dondurulmuş olan tavuk suyunu çözdürmeden(yahut çoook az çözdürerek) katı formuyla yemeğe ilave ediyorsun canım. Tavuğun etinde bakteri çok hızlı ürediği için(buzun çözülme safhasında üreme olduğundan) buzluğa pişmeden atılması tavsiye ediliyor.
Canım tavuğu parçala çiğ olarak buzluğa at sonra çiğ olanı çıkar pişir yedir, ben pişmiş olarak atacaksın zannettim o yüzden öyle söyledim çiğ atılabiliyo hatta benim buzlukta 4-5 porsiyon var :) afiyet bal şeker olsun şifa olsun yarasınnnnn :)
Bu aldığımı eve gelir gelmez düdüklüye atmıştım düşünemedim çiğ atmayı eşim ve ben yedik afiyetle bu seferlik böyle oldu bir dahakine öyle yapayım ben de hatta direk organik tavuk but /göğüs satılıyor bütün tavuk yerine onu almak daha mantıklı olabilir kuzular için en faydalı kısmı but ve göğüs diyorlar.
Bu aldığımı eve gelir gelmez düdüklüye atmıştım düşünemedim çiğ atmayı eşim ve ben yedik afiyetle bu seferlik böyle oldu bir dahakine öyle yapayım ben de hatta direk organik tavuk but /göğüs satılıyor bütün tavuk yerine onu almak daha mantıklı olabilir kuzular için en faydalı kısmı but ve göğüs diyorlar.
İyi olmuş sizin de karnınız mis gibi doymuştur hem kolay yemek :) ben tavuk kalçalı but ve kanadını çocuklara yediriyorum canım. Göğsü tiftik tiftik oluyor, tatsız oluyor(buta oranla) ve yutması zor oluyor.