Mayo bez kullandım canım. Huggies de prima da kullandım. Huggies daha inçe yumuşak dokulu. Prima külot bez şeklinde. Ben huggies i eşim primayı beğendik.
Ben 5 günlük tatil için 2 paket almıştım 1 paketi anca kullanmışımdır. Mayo da almıştım arada bir mayo ile soktum heryeri tuzlu su alsın diye . Mayo bezi denizden çıktıktan sonra attım.
Canım ben de hipp en iyisidir diye kaşık manası almıştım ama aşırı şekerli. Kavanozda konserve gibi uzun süre duran mama tarifi var istersen. İnstagramda mutfakta bebek var isimli sayfada.
Hipp'te nişasta var diye ben ürünlerini almadım hiç ama Aptamilinkiler ilave şekersiz onlardan kullanıyorum kaşık maması olarak. özellikle iştahsız olduğu zamanlarda filan kurtarıcım oluyor güzel yiyor onları.
Mayo bezi deniz veya havuzdan çıkınca değiştirdim bekletmedim. Havuzdan çıkıp bir daha girmeyecekse kendi bezini takıyırsun zaten o yüzden çok az kullanıldı.
Kızlar benimki pek birşey yemiyor galiba.
Ben kaşık maması falan hiç vermedim. İrmiği sadece ilk zamanlar pütür yapsın diye kullandım. Mama takviyesi vs yapıyormusnuz?
Ben kaşık maması falan hiç vermedim. İrmiği sadece ilk zamanlar pütür yapsın diye kullandım. Mama takviyesi vs yapıyormusnuz?
bnde kaşık maması ve muhallebi vermiyorum bisküviyi kendm yaptım ama karnını onla doyuracağına yumurtasını peyniri bitirsn die düşünüp pek vermiyoruz irmiğide annm çorbalarına katıo arada
Mayo bezi deniz veya havuzdan çıkınca değiştirdim bekletmedim. Havuzdan çıkıp bir daha girmeyecekse kendi bezini takıyırsun zaten o yüzden çok az kullanıldı.
aslında 6 gün kalıcaz günde 2 kere girse 12 adet tam bi pkt eder ama 2. pkt voşuna olur arada dediğin gibi mayoylada sokar mıyım acaba bezle sokcam die mayoda almadm oğlana alayım bari
kızlar bizimde ilk dişler çıkmışşşş :))) Çok mutlu oldum.. liliyaa
canım sizede hayırlı olsun, inci gibi dizilsinler inşAllah..
Bu arada geçen bir arkadaş burada labne tarifi yazmıştı, kimdi? nasıl yapılıyordu? bizimkiler labneyi çok sevmiş. Hazır tuzlu diye kıza yedirmek istemiyorum. Tarifi bilen paylaşabilir mi?
kızlar bizimde ilk dişler çıkmışşşş :))) Çok mutlu oldum.. liliyaa
canım sizede hayırlı olsun, inci gibi dizilsinler inşAllah..
Bu arada geçen bir arkadaş burada labne tarifi yazmıştı, kimdi? nasıl yapılıyordu? bizimkiler labneyi çok sevmiş. Hazır tuzlu diye kıza yedirmek istemiyorum. Tarifi bilen paylaşabilir mi?
ben 5günde bir yapıyorum çok seviyor oğlum. 1 litre günlük sütü kaynatıyorum. yoğurt mayalar gibi ılıtıyorum ,elimi dışarıdan tutunca çok ılık olana kadar. ilk başta hazır sütaş süzme ile sütü açıp mayaladım sonra kendi yaptığımı maya olarak kullandım. mayayı verince üzerine iki kaşık koyup onun üstüne kağıt havlu koyuyorum ve yoğurt mayalar gibi beze sarıyorum kabı.6 saat sonra dolaba koyuyorum en az 12 saat sonra tülbentle süzüyorum. mümkünse en az12 saat yine ve labne hazır.
Canım ben de hipp en iyisidir diye kaşık manası almıştım ama aşırı şekerli. Kavanozda konserve gibi uzun süre duran mama tarifi var istersen. İnstagramda mutfakta bebek var isimli sayfada.
ben 5günde bir yapıyorum çok seviyor oğlum. 1 litre günlük sütü kaynatıyorum. yoğurt mayalar gibi ılıtıyorum ,elimi dışarıdan tutunca çok ılık olana kadar. ilk başta hazır sütaş süzme ile sütü açıp mayaladım sonra kendi yaptığımı maya olarak kullandım. mayayı verince üzerine iki kaşık koyup onun üstüne kağıt havlu koyuyorum ve yoğurt mayalar gibi beze sarıyorum kabı.6 saat sonra dolaba koyuyorum en az 12 saat sonra tülbentle süzüyorum. mümkünse en az12 saat yine ve labne hazır.
Yok canım 6 saat bekliyor sonra dolaba koyuyorsun 12 saat ardından süzüp yine bekletiyorsun 12 saat labne hazır :) dişleriniz hayırlı olsun canım belki huzursuzluk ondandır inşallah geçer
bnde kaşık maması ve muhallebi vermiyorum bisküviyi kendm yaptım ama karnını onla doyuracağına yumurtasını peyniri bitirsn die düşünüp pek vermiyoruz irmiğide annm çorbalarına katıo arada
Teşekkürler. Ben bisküvi veriyorum sabahları iki tane.
Zaten zayıf oğlum acaba yanlış mi yapıyorum diye korktum. Bu ay bayram vs derken doktora gidemedik. Çevremde de kimse yok o yüzden merak ettim.
Hanimlar bebislerinize baklagillerden neler yediriyorsunuz? Ve nasil pisiriyorsunuz? hep sebzecorbasi yapiyorum ve oglum 8 ayi doldurdu degisik ne sunabilirim ona.
Zaten zayıf oğlum acaba yanlış mi yapıyorum diye korktum. Bu ay bayram vs derken doktora gidemedik. Çevremde de kimse yok o yüzden merak ettim.
Yok canım neden yanlış yapasın takıl kafana göre, benim kız pütürlü yiyor o sebeple ben bisküvi yerine ekmek veriyorum yahut pilav veriyorum karbonhidrat niyetine :)
İnan ki bebek ne kadar yerse yesin tabiatında ne varsa kilosu ortalama o kadar oluyor benim büyük kızım bebekken büyük porsiyon yerdi ufaklık onun yarısı kadar yiyor kiloları ayları itibariyle 100 gram ancak oynuyor. Önemli olan bebeğin yediği miktar değil ondan ne kadar faydalanabildiği imiş bende bunu öğrenmiş oldum. Yarasın bisküviler paşaya :)
Hanimlar bebislerinize baklagillerden neler yediriyorsunuz? Ve nasil pisiriyorsunuz? hep sebzecorbasi yapiyorum ve oglum 8 ayi doldurdu degisik ne sunabilirim ona.
Bebekler artık büyüdü ben nohut kuru fasulye bezelye barbunya veriyorum mercimeği sevmedi o yüzden şimdilik onu rafa kaldırdım canım. Bebeğin nasıl yiyorsa o şekilde teklif edebilirsin. Ben pütürlü yediği için tane tane veriyorum büyük kızım pütürlü asla yemezdi ona süzgeçten geçirip veriyordum.
kaç kilo bnmki 8. ay kontrolünde 8315g 69 cm çıktı doktor minyon olcak dedi ağzım açık kaldım bn 168 70 kiloyum babası 178 75 kilo nasıl çocuk minyon olabilir dedim ailede vardır dedi amca dayı dedelerde minyon diil dedim bişi demedi sonra. bnm doktor kilo manyağı şişman olanlara da şişman diodur kesin. bisküviyi yese evde yaptım bende vericem de yemio ki sıpa ek gıda da bizi çok zorluyo 1 gün yerse 2. gün yemio evde de diilim doya doya emzireyim yoğurt bi seferde 1 bebek kavanozu yiyodu 2 haftadr 2 kaşık alıp bırakıo