O da mantıklı canım ilk öyle yaptım ama zor oldu. Göğüs pedine akan süte üzülüyorum valla ne emekle üretiyoruz onu.Canım ben birini emzirirken diğeri de akıyor altına bardak koyuyorum bazen 20cc kadar aktığı oluyor damlaya damlaya bende onları koyuyorum dolaba hergün hergün sağmıyorum ama sağarsamda koyuyorum dolaba
Kızlar
TSH yüksek çıktığı için dr troid hapına başlattı 2 güm önce.
Sabahları aç karnına ver ve 45 dk aç kalsın öyle Besle dedi.
Ama benim kızım ortalığı yıkıyor.
7 de veriyorum hapı. Bazen geri çıkarıyor savaşıyorum yutsun diye , acı geliyor sanırım tadı
Dr 45 dk dedi ama ben 30 dk sonra veriyorum sütünü. İlacın reçetesinde yarım saat diyor diye o işime geldi sonuçta.
Zeka geriliği büyüme geriliği boy kilo vs bu gibi sorunlar olurmuş bu hastalıkta.
Ama bizimki erken teşhis diye ilaçla kontrol altına alınmış.
Allah acil şifalar versin tüm bebeklere.
Sabahki çılgınlığımı yazayım, uyandım baktım enik gözüme sarı görünüyor. Ama dün böyle değildi, soydum bedenine baktım pembe ama parmağımı basıp çekince hafif sarı kalıyor (tabi bu aşamalar hep zavallı eşimle, çılgın paniğim) kalk dedim asm ye gidelim. Oradaki ebeyi aradım, sağolsun hemen gel dedi.
Gittik fizyolojik sarılıkmış 5.gün başlar 8.gün pik yaparmış.
Ben tabi çocuğa kızılötesi ışınlı gözlerimle baktığım için sürekli, hemen anlamışımkendimi de manyak edeceğim sonunda
Bilurbin bile bakmadılar normal bu ya deyip, ben zaten ağladım ağlayacağım. Sabahtan akşama mama meme gidiyor nasıl sarılık olur diye.
8. gün çocuk doktoruna randevu aldım zaten, orada da bakarlar. Besleme rutini aynen devam yani.
İçim rahatladı biraz teşekkürler canım benim, şuan 2800, sağlığında emmesinde problem olmasın başka birşey istemiyorum :)canım benim yemediğim kalmadı..
benim yediğimi başka hamile yese terminatör gbi çocuk doğururdu.
doktorum yemeyle alakası yok demişti ama gene de ben işin ucunu bırakmadım
ama doktorun dediği oldu
sonuç bebeğim 2960 gr doğdu
çok şükür kilo problem değil doğunca alır.. benim bebek 23 günlük en son 3400 gr olmuştu..pazartesi bakalım kaç çıkacak
kilouyu dert etme
gelişiminde yani ölçülerinde 2-3 haftayı aşan gerilik yoksa problem etme
ben hamilelik boyunca çok sorunlar yaşadım
hamd olsun bebeğim sağlıklı..
O da mantıklı canım ilk öyle yaptım ama zor oldu. Göğüs pedine akan süte üzülüyorum valla ne emekle üretiyoruz onu.
Dr dediği için sağıyorum bende bi karar veremedim hangisi doğru diye.
Zor da olsa senin yaptığını yapmaya devam edeyim bari.
Benim kan grubum A+ babamızın B+ kızımın AB+ nasıl oluyor ben anlamadım kanla alakalımıdır bizimki de. Fetoterapi görecek kadar yükselmiyor ama 11 lerde 20 gündür artık değerin düşmesi gerekmiyor mu. Kızım da 2 saate uyanır refleksleri iyi dedi Dr. Eğer yüksek sarılık olsaydı refleksi olmaz dediğin gibi pelte gibi olur sürekli uyur dedi. Ama ben yüzüne ve gözüne baktığımda halen bir sarılık görüyorumCanım benim kızım da sa
canım benim kızım da sarıydı hem gözleri hem cildi... ama iki dr da normal değerlerdedir, ama yine de aklımızda kalmasın tahlil yaptıralım dediler. Benim kızım uyuklamıyordu, pelte gibi değildi, sık uyanıyor sık emiyor ve hareketliydi. O yüzden de yanıldı dr lar... sonra bebeğin kan grubu babayla aynı olduğu için kan uyuşmazlığından şüphelendiler. Ben 0 Rh + eşim ve bebek A Rh +... eşimle aramızda AB0 uyuşmazlığı ve c grubu uyuşmazlık denen alt grup uyuşmazlığı çıktı. Yani Rh uyuşmazlığı değil de alt grup uyuşmazlığıymış. İlk defa duydum ben de... bebeğin beyninde 5. Günde bariyer oluşuyormuş bilirubin yüksekliğine karşı. Ve bu nedenle 10-11. Gün yükselen sarılık bebeğin beynine zarar vermezmiş. Doğduğu gün sarılığı olan bebeklerde soruna neden olurmuş. Dr çok detaylı anlattı bana. İçim rahatladı. Fototerapiye yanıt cerdi ya Artık 2 ay bile sarı olsa gözleri teni önemli değil dedi.
vücudunun hangi bölümünün gelişimi geride onu söylemedi, bakalım hayırlısı, doğumu bekliyorum, Rabbim sanada güzel salih ve sağlıklı bir evlat nasip etsinefsunsuz Canim oncelikle yavrun hayirli olsun allah uzun omurler versin bizimd3 kafa 3 hafta geri cikiyor bir sorun oldumu canim korkulcak birsey pazartesi sezeryanim var ama ben bunu hep kafama takiyorum
Bebegin nasil emmede gelisme vardr insaallah. Benimde ayni 100 cc bile sagdigm olmustu simdi 50 cc zar zor. Aslinda bebektn firsat bulup bisey yiyemiyrm pek. Azaldgnj farkednce yemeye basladm.
efsunsuz Canim oncelikle yavrun hayirli olsun allah uzun omurler versin bizimd3 kafa 3 hafta geri cikiyor bir sorun oldumu canim korkulcak birsey pazartesi sezeryanim var ama ben bunu hep kafama takiyorum
Bugün 27. günümüz. Doktor kontrolümüz vardı. Doktor bey bebişin vücudunda sağa bastırdı sola bastırdı sarılık için kan alalım bi de idrar testi istedi. Geçen gittiğimizde geçmiş sarılığı teste gerek yok demişti. Neyse kan vermek için gittik. Hemşire hanım çok heyecanlı bi tip. İki kere kan tüpünü yere düşürdü. Bebişin koluna bağlanan lastiği takarken lastik bi fırladı. Eliyle çocuğumun kafasına küt diye çarptı. Bebek feryat figan ağlamaya başladı. Aç bu bebek annesi niye tok getirmiyorsun diyor bana bide. 15 dk önce emzirdim dedim o zaman yetmiyor demek ki diyor. Kafasına çarptığınız için olmasın dedim. Zorla aldık kanı sarılık sonucu 4 çıktı. Sarılık olmadığına sevindim ama bebeğim ve ben bu kadar sıkıntıyı boştan yere niye çektik anlamadım. Sonuçları da gösteremedik gitmiş doktor.
Zor olmuyor canım bebekle kendi arana sıkıştır meme ucunu içeri doğru koy tamamdır bazen yarım çay bardağını buluyor yazık gerçekten her damlası kıymetli :) birikeni ağzı kapalı dolabın altına koyuyorum hemen üç dört emzirme den birikenleri birleştirip buzluğa atıyorum arada bebeği uyutayım derken unutuyorum dışarda ve dökerken içim gidiyorO da mantıklı canım ilk öyle yaptım ama zor oldu. Göğüs pedine akan süte üzülüyorum valla ne emekle üretiyoruz onu.
Dr dediği için sağıyorum bende bi karar veremedim hangisi doğru diye.
Zor da olsa senin yaptığını yapmaya devam edeyim bari.
Kizlar ben dogum yaptim 11.20 de dogdu kizim 38+4 haftalik 3580 gram 49 cm ikimizde iyiyiz cok şükür emzirme calismalari devam ediyo
İçim rahatladı biraz teşekkürler canım benim, şuan 2800, sağlığında emmesinde problem olmasın başka birşey istemiyorum :)
Bide sağlık ocağında banada dediler göğsünde süt bırakma diye bir iki gün sağdım ama benim bebek bazen saat başı bazen de yarım saate bir emmek istiyor boşaltırsam bidaha emmek istediğinde doyuramam diye boşaltmıyorumSüt sağıp derin doncuru da saklayan arkadaşlar sorularım var
Ilk önce sütü sağarken bebek emdikten sonra kalan sütü mü sağıyorsunuz?
Yoksa bebiş bi memeyi emdi diğer memeyi emmeden uyudu kaldı. Kalan meme sağılsa Nasıl olur?
Yani sağarken farkediyor mu?
Geçen seferki hemşire saçlarını okşayarak konuşarak o kadar güzel almıştı ki. Hiç ağlamamıştı kızım. Cidden keşke bebek hemşireleri olsa.canım düşmeyen sarılık değeri için yapılıyor o testler
benim kızım o yüzden hastanede yattı hala da antibiyotik kullanıyoruz
bebişlere insan hiç kıyamıyor
aşırı sinir oluyorum böyle hemşilere
hata yapıyorsun bari örtbas etme özür dile
benim kızımın elini de mosmor yaptılar
en son ayaktan damar yolu açacaklardı
her hastanede bebek hemşiresi olmalı, sağlık bakanlığına yazsak bu durumu acaba nereden yazarız
birkaç kişi yazsak belki dikkate alınırdı
Benim kızımdan da geliyor arada yeni doğduğu ilk hafta bir kaç kez peşpeşe geldi normalmiş.Kizlarr kizlarr fena agrilarik var kaburgalarima nasil bastrmislarsa agridan oluyorum heleki omuz sancisi cektim size anlatamam o nasil birseymis kizimi uyatamiyorum emzrmek.icn surekli uyuuo ne yapacagim.akil verin birde vajinasndan yumurta aki gibi akinti geldi nedr ki
Bizin de pazartesi günü böyle bişey başımıza geldi hatta buraya da yazdım bir tüp kanı döktü hemşire bide ne var annesi diyor yok bişey deyip durdu bebek ağlamaktan kıpkırmızı oldu lan boşa gitti.ama hiç bir.şey yokcanım düşmeyen sarılık değeri için yapılıyor o testler
benim kızım o yüzden hastanede yattı hala da antibiyotik kullanıyoruz
bebişlere insan hiç kıyamıyor
aşırı sinir oluyorum böyle hemşilere
hata yapıyorsun bari örtbas etme özür dile
benim kızımın elini de mosmor yaptılar
en son ayaktan damar yolu açacaklardı
her hastanede bebek hemşiresi olmalı, sağlık bakanlığına yazsak bu durumu acaba nereden yazarız
birkaç kişi yazsak belki dikkate alınırdı
Evet çıkarken epidural yaptırdım o da bacaklarımı uyuşturuyor ama etkisi uzun. 2. Gün de bitiyor yarına umarım herşey daha güzel olur.benimki de korse karın kaslarını zayıflatır dedi
sezaryen için benimki krem önermedi ama ben kullanmak istiyorum
davul gibi ben de olmuştum
hatta eve gelince tartıldım sadece bebeğin doğum kilosu gitmişti
o kadar ödem vardı
terleme çok oluyor leş gibi kokuyor insan
su geçirmez bant büyük nimet duş almak için
benim de 2. gün gaz çıktı
yatarken dizlerini çek bırak çek bırak
ve yürümeye çalış
ve ağrın çoksa hastaneden çıkmadan önce iğne yaptır
evde biraz olsun rahat edersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?