Son ayım ve bu 10 gündür aynı kiloda canım çok sıkıldı, baya bütün vitaminli şeylere yüklendim inşaAllah biraz toparlar kendini
Canım sağmadıkça da süt azalmaz mı aynı şeyi yaşıyoruz ama ben sağa sağa tek seferde 60 cc yi buluyorum, emmese de süt ile beslenmiş oluyor diye avutuyorum kendimiŞimdi uyudu mesela uyanınca ilk önce memeye tutuyorum biraz emiyo ama sonra ağlamaya başlıyo üşeniyo en fazla 5dk emiyo o yüzden arkasından mama vermek zorunda kalıyorum..sağmıyorum artık çünkğ sağınca bu sefer emerken süt gelmiyo..önceden daha çok sağıyodum çünkü hiç tutmuyodu memeyi şimdi azda olsa tutuyo..çok karışık yani bazen bende ne yapsam diye şaşırıyorum
Cnm ben gece 1 kez sağmak zorundayım.Bide benim gece süt sağmayınca sabah daha çok sütüm oluyor..aslında sağdıkça çoğalır derler ama bende tersi oluyo
Gögüs kalkanı kullanırsan kreme hiç gerek kalmıyor bence, kalkabı koyuyorum hiç bir yere değmiyo o zaman rahat ediyorumAslında bırakmak lazım ama sanki sürmeyince acıyacak gibi geliyor bazen geceleri emerken ağlıyorum hala ama ara sıra oluyor bu bazen de hiç acı olmuyor anlamadım gitti neden
park yatagın içine ikea yatak aldık pek sevmedi. beşik aldık onuda sevmedi.Kızlar bebeğinizin yatağı nasıl bizimki park beşik ve içine koyduğumuz yatağı yumuşak bazen uyuyor ama bazen de saat başı uyanıyor emziriyorum emerken sürekli geriniyor acaba yatağını mı sevmiyor
Canım benim kızım da sa
canım benim kızım da sarıydı hem gözleri hem cildi... ama iki dr da normal değerlerdedir, ama yine de aklımızda kalmasın tahlil yaptıralım dediler. Benim kızım uyuklamıyordu, pelte gibi değildi, sık uyanıyor sık emiyor ve hareketliydi. O yüzden de yanıldı dr lar... sonra bebeğin kan grubu babayla aynı olduğu için kan uyuşmazlığından şüphelendiler. Ben 0 Rh + eşim ve bebek A Rh +... eşimle aramızda AB0 uyuşmazlığı ve c grubu uyuşmazlık denen alt grup uyuşmazlığı çıktı. Yani Rh uyuşmazlığı değil de alt grup uyuşmazlığıymış. İlk defa duydum ben de... bebeğin beyninde 5. Günde bariyer oluşuyormuş bilirubin yüksekliğine karşı. Ve bu nedenle 10-11. Gün yükselen sarılık bebeğin beynine zarar vermezmiş. Doğduğu gün sarılığı olan bebeklerde soruna neden olurmuş. Dr çok detaylı anlattı bana. İçim rahatladı. Fototerapiye yanıt cerdi ya Artık 2 ay bile sarı olsa gözleri teni önemli değil dedi.
bende yazayım bende sıkıntı yaşıyordum DUPHALAC mucıze oldu. kabızlık ceken mutlaka içsin.bana dr hamılelıkte yazmıstı sımdı kullanıyorum.Kızlar normal doğumun etkisimidir epiduralin etkisi midir bilmem doğumdan Sonra kabız oldum 1-2 kere çok az tuvalete çıkabildim. Artık canm acıyordu. Bugun 13. Gün. Dün eczaneden duphalag die bi ilaç aldım doktor tavsiyesiyle. Bağırsakta emildiği için bebeğe bir zararı yok. İki ölçek içtim ve 3 saat sonra etkisini gösterdi çok rahatladım. Aklınızda bulunsun doktorunuza sorarsınız ihtiyacınz olursa.
ya benım oğlan hep emiyordu 1kez sürdüm emmedi bır daha sürmedim.. bırde sürünce bana hıc etkısı olmuyor o kremin.Selam kızlar, ilk seansta 15 dk emdi benim hanım kız. Sonra enjektörle anne sütü verildi. Sanıyoruz ki gögüse sürdüğüm kremden dolayı bebek memeden tiksinmiş. Lansinoh kullanıyordum ve gögsü silmeden vermiştim zararlı olmadığını bildiğim için ama yanılmışım demekki zararlı bebek için.
keyfiyi bırak banyo bile lüks.@beatrices geşmiş olsun canım, anne olmak tam bir delilikmiş anladım. Bırak kendi keyfi eylemlerimi, yaşam için gerekli ihtiyaçlarımı bile unutuyorum. Kafam gidik
neye üzülüyorsun?Kızlar mama olarak hangi marka kullanıyorsunuz ?
Ben hipp organik markayı kullanıyorum.
24 saatte 400-450 cc süt tüketiyor toplamda.
Bunun 100 e yakını hipp idi. Kalanı anne sütü idi. Ama dün akşamdan beri sütüm üzüntüden azaldı. Mama fazla veriyorum bu yüzden.
Şimdi yavaş yavaş emdiği için sağmıyorum sağarsam bu serer emerken gelmiyo sütCanım sağmadıkça da süt azalmaz mı aynı şeyi yaşıyoruz ama ben sağa sağa tek seferde 60 cc yi buluyorum, emmese de süt ile beslenmiş oluyor diye avutuyorum kendimi
Malesef ikş saatte bir sağınca gelmiyo benimde 3-4 saat geçmesi gerekiyo güzel gelmesi için o yizden bende mama vermek zorunda kalıyorum aynıyız yani..bende öyle avıtıyorum kendimi sütüm kesiline kadar veririm artık napalım üzülmek boşa malesefCnm ben gece 1 kez sağmak zorundayım.
Sağmazsam yatak pike Üstüm başım süt oluyor batıyor. Birkaç kez denedim ve 1 defa sağınca olmadığını görünce bu yöntemle devam ettim.
Benim her 2 saatte 1 Sağarsam gün içinde , o zaman işte az oluyor. 3-4 saatte 1 sağsam güzel süt oluyor da. Ama o zaman da kızıma mama vermek kaçınılmaz oluyor. Neyse sütüm kesilene kadar devam edecem hem mama hem süte.
Bu arada plastik meme ucu ile emzirdim az önce. Bu defa doydu sanırım.
Benimki alıyor hem de kocaman açıyor ağzını. Bebekten bebeğe değişebilir. Sen yine de silSelam kızlar, ilk seansta 15 dk emdi benim hanım kız. Sonra enjektörle anne sütü verildi. Sanıyoruz ki gögüse sürdüğüm kremden dolayı bebek memeden tiksinmiş. Lansinoh kullanıyordum ve gögsü silmeden vermiştim zararlı olmadığını bildiğim için ama yanılmışım demekki zararlı bebek için.
Benim çıktı canım dün doktordaydık önemsemedi doktor hiç normal yani merak etmeBebeğinin yüzünde sivilce gibi kızarıklıklar çıkan var mı ?
İsilik de değil sivilce de.
Alerji olacak ne olabilir ki ?
Nutella yedim sizce bu yapmış olabilir mi ?
Çok geçmiş olsun. Zor bi süreç rabbim kolay geçirsin ve şifasını acil versin inş.Kızlar
TSH yüksek çıktığı için dr troid hapına başlattı 2 güm önce.
Sabahları aç karnına ver ve 45 dk aç kalsın öyle Besle dedi.
Ama benim kızım ortalığı yıkıyor.
7 de veriyorum hapı. Bazen geri çıkarıyor savaşıyorum yutsun diye , acı geliyor sanırım tadı
Dr 45 dk dedi ama ben 30 dk sonra veriyorum sütünü. İlacın reçetesinde yarım saat diyor diye o işime geldi sonuçta.
Zeka geriliği büyüme geriliği boy kilo vs bu gibi sorunlar olurmuş bu hastalıkta.
Ama bizimki erken teşhis diye ilaçla kontrol altına alınmış.
Allah acil şifalar versin tüm bebeklere.
Gözün aydın canım,Allah analı babalı büyütsün bol bol sütün olsun inşallahKizlar ben dogum yaptim 11.20 de dogdu kizim 38+4 haftalik 3580 gram 49 cm ikimizde iyiyiz cok şükür emzirme calismalari devam ediyo
Meme ucunu emiyordur o yüzden yara olmuştur.benim de olacaktı ama dikkatli vermeye çalıştım kahverengi kısmı alınca yara olmuyo sızı oluyo alışıyor sonraKizlarr çarşamba akşamı normal doğumla oğlumu kucağıma aldım çok sukur 3400 gram doğdu iyi bi doğum oldu o kadar korkulacak bise olmadı meme yarasi olduğu halde emzirmeye devam edebiliyorsa bence herkes doğurabilir meme ucum yara oldu da şimdilik iyi gidiyor herkes darısı bekleyenlere olsun inşallah
Canım ben birini emzirirken diğeri de akıyor altına bardak koyuyorum bazen 20cc kadar aktığı oluyor damlaya damlaya bende onları koyuyorum dolaba hergün hergün sağmıyorum ama sağarsamda koyuyorum dolabaSüt sağıp derin doncuru da saklayan arkadaşlar sorularım var
Ilk önce sütü sağarken bebek emdikten sonra kalan sütü mü sağıyorsunuz?
Yoksa bebiş bi memeyi emdi diğer memeyi emmeden uyudu kaldı. Kalan meme sağılsa Nasıl olur?
Yani sağarken farkediyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?