Ben yenişehirde hulya hanıma goturecegim bebeği pazartesi, imc de gaye hanım bana bir degişik göründü içime sinmedi acıkcadı.Mersin de oturan var mı ? Çocuk doktoru tavsiyeniz nedir
Kaçıncı gün açtın bantı. Bana dr 12 gün sonra ac batikon ve sargı bezi kullan dedi. Bugun 3. Gun bugun gece acıcamCanım bugün ağrım azaldı çok şükür. Su geçirmez bantı da açtık az önce. Kızarıklık akıntı falan da yok. Çok rahatladım. Korkmaya başlamıştım kötü birşey oldu diye. Çok sağol.
Sezeryan olan anneler evi falan kac gün sonra supurup silebildiniz:)bide ben hala 2 hafta olmasına ragmen sağa sola rahat yatamiyorum sırt üstü uyuyabiliyorum normal mi?
Canım bizde biberon verdik ondan sonra meme reddi oldu, biberonla verme şırıngayla vermeyi deneBeatrices çok uykusuzum, sütüm var ama bebeğim memeyi almada sıkıntı yaşıyor. Sağıp vereyim diyorum en azından geceleri rahat olur diye, sagdıklarımı bir bakıyorum gündüz kullanmışım, biberona hemen alıştırmayayım dedim ama memeyi almayınca mecbur kaldım. Sütüm var ama meme reddi yapınca ve o an elimde sagılmış süt olmayınca mecbur mama verdim. Bu sefer ben cocuguma yetemiyormuyum diye agladım. Annem meme vereceksin diye bir tarafını yırtıyorsun bu cocuk ac kalıyor mama verelim diyor onunla inatlaşıyorum. Eşim arkadasımda donmuş sütler varmış veriyorlar mama yerine onu getireyim diyor, bana baskasının sutunu kullanmak yerine mama kullanmak daha mantıklı geliyor. Offf hrp aynı seylerini yasamaktan sıkıldım. Hergun evde esimin ailesi bebegı gormeye geliyorlar en az 1 saat. Bugun yanlarında agladım. Eşim daraldı. Ben yazlıga gidiyorum dedi babamın yanına gitti. Ben yine agladım.
Salak bir çocuk dr u bana süt yapıcı damla vermiş bende bebek için gaz ilacı sandım cocuga verdim 5 damla. O kadar dikkat ederken yemesine yaptıgım saldklıga agladım. Yaaa.
Bebegi annem aldı şimdi uyuyorlar, ben kedimi aldım onunla uyuyoruz. İlk defa dinleniyorum galiba. Buraya uzun zamandır yeni girdim.
Bir de süt sağmak ne kadar ivrenç bişey ya. Hort hort hort.... göğüs pedleri göğüs kalkanları... sonum ne olacak bakalım
Canim sakin umutsuzluga kapilma sutun varmis ne guzel. Emer ama bi hafta falan gecsin cenesi kuvvetlensin bak nasil cop cop emer. Emmeye odaklan biliyorum cok zor o aglarken hemen care olmak istiyorsun ama emmesi icin biraz yaygarayi koparacak. Once memeyi ver ugras aldigi kadar sonra biberon ver. Benim bebis 32 gunluk 10 gunlukkn falan adam akilli emmeye basladi bende biberonla verdm alisana kadar ama cok mucadele ettim memeyi tutturma konusunda. Insaallah cabuk atlatirsinizEmzirmekte direniyorum. Bazen alıyor çunku en son care biberon ama cok tuketiyor beni. Daha 4. Gun oldugu için bana cok erken alışacaktır diyorlar
Ben de o şekilde giydiriyorum. Evimiz serin çünkü. Arkadaşları okuyunca şaşırdım ben de. Ama bakıyorum terlemiyo.Yaaa sorma benimki beşikte yatmıo yaygarayı basıo küvözde kalan bebeklerde olurmuş bu dibimde uyucak illa uyuttuktan sonra yatırınca 10 dk sonra uyanıo napcam bilemedim memede uyumayada alıştukızlar size bakınca ben cok giydiriom sanırım kısa kollu zıbın corap ayaklı alt üstüne tulum giydiriyorum ama burası hala soguk yagmurlu az ince giyse hapsırmaya başlıo uyurkende üstüne orta kalınlıkta battaniye örtüyorum eldiven ara ara takıyorum tırnsklarını kestiğim için acıkta bırakıom genelde ama elleri celik gibi soguk her zaman
Ben uzun kollu giydiriyorum eldiven. Altı çoraplı da olsa çorap giydiriyorum yoksa ayakları üşüyor. Çift katlı battaniyeye sarıyorum. Bu arada bizimki 6 günlükArkadaşlar bişey sorcam size.
Şimdi benim kızım 10 günlük oldu. Uzun kollu pijama tulum giydiriyorum. Ellerini genelde açık bırakıyorum .alt pijaması kndinden çoraplı değilse çorap kesin giydiriyorum.Tırnaklarını kesmeye korktuğum için yüzünü çok çizerse eldiven takıyorum.
Uyurken de ince müslin örtüp veya yalandan sarıp ince battaniye seriyorum.
Ateşini ölçüyorum normal çıkıyo . Sizce çok mu kalın giydiriyorum?
Siz nasıl giydiriyorsunuz?
Demek ki herkeste başlamış bu sorunlar. Biz nerde hata yaptıkki. Benimde Bebis sürekli kucak istiyor. Teyzesi alıştırdı hep. Memede uyumak kucakta gaz çıkarmak kucakta uyumaya devam etmek falan. Bi günü bi gunune de uymuyor. Su emzige bu alistirabilseydim süper olurdu. Saatlerce uyutma ya çalışıyorum. Bu de meme ile kavga ediyor resmen. Kim ne derse desin bu bebeler alışkanlık edinmeye başladı bileAlışkanlık ta ettirmiyorum canım benimkinin hiç sağı solu belli olmuyor bazen gazını bile çıkarırken uyanmıyor bazen dediğin gibi emzireyim diye kucağıma alınca uyuyup kalıyor bazen de kucaktada uyumuyor keşke kucakta uyusaydı dün gece o kadar dolaştım evde pış pış ama uyumadı en son babasının kucağında uyudu :)
Karpuz, kavun, seftali, üzüm, salata da yiyorum. Hangileri gaz yapiyorBir çok meyve gaz yapıyor. Hangilerini yiyorsun?
Doktor bana ne zaman isterse o zaman emzir dedi. Her cocuk ayrıdır, bazısı sürekli emmek ister dedi. Çocuğun güven duygusunun gelişmesi için de emzir sık sık dedi. Çok yorucu ama. Benimki emzik alıyor. O kurtarıcı oluyor bazen ama artık istedikçe emzirmeye çalışıyorum. Anne sıcaklığını istiyorlar sanırım. Bir de ben ne kadar emzirirsem emzirim bebek kusmuyor. Fazla gelmesi gerekmez mi anlamadım hiç.Kızlar bu konuda başlık açılmş ama bana çare olmadı buradan da soraym benim yaşadığımı yaşayan var mıdır die.. Kızım 15 günlük oldu, hala her uyanık olduğunda emmek istiyor. Annem oyalamaya çalışıyor ama en fazla 5dk oyalanıyor emmeyi vaz geçmiyor. Gaz problemimiz öyle pek yok çok şükür. Yalancı emzik denedik önceleri 20sn fln alıp bıraktı şimdi ise hiç almıyor. Geceleri emzirdikten sonra bezini kirletirse almak istemiyorum çünkü ozamanda uyanıp yine emmek istiyor. Bir de gündüz emzirince uyuya kalıyor ama yatağına yatrdığım anda uyanıyor tabi yine emiyor..Var mı bana bir çareniz?
İlk üç ay kucağa alışma diye bir şey olmaz diyordu okuduğum kitaplarda. Bebek kendini hala anne karnında sandığı için o şekilde huzur bulurmuş ama üç aydan sonra alışırmış.Demek ki herkeste başlamış bu sorunlar. Biz nerde hata yaptıkki. Benimde Bebis sürekli kucak istiyor. Teyzesi alıştırdı hep. Memede uyumak kucakta gaz çıkarmak kucakta uyumaya devam etmek falan. Bi günü bi gunune de uymuyor. Su emzige bu alistirabilseydim süper olurdu. Saatlerce uyutma ya çalışıyorum. Bu de meme ile kavga ediyor resmen. Kim ne derse desin bu bebeler alışkanlık edinmeye başladı bile
Şeftali ve salatalık yapıyor diye biliyorum.Karpuz, kavun, seftali, üzüm, salata da yiyorum. Hangileri gaz yapiyor
Yani evet çok doğru sürekli benimle olmak istiyor ama alışkanlık olur diye çok korkuyorum. Emziği nasıl alıştrdın bir şey yaptın mı yoksa direk aldı bırakmadı mı?Benimki son bi kaç gündür kusuyor üstüne yine emmek istiyor hemenDoktor bana ne zaman isterse o zaman emzir dedi. Her cocuk ayrıdır, bazısı sürekli emmek ister dedi. Çocuğun güven duygusunun gelişmesi için de emzir sık sık dedi. Çok yorucu ama. Benimki emzik alıyor. O kurtarıcı oluyor bazen ama artık istedikçe emzirmeye çalışıyorum. Anne sıcaklığını istiyorlar sanırım. Bir de ben ne kadar emzirirsem emzirim bebek kusmuyor. Fazla gelmesi gerekmez mi anlamadım hiç.
Canım bende senin gibi düşünüyordum ama olması gereken oymuş :)Kizlar bisey sorcam bebegim 6 gunluk yediklerini hep sivi olarak atiyo kakasi cok sivi hep ishal gibi bu normal bisey mi yoksa doktora mi gidelim
Evet canım ama nasıl uyursa uyusun iyice dalmadan yerine bırakıyorum bide arada uyanık tutuyormusun bebeğiDemek ki herkeste başlamış bu sorunlar. Biz nerde hata yaptıkki. Benimde Bebis sürekli kucak istiyor. Teyzesi alıştırdı hep. Memede uyumak kucakta gaz çıkarmak kucakta uyumaya devam etmek falan. Bi günü bi gunune de uymuyor. Su emzige bu alistirabilseydim süper olurdu. Saatlerce uyutma ya çalışıyorum. Bu de meme ile kavga ediyor resmen. Kim ne derse desin bu bebeler alışkanlık edinmeye başladı bile
Kaçıncı gün açtın bantı. Bana dr 12 gün sonra ac batikon ve sargı bezi kullan dedi. Bugun 3. Gun bugun gece acıcam
Benim sadece 24 saat bantlı kaldı. Hastaneden çıkmadan bandı çıkarıp sprey gibi birşey sıktılar sonra ne pansuman ne bant ... öyle açık kaldı. Aynı gün banyo da yAptım... 12 gün neymiş öyle yaa..Kaçıncı gün açtın bantı. Bana dr 12 gün sonra ac batikon ve sargı bezi kullan dedi. Bugun 3. Gun bugun gece acıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?