2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Adkadaslar benim kızım hep sırt üstü yatmak istiyo. Kafayı saga yada sola cewiriyo. Yan yatırıp sırtına yastıkla destek veriyorum ama hemen mızırdanmaya başlıyo. Bide yüzüstü yatınca rahatlıyo.
Sizler nasıl yatırıyorsunuz

Benim de öyle yapıyor canım yan yatırınca yatıyor da sırtüstü yatırınca kafasını çeviriyor genelde

Meme/ mama konusunda yurtdışında yıllardır süren bir tartışma var. Sonunda geldikleri nokta nedir biliyor musun? "Fed is best" "En iyisi tok olması"
Bebeğini ister formülle, ister kurt sütüyle, ister memenle besle, önemli olan bebeğinin güven içinde, sevgiyle doyuruluyor olması.
Normal doğum için de var bu baskı, çalışan-çalışmayan anne için de.
Emzirme zorluğu çekmek, mama vermek, sezaryen olmak... bunlar kimseyi daha az anne, yetemeyen anne yapmaz.
Eşinin teklifi iyi niyetli ama yanlış, misafirlerin de ayaklarını kesmesi lazım. Kızınla bütün gün bir odada memecilik oynamanız lazım illa ki emzirme diyorsan. Tomris'in emzirme kampı notlarını okuyabilirsin.
Olmuyorsa mama ile de büyüyor bebekler. Kanıtlanmış hiçbir fark yok emzirilen ve mama işe büyüyen çocuklar arasında. Sadece kulak enfeksiyonlarına daha yatkınlar, çünkü emme refleksi memede daha kuvvetli, güçlü çekiş kulağı koruyor. Bu kadar...
Dinlenmene sevindim, belki biraz daha iyisindir.
Sevgiler

Benimki sırtüstü yatıyo kafayıda yana çevirip bırakıyoruz gayet iyi bir pozisyon aslında. İlla yak yatmasına gerek yok, korkma kafasını yana çevir yeter. Hastanede bazen yüzüstü yatırıyorlar bacakları karnına çekip popoyu dışarı veriyor en sevdiği pozisyon bu ama evde öyle yapmamamı önerdiler. Hastanede oksihen alıp verdiğini gösteren mak. Olduğu için onlar öyle yatırıyorlar ama bana sırtüstü veya yan ideal dediler

Benşmkide sırt üstü başı hep saga dönük o kafa hiç sola dönmüo yamuk kafalı olcak :) yüzüstü asla yatmıo arada yatırnaya calışıorum

Aranızda bebisi pişik olan var mı? Sleepy kullanıyorum. Krem olarakta sudokrem. Bezden mı yoksa az mı sürüyorum kremi bilemedim ki? Yoksa bezi mı degistirmeliyim?sleepy kullananlar siz memnun musunuz?

Canım bize de bir arkadaşım tavsiye ettiği için aldım, herkes sleepyden çok memnun olmasına rağmen ben emiciligini falan beğenmedim birde benimki de pişik oldu ondan mıdır yoksa zaten olacağımı vardı bilmiyorum ama sleepy bana yaramadı.,

Dün bir arkadasta bana huggies önerdi bende onu deneyeceğim bakalım, ona da Prima pişik yapmış huggies iyi gelmiş

Canım bende 19.gunumdeyim bazen diyorum ki haa bugün yarın bitecek sonra bir bakıyorum yine çok gelmiş, böyle azalip artması normal diye biliyorum sıkma canını

Saat 05:50de aldım bebegimi kucagima cok şükür. Zor bi dogum oldu aslinda sancilar tavandi ama acilmam yoktu. Doktor normal olmayacak galiba diye baya dert ettim dedi ama tabi dogumdan sonra. Epidural yaptirdim ama o anda acilmam cogalinca sadece 1 saat fln rahat gecmistir. Epiduralin en buyuk etkisi dikislerde oldu cunku igneyle uyusamadim. Sonuc olarak ikimizde iyiyizcok sukur. Darisi dogum yapacakların basina

Cnm sirt ustu yatan cocuklarin kafa sekli de guzel olmuyor
Hem tehlikeli de
En guzeli donusumlu yannyatirmak
m

Kızlar eşim gaz sancilarimiz için nurse Harveys Almiş daha 12 günlük olduk sizce kullanılır mi bu ilaç

Bir bardağa ne kadar kimyon atıyorsun canım bnim eşimde nurse Harvey almış 12 günlük bebeğim kullanayım mi bilemedim

kizlar ya bebegim surekli uyanik durmak istiyo uyusun diye emziriyorum inatla uyumuyo etrafa bakiyo izliyo uykusu yok mu bu cocugun bu dunya hevesi ne simdiden anlamadim ki :)

Canim e bebekte gaz icin kemer gibi birsey varmis mikrodalgada isitip bebegin karkina geciriyosun iyi geliyormus bibdene istersen

kizlar ya bebegim surekli uyanik durmak istiyo uyusun diye emziriyorum inatla uyumuyo etrafa bakiyo izliyo uykusu yok mu bu cocugun bu dunya hevesi ne simdiden anlamadim ki :)
Canım ağlayıp mızlamıyorsa dursun sonra iyi uyuyorlar :)

Kızlar göğüs ucum çok acayip çatladi. Garmastan krem hiç işe yaramadı. Kuruttu hatta daha da acıyo. Zaten bebek almıyor o memeyi. Sagıyorum ama işkence gibi. Lütfen bi öneride bulunun ne alayım. Dayanamıyorum yaa

Canım banada lansinoh iyi geldi

Bende çok tavsiyesini duydum, bu sabah bende o iğrenç tada rağmen içtim

Herkese iyi sabahlar guzel bir hafta olur insallah herkes iyidir dogum yapanlarin gozu aydin olsun. Hepinize tesekkur ederim biz dun oglene dogru evimize geldik. Iki cocuklu hayat ve evin kalabalikligindan yazamadim. Kizimda hafif sarilik var hastaneden taburcu olurken doktor soyledi ama hafifmis dikkat edin guzel emerse sıkıntı degil dedi doktor. Emziriyorum her 2-3 saatte uyandirip. Sutum yeni yeni geliyo bebegim bazen memeyi aliyo bazen cok ugrastiriyo agliyo sinirleniyo cadilik var biraz :) mama vermiyorum simdilik doktor kontrolune göre hareket ederim diye dusundum. ugrasip duruyorum ışte simdilik iyi sayiliriz yarin ilk kontrolumuz var insallah hastanedeki kilo kaybiyla kalmistir fazla ufalmadan buyumeye baslayalim istiyorum :) yaz bebeginden korkuyodum ama dogunca cok rahat geldi bana icine badi ve alt ust takim giydiriyorum usumuyo. Zor uyandigi icin emzirirken de genelde icindeki badisiyle duruyo. Kakasini cisini yapiyo ama sanki yetersiz gibi hemsire beslendikce zamanla duzene girer demisti insallah oyledir ve doyuyodur bakalim yarin doktor ne diyecek yazarim yine herkese kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…