2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Benim de dikişleri düğüm yeri sağ tarafımda Dr zamanla geçer dedi bugün 23. Günümüz dikişler ilgili bir ağrım kalmadı oğlumda o düğüm yerinin ağrısı daha uzun sürmüştü

Tiroit hastasi arkadaslarim
Dogum sonrasi eski dozunuza geri dondunuz degl mi?
Ne yaptiniz merak ediyrm
Dr a henüz gidemedim 1 aylık olduğumuzda sağlık ocağı tahlil yapacakmış yine değerime bakılacak. Hamilelik öncesi ilaç kullanmıyordum bir kaç ay içinde ilaca devam edip etmeyeceğim belli olur neredeyse kendi kendimin Dr u oldum Dr a gidiyorum aynı benim dediğim doz da devam ettiriyor şimdi günde 1 50 mg içiyorum

Bazen boş bulunabiliyorlar. Güzel bir dille konuş istersen. Geçen eşimin arkadaşları bebek görmeye geldi. İftardan sonra çaya geldiler. Ama bebeğim o gün acayip huzursuzdu. Bi yandan çay kek vs. servis yapıp bi yandan bebeği sakinleştirmeye çalışıyorum. Kızım bi kustu kucağımda omzumdan aşağı her yerim battı. Eşime baktım misafirin çocuğunu zıplatıyor havaya. İki dakika bebeği tut da ben üzerimi değiştireyim dedim. Geldiğimde gelir gelir gelmez bebeği kucağıma tutuşturdu. Bu arada ben en son öğleden sonra üçte bişeyler yemiştim. Kızımla uğraşmaktan hiç fırsat kalmadı o gün. Misafirler bile yadırgadı biz tutalım da bir bardak çay iç bari dediler. Yok dedim eşime kızdığım için vermedim kimseye. Onlar gidince durumu eşime anlattım. Bir daha bu şekilde olursa kesinlikle misafir kabul etmeyeceğimi beni hayal kırıklığına uğrattığını söyledim. Çok üzüldü ve cidden yaptığının farkında değil. Erkekler bazen odun olabiliyor yani. Anlatmadan anlamıyorlar bazı şeyleri.

Valla 2. Çocuğum ikisinde de farklı sorunlar yaşadım ilkinde dediğin gibi ağrım uzun sürdü sağa sola 1 aydan sonra yatmaya başladım ama ağrının şiddeti çok azdı abartı bir ağrı olmuyordu bunda ilk 10 gün aşırı yanma ve ağrım oldu şimdi hiç bir ağrım yok sağa sola rahatça yatabilşyorum

İşte benim eşimde öyle hemen kucağıma tutuşturuyor çocuğu benim oğlumda öyle huysuzdu bir akşam ben onu sankinleştirmeye çalışıyorum eşim görümcemin oğluyla oynuyo..senin çocuğun yırtınıyo orda onu alsana kucağına..cidden çok odun oluyorlar bazen..ama bu akşam geldiğince konuşucam adam akıllı çok içime attım yeter artık yaptıklarının farkına varması lazım

Canım hiç bozma moralini. Bebegin bi baba demeye baslasın sen o zaman gör eşini. Benim ilk dogumda esım dört ay ayrı odada yattı. Bebegin sesinden rahatsıxdı beyefendi. Ama şimdi kızı için ölüyo. Hatta bundan önce esime demiştimki annen ve kızın denizde boguluyo elinde sadece bi tane can simidi var kime verirsinhiç düşünmeden kızıma weririm demiştim. Ki benim eşim yedi kızdan sonra olmuş. Tam bir anakuzusı. Ona ragmen bu cwbı vermişti

Canım maalesef erkekler fazlaca zora pek gelemiyorlar, yanı sen bunalıp üzüldükçe onlar daha fazla kabuklarına çekilebiliyr, eşlerini hep dinç ve mutlu görmek istiyorlar bence sizde de durum bu. Seni mutsuz ve bunalmış gördükçe kendini çekiyor, hem eşinle aranızı düzeltmek hem de sana ve bebeğine ilgi göstermesini sağlamak için sen de kendini toparlamaya çalış bence. Çünkü erkekler çaba göstermiyorlar pek

Herkes aynı şeyi söylüyor inşalalj dediğin gibi olur bakalım

Hamileliğim çok zor geçti zaten son 3ay yattım..şimdide bebekle eve kapandık onun beni düşünmesi gerekmiyormu?bir kere sen dinlen bir saat ben bakarım demedi mesela..ya da sen yoruldun kıyamam falan..ben mutsuz değilim onun davranışları beni mutsuz ediyor bunun farkına varması lazım..

Söylediğin olması gereken canım, ama kaçmak bir de şu an bebeğe bir faydalarının dokunmadığını düşünmek kolay geliyor. Şunu da unutmamak lazım bu sadece bir dönem, bebeğin düzeni oturmaya, siz birbirinizi tanımaya, Bebek babasıyla bi şeyler paylaşmaya başlayınca da çok şey değişir arkadaşın dediği gibi. Bize toparlanmak düşüyor şu anlık canım sabredelim bu dönem bi bitsin her şey yoluna girecek inşallah

Merhaba hanımlar, nasılsınız?
Doktor kontrolüne gittik enikle, ilk doğduğunda kulak testinden geçememişti, doktor baktı fiziksel bir sıkıntı görünmüyor dedi. Yine girecek teste.

Sarılık ilerlemiş 12 olmuş. Gündüz saat başı emzir, gece de 3 saatte bir emzir dedi. Her meme en fazla 20dk olacak şekilde. Tek meme aldıysa diğerini vererek başlarsın öbür turda dedi. Gün içerisinde cam önünde yatsın, bol ışık alsın dedi. Direk güneşe maruz kalmasın, d vitamini için faydalı direk güneş, ama şimdi yanar daha çok küçük dedi. Cam arkası yeterliymiş.
Reflü yastığında yatırmamı istedi, kusması olmamasına rağmen, bedeni daha rahat edermiş.
Bir numara büyük bez takmamı istedi 4-6 kilo için olan bezi takıyorum artık.
Sezaryen olan annelerde bebek vajinal yoldaki mikropları alamadığı için, ek yapılması gerekiyormuş. Bu nedenle Maflor (bağırsak bakterisi florası) kullanmaya devam etmemi istedi.
15 günden önce gaz beklemiyorum, damla kullanmayın dedi.
Göbeği düştüğü için her gün yıkayın, sarılığına da iyi gelir dedi.
Detaylı detaylı yazdım ki hem ben unutmayayım, hem de yakın zamanda doktor ziyareti olan varsa bilgilerimizi karşılaştıralım.

Bu sabah biz de gittik doktora. Bana da reflü yatağı önerdi, daha doğrusu yastığa yatır dedi.
Bebek 12 günlük , dün bütün gün ağlaması gaz problemindenmiş. Zinco damla verdi. Ağladıkça daha çok gazlanırmış bebek.6 ay idare edecen artık dedi. 6 ay idare etmek gazını nasıl çıkaracağımı gösterdi sırtına pat pat vurmak gerekiyomuş.hala başaramadım.
Burun hırıltısı için de bi fısfıs verdi.
Göbeğindeki kanamanın ağlamasıyla bi alakası yokmuş. Gün geçtikçe kururmuş, eğer kurumazsa tekrar k vitamini aşısı olunca geçermiş.

Fıs fıs şöyle, burnuna serum fizyolojik fışkırtıyosun, sonra sümük emme sistemi var otribebe, onunla çekiyorsun.
Burnu tıkanınca rahat ememiyorlar çünkü.
Pat pat vurma konusunda nazik davranıyorsundur bir de bacaklarını toplayıp sırtı C şekline getirmen lazım. Sırtı avcuna otursun yani.

Otribebe harika bişey. Fındık kadar burundan çıkanlar şoke etti beni. Bebek rahat nefes alınca uykusu da çok iyi oluyor.

Bizim dr aspiratörle çekme henüz çok küçük burun kanalları, sadece serum fizyolojik damlat dedi. Günde 6 7 kere 1 damla damlatıyorum şimdilik açılıyor, kendiliğinden hapşırdıkça çıkıyor olanlar.

Doktordan doktora fark ediyor işte. Dur araştırayım internetten ben de:)

Bende geçici olduğunu düşünmek istiyorum öyle teselli ediyorum kendimi..yavaş yavaş alışıcaz sanırım bebekli hayata evet sabrediyorum bende sonu güzel olur inşallah

kizlar ya 7 gunlukken kontrolde sarilik yok demislerdi bebegime bikac gundur gozumuze sari görünüyor gozunun beyazi da sarı gibi 14 gun oldu bugun sizin bebeklerin gözlerinin beyazi nasil hafif sari gibi mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…