Kuruysa bir şey yapmaya gerek yok. Yıkandıktan sonra fazla ellemeden hafifçe kurulamak lazım içi ıslak olmasın diye.Kizlar gobegimiz dustu ne oraya birsey yapacakmiyiz acik duruuo.suan
Philips avent elektrikli kullanıyorum. Ben beceremedim muhtemelenBen sutumu hep sağdım, bir aylıkken donduruya atardim hergun sagip, 3 aylik ise basladigim icin sagip birakiyordum
Bu konuda tecrübeliyim
Ben medela mini elektrikli kullandim
Emzirme ardirdan saginca sut zor cikar
Cok birikmis gergin gogus biraz can acitir
Onun haricinde acimiyordu
Once dusuk ayarda bosaltip gogus yumusayinca ayarını maksimum yapiyordum
Kahverengi kismin tamamini icine koyuyoruz
Kullandigin sagma aleti ile ilgili sikinti olabilir belki
Philips avent elektrikli kullanıyorum. Ben beceremedim muhtemelen
Memeye yerlestirdikten sonra iyice yapistiriyorsun vakum kismini degil mi, hava alirsada sagilmiyor?Hastanede sağdık çok güzel geldi. Ben evde beceremedim
Hastanede sağınca rahatladım. Acımıyor şimdi sabahki kadar. Hastanedeki fışkırarak akıttı azalınca damla damla aktıCanım dikkat et mastit olma. Elektrikli pompayla sağıyorum ben. Avent. Fışkırarak çıkmıyorsa sıkıntı vardır canım. Göğüslerin şiş ve ağrıyorsa ve fışkırmadan damla damla süzülerek çıkıyorsa kanalların tıkanmış olabilir. Sonucu da mastit oluyor. Sıcak havlu koy sürekli. Biz belki 3-4 saat sıcak havlu uyguladık sağdık. Birinde sıcak havlu varken diğerini sağıyorduk, sıra sıra. Bir de göğsünde sertlikler var mı? Eğer sertlik varsa onlara masaj yap. Pompayla sağarken masaj yaptığında bazı yerlere bastırdığın zaman akışın arttığını göreceksin. Teker teker açılacaklar.
Evet canım. Değeri 22 çıktı. Ben anladım zaten evde. Geçmiş olsun size de inşallahKuzum geçmiş olsun, benimkinde de var. Değeri kaç? Fototerapi mi başladılar?
Yapıştırıyorum hatta bastırıyorum iyiceMemeye yerlestirdikten sonra iyice yapistiriyorsun vakum kismini degil mi, hava alirsada sagilmiyor?
ayy canım ya iyiki hatırlattın. Dün hece eşim getirdi damlayı. Buzdolabına koy demişti. Unuttum. Simdi senin msjı okuyunca hemen dolaba kaldırdım. Umarım bişey olmamıştırYoo aksine ishal gibi oldu bizim. Dr onu önerdi, mesela bazı bebeklerde yetersiz bile kalıyormuş ek olarak bir gaz ilacı daha alanlarda varmış. Bizimkiler henüz minik o yüzden yeterli diye düşünüyorum. Saat 16:00 da tok karna 4 damla veriyoruz. Birde mutlaka bızdolabında muhafaza et. İnş işe yarar canım, kimyonlu suyada devam et :)
Ay
ayy canım ya iyiki hatırlattın. Dün hece eşim getirdi damlayı. Buzdolabına koy demişti. Unuttum. Simdi senin msjı okuyunca hemen dolaba kaldırdım. Umarım bişey olmamıştır
Bugunde bir aylık asımızı olduk arkadaslar. Gecen göbeginin resmini paylasmıştım. Doktor fıtık dedi. 1-2yasa kadar bekliyoruz düzelmesini dedi. Çok gazlı bi bebek oldugunu söyledi. Dün ikş defa köpüklü gibi kaka yaptıgını söyledigimde kaka tahlilş istedi tabi bizim ufaklık iki saat bekledik yapmadı. Mecbur ewe geldik. Tahlilde kaldı baska bahara
Bnm doktorum daamla vermiyor uc ay cekeceksin diyorBu arada dün doktor kontrolünde sorduklarimi yazayım
Burun tıkanıklığı yenidoğan da olur sakın çekme dedi.bio gaia gaz için kullandığımı söyledim.kullan ama mucize bekleme bazen haftalar sonra anca etki gösterebilir bazense hiç göstermez dedi
Eldivenleri 15 gün daha cikarma dedi.banyoyu gün aşırı yaptır dedi
Vücuda şampuan asla kullanma dedi
Önce emziriyorum sonra aranmaya devam ediyor bende 50-60 cc sagdigim sutu yada mama veriyorum dedim verme biberona alışır dedi
Sadece emzir diyor ama doymuyor diyorum doyar o diyor
Hani insanlar sanki ben sut saymaya mamaya çok merakliyim da emzirmek istemiyor um gibi konuşuyor ya sinir oluyorum.emzirmek bence en güzel olanı gece gece kalkıp mama hazırlamak yada sut sağmak hiçte kolay değil hani
Cnm kopuk kaka senin yedigin sut urunlerinden olabilirAy
ayy canım ya iyiki hatırlattın. Dün hece eşim getirdi damlayı. Buzdolabına koy demişti. Unuttum. Simdi senin msjı okuyunca hemen dolaba kaldırdım. Umarım bişey olmamıştır
Bugunde bir aylık asımızı olduk arkadaslar. Gecen göbeginin resmini paylasmıştım. Doktor fıtık dedi. 1-2yasa kadar bekliyoruz düzelmesini dedi. Çok gazlı bi bebek oldugunu söyledi. Dün ikş defa köpüklü gibi kaka yaptıgını söyledigimde kaka tahlilş istedi tabi bizim ufaklık iki saat bekledik yapmadı. Mecbur ewe geldik. Tahlilde kaldı baska bahara
Bizimki besinci gün düşmüştü. Yalnz biz ikinci günü yıkamıştık bebegşBugün 12. gün ama bizim göbek bağı hala düşmedi. Kuru bakım olduğu için hiç bir şey sürmüyoruz. Yıkayamadık daha çocuğu, bugün artık bacaklarını yıkadık çişli kalmasın diye. Sizin göbek bağı ne zaman düştü?
Kizlar bugum 1 hafta oldu dogum yapali (sezeryam)kaburga agrim bir gram.gecmedi nefes alirkem bile aciyor sizce normal mi artik kirdilarmi diye supke ediyorum
Bak daha onu yazıcaktım ufaklık aglayınca kaldı:)) doktor süt ğrünleri tüketme dedi. O deyince aklıma geldi zaten dün süt içmiştim.Cnm kopuk kaka senin yedigin sut urunlerinden olabilir
Yiyor musun?
Kızlar benim bebek memede ıkınıp kendini kasmaya başladı. Sürekli kıpkırmızı olup ağlayıp bırakıyor memeyi sonra yine tutuyor. Yani emmek istiyor ama acı çekiyor gibi. Vücudunu iki büklüm yapıyor kıvranıyor neden olabilir ? Gaz mıdır ?
Bir de emerken çok yoruluyor sürekli dinleniyor, kırpkırmızı oluyo, terliyor , 2 dakika emiosa5 dk dinleniyo bu şekilde yarım saati buluyo emmesi, ama emdiği dakika en fazla 10dk dır yani doymuyo muhtemelen. İnternette emerken terleme, yorulma yazınca kalp hastalığı falan çıktı çok korktum. Yenidoğan bebeklerin hepsi yorulmaz mı zaten memede ? Çok endişelendimbi de emerken bazen tıkanıyor öksürmeye başlıyor. Size de oluyo mu ? Bi sıkjntısı mı var diye aklım çıkıcak emirmeye korkar oldum
Biz de hiçbir şey yapmadıkKizlar gobegimiz dustu ne oraya birsey yapacakmiyiz acik duruuo.suan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?