2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Gebelikte başı çatlayan,koparıp atmak isteyen var mı?

Varsa bir allahın kulu bu ağrıyı nasıl çözüyorsunuz?

Az daha ağrırsa,kesip kenara bırakacağım başımı

Ben canim. Malesef Agri kesici vs. Hicbirsey kullanmiyorum. Bol sivi tuketmeye calisiyorum ama gecmiyor. Nerdeyse her gun cekiyorum. Gece uyuyabilirsem geciyor. Uyuyamazsam devam...

spinal yaptıran neden yaptırma diyor çok merak ettim doğrusu.ben de dahil kiminle konuştuysam herkes spinal sezeryanı tercih ediyor ve öneriyor bi sorsana sana ricam neden tavsiye etmiyorlarmış
Bir tanesi doğum sonrası kronik sırt ve baş ağrılarım oluştu diyor ve doğum yapalı 10 sene falan oldu geçmiyormuş. Bir diğeri de doğum sonrası bel fıtığı başlangıcı oldu, resmen sakat insan kaldım diyor.

B bugza sana seksi yazınca sayfamda bu reklam çıktı. Evren bize bir şeyler anlatmak istiyor galiba.
Eki Görüntüle 1881825

Dennis'le park yatak muhabbeti yaptık bugün de. Onunla ilgili blablabla. Kızmadım kız. B bugza 'nin içinden çirkef çıkartmaya çalışıyorum sabahtan beri, ölü taklidi yapıyor mikrop.

Cay bahcesindeyim yavrum. Sarjim azdi görmedim yazdiklarini.
Icimdeki canavari sakinleştirdim, hormonlar kontrol altinda :)
Cirkefe baglamiyim dedim bugün. Oek enerji bulamadim kendimde.

İki gundur oğlanin sırtini görüyorum karnimda. Böyle geriye dogru yaslanip göbeğimi disari cikartma hareketi yapinca oluyo. Kafasi gibek deligimin 4 parmak ustunde. Cok yukarda diil mi bu.
Eskiden yatay duruyordu iki gundur dik duruyor. Baya da kamburunu veriyo dışarı essek. Gecen yolladigin haftalara gore yerleri vardi ya ona gire yukarda.

Ben canim. Malesef Agri kesici vs. Hicbirsey kullanmiyorum. Bol sivi tuketmeye calisiyorum ama gecmiyor. Nerdeyse her gun cekiyorum. Gece uyuyabilirsem geciyor. Uyuyamazsam devam...

4 litre su içiyorum.
Ağrı kesici almıyorum ama hiç keyfim yok

İnşallah canım tansiyonum zaten dengesiz oynuyor durmadan. Bi de kafamı çekemiyorum

Aynen kiz bende alindim maymunmu simdi bizim bebeler sonucta herkes kendine uygun olani aliyor bu maddiyat degil sadece bence daha kullanisli benim tercihimde bu yonde acikcasi.
Konu ister maddıyat ister zevk ister Kullanım rahatlığı olsun
Herkes kendıne göre olanı seçer
Benım kıstasım alacağım senın kullanışlı ve en uzun sûrede faydalanabılecegım gıbı olması
Gördüğüm kadarıyla anne yanı yada besık Kullanım Süreleri kısa onun yerıne aynı fıyattakı park yatakla daha uzun sure Kullanım Sağlamak benım mantığıma uyuyo
Tabı herkesın zevki ve mantığı farklı bunun için nıye acınıyo ki

bende her iki anestezi şeklini de yaşadım genelde uyandığınızda bütün acıyı olduğu gibi hissediyorsun.spinalde zaten 5 saat sonra filan uyuşukluğun geçtiği için acının en zor kısmınızaten atlatmış oluyorsun.benim çevremdekiler ki herkes te spinali ineriyor.baş Ağrı'sı olayını bende duydum ama ben sıvı almaya başlar başlamaz direk nescafe tükettim bende bir sorun olmadı.açıkçası ben korkutan insanlardan nefret ediyorum.neden korkuturlar anlamıyorum öyle bi tane dangalak ta bana denk gelmişti doğumdan önce.bana felç kalabilirsin Sak'ın belden iğne yapılırken kıpırdama filan dedi psikolojimi bozmuştu ben sezeryana girdim anestezi uzmanı istersen göbek at hiç önemli değil demişti.ya bide genel anestezide anestezi boyunca bi makineye bağlı yaşıyorsun bence iyi düşünmek lazım benim bilgim olsaydı asla genel anestezi olmazdım

Teşekkür ederim bilgi için canım. Doktorlarda ağırlıklı olarak spinal tavsiye ediyorlar sanırım. Hem Bebek daha az narkoza maruz kalıyor hem de doğum sonrası anne ile temas hemen başlayabiliyor diye çok önemli diyorlarmış. Bakalım benim doktor ne diyecek inş normal olur da bi seçim yapmak zorunda kalmam. tecrübeli anneleri de buldukça soruyorum bakalım istatiksel veriler ne çıkacak :)

Canım acınalısı bı durum yok inan,o Urun Abd de en çok tercıh edılen şeylerden bırı amaç çocuğu sureklı orada yatırmak degıl gun ıçınde uyuması portatıf olduğu için ev içi yada seyahatlerde tasınabılır olması ve de daha büyüdüğünde zemını Aşağıya ındırılerek oyun alanı olarak kullanılmasıdır
Zaten onlardaki adı da playyarddır ( oyun bahçesi gibi)

inşallah normal doğum yapabilirsin ben en doğru ve sağlıklısı o.

kesinlikle spinal olmalısın bence sakın genel anestezi olma ikisinide test etmiş biri olarak söylüyorum

spinalden sonra gunlerce suren bas agrisindan sikayet ediyorlar hep.. genel anestezide yarim saat uyuyosun bitiyo.. dogduklarini gormeyi de cok istiyorum ama..

artik sonlarda oturma simidiyle fln oturcam gibi..
pek ayakta kalmiyorum genelde yattigim icin pek agrim yok bu aralar, ama daha simdiden egilip dogrulurken baya zorlaniyorum..
topal topal atiyorum kalkinca ilk adimlari :))

bebek icin sezeryan, anne icin normal dogum daha saglikli..
normal hamile kalip tek bebek olsaydi, son haftalardaki duruma gore bi aksilik yoksa tabiki normal dogum isterdim..
kimsenin moralini bozmak istemem, ama aselsanda esimin arkadasi normal dogumda bebegini kaybetti.. rahimde sikismis, 45 dk ugrasmislar, havasiz kalmis bebek.. 3-4 yıl oluyor..
ben cok etkilendim bu olaydan..
belki onbin kiside 1 oluyordur boyle aksilikler, ama tup olunca riske atmiyor doktorlar..

spinalden sonra gunlerce suren bas agrisindan sikayet ediyorlar hep.. genel anestezide yarim saat uyuyosun bitiyo.. dogduklarini gormeyi de cok istiyorum ama..
bende böyle başkalarından duydum ama hiç baş Ağrı'sından şikayet edenle birebir karşılaşmadım Can'ım.ben çok memnun kaldım ki normalde çok sık başım ağrır ama anestezi bende öyle bir etki yapmadı nescafe içmiştim bilmiyorum onun etkisi mi? e genelde yarım saat uyuyorsun ama uyandığında inanılmaz acılar hissediyorsun birde anestezi boyunca bir makineye bağlı yaşıyorsun

Ay Allah korusun normal doğurucam diye de bebeğime birşey olursa, değil tekrar tüp bebek yapmak bebeğim benim yüzümden öldü der kendim de ölürüm herhalde. Bu bebeklere hamile kalana kadar neler yaşadık zaten. Ameliyat masalarına kaç kere yattık, aldığımız genel anesteziler cabası şuan psikolojim hiç doğumu kaldıracak güçte değil aslında. Bi yanım komple uyutsunlar hiçbir şey görmek bilmek istemiyorum diyor. Ama bir yandan da okuduğum kitaplarda normal doğumun ne kadar faydalı ve önemli olduğunu gördükçe bebeğimi bundan nasıl mahrum bırakırım diyorum. Önümüzdeki 18 haftada anca çözerim ben bu konuyu herhalde :)

Cordcum çok haklı bıanda kasık ağrısı sandım,sonrasında sabaha kadar evde tek basıma korkunç bı agrı yaşadım.yataktan Kalkıp hastaneye gıdebılmeme engel olucak kadar kötüydü,
Kuzum sana da bırkez daha gecmiş olsun

benim kuzenimin 5 sene cocugu olmadi, tup fln denediler yok.. tutmadi..
sonra kendiliginden arka arkaya 4 tane dogurdu :))
3.yu dogururken tuplerini baglatti, 1 sene sonra yine hamile kaldi :)
3 dogumunu genel anesteziyle yapti, sonuncuyu spinal.. o da spinali hic sevmedi, cok agrim oldu dedi.. bas agrisi baya surdu..
keske genelle yapsaydim diye soylendi durdu, "spinale kufredicene kocanla azcik rahat durun" dedim ben de :))) 3 cocugu var, tupleri bagli, kari hamile kaliyor!! ne ara naptiniz ?! :))

diiceeem o ki, bu da kisiden kisiye degisiyor, makineye bagli yasamiyorsun canim, o kadar agir anestezi vermiyorlar :) 5 saatlik kalp ameliyati diil ki bu :))
ben yumurta toplatirken fln anestezi aldigim icin aliskinim..

Kızlar günaydın herkes iyidir umarım ben yine birikmiş bir 200 mesaj okudum maşallah size dün bakamamıştım okul açılınca napcam bilmem baya konu konuşulmuş ben de normal doğurmak istiyorum ama bebeğimi riske de atmam tabi ki doktoruma güveniyorum bu konuda sıkıntı olursa gerekeni yapacaktır yine de umarım o anı yaşayabilirim park yatak konusunda da ben de alacağım sanırım görümcem anne yanı beşik kullandı hiç memnun değil teyzem park yatak kullanıyo çok memnun seyahatte taşınması da avantaj çocuk rahat uyuyo ama cordeliac ın yazdığını okudum kötü bir anlam yok bencede herkesin kendi fikri bu arada benim de ikinci el koleksiyonum hazır teyzem sayesinde bikaç kalın tulum ve hastane çıkışı alacağım sadece

Günaydın kızlar :) bende ilk doğumu ağzınla yapmıştım. 1 hafta geçmek bilmeyen çok şiddetli baş Ağrım olmuştu hayatımın en köyü haftasıydı diyebilirim dikiş acımı bile unutturdu. Ama söyle bişey var ki
1-bu baş ağrısı anestezi uzmanına göre değişiyormuş meğersem bazısında hiç olmuyormuş
2- birde meğer bu baş Ağrısına en iyi gelen sey kafeinli içeceklermiş. Tabi o Zaman bana kimse bunu söylemedi ben 1 hafta sonra öğrendim kafeinli ağrı kesici tüketmeye başlayınca yavaş yavaş kayboldu ağrı simdi ki doğumdan sonra abanıcam kahveye
Neyse derken ben bu spinalden baya bi korktum dedim bida doğurırsan genel anestezi olucam. Bida asla o baş ağrısını çekmek istemiyorum. Sonra iki tane kuzenim (eşimin kuzeni) doğum yaptı ikisi de genel anesteziyle
Birinin ayılması falan çok iyiydi hiç bi sıkıntı yaşamadı anestezi atarken ama Bebek anesteziden dolayı etkilenmiş 1.5 2 gün yeni doğan yoğun bakımda kaldı. Tam olarak Nasıl etkilendiğini unuttum şimdi
İkincisi Bebek çok iyiydi de anne narkozu çok zor attı. Baya bi istifra etti dikişle istifra etmek inan çok zor
Sonuç olarak bende suna karar verdik demek ki genelde olsa spinal anestezi de olsa ikisinin de kötü yanları çıkabilir. En azından spinalde bebeği hemen görme sansı var. Ama ben bu konuyu 34-36. Haftada doktorumla konuşmak üzere rafa kaldırdım :)

Evet işte oyun alanı bunların kullanılış amacı. Ben de gece gündüz o her tarafı kapalı kocaman yatağın içinde çocuğumun kendini daha da yalnız hissedeciğini düşünüyorum. Neden bu kadar takılıp alınıp büyüttü herkes anlamadım. Kimsenin düşüncesini doğru bulup uygulamak zorunda değilim. Aynı şekilde kimse de bana yok niye beşik alıyosun aman park yatağı niye sevmiyorsun vs diyemez. Benim bebeğim benim kararım acımaya gelince, ben o küçücük bebeği dediğim gibi o koca beşiğin içinde öyle ufacık görünce acıdım. Bunu da mı açıklamam gerekiyor hayret valla. Kime ne yahu nasıl hissettiğim?!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…