ayni benim memitolari tarif etmissiniz. 75 beden bile yok. kucucuk ve uclari yok, uclari yoktan kastim hani duz yumusak meme ucu sert ve cikik degil. ama bebek agzina aldigi gibi koca uc oldu. sanki ciplak kalmisim soguktan donunca oyle olur ya. sasip kalmistim.Benim göğüs uçlarım içe dönük falan değil ama her daim de çıkık değil.. Hani ürperirsem temas olursa falan çıkıyor ama emzirme zamanı ne olur bilemiyorum. O yüzden her ihtimale karşı aldım ben. Kullanan arkadaşlarımda gayet memnun kaldılar. Tabi bunu sürekli kullanmıycaz. Yara falan olursa ya da ucu çıkaramazsak kullanırız. Yalnız iki boy bunlar, standart boy ve küçük boy şeklinde. Mutlaka küçük boyunu al canım. Standart boyu yenidoğanın ağzına alması pek mümkün değil, baya büyük ölçüsü.
Aminnnnn inşallah dediğin gibi olur. Annem de merak etme emmeye başladığı gibi çıkacaklar diye motive ediyor beni :)) Zaten yeni doğduklarında sanıyorum ki en önemli iki konudan biri gaz diğeri de emme problemleri. Her türlü hazırlanıyorum valla o memitolar emilecekk işte o kadar :)))ayni benim memitolari tarif etmissiniz. 75 beden bile yok. kucucuk ve uclari yok, uclari yoktan kastim hani duz yumusak meme ucu sert ve cikik degil. ama bebek agzina aldigi gibi koca uc oldu. sanki ciplak kalmisim soguktan donunca oyle olur ya. sasip kalmistim.
sizinde oyle olur. :))
insallah kullanmaniza gerek kalmaz. bulunmasi iyi tabiki her ihtimale karsi:)
gercekten inanamicaksin gorunce iki koca uc olacak. meme uyarilinca..Aminnnnn inşallah dediğin gibi olur. Annem de merak etme emmeye başladığı gibi çıkacaklar diye motive ediyor beni :)) Zaten yeni doğduklarında sanıyorum ki en önemli iki konudan biri gaz diğeri de emme problemleri. Her türlü hazırlanıyorum valla o memitolar emilecekk işte o kadar :)))
Memenin yara olması annenin bilincsizligi diyen arkadaşlar göreceğim ben sizi
İkinci yada üçüncüyü doğuracak anneler anlayacaktır beni :)
evet annenin bilincsizligidir. bu da 2. dogumum. 20 ay emzirdim :)Memenin yara olması annenin bilincsizligi diyen arkadaşlar göreceğim ben sizi
İkinci yada üçüncüyü doğuracak anneler anlayacaktır beni :)
meme durduk yere olmaz.. kesin olarak sebebi vardir.Ne yaparsan yap o memeler yara oluyor yaaSimdiden kara kara dusunmeye basladim. Varsa bilincli anneler fikirlere açığım.
26+4 günlük bugün. Kilo 1030 Gr, boyu 35 cm çıktı. Kilo ileri geri oynayabiliyor o sebeple takılmıyorum pek. Genetik faktörler de etkilidir boy kiloda. Allah hepimize yavrularımıza sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin inşallah. Muhtemelen durmadan hıçkırmıyordur da başka hareketleri de hıçkırıyor sanarız biz şimdi :)Maşallah ne kadar olmuş :))
O kıpırtıyı yoğun hissediyorum benim oğlan durmadan hıçkırıyor mu şimdi :)
meme durduk yere olmaz.. kesin olarak sebebi vardir.
1-bebegin agzini memeyi kavratmayacak sekilde vermissinizdir. dogru emzirme teknigi uygulanmamistir...
2- dogru emzirme uygulansa bile ilk gunler meme de sut birikimi olmussa mastit olmustur. bu gibi durumlarda hem sagip hem emzirmek gerekir ki meme sismesin...yapilinca yara olusmaz..
3-bu ikiside olmadiysa bebek meme de rahatliyor diye uzun dakikalarca meme de birakilmistir. cok sIk bir sekilde emzirilmistir buda memeyi tahris edip yara yapmistir..
4- gerekli sekilde meme temizlenmemistir. gunluk ilik dus bunun cozumu... yada sadece memeyi yikamak..
meme hassas bir bolge eger yara oluyorsa elbette sebebi vardir. durduk yere neden olabilirki? buda annenin bilincli olmasina baglidir.
Durduk yere birşey olmaz evet.cocuk daha doğrusu yeni doğan bebek durmuyor sa 2 saatten önce süt zaten verilir.
Memeyi sadece sağsan yada makineyle uyarsan o bile yara eder.
Yara olmaması senin şansın demekki.
Yara olmadı diyen bir anneyle karşılaşmadım ben daha.
Çocuğun ağzına o koyu kismin hepsini sigdirmakda mümkün değil.bunlar benim yaşadıklarım.
Üçüncüde yara olmasın diye nemlendirmeye şimdiden basladim.olmaz diye ümit ediyorum
Bunların hepsini uyguladimHer zaman ozellikle bakimina ve temizligine dikkat ettim. Ancak cildim cok hassas olduğu icin sut alerji yapıyormuş. Doktorum soyledi. Bakalim bu.sefer nolucak
iste sikinti orda. bebek durmuyor diye meme vermek. tokken sirf sakinlessin diye verince daha sindirilmemis sut ustune yeni sut gondermek cocugu gazli hale getirmek..Durduk yere birşey olmaz evet.cocuk daha doğrusu yeni doğan bebek durmuyor sa 2 saatten önce süt zaten verilir.
Memeyi sadece sağsan yada makineyle uyarsan o bile yara eder.
Yara olmaması senin şansın demekki.
Yara olmadı diyen bir anneyle karşılaşmadım ben daha.
Çocuğun ağına o koyu kismin hepsini sigdirmakda mümkün değil.bunlar benim yaşadıklarım.
Üçüncüde yara olmasın diye nemlendirmeye şimdiden basladim.olmaz diye ümit ediyorum
Temizlik konusunda tereddütum bile yok.benim ilk haftalarda bile yara olmuştu
Sanki simdide olacak gibi.nemlendiriciden dolayı ilerlemiyor galiba
naparsan yap yara oluyor deyince bilinclenmekten bahsettim yani direk size degildi sizi alintilamis oldum kusura bakmayin.Bunların hepsini uyguladimHer zaman ozellikle bakimina ve temizligine dikkat ettim. Ancak cildim cok hassas olduğu icin sut alerji yapıyormuş. Doktorum soyledi. Bakalim bu.sefer nolucak
iste sikinti orda. bebek durmuyor diye meme vermek. tokken sirf sakinlessin diye verince daha sindirilmemis sut ustune yeni sut gondermek cocugu gazli hale getirmek..
Sans isi degil bu sadece bilinclenmek.
bilmislik taslamak adina yazmiyorum.. topikte cokca ilk dogumu olanlar var. boyle yazarsaniz etkilenirler ve evet benimde yara olacak diye bilincaltina mesaj gider.
gerek yok.
yara olmamasi sans degildir. dogru bilgi dogru emzirme ile alakalidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?