2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Temiz olacakmış,sık emzirilmeyecekmis, dolu gogus verilmeyecekmis ,koyu kısım hep verilecekmis,uzun süre emzirilmeyecekmis :))
Miş miş miş
egitime acik olmayan insana daha fazla yazacagim birsey kalmadi. siz bilinclenmek, ogrenmek adina arastirma yapmis olsaydiniz zaten bu dediklerimi okumus olurdunuz.

dalga gececeginiz hicbir bilgi paylasmadim.
yardimci olmakti amacim. ama gerek yokmus.

diger anneler umarim okur ve arastirirsiniz yara olmayi yada olmamayi sans isi olarak gormezsiniz.

naparsan yap yara oluyor deyince bilinclenmekten bahsettim yani direk size degildi sizi alintilamis oldum kusura bakmayin.

sut alerjisi baska bir boyut. doktorunuz ne diyor bu konuda?

Birsey diyemiyor ki canim. Birkac dogal krem verip gonderiyor. Ben de zeytin yagini kesfettim tabi is isten baya gecince. Bebege de zarari yok. Memede tabaka yapip Sutle memenin temasini az da olsa engelliyor. Busefer en basindan baslayacagim.

İlk bir ay hatta iki ay ne zaman isterse emziririm ne zaman bırakmak isterse bırakır.ilk 3 ay ben bebeğime uyarım. Makalelere uymam.oda bana uymaz
yahu ben emzirmeyin mi diyorum. makalelere uymak ile ne alakasi var. ben yasadigim olayi paylasiyorum. 2 saate 1 emzirmek en sagliklisidir. bebek sindirir. gaz olusmaz. ve anne yara olmaz..
ha bu sure 1 saate de indirilir.

Bebek emme refleksi ile dogar zaten. siz sagligi acisindan dogru yonlendireceksiniz. dakikalarca memede birakmicaksiniz. 1 saat ten asagi dusmeyeceksiniz.

vay sonra niye yara oluyorum niye bebegim gazli.

yahu cocuk daha yedigini sindiremeden yeni sut gidiyor yarayi gectim sirf bu sebepten bile zararli..

ah ah.. daha fazla yazmayacagim.

Tokken bebek emmez ki canim. En azindan benimki emmezdi. Ilk zamanlar mecbur sariligini atlatmasi icin veriyorsun. Sonrasinda zaten duzene giriyor hersey. Yara olayi baska bence. Ciltle alakali bir durum
yok inan ki emenler var canim. bebekte zaten yogun emme refleksi oluyor. emiyor kusuyor gaz oluyor vs.
sut alerjisi gibi durumlar elbette farkli.
ben atopik cilt yapisina sahibim. cildim asiri kuru. sirf kuruluk sebebiyle egzama olur el ve bacaklarim.. yara olmaya en musait insandim. ama biraz arastirma bilinclenme herseyi cozer.

Mustela denemedim. Bakarim canim. Gogus kalkani dusunmedim. Bence bebek anneyi hissetmeli. Yoksa biberonla da beslerim. Benim dusuncem :)
Yok benim dedigimle bebek temas etmiyor.emzirdikten sonra kullaniyorsun 1 saat falan.hava almasını sağlıyor. İkinci bir aparatı var.oda sagarken falan sızan sütü topluyor

sut sagma hic yapmadim canim inan bir bilgim yok.

Peki sence ilk etapta gerekli mi?

Ben doğumdan 3 ay sonra işe başlayacağım mecbur gerekecek tabi de,gerekli mi bilemedim.

Bir.de yenidoğan için kıyafet çok az aldım 0-3 ay aldım genelde,çok mu büyük olur.?

Seni bulmuşken sorayım her şeyi :))

Gecmis olsun canim. Bebekte bir problem yoksa 2 saatte bir her bir meme max. 10 dakika emzirilmeli. Biz oyleydik. Benimki sik versem de almazdi. Hala da nazlidir yemek konusunda :) insallah bunda da problemsiz olur. Memeler de iyi olursa baska ne isterim :))

Yok benim dedigimle bebek temas etmiyor.emzirdikten sonra kullaniyorsun 1 saat falan.hava almasını sağlıyor. İkinci bir aparatı var.oda sagarken falan sızan sütü topluyor

Bakarim ozaman. Iznimi dort gozle bekliyorum. Ozaman daha sağlıklı arastirabilirim :) Aparatlarla ılgili pek bilgim yok.

Evet canım mesela ben haftalardır ara ara vajına ve anusumde tık tık bıldıgın musluktan su damlıyo gıbı bışey hıssedıyodum
Dr um oradaki damarların genışlemesınden kan akımının artışından bahsetmişti
Yanı başı yukarda ıken sadece okadar altta hıssedemem hıçkırığı gıbı gelıyo

matematikci canım eşinde egzama varsa çocuğun olma ihtimali epey yüksek görümcemden biliyorum. Mustela olabilir yada babe ürünlerine bak. Görümcem kızıma babe kullanıyor baya memnun

canim gerekip gerekmeyecegi o an belli oluyor hani mastit vs olup olmama acisindan.
arkadasim hastanenin sagma makinalari var ilk 2 gun onlarla yapti sonra bebek de alisinca sikinti yasamadi. satin almasina da gerek kalmadi.

o isi dogumdan sonraya birak kuzum. duruma gore sekillenirsin.
olsan bile hastanelerinki cok iyi oluyor ilk birkac gun orda da halledebilirsin sonra duzene giriyor zaten..

kuzum cok iyi yapmissin yenidogan ebatlari cok kucuk. ilk etapta en mantikli olan 0-3 ay almak... buyuk gelmiyor normal oluyor. yenidoganlari daha cok pramature bebeklere yonelik yaptiklarindan cok kucuk oluyor, 0-3 ay ideali..

melina_monnarosa canım benim kızımda sezeryanla olduğu için süt gelmemişti.bebeklerde çok kuvvetli ememiyır başlarda o yüzden öndür kanalları açılana kadar sağma makinesi çok iyi oluyor diyor kullanan vE etrafımda gördüğüm herkes. Ben o yüzden alacağım vE sanırım mamajoo alacağım. Zaten faydalı bişey olmasa Doğumdan sonra hemen oday getirmezlerdi herhalde.

hersey gonlune gore olsun insallah canim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…