bende yarın gidicem tetetonaza orda baktırayım o zaman..
bende sağlık ocağında baktırcam yarın nedense doktorum hiç buna baktırma gereği duymadı..Yazın ıyiydi de geçen dusuk çıktı. Devit3 aldım damla. Suya 9-10 damla koyup içiyorum
mide bulantısı değil de yanması var canım 2 gündür..bide sol kasığımda aniden olan batma ve ağrı..şimdiye kadar kasıklarımda hiç ağrı olmamıştı..beni de bu korkuttu biraz..Dunden beri gun icinde hafif hafif mide bulantim basladi bu haftada yasayan var mi baska ?
meme durduk yere olmaz.. kesin olarak sebebi vardir.
1-bebegin agzini memeyi kavratmayacak sekilde vermissinizdir. dogru emzirme teknigi uygulanmamistir...
2- dogru emzirme uygulansa bile ilk gunler meme de sut birikimi olmussa mastit olmustur. bu gibi durumlarda hem sagip hem emzirmek gerekir ki meme sismesin...yapilinca yara olusmaz..
3-bu ikiside olmadiysa bebek meme de rahatliyor diye uzun dakikalarca meme de birakilmistir. cok sIk bir sekilde emzirilmistir buda memeyi tahris edip yara yapmistir..
4- gerekli sekilde meme temizlenmemistir. gunluk ilik dus bunun cozumu... yada sadece memeyi yikamak..
meme hassas bir bolge eger yara oluyorsa elbette sebebi vardir. durduk yere neden olabilirki? buda annenin bilincli olmasina baglidir.
Tek tarafli kasik agrilarindan korkma onlar normal endiselenme. Mide yanmasi vardi zaten refluyle birlikte. Bulantı yeni icat oldu :)mide bulantısı değil de yanması var canım 2 gündür..bide sol kasığımda aniden olan batma ve ağrı..şimdiye kadar kasıklarımda hiç ağrı olmamıştı..beni de bu korkuttu biraz..
kiiz sen tetenozu bosver evde kargolarini bekle daha faydali :)) markete gidemiyorum yemek yapicam bos karton almam lazim uyuz yurticini bekliyorumBen ikinci doz tetanozu sanirim 3. Hafta gecti yaptiramadim dahaartik yarin kesin gidicem. Umarim sorun olmaz.
Mamajonun sut sagmalarini daha cok duymaya basladim topikte kizcanlar. Mamajoya mi baksam ben de. Hangi modeline bakiyorsunuz?
Mide bulantısı ve ağrı sabahları hafif benimde oluyorDunden beri gun icinde hafif hafif mide bulantim basladi bu haftada yasayan var mi baska ?
İc zibin dedigim kolsuz, alttan citcitlilar. Tabi ben cahil adini yanlis soyluyor olabilirim.Can'ım bende onu düşündüm doktorda bana hep iri bebek olucak diyor tabi bellide olmaz alırımda 0-3 aylık küçükmü olur diye düşünmüştüm.
Bir de Can'ım bu iç zıbınlar ayrı satılıyor mu nerden aldın iç zıbın derken çıt çıtlı uzun kollu zıbınlar değil heralde benim anladığım hani kuruvaze yandan bağlıyorsun
ya yeter. pasakli mi dedim. okudugunuzu anlamiyor musunuz siz?Konuyu tekrar tekrar irdelemek istemiyorum.uzstmsk istemiyorum.
Tecrübesiz anneler cümlesi beni sinir eden.emzirme kurallarını bilmeyem
anne yoktur.yada pasaklı mış mış camasirin içinde memesini tutan.neymis ben kirli tuttuysam güzel kuralli emziremediysem yara olurmuş.!!
Burda ukalalık hissettim ve tepkimi koydum.cabami ve yaşadıklarımı biliyorum.birde bunun üstüne yapmazsan yara olur!en hassas olduğum konu.
Demekki öncesinde yapmış olduğum gibi sohbete katılmadan bilgi amaçlı izlemek gerekiyor.
Hahahah valla yeni siparis vermedim sirf bu yuzden, son parcalar gelicek bugun ve sifirlayacagim insallah.kiiz sen tetenozu bosver evde kargolarini bekle daha faydali :)) markete gidemiyorum yemek yapicam bos karton almam lazim uyuz yurticini bekliyorum
kuzum anlamak istemeyen insana ne desen bos..Bu yararlı bilgi için teşekkürler Deno'cuğum ama boşa zahmet etmişsin bence çünkü google'dan 1.5 dakikalık arama ile binlerce benzeri sonuç çıkıyor.
Yani araştıran herkes anlattığın şeylere ulaşabilir, meme ucunu korumak için alınacak önlemlerde benzeri sonuçlara ulaşabilir. Sana sitem etmiyorum beni sakın yanlış anlama.
Ki aynı şekilde araştıran herkes de aap, who gibi örgütlerin de steril olduğu koşullarda mamadan önce ve anne sütünden sonra ikinci kaynak olarak süt anneliği önerdiğini, bir bebeğin tam sindirim ve acıkma süresinin bahsettiğin gibi 2 saat olduğunu, pompayla sağım sıklığının da buna göre ayarlanması gerektiği ve dahi bir dünya kaynak okuyabilir/bulabilir. Buna rağmen ne yazık ki mama kullanımında, anne sütü verimsizliğinde dünyada ilk sıralardayız.
Evet çocuğu makaleler büyütmüyor ama tecrübenin olmadığı yerde bilinçsizlik de büyütmüyor. Hepimizin tecrübesizlikleri yahut israfkarlıkları olacak elbette. O yüzden senin gibi tecrübeli annelerin fikirleri, okuduğum kaynakların tavsiyeleri kadar önemli benim için lakin bildiklerimizi paylaşmak konusunda ayrılıyorum. Bırakalım da kim kendine ne uygun geliyorsa onu yapsın. Emzirmek isteyen emzirsin, mama vermek isteyen mama versin.
Farzı misal dün hıçkırık hakkında yazarken doktoruma alt karnımda hissettiğim şeyin damar atımı olup olmayacağını sormuştum. Damar atımını pelvik tabanda (vajina içi ve yakın dokular) daha net hissebileceğimi, hareketi hissettiğim yerde bebeğin kafası olduğunu ve muhtemelen hıçkırdığını söylemişti. Ben de faydalı olabileceğini düşünerek benzer durumu yaşayan arkadaşlarla paylaştım. Bunu böyle öğrenip açıkça yazmışken, bebeğin amniyo sıvısını yuttuğu için organları genişleyip, nefes alma egzersizleri yaparken hıçkırdığının ve bunu hissetmemizin bilgisi daha alt karınla pelvik tabanı ayırt edememiş birine faydası olmaz. Ben de istiyorum burada beyin fırtınaları dönsün, birbirimizle çok güzel şeyler paylaşabilelim ama hepimizin hassasiyetleri farklı o yüzden çoğu kez doğrudan ilgilenebileceğini düşündüğüm insanlarla birebir paylaşıyorum böyle şeyleri.
Geçenlerdederinn83 alışveriş konusunda belirli durumlar yüzünden "vicdan azabı hissetmek istemiyorum. " tarzında bir yazı paylaşmıştı. Sonuna kadar hak veriyorum ve bende yer edindi açıkçası. Kimse kimseden daha fazla ya da eksik anne değil asla.
Sırf birinin fikrine yahut kendisine muhalefet olduğun için onun paylaştığı ve başka birine faydalı olabilecek, onaylanmış bir bilgiyi karalamak çok yanlış ve düşüncesizlik bana göre. Üstelik herhangi bir şeyi paylaşırken bir topluluğun hassasiyetlerini düşünerek yaklaşım sergileyerek paylaşım yapıyorsa o insan.
Uzun oldu biraz, kusura bakmayın. Ben de doluyum bazı şeylere, bazı arkadaşlarım gibi. Hattâ kusura bakarsanızda ben de artık paylaşım yaparken birilerinin hassasiyetini eşelediğim için vicdan azabı duymak istemiyorum artık. Okumak istemeyen göz ardı edebilir saygı duyarım keza çok uzun bir zamandır canımı sıkmak yerine fikirlerimin örtüşmediği durumları forum genelinde göz ardı et seçeneğini kullanarak ekarte ediyorum ben de. Kafam kulağım rahat.
https://www.e-bebek.com/chicco-2li-zibin-body-p-16ychiubdy7988bey/ ben bundan aldım.Can'ım bende onu düşündüm doktorda bana hep iri bebek olucak diyor tabi bellide olmaz alırımda 0-3 aylık küçükmü olur diye düşünmüştüm.
Bir de Can'ım bu iç zıbınlar ayrı satılıyor mu nerden aldın iç zıbın derken çıt çıtlı uzun kollu zıbınlar değil heralde benim anladığım hani kuruvaze yandan bağlıyorsun
Can'ım ben daha cahilim burda sorup paylaşıp öğreniyoruz.4-5 takım 0-3 aylık alırsam yeter heraldeİc zibin dedigim kolsuz, alttan citcitlilar. Tabi ben cahil adini yanlis soyluyor olabilirim.
Hediyeler hep 0-3 ay geliyor. Carters'tan almistim hepsini. Evin ici zaten sicak, cocugun asiri cok giydirilmesine karsiyim. İc zibin uzerine ayakli tulumlardan giydiririm diye dusunuyorum.
Doktor da iri bebek diyorsa kesin buyuk al, bi kac tane kucuk alirsin.
Can'ım açılmıyor
Can'ım 3 takımı da 0-3 aylık al.3-6 40 ı çıkana kadar biraz büyük oluyorKızlar bişey sorucam 0-3 aylık olanlardan kaç tane almak gerek yeterli olur bende hep 3-6 aylık olanlara elim gidiyor sanki diğeri küçük mü olur şimdi 0-3 aylık olanlardan kaç takım olursa yeterli olur
çabuk büyüyorlar çok giyemez diye düşünüyorum iki tane hastane çıkışı aldım birde kundaklar var hazır onlardan alıcak mısınız ben alsamda hani çok sıkı değilde gevşek bağlarım diye düşünüyorum bebekler daha rahat edermiş uyurken anne karnında gibi hissedermiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?