2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
bende yarın gidicem tetetonaza orda baktırayım o zaman..

Dunden beri gun icinde hafif hafif mide bulantim basladi bu haftada yasayan var mi baska ?

Dunden beri gun icinde hafif hafif mide bulantim basladi bu haftada yasayan var mi baska ?
mide bulantısı değil de yanması var canım 2 gündür..bide sol kasığımda aniden olan batma ve ağrı..şimdiye kadar kasıklarımda hiç ağrı olmamıştı..beni de bu korkuttu biraz..

Kızlar nasılsınız bakalım. Ben drdayım kontrole çağırmıştı. Dünde tetanoz aşımı oldum ilkte bu kadar ağrım olmamıştı bunda ağrım oldu. Sizler nasılsınız

Bu yararlı bilgi için teşekkürler Deno'cuğum ama boşa zahmet etmişsin bence çünkü google'dan 1.5 dakikalık arama ile binlerce benzeri sonuç çıkıyor.
Yani araştıran herkes anlattığın şeylere ulaşabilir, meme ucunu korumak için alınacak önlemlerde benzeri sonuçlara ulaşabilir. Sana sitem etmiyorum beni sakın yanlış anlama.

Ki aynı şekilde araştıran herkes de aap, who gibi örgütlerin de steril olduğu koşullarda mamadan önce ve anne sütünden sonra ikinci kaynak olarak süt anneliği önerdiğini, bir bebeğin tam sindirim ve acıkma süresinin bahsettiğin gibi 2 saat olduğunu, pompayla sağım sıklığının da buna göre ayarlanması gerektiği ve dahi bir dünya kaynak okuyabilir/bulabilir. Buna rağmen ne yazık ki mama kullanımında, anne sütü verimsizliğinde dünyada ilk sıralardayız.

Evet çocuğu makaleler büyütmüyor ama tecrübenin olmadığı yerde bilinçsizlik de büyütmüyor. Hepimizin tecrübesizlikleri yahut israfkarlıkları olacak elbette. O yüzden senin gibi tecrübeli annelerin fikirleri, okuduğum kaynakların tavsiyeleri kadar önemli benim için lakin bildiklerimizi paylaşmak konusunda ayrılıyorum. Bırakalım da kim kendine ne uygun geliyorsa onu yapsın. Emzirmek isteyen emzirsin, mama vermek isteyen mama versin.

Farzı misal dün hıçkırık hakkında yazarken doktoruma alt karnımda hissettiğim şeyin damar atımı olup olmayacağını sormuştum. Damar atımını pelvik tabanda (vajina içi ve yakın dokular) daha net hissebileceğimi, hareketi hissettiğim yerde bebeğin kafası olduğunu ve muhtemelen hıçkırdığını söylemişti. Ben de faydalı olabileceğini düşünerek benzer durumu yaşayan arkadaşlarla paylaştım. Bunu böyle öğrenip açıkça yazmışken, bebeğin amniyo sıvısını yuttuğu için organları genişleyip, nefes alma egzersizleri yaparken hıçkırdığının ve bunu hissetmemizin bilgisi daha alt karınla pelvik tabanı ayırt edememiş birine faydası olmaz. Ben de istiyorum burada beyin fırtınaları dönsün, birbirimizle çok güzel şeyler paylaşabilelim ama hepimizin hassasiyetleri farklı o yüzden çoğu kez doğrudan ilgilenebileceğini düşündüğüm insanlarla birebir paylaşıyorum böyle şeyleri.

Geçenlerde derinn83 alışveriş konusunda belirli durumlar yüzünden "vicdan azabı hissetmek istemiyorum. " tarzında bir yazı paylaşmıştı. Sonuna kadar hak veriyorum ve bende yer edindi açıkçası. Kimse kimseden daha fazla ya da eksik anne değil asla.

Sırf birinin fikrine yahut kendisine muhalefet olduğun için onun paylaştığı ve başka birine faydalı olabilecek, onaylanmış bir bilgiyi karalamak çok yanlış ve düşüncesizlik bana göre. Üstelik herhangi bir şeyi paylaşırken bir topluluğun hassasiyetlerini düşünerek yaklaşım sergileyerek paylaşım yapıyorsa o insan.

Uzun oldu biraz, kusura bakmayın. Ben de doluyum bazı şeylere, bazı arkadaşlarım gibi. Hattâ kusura bakarsanızda ben de artık paylaşım yaparken birilerinin hassasiyetini eşelediğim için vicdan azabı duymak istemiyorum artık. Okumak istemeyen göz ardı edebilir saygı duyarım keza çok uzun bir zamandır canımı sıkmak yerine fikirlerimin örtüşmediği durumları forum genelinde göz ardı et seçeneğini kullanarak ekarte ediyorum ben de. Kafam kulağım rahat.

mide bulantısı değil de yanması var canım 2 gündür..bide sol kasığımda aniden olan batma ve ağrı..şimdiye kadar kasıklarımda hiç ağrı olmamıştı..beni de bu korkuttu biraz..
Tek tarafli kasik agrilarindan korkma onlar normal endiselenme. Mide yanmasi vardi zaten refluyle birlikte. Bulantı yeni icat oldu :)

Konuyu tekrar tekrar irdelemek istemiyorum.uzstmsk istemiyorum.

Tecrübesiz anneler cümlesi beni sinir eden.emzirme kurallarını bilmeyem
anne yoktur.yada pasaklı mış mış camasirin içinde memesini tutan.neymis ben kirli tuttuysam güzel kuralli emziremediysem yara olurmuş.!!
Burda ukalalık hissettim ve tepkimi koydum.cabami ve yaşadıklarımı biliyorum.birde bunun üstüne yapmazsan yara olur!en hassas olduğum konu.
Demekki öncesinde yapmış olduğum gibi sohbete katılmadan bilgi amaçlı izlemek gerekiyor.

Ben ikinci doz tetanozu sanirim 3. Hafta gecti yaptiramadim daha artik yarin kesin gidicem. Umarim sorun olmaz.

Mamajonun sut sagmalarini daha cok duymaya basladim topikte kizcanlar. Mamajoya mi baksam ben de. Hangi modeline bakiyorsunuz?
kiiz sen tetenozu bosver evde kargolarini bekle daha faydali :)) markete gidemiyorum yemek yapicam bos karton almam lazim uyuz yurticini bekliyorum

İc zibin dedigim kolsuz, alttan citcitlilar. Tabi ben cahil adini yanlis soyluyor olabilirim.
Hediyeler hep 0-3 ay geliyor. Carters'tan almistim hepsini. Evin ici zaten sicak, cocugun asiri cok giydirilmesine karsiyim. İc zibin uzerine ayakli tulumlardan giydiririm diye dusunuyorum.
Doktor da iri bebek diyorsa kesin buyuk al, bi kac tane kucuk alirsin.

ya yeter. pasakli mi dedim. okudugunuzu anlamiyor musunuz siz?

yok iste madem en hassas oldugunuz konuydu dogru arastirsaydiniz. ukalalik yapan sizsiniz haddinizi asmayin. "mis mis mis" diye laubali tavirla yazan ben miydim Allah askina? insani zorla cileden cikariyorsunuz yeter.

yara olmussunuz evet kendinizin yuzunden. bilgisiz oldugunuz mesajinizdan belliydi. bende dogrusunu yazdim. buna bir tik la internetten ulasabilirsiniz. bebegi memede tutarim, istedigi kadar emer, istedigi zaman emer demek= ben arastirmam sorgulamam kendimi yara tahris edene kadar bebegi tutarim demek.

sanki ben cocugunuzu emzirmeyin dedim. . dogru saglikli emzirmeyi anlattim. yahu dunyada bu boyle. sans degil de.sizin yanlisinizi buldum ve guzelce soyledim. hala bi magrur havalar. yok sansmista yok bilmem ne.. yeter daha fazla bana atifta bulunmayin.

Taaa aylar önce bir kitap önermiştim, adı Emzirme Sanatı. Memesi daha önce yara olanlar ya da yaradan korkanlar mama araştıracağına lütfen bu kitabı okusun, uzun geliyorsa Tomris'in Emzirme Notları yazsın internete onu okusun, o da uzun geliyorsa La Leche League videolarını izlesin lütfen. Memelerin yara olması şart değil. Cidden hangi mamayı vereceğiz diye konuşmaya harcanan zamanda sütünüzün gelmesi için şu an ne yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
İmza: yedinci ayda sütü (bir iki damla kolostrum) gelen anne.

kiiz sen tetenozu bosver evde kargolarini bekle daha faydali :)) markete gidemiyorum yemek yapicam bos karton almam lazim uyuz yurticini bekliyorum
Hahahah valla yeni siparis vermedim sirf bu yuzden, son parcalar gelicek bugun ve sifirlayacagim insallah. Bi kac gun disari cikayim da sonra vericem hali, perde siparisimi.

Bu aralar fazla taktim, sacimi boyatcam. Doktora sordum. Boyat bitkisellerle, acici kullanma sadece. Bi de zararli olan kismi kokusu, rahat edersin dedi. Bilgilerimi paylasayim didim.

Bu arada evdeki hesap carsiya uymadi. Reflu yastigini tiny love ana kucaginda kullanacaktim ama sigmadi icinde. Pff yorganci falan bulmam lazim, nerde varsa artik.

kuzum anlamak istemeyen insana ne desen bos..

B bugza ben gruptan ayriliyorum. herkese hayirli dogumlar dilerim.

Anneler; kimsenin etkisinde kalmayin kendiniz arastirin zira yanlis yonlendirmeler sizi etkiler.

Hosca kalin.

Can'ım ben daha cahilim burda sorup paylaşıp öğreniyoruz.4-5 takım 0-3 aylık alırsam yeter heralde

Can'ım 3 takımı da 0-3 aylık al.3-6 40 ı çıkana kadar biraz büyük oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…